Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Care sunt "anvelopele de iarna" acceptate de noua lege ?

Sasu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Care sunt "anvelopele de iarna" acceptate de noua lege ?

Eu stiu, Baghy, ca am citit si legea, si ordonanta care aproba legea, si ordonanta care e modificata de ordonanta. Dar Nea Cashcheta stie? Poate asculta si el ce zic "jurnalistii". Este evident ca necesitatea unei adeverinte e idioata, sunt o multime de soferi care au gume de iarna de cativa ani, cand pretentia de a primi asa ceva ar fi fost primita cu gura la urechi.

Oricum, nu eu trebuie sa demonstrez ca respect legea, ci ei ca o incalc. Daca dovedirea incalcarii legii se face consultand un vraf de hartii, vor fi blocaje mai mari provocate de politisti decat cele provocate de zapada/gheata. In ritmul asta va veni vremea ca sa pasam politistului un biblioraft de acte, sa-si aleaga el de acolo ce crede ca ii trebuie(daca o fi in stare).

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar ieri am urmarit la tv o discutie la care era invitat un reprezentant al politiei. Anvelopele "all season" sunt acceptate doar daca au insemnele M+S ,M.S. sau MS. Nu este obligatoriu nici insemnul cu fulgul de nea si nici certific. Inca o conditie la care se uita politia: sa fie dimensiunile anvelopelor acceptate de producator.

Editat de dex20
"Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu
Link spre comentariu

f_zoltan, probabil vor opri masinile care patineaza si restul le vor lasa in pace. Sau probabil vor opri ca si pana acum masini si pe langa acte se vor uita si la cauciucuri daca e zapada, gheata sau polei pe jos.

Destul de idioata legea pentru ca nu prea are nenea politist sa demonstreze ca era polei pe jos.

In legatura cu hartia necesara, nu este precizat niciunde si nici nu au cum sa aprobe asemenea porcarie. Sunt doar inventii aruncate de presa.

De ex vazusem la stirile protv un articol in care ziceau ce trebuie sa scrie pe cauciuc ca sa fie acceptat. Ei bine, scria ca e de ajuns m+s sau m&S si in poza era un fulg.

Am gasit pana la urma.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/iata-semnul-care-trebuie-sa-fie-pe-cauciucurile-de-iarna-ca-sa-nu-fii-amendat.html

Nu ti se pare ceva la mijloc?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

@ Nessum. Numai eu am scris de vreo 2-3 ori numerele legilor: Legea 161/2011 care aproba ordonanta 5/2011. Ordonanta 5 modifica ord. 195/2002 care e de fapt codul rutier. Da, toate sunt aparute in M.O.!

Samurai incepator
Link spre comentariu

Pentru ca e un subiect "la moda" si pentru ca majoritatea tiriplicilor de la ziare duc lipsa de inspiratie, inca un articol pe tema... ca de obicei nu spune nimic nou... si tot ca de obicei, face reclama ascunsa

http://www.zf.ro/auto/10-intrebari-despre-cauciucurile-de-iarna-la-care-trebuie-sa-stii-raspunsul-8860676

Asa ca, se pune din nou intrebarea: "cine sunt principalii importatori de gume si jante in Romanica?"

Cine are raspunsu' la asta, descopera si cine e in spatele legii si ordonantelor din domeniu:uameni:uameni:uameni

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

@ Nessum. Numai eu am scris de vreo 2-3 ori numerele legilor: Legea 161/2011 care aproba ordonanta 5/2011. Ordonanta 5 modifica ord. 195/2002 care e de fapt codul rutier. Da, toate sunt aparute in M.O.!

:tk

Oricum de mai bine de 10 ani folosesc anvelope adecvate fiecarui sezon. e mai safe pt. mine.

Sunt curios ce va spune nenea militianu' si nenea de la ARR :psdespre "Simexurile" de la Insa-Turo care au toate semnele, acroimele [fulgu]descrise in ordonanta! :ha:

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

:tk

Oricum de mai bine de 10 ani folosesc anvelope adecvate fiecarui sezon. e mai safe pt. mine.

Sunt curios ce va spune nenea militianu' si nenea de la ARR :psdespre "Simexurile" de la Insa-Turo care au toate semnele, acroimele [fulgu]descrise in ordonanta! :ha:

Iti zic eu ce va spune in nestiinta lui:

"Astea da cauciucuri de iarna dom'le, inscriptionate corect si cu crampoane adevarate!" :ha:

Mai mult de atata, sunt convins ca profilul agresiv ii va atrage atentia de la distanta si vei avea sanse mari sa nu mai fiti opriti pentru un eventual control.

Intre noi fiind vorba, eu cu astea voi merge la fel ca si pana acuma si nu stiu cum sa va spun... dar pe noi consumatorii de MT-uri legea asta nu ne prea afecteaza... :wink:

Va salut !

Link spre comentariu

Buna,

ca sa fiu si eu un pic "on topic", azi fiind 1 noiembrie nenea ' cap patrat' a fost toata ziua in strada cu n masini oprite si ei uitandu-se pe anvelope dupa nu stiu ce:as cu toate ca afara au fost 15 grade si toamna acesta nu am vazut zapada :plnici macar ploaie. Am vrut sa opresc sa ma uit si eu impreuna cu ei :top. Personal ii cunosc dar cred ca un om normal si fara exces de zel nu poate sta in drum :fk2.

:pr

Discovery II TD5 2000

Series III 88" 2.25 diesel

Range rover clasic 3.5 V8 carburator.

Link spre comentariu

Eu am inteles ca aceasta verificare a cauciucuri de iarna poate fi facuta de catre inspectorii RAR, rolul politistului fiind aici doar de a trage masina pe dreapta.

O fi corect sau nu?

Va salut !

Link spre comentariu

Asta cu anvelopele e o mare gaselnita...cu implicari politice si spagi incasate in avans de la importatori.

Nu e posibil ca o anvelopa care costa acum 2 luni 200 de ron sa ajunga acum ...800 de ron (400% adaos!!! ) si mai rau sa se vanda cu "programare". Am ajuns prostii prostilor ...

Stiti cum e ... prost nu e cine cere ...prost e ala care da.

M-am uitat in Germania ...si preturile sunt sensibil mai mici. Asa ca voi face un drum acolo cu o duba... sa-mi "rezolv" problema mea si sa rezolv si cativa amici ...

:uameni

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eu ma jurasem ca dau o fuga pana la unguri sa iau gumele de acolo. Cand am citit in ziar ca guvernul se bucura de cresterea de TVA incasat de pe urma vanzarii de anvelope, am zis ca de la mine nu incaseaza un leu, chiar de o fi sa platesc mai mult pe transport. Bine, probabil ca la nemti o fi preturi mai bune, dar nu am cum sa ajung acolo decat daca gasesc un amic ca Yonutz:grin:.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Cred ca dupa sarbatori vor scade adaosurile astea nesimtite pentru ca vor ramane cu ele pe stoc. Fac si astia la fel ca cei care vand pomi de Craciun, aduc marfa cu camioanele si in ajun ii vand la pret mic sa nu ramana cu marfa si cu banii blocati. Asta e Roamanica noastra, vrem sa facem multi bani peste noapte. Bine ca am gume corespunzatoare cu mult inainte sa dea ei legea.

In Bulgaria cum or fi preturile? ca Germania e cam departe.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Bulgarii sunt la fel de oportunisti ca si romanii ...De circa 2 saptamani anvelopele s-au scumpit subit!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pentru cauciucuri din Germania puteti cumpara de pe net.

Eu l-am folosit si il recomand:

1. preturi normale, nu am facut comparatie recenta dar inainte de nebunia cu cauciucuri de iarna erau cel putin la fel de ieftini ca cea mai buna oferta locala

2. gama foarte mare de produse

3. livrare la domiciliu inclusa

4. produse din germania (eu am luat niste dunlop, care sunt facute la mama lor in germania) de calitate

Am fost in targ Vitan sambata trecuta si de curiozitate m-am oprit la un oaches care vindea cauciucuri:

- "pe dimensiunea ../.. ce aveti?"

- "nu am decat X (un noname care insa are o rezonanta puternica de firma serioasa :grin: ) si care sunt facute in Franta cu Dunlop!!!"

nota - sincer, nu am inteles sintagma "sunt facute in Franta cu Dunlop"?! Adica Dunlop asta e o componenta sau cum?

- "wow, ia sa vad si eu cauciurile"

Si ... intra-adevar pe lateral undeva scria asa": Made in France

Numai ca France ala era pus deasupra exact cum sunt stickerele alea de se lipesc pe cauciuc cu semn M&S

Asa ca sa tot iei cauciucuri din Romania :banana

Editat de Astral
KAMIKAZE TEAM
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare