alecpreotu Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 la un terrano 2 (5 usi) stock exista locuri unde se poate folosi un hilift? care sunt acestea? va rog raspunsuri din experiente reale multumesc anticipat Nissan terrano 5 usi 2004 3.0 Dti BFG AT, suspensie stoc si fara troliu deocamdata ...dar cu portbagaj mare pe plafon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock la orice masina stock ....civila....nu exista puncte de montare a hi-liftului...decat daca vrei sa vezi cu ochii tai cum se indoaie tabla dupa ce montezi bari fata spate HD...praguri laterale Hd...abia atunci poti incepe sa te joci cu hi-lift-ul hi-liftul il pui acolo unde ai nevoie....cand ai bari HD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 (editat) Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock :g Mai exista insa o solutie, cu un dispozitiv special (doua carlige, doua chingi si un disp. de fixare pe hilift) pentru ridicare atasat la roata. E OK cand vrei sa "salti" masina dar e mai greu de folosit cand vrei sa schimbi roata in caz de pana. Se cheama " lift mate " Editat Septembrie 8, 2011 de bigdaddy Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock Lift mate e cam singura posibilitate la masina stock , in majoritatea conditiilor ar trebui sa fie suficient . Totusi sint destule situati in care teoria nu mai ajuta , practica fiind de alta idee - groapa /santul e prea adinc si hiliftul are cursa insuficienta , talpa hiliftului nu poate fi plasata convenabil si acesta nu are cum sa faca ridicarea fara sa se reazeme de aripa sau sa cada in lateral ...si altele care nu-mi dau acum prin cap dar si ele frustrante ( ai scule dar natura ti-e impotriva ...) In parcare ridicarile cu lift mate se fac exemplar , insa la mijocul unei pante e muuult mai parsiva situatia . Iar masina stock nu prea are cum sa incurajeze folosirea hiliftului fara indoiri de caroserie si defecte in vopsea. L.E. Experiente reale , ca si indoirile de aripi . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alecpreotu Postat Septembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock :g Mai exista insa o solutie, cu un dispozitiv special (doua carlige, doua chingi si un disp. de fixare pe hilift) pentru ridicare atasat la roata. E OK cand vrei sa "salti" masina dar e mai greu de folosit cand vrei sa schimbi roata in caz de pana. Se cheama " lift mate " salut bigdady stiu solutia cu liftmate, dar are un minus pe linga ce a spus cos: mai trebuie o capra !!! eu deoacamdata am masina stoc dar vreau sa stiu la ce sa ma astept daca o sa-i pun roti de 31, asa cum as vrea. banuiesc ca cricul masinii nu-mi va mai fi de folos prea mult, dar nici nu as da banii (pe care nu-am de altfel) pe bare si praguri. Ce solutii am fara bare si praguri HD? Nissan terrano 5 usi 2004 3.0 Dti BFG AT, suspensie stoc si fara troliu deocamdata ...dar cu portbagaj mare pe plafon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alecpreotu Postat Septembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock Lift mate e cam singura posibilitate la masina stock , in majoritatea conditiilor ar trebui sa fie suficient . Totusi sint destule situati in care teoria nu mai ajuta , practica fiind de alta idee - groapa /santul e prea adinc si hiliftul are cursa insuficienta , talpa hiliftului nu poate fi plasata convenabil si acesta nu are cum sa faca ridicarea fara sa se reazeme de aripa sau sa cada in lateral ...si altele care nu-mi dau acum prin cap dar si ele frustrante ( ai scule dar natura ti-e impotriva ...) In parcare ridicarile cu lift mate se fac exemplar , insa la mijocul unei pante e muuult mai parsiva situatia . Iar masina stock nu prea are cum sa incurajeze folosirea hiliftului fara indoiri de caroserie si defecte in vopsea. L.E. Experiente reale , ca si indoirile de aripi . salut cam asa ma gindeam si eu. atunci ce optiuni am? Nissan terrano 5 usi 2004 3.0 Dti BFG AT, suspensie stoc si fara troliu deocamdata ...dar cu portbagaj mare pe plafon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alecpreotu Postat Septembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock la orice masina stock ....civila....nu exista puncte de montare a hi-liftului...decat daca vrei sa vezi cu ochii tai cum se indoaie tabla dupa ce montezi bari fata spate HD...praguri laterale Hd...abia atunci poti incepe sa te joci cu hi-lift-ul hi-liftul il pui acolo unde ai nevoie....cand ai bari HD salut Nu ai bari si praguri HD+nu vrei sa vezi care e mai solid dintre vopsea si hilift dar cricul original nu este de ajuns, ce optiuni sunt? PS sper sa nu fiu enervant cu "ce optiuni..." si cu incercarea sa raspund/multumesc celor care mi-au raspuns Nissan terrano 5 usi 2004 3.0 Dti BFG AT, suspensie stoc si fara troliu deocamdata ...dar cu portbagaj mare pe plafon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock daca tot insisti..cu alte optiuni...atunci iti raspund asa....te inarmezi cu rabdare...pui in portbagaj cateva blani de fag/stejar....ridici....bagi sub roata....cobori cricul...bagi o blana de lemn sub el...ridici din nou.....bagi sub roata...sirepeti operatia pana la obtinerea rezultatului dorit dar cand ai masina pe burta,,,cu puntea bine infipta in pamant...vei da marunt din buze...si vei jura ca dupa ce iesi de acolo iti montezi bari si slidere HD :ha: cu hi-lift ridici masina in cateva minute.....cu sricul din dotare...poate sa-ti fure si cateva ore...depinde de conditiile de teren+ cele meteo alegerea e a ta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock Eu am ridicat o masina stock cu hi lift-ul, dar am pus o scandura de vreo 3-4 cm grosime si 60-70 cm lungime intre cric si prag. Niste praguri sanatoase din teava ar fi minunate, nu sunt foarte scumpe (mai ales daca ti le faci tu) si arata bine pe masina. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock ce masina?:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock ARO 244. Adevarul e ca si pragul permite (e drept in partea de jos). Ba chiar am ridicat-o fara scandura si nu s-a indoit nimic. Acum am praguri si nu mai stau cu morcovul "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alecpreotu Postat Septembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock cautind diverse legate de off road am gasit o posibila solutie: "cric" gonflabil ! ce parere aveti de asta? Nissan terrano 5 usi 2004 3.0 Dti BFG AT, suspensie stoc si fara troliu deocamdata ...dar cu portbagaj mare pe plafon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock mai omule ...esti culmea...chestia aia gonflabila se foloseste prin desert.....daca o umfli pe la noi prin pietre sau cioate....o sa-i canti prohodul..... de ce nu pui mana si-ti faci bari si praguri asa cum trebuie.......ptr hi-lift? si...ai idee si cat costa balonul ala?cu banii de pe el iti faci sliderele...si mai cumperi mterial ptr jumatate de bara... sau tu pui intrebari...asa ca sa vazi cati iti raspund? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alecpreotu Postat Septembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock mai omule ...esti culmea...chestia aia gonflabila se foloseste prin desert.....daca o umfli pe la noi prin pietre sau cioate....o sa-i canti prohodul..... de ce nu pui mana si-ti faci bari si praguri asa cum trebuie.......ptr hi-lift? si...ai idee si cat costa balonul ala?cu banii de pe el iti faci sliderele...si mai cumperi mterial ptr jumatate de bara... sau tu pui intrebari...asa ca sa vazi cati iti raspund? Cred ca intrebarile mele sunt pertinente. 1. banii si designul lui terrano+ pe www.jeepmania.ro o asemenea jucarie este cca 500 lei, bani cu care nu fac nimic ref bare/praguri Eu caut o solutie care sa nu implice praguri si bare daca se poate. pe http://www.bushranger.com.au/exhaust_jack.php#.TnDEqOxVWnA scrie ca se poate folosi si in noroi sau zapada.-nu stiu cit costa, este de gasit si la gtc, pe de alta parte de aici rezulta ca ar fi mai bun Hilift dar ca nu e de lepadat nici airjack Acum eu imi incerc sa imi fac idei precise despre cum va fi masina atunci cind voi avea niste bani si fac calcule despre cit bani este nevoie, ca sa stiu daca am bani... Nissan terrano 5 usi 2004 3.0 Dti BFG AT, suspensie stoc si fara troliu deocamdata ...dar cu portbagaj mare pe plafon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock intrebari pertinente.....aiurea....trebuia sa spui de la bun inceput ca nu vrei bari HD.... daca vrei sa-ti cumperi gonflabila...e treaba ta....eu unul inca nu am vazut pe nimeni prin teren sa foloseasca asa ceva cred ca tu cauti ceva mult...bun...ieftin si pe gratis Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock @alecpreotu : Daca vei lua in considerare ca pragurile HD, iti vor proteja pragurile masinii, care sigur nu vei vrea sa le vezi niciodata infundate sau spintecate in vreun colt de stanca, atunci investitia merita si te vei lipsi de alte improvizatii...... Despre air-jack mai poti vedea pareri aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?42347-cine-a-folosit-Air-Jack-cat-de-util-este REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock Nu face socoteala la bani ca...o sa-ti dea cu virgula cand te apuci de treaba. Cand incepi sa modifici masina incepi sa bagi bani in chestii la care sigur nu te-ai gandit initial, multi bani. Asa ca in functie de posibilitati te apuci de una-alta. Luna asta praguri, peste 2-3 luni gume sau bari HD sau troliu si tot asa. Intotdeauna, fara exceptie gasesti cate ceva de facut la acaret care costa mai mult sau mai putin. Acum depinde cat esti de priceput si ce dotari ai (sudura, flex, bormasina, scule si nu in ultimul rand timp, indemanare si imaginatie). Costul lucrarilor e invers proportional cu dotarile. Bafta la modificat. Si legat de airjack. Pai iti dai seama ce placere e sa il utilizezi cand ai masina pe punti si noroiul pan' la prag? si apoi sa-l bagi plin de noroi in masina. Hi lift-ul mi-a salvat fundul de cateva ori cand nu aveam troliu. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock lasa omul sa dea cu capul de grinda...poate asa va lua in calcul cele spuse de cei care umbla pe coclauri de ceva vreme sa pare ca vrea sa experimenteze ....poate-i iese Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock Ref, preturi .... praguri teava :grin: HD ~ 300 RON HiLift ~ 250 RON sincer ma simt mai in siguranta decat cu "balonul" sau alte solutii . Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock si eu zic sa iti ei hi-lift si sa pui praguri, e mai bine ori cum o iei. in plus cum s-a mai spus deja , masina e mai protejata si arata mai bine. Si poti lucra si la ce ai pe plafon la nevoie. Spre exemplu eu am 1,94 inaltime si cand pun schiurile pe masina imi este mai comod sa lucrez de pe praguri decat sa ma intin si sa ma chinui de pe jos. Zic asa la inaltimea mea , nu mai vorbesc de cei care sunt si mai scunzi. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock @alecpreotu : Banuiesc ca stii cat costa o "gonflabila" de 2t sau de 4t........ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alecpreotu Postat Septembrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2011 Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock va multumesc tuturor Am inteles ce era de inteles, tre' sa vad despre citi bani e vorba ref praguri+ bare. Stie cineva in Bucuresti variante de firme care fac treaba buna la pret corect? 1.Tocmai pt ca nu vreau sa dau cu capul de grinda intreb aici 2. tocmai pt ca vreau sa am o imagine cit mai clara despre cum va arata si ce dotari va avea masina in final si despre ce cheltuieli este vorba, intreb diverse variante, apoi aleg ce modificari si in ce ordine pt ca nu pot incepe ceva ce nu pot termina pt ca nu am calculat bine de prima de oara. astept daca se poate variante de firme care fac praguri/bare HD In bucuresti mersi Nissan terrano 5 usi 2004 3.0 Dti BFG AT, suspensie stoc si fara troliu deocamdata ...dar cu portbagaj mare pe plafon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 (editat) Re: puncte de ridicare cu hilift pt un terrano 2 stock caut ceva poza cu praguri Editat Septembrie 20, 2011 de Irod Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate