Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Care sunt "anvelopele de iarna" acceptate de noua lege ?

Sasu

Postări Recomandate

Salutare,dezgrop acest topic deoarece vreau sa ma pregatesc din timp pentru iarna ce va urma...Am un Grand Cherokee ZJ incaltat cu Insa turbo sahara...Fac treaba pe zapada prin oras si oarecum pe drumuri forestiere ? Ma gandesc sa pun peste si lanturi...ce sfaturi imi puteti da? Am avut un grand mai nou(WJ 2005) acum 2 ani incaltat cu anvelopele originale(fabrica) wrangler sr-a, le cumparasem noi dar pe vremea aceea nu ma interesa marca sau profilul, si erau dezastru(la o panta cat de mica in inclinatie urcam din inertie apoi cu piciorul in gaz masina derapa si in acelasi timp cobora chiar si cu piciorul pe frana)...Ideea este daca se descurca Saharele singure sau sahare cu lanturi,sau cel mai bine anvelope de IARNA ?Mii de multumiri

Multa stima

Jeep Grand Cherokee ZJ Laredo 5.2 V8 under construction...:jp1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Cum se comporta anvelopele offroad iarna?

Neaparat fulgulet? Sau e suficient sa scrie M+S (mud+snow) pe ele. Intreb deoarece eu am BFG MT KM2 si nu am vazut fulgul pe ele, dar M+S scrie sigur.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Avand in vedere ca, cel mai probabil, verificarea o va face un "cap de creta", care si asa nu e in stare sa tina minte prea multe, e mai bine sa ai fulguletul, ca sa scutesti bani si timp pierdute cu explicatii si eventuale contestatii. Sau sa ai la tine o hartie cu caracteristicile gumei, din care sa reiasa ca sunt bune si iarna...

Asta daca stie sa citeasca si nu e chitit sa-si faca planul la amenzi:uameni

Oricum, BFG MT KM2 sunt All Season.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Neaparat fulgulet.

Eu am avut All Season M+S si aveau pictograma cu fulguletul, de la Continental erau.

BF Goodrich KM2 sunt, intr-adevar all season. Poate ar fi bine sa aveti o fisa a produsului la indemana, in torpedou http://www.bfgoodrichtires.com/tire-selector/name/mud-terrain-t-a-km2-tires

Sa nu faceti confuzia intre All Terrain si All Season, sunt lucruri diferite.

Daca aveti All Season, dar fara pictograma fulguletului, faceti rost de o fisa a anvelopei.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Am constatat fara prea multa placere ca iarna vine si ca Base :dr3 a avut dreptate ca iarna nu-i ca vara.

Asa ca va intreb cum se comporta anvelopele de tip 4x4 offroad in conditii de frig, mazga/polei/gheata si zapada afanata/batatorita? Senzatia initiala este, de exemplu, ca cele cu crampoane mari de tipul Simex sau BFG KM2/MT par a se descurca bine pe zapada. Si totusi care este adevarul pe care l-ati simtit nu din povesti. Ca la urma urmei una este scris si alta este experienta.

salut,eu am avut iarna trecuta m+s chinezesti nu mai stiu cum se numeau si am mers f bine toata iarna,pe franare in conditii de polei sau zapada aderenta era zero.iarna asta o sa incerc mt-uri dc o sa-mi permita legea.

Link spre comentariu

De la 1 Noiembrie este obligatoriu sa ai fulgulet pe opinci, asa ca, daca masina vede si drumuri publice, trebuie sa te reorientezi.

pai si atunci ce rost mai are m + "S" ul ca doar s=snow = zapada....astia sunt nebuni

In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD

In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock

Link spre comentariu

Din cate stiu eu, M+S este o abreviere europeana(Mud+Snow).

Fulguletul sau mai des cunoscutul fulgulet cu o creasta de munte in fundal, este un simbol conceput de American Society for Testing & Materials din State si Canada si inseamna "Severe Winter Conditions", cu alte cuvinte M+S poate avea si o guma all season dar numai o guma dedicata de iarna poate avea fulguletul + munte.

Asa ca ma intreb ce simbol o sa caute militianul de la 1 noiembrie:scr

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Haideti sa lamurim

anvelope de iarna – anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, dupa caz."

iar la pagina 40 a directivei care o gasiti la urmatorul link http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=DD:13:11:31992L0023:RO:PDF

zice asa in legatura cu modul de inscriptionare a pneurilor pentru zapada:

3.1.5. literele „M + S” (sau „M.S.” sau „M & S”) dacă este vorba de pneuri pentru zăpadă;

Editat de baghy
Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Haideti sa lamurim

anvelope de iarna – anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, dupa caz."

iar la pagina 40 a directivei care o gasiti la urmatorul link http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=DD:13:11:31992L0023:RO:PDF

zice asa in legatura cu modul de inscriptionare a pneurilor pentru zapada:

3.1.5. literele „M + S” (sau „M.S.” sau „M & S”) dacă este vorba de pneuri pentru zăpadă;

Baghy, fara sa te superi pe mine, asta e o Directiva europeana. Care, asa cum spune si numele, indica ce anume trebuie sa contina o lege sau reglementare a unuistat de pe teritoriul CEE. Nicidecum nu reprezinta lietara de lege pe intreg teritoriul CEE. Statele membre trebuie doar sa respecte aceste directive in relizarea propriilor legi. Iar, daca legiuitorul roman considera ca e necesar sa fie date mai multe explicatii/amanunte in textul legii romanesti, e dreptul lui.

Din pacate, avem destule exemple de legi romanesti facute anapoda in ultima vreme si care respecta directivele UE.

De asta ar fi indicat de studiat textul legii romanesti pentru a nu le da capetelor de creta ocazia s-si bata joc de noi si banii nostrii.

(personal am cauciucuri All Season cu fulgul pe ele pe ambele masini, ca sa fiu sigur)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

In legea romaneasca se specifica ca anvelopele de iarna sunt cele conform directivei europene. Trebuie doar sa mai gasesc si legea.:grin:

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Re: Care sunt "anvelopele de iarna" acceptate de noua lege ?

am si eu o intrebare...cine imi sterge posturile fara o minima explicatie?

Nu ti-a fost sters nici un post, ci doar am mutat discutiile de pe topicul celalalt, aici, intr-un topic nou, dedicat noii legi pentru anvelopele de iarna, exact cum ai sugerat aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56647-Cum-se-comporta-anvelopele-offroad-iarna&p=730871#post730871

Link spre comentariu

si totusi M+S este de ajuns sau trebuie si fulgul neaparat?

Legea zice ca "all season" sunt acceptate......ai putintica radbare sa apara si Normele metodologice de aplicare a legii, apoi anexa la aceste norme, apoi HCG-ul care aproba aceste norme si nu in ultimul rand OUG-ul care modifica anexa si stabileste cum se aplica normele metodologice si vom vedea apoi ce inteleg ei prin "all season"............:ha::ha::ha:

Parerea mea e ca daca gumele au SI fulgul, n-or fi mai ai dracu decat nemtii si sa comenteze ceva.........

Link spre comentariu

Si la Y61 meu....anvelope de iarna pe toate 4 ii trebuie ? Sau doar pe spate ? Intreb de amorul artei, sa vad cum dialoghez cu neica militianul, ca se pare ca am lipici la ei in ultima vreme.

In principal nu ma deranjeaza aceasta reglementare, ma doare insa:

a) ca iarna ii ia tot timpul prin surprindere

b) perioada mare in care esti obligat sa porti "bocanci de iarna" - 1 nov - 1 apr...(sper sa nu ma insel cu privire la durata).

c) oare cei care controleaza corespund acestor prevederi ?

d) ca vor fi norme la amenzi, sub pretextul ca vegheaza asupra sigurantei noastre si au grija ca legea sa fie aplicata.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Scuze, dar nu ma pot abtine ....:ha:.....adica iarna e numai pentru rotile din spate ?!? :ha::ha::ha:

E o gluma, sper sa reactionezi in consecinta.......:h5

Evident. :) Anul trecut stiu ca era prevazut ca numai rotile care asigurau tractiunea sa fie prevazute cu anvelope de iarna. Nu stiu daca intre timp s-au schimbat lucrurile. Dar jur ca m-ar bate gandul sa-mi pun nu mai pe spate de iarna....nene....asta e....astea trag....:)

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Astral, cu tot respectul dar esti in eroare!

La un 4x4, toate 4 rotile transmit miscare (!). Este deci evident ca la un 4x4 avem nevoie de doar cate o anvelopa de iarna pe fiecare punte !

Suplimentar si absolut optional puntea de diode poate fi dotata cu varfuri de tensiune pentru cresterea aderentei !

Aoleu, ce off topic sunt !

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

din discutiile pe acest topic tot n-am inteles daca cauciucurile care au numai M+S le accepta autoritatiile noastre ca fiind de iarna .

am vorbit cu un tip ce are o vulcanizare si mi-a zis ca trebuie sa aiba neaparat si fulgul.

mai astept pareri pt ca 1 nov. se aproprie

:cl

suzuki vitara 2.0 v6

vw jetta 1.6

Link spre comentariu

directiva europeana zice asa:

"literele „M + S” (sau „M.S.” sau „M & S”) dacă este vorba de pneuri pentru zăpadă"

dar cred ca domnul de la vulcanizare stie el mai bine.

Link spre comentariu

Nu zic ca nu suntem noi tara tuturor tampeniilor, dar daca M+S inseamna Mud + Snow, adica namol +zapada, nu vad cum ar fi posibil sa nu fie acceptate. Autoritatile noastre ar trebui cel putin cretine sa considere ca daca nu e fulg, Snow nu mai inseamna zapada. Sau M+S fara fulg ar fi pentru zapezile de vara? Mi-e clar ca S-ul din M+S nu poate insemna heroina (parca la aia ii zic snow americanii), pentru ca la noi tipul ala de zapada e interzis.

Fulgul cred ca e pus ca informatie ajutatoare pentru "organele" care se mai zbat inca cu "Ana are mere", ca aia au invatat cum arata M-ul dar inca nu au ajuns la litera S din abecedar.

Samurai incepator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare