Flaviu co Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Flaviu eu cred ca trebuie sa citesti cu atentie ce am scris si nu sa ajungi la concluzia Crede si nu Cerceta ! Am zis clar atat timp cat nu poti produce parametrii din fabrica sau ma rog unde se face acest VCU nu poti sa stii exact ca solutia ta e oki ! Te rog sa argumentezi cu documentatie si niste teste daca 10 euro te costa reconditionarea unei piese care e 2200 lei ! Eu iti adresez 3 intrebari la care daca poti sa raspunzi aceasta discutie va duce la lucruri constructive Care este presiunea din VCU la temperatura mediului ambiant si in lucru ? Cum sti daca discurile sunt in regula si au dimensiunile originale , inainte de a pune silicon in VCU ? Care este cantitatea de silicon necesara pentru a obtine parametrii ( nespecificati nicaieri) ? L.E nu ai specificat nimic concret ! Era o vreme cand orice problema avea o masina straina computerul (calculatorul de injectie) era de vina. Apoi au aparut si la noi testerele si s-a rezolvat. Acum vorbim despre presiuni si temperaturi ca nu avem tester pentru VCU. Cum e si numele " vascocuplaj" nu termocuplaj sau barocuplaj vascozitatea este marimea care intereseaza. Daca nu tai la strung piesa ca sa vezi exact ce-i in ea , dupa golire si spalare interioara VCU se invarte cu mana. Posibil sa existe cazuri(eu nu am avut) sa nu se invarta fin dar atunci rulmentii interiori sunt probabil de vina .Daca totusi se invartesti fin nu merita sa-l tai Cantitatea necesara este cca 160 ml, oricum uleiul siliconic este incompresibil adica nu poti sa-l bagi cu nu stiu ce presiune ca sa-i reduci volumul si sa incapa mai mult. Si in cele din urma montezi la loc cardanul si faci proba. Daca e ok atunci e ok. Cam asta e treaba. Daca ai vedea cu ochii tai cum se face ai fi pe deplin lamurit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Era o vreme cand orice problema avea o masina straina computerul (calculatorul de injectie) era de vina. Apoi au aparut si la noi testerele si s-a rezolvat. Acum vorbim despre presiuni si temperaturi ca nu avem tester pentru VCU. Cum e si numele " vascocuplaj" nu termocuplaj sau barocuplaj vascozitatea este marimea care intereseaza. Daca nu tai la strung piesa ca sa vezi exact ce-i in ea , dupa golire si spalare interioara VCU se invarte cu mana. Posibil sa existe cazuri(eu nu am avut) sa nu se invarta fin dar atunci rulmentii interiori sunt probabil de vina .Daca totusi se invartesti fin nu merita sa-l tai Cantitatea necesara este cca 160 ml, oricum uleiul siliconic este incompresibil adica nu poti sa-l bagi cu nu stiu ce presiune ca sa-i reduci volumul si sa incapa mai mult. Si in cele din urma montezi la loc cardanul si faci proba. Daca e ok atunci e ok. Cam asta e treaba. Daca ai vedea cu ochii tai cum se face ai fi pe deplin lamurit. Deci dumneata te-ai lasa operat de cineva care ti-ar explica cam asa despre ce urmeaza sa fie facut pe organismul dumitale? Eu unu nu as dori aceasta operatiune in care invartitul la mana si masurarea la ochi sa vizeze o piesa din transmisie si sa puna in pericol securitatea mea si a pasagerilor ! Daca doar vascozitatea intereseaza atunci de ce acest VCU se incalzeste ? Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 (editat) Deci dumneata te-ai lasa operat de cineva care ti-ar explica cam asa despre ce urmeaza sa fie facut pe organismul dumitale? Eu unu nu as dori aceasta operatiune in care invartitul la mana si masurarea la ochi sa vizeze o piesa din transmisie si sa puna in pericol securitatea mea si a pasagerilor ! Daca doar vascozitatea intereseaza atunci de ce acest VCU se incalzeste ? Pentru ca exista frecare, de aia. Fizica ne invata ca numai in conditii ideale nu exista caldura la frecare. Pe intelesul tuturor VCU functioneaza ca si cand bagi intre spite un lemn care se opreste in furca si atunci roata nu se invarte. Aici lemnul e siliconul si furca e discurile gaurite din VCU. Si inca ceva. Cu cat e mai contaminat siliconul din VCU cu particule fine de metal de la uzura cu atat se incalzeste mai tare frecarea ffind mai mare , VCU se invarte mai greu punand presiune pe diferentiale si normal devine mai vascos , de aia trebuie schimbat. Deci dumneata te-ai lasa operat de cineva care ti-ar explica cam asa despre ce urmeaza sa fie facut pe organismul dumitale? Eu unu nu as dori aceasta operatiune in care invartitul la mana si masurarea la ochi sa vizeze o piesa din transmisie si sa puna in pericol securitatea mea si a pasagerilor ! Daca doar vascozitatea intereseaza atunci de ce acest VCU se incalzeste ? Intrebare. Spune-mi elementul chimic care la caldura se solidifica. Editat Ianuarie 16, 2017 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Pentru ca exista frecare, de aia. Fizica ne invata ca numai in conditii ideale nu exista caldura la frecare. Pe intelesul tuturor VCU functioneaza ca si cand bagi intre spite un lemn care se opreste in furca si atunci roata nu se invarte. Aici lemnul e siliconul si furca e discurile gaurite din VCU. Intradevar fizica ne invata multe! pana si faptul ca doar un lichid ideal nu isi schimba particularitatile in functie de temperatura si conditiile externe sistemului ! Oricum ma vad nevoit sa ma las pagubas ! pentru ca din punctul meu de vedere discutia nu este constructiva ci mai degraba intra in domeniul de ambiguitate ! Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander lipiciul! da' tu ține-o pe a ta, că e mai bine!:grin: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Intrebare. Spune-mi elementul chimic care la caldura se solidifica. Sa o consider atac ? sau doar test de cultura generala? Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 (editat) Sa o consider atac ? sau doar test de cultura generala? Noi suntem banuiesc frati de Land Rover si nu ne atacam , doar ne ajutam. Era vorba de pura curiozitate. Stiu si eu formula: PV/T=constant dar totusi avem doar niste amarate de masini nu nave intergalactice. Umblu des prin Zalau. Poate ne si intalnim candva si o sa-ti aduc o mostra din misteriosul fluid. Editat Ianuarie 16, 2017 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Noi suntem banuiesc frati de Land Rover si nu ne atacam , doar ne ajutam. Era vorba de pura curiozitate. Stiu si eu formula: PV/T=constant dar totusi avem doar niste amarate de masini nu nave intergalactice. Domnule Flaviu, recunosc ca am uitat si bruma de termodinamica pe care am invatat-o acu muuuulti ani... Poate reusiti sa-mi explicati si mie, insa, cum functioneaza acest vascocuplaj in cazul ventilatoarelor de la aceleasi amarate de masini pe care le conducem? In cazul ventilatoarelor, nu exista frecare! Acestea isi modifica turatia strict in functie de incalzirea sau ravirea motorului. Iar, daca acel misterios lichid nu-si modifica vascozitatea in functie de temperatura, cum mama naibi mai lucreaza? Poate sunt eu mai batran sau mai batut in cap... dar nu pricep! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 (editat) Domnule Flaviu, recunosc ca am uitat si bruma de termodinamica pe care am invatat-o acu muuuulti ani... Poate reusiti sa-mi explicati si mie, insa, cum functioneaza acest vascocuplaj in cazul ventilatoarelor de la aceleasi amarate de masini pe care le conducem? In cazul ventilatoarelor, nu exista frecare! Acestea isi modifica turatia strict in functie de incalzirea sau ravirea motorului. Iar, daca acel misterios lichid nu-si modifica vascozitatea in functie de temperatura, cum mama naibi mai lucreaza? Poate sunt eu mai batran sau mai batut in cap... dar nu pricep! DE bimetale ai auzit. Chiar recent mi-am schimbat la bmw 520d chestia aia. Ala merge pe baza de dilatare. Ai vazut ca e de aluminiu ca sa faca rapid schimb de temperatura cu mediu ambiant. Si fara domnule ca nu-s chiar asa domn . Prietene, frate, e bine oricum. Editat Ianuarie 16, 2017 de DKW Postari consecutive, nu mai da quote la propriul post. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander https://en.wikipedia.org/wiki/Viscous_coupling_unit When the plates start rotating at different speeds, the shear effect of the tabs or perforations on the fluid will cause it to heat and become nearly solid because the viscosity of dilatant fluids rapidly increases with shear. The fluid in this state will effectively glue the plates together and transmit power from one set of plates to the other Extra informatie: pe masina am incalzitor suplimentar cu viscozitate, montat de fabrica. Cand uleiul siliconic respectiv este rotit, se incalzeste si transfera caldura catre antigel. Banuiesc ca e mai mult sau mai putin acelasi ulei siliconic ca in cuplajul de pe Freelander... '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Si fara domnule ca nu-s chiar asa domn . Prietene, frate, e bine oricum. "Pana la noi dispozitii", raman la "domnule": prieteni am putini si, pe absolut toti, (chiar si cei din lista de pe FB), ii cunosc personal! (si nu ar fi asta singura conditie!) DE bimetale ai auzit. Chiar recent mi-am schimbat la bmw 520d chestia aia. Ala merge pe baza de dilatare. Ai vazut ca e de aluminiu ca sa faca rapid schimb de temperatura cu mediu ambiant. Vag, dar am auzit ceva, ceva. Si chiar nu-mi amintesc ca asta ar fi vreuna din utilizarile lor! Si tot nu explica ce cauta acel "fluid misterios" in "chestia aia" si cum functioneaza! Ia luminati-ne si pe noi... si, poate, vom reusi sa acceptam si ideea ca acel "fluid misterios" nu-si schimba vascozitatea in functie de temperatura! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander https://en.wikipedia.org/wiki/Viscous_coupling_unit Extra informatie: pe masina am incalzitor suplimentar cu viscozitate, montat de fabrica. Cand uleiul siliconic respectiv este rotit, se incalzeste si transfera caldura catre antigel. Banuiesc ca e mai mult sau mai putin acelasi ulei siliconic ca in cuplajul de pe Freelander... Si x3 al meu are dar i se spune Webasto si din pacate nu merge cu silicon vascos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Si x3 al meu are dar i se spune Webasto si din pacate nu merge cu silicon vascos Ai dat cu bota in balta... Scrie Denso mare si lat pe el, are bobina de cuplare ca si un compresor de A/C si e legat pe curea. http://i286.photobucket.com/albums/ll83/Roostre_photo/CRD%20stuff/DSC_2677.jpg '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander "Pana la noi dispozitii", raman la "domnule": prieteni am putini si, pe absolut toti, (chiar si cei din lista de pe FB), ii cunosc personal! (si nu ar fi asta singura conditie!) Vag, dar am auzit ceva, ceva. Si chiar nu-mi amintesc ca asta ar fi vreuna din utilizarile lor! Si tot nu explica ce cauta acel "fluid misterios" in "chestia aia" si cum functioneaza! Ia luminati-ne si pe noi... si, poate, vom reusi sa acceptam si ideea ca acel "fluid misterios" nu-si schimba vascozitatea in functie de temperatura! Cauta proprietati ulei siliconic pur acolo scrie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 (editat) Re: IRD si Vascocupla la Freelander Cauta proprietati ulei siliconic pur acolo scrie. Da, scrie fix ce scrie in link-ul meu. Din cauza forfecarii se incalzeste si [se intareste]. Pe acelasi principiu functioneaza si incalzitorul cu viscozitate din poza de mai sus. Daca cercetezi putin, gasesti documentele tehnice depuse de catre Denso pentru patentarea incalzitorului. Later edit: am incurcat se intareste cu cresterea densitatii :) Editat Ianuarie 16, 2017 de ssrli 1 '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 16, 2017 Partajează Postat Ianuarie 16, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Am impresia ca astia de au creat VCU sunt ... niste :hm. nici nu stiu de ce l-au pus acolo.... daca dai cautare pe "campiile netului" dupa VCU gasesti http://www.syncro.org/VCTest.html :uameni:uameni 1 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigibrbr Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Am impresia ca astia de au creat VCU sunt ... niste :hm. nici nu stiu de ce l-au pus acolo.... daca dai cautare pe "campiile netului" dupa VCU gasesti http://www.syncro.org/VCTest.html :uameni:uameni mai bine ma punea mama sa dau la medicina de cat sa va intreb pe voi!!! prea multa teorie din ce am citit cred ca renunt...dar daca vad la vreunul ca mia furat ideia .....?! Freelander este minunat Motorul Bmw si silueta masinii imi fac sangele sa fiarba ...am avut in trecut benzinar in 3 usi ce pozitie de condus si usor de parcat....!!!! un refresh de la logan la freelander 5 usi ar fi minunat pentru calatorii pe asfalt ....pacat 4x4 permanent si fara decuplare ptr mine suna costisitor..... Va multumesc si astept incontinuare solutii.....dar ce dracu sa cumpar cu 3 mii de batrane!? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander mai bine ma punea mama sa dau la medicina de cat sa va intreb pe voi!!! prea multa teorie din ce am citit cred ca renunt...dar daca vad la vreunul ca mia furat ideia .....?! Freelander este minunat Motorul Bmw si silueta masinii imi fac sangele sa fiarba ...am avut in trecut benzinar in 3 usi ce pozitie de condus si usor de parcat....!!!! un refresh de la logan la freelander 5 usi ar fi minunat pentru calatorii pe asfalt ....pacat 4x4 permanent si fara decuplare ptr mine suna costisitor..... Va multumesc si astept incontinuare solutii.....dar ce dracu sa cumpar cu 3 mii de batrane!? Gigi, eu sau alți colegi de forum, am fi putut sa-ti spunem... da domne' decuplează cardanul, lasă-l doar cu tracțiune fata.... si apoi, după niște mii de km (nu cred ca prea multi) sa vii si sa ne înjuri pe forum... Parcurge manualul.... lasa-le draq de meciuri si emisiunie :top LE sper ca nu te superi! .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander mai bine ma punea mama sa dau la medicina de cat sa va intreb pe voi!!! prea multa teorie din ce am citit cred ca renunt...dar daca vad la vreunul ca mia furat ideia .....?! Freelander este minunat Motorul Bmw si silueta masinii imi fac sangele sa fiarba ...am avut in trecut benzinar in 3 usi ce pozitie de condus si usor de parcat....!!!! un refresh de la logan la freelander 5 usi ar fi minunat pentru calatorii pe asfalt ....pacat 4x4 permanent si fara decuplare ptr mine suna costisitor..... Va multumesc si astept incontinuare solutii.....dar ce dracu sa cumpar cu 3 mii de batrane!? Relax, ca nu-i dracu' chiar atat de negru. La orice marca e valabila teoria, multa si stufoasa, trebuie sa stii sa extragi esenta. Cand mi-am luat Freelander-ul era o moda p-aici, ''nu-ti lua cu cutie automata ca e stricacioasa'', o am de aproape 7 ani si uite ca nu s-a stricat. Asa si cu 4x4 permanent, suna ''costisitor'' dar daca ai grija la cateva detalii costul de intretinere este ca la oricee alta marca. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander așa și al meu automat, cu cardanele-amândouă, nici offroad nu a făcut... de ce să se strice VCU? :grin: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Plugaru Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Sal , am VCU original si am 360000 Km??????!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Sal , am VCU original si am 360000 Km??????!!!! Multi inainte! Intr-adevar s-a confirmat ce am intuit. Ce sa mai zic...o masina stricacioasa, nefiabila si plina de bube. Sa nu-si mai cumpere nimeni modelul asta!:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Sa nu-si mai cumpere nimeni modelul asta!:ha: Acuma zici, mai nene?:ha: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gigibrbr Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Domnilor ...ma uimiti ! Sunt atatea de citit pe aici..... Imi place Freelander-ul si in 3000de coco nu am vazut nimic: diesel, frumos ,cu ceva garda si cu 4 usi. In fapt masina nu va vedea decat foarte rar pamantul......Iar reviziile vor fi facute ca la carte Cat este pretul la VCU ,ird ? pentru o luna de zapada si cateva iesiri agricole cred ca nu este nebun sa se strice!? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: IRD si Vascocupla la Freelander Daca ii faci reviziile la timp si,cel mai important, nu o iei cu probleme, nu vad de ce sa-ti faci griji inutil. Un VCU nou este vreo 2000 lei, IRD-ul e mai scump, dar daca nu sunt probleme la piesele astea si utilizezi masina corect nu cred ca o sa bagi bani prea curand in piese. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate