Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Se pare ca dusterul cucereste lumea, si nu numai =))

Teodor4x4

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 138
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 săptămâni mai târziu...

Re: Se pare ca dusterul cucereste lumea, si nu numai =))

Podiumul Aicha des Gazelles, ocupat integral de Dacia Duster

podiumul-aicha-des-gazelles-ocupat-integral-de-f127b10c328e0a0343-550-0-1-95-1.jpg.b75c2ec738f033cf221ec3999928026d.jpg

Editia a 22-a a raliului Aicha des Gazelles, competitia 100% feminina ce se desfasoara anual in desertul Marocului, s-a incheiat cu un podium adjudecat integral Dacia Duster. Mai mult, 8 din primele 10 locuri din clasamentul general au fost ocupate de SUV-ul produs la Mioveni.

Sursa: http://www.4tuning.ro/alte-sporturi-cu-motor/podiumul-aicha-des-gazelles-ocupat-integral-de-dacia-duster-13280.html

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna seara !

DACIA DUSTER PACK MARINE

Pana pe 31 iulie, in Spania si in Elvetia va fi disponibil un PACK care ofera un Zodiac Zoom 310 Solid cu o capacitate pentru 4 pasageri, motor Yamaha in 4 timpi cu 6 cp si cu depozit inclus si o remorca Cortes Explorer 450 pentru a duce barca dumneavoastra acolo unde doriti. Pretul incepe de la 14.450 € pentru Dusterul 1.6 benzina 16v, 105cp, 4x2, cu carlig de remorca si PACK MARINE.

http://www.blogcdn.com/es.autoblog.com/media/2012/04/dibujo258.jpg

http://www.blogcdn.com/es.autoblog.com/media/2012/04/dustermarine.jpg

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...

Buna seara !

DACIA DUSTER PACK MARINE

Pana pe 31 iulie, in Spania si in Elvetia va fi disponibil un PACK care ofera un Zodiac Zoom 310 Solid cu o capacitate pentru 4 pasageri, motor Yamaha in 4 timpi cu 6 cp si cu depozit inclus si o remorca Cortes Explorer 450 pentru a duce barca dumneavoastra acolo unde doriti. Pretul incepe de la 14.450 € pentru Dusterul 1.6 benzina 16v, 105cp, 4x2, cu carlig de remorca si PACK MARINE.

http://www.blogcdn.com/es.autoblog.com/media/2012/04/dibujo258.jpg

http://www.blogcdn.com/es.autoblog.com/media/2012/04/dustermarine.jpg

Cu respect,

Teodor.

Recunosc ca imaginile sunt frumoase dar nu cred ca o masina ca in cazul asta 4x2 poate sa dea o barca la apa cu peridocul aferent.Cu varianta 4x4 este altceva.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Uitati ce am gasit :

Este vorba despre un articol care vorbeste despre primele cinci masini cele mai bune pentru zapada . Pe locul 2 se afla Dacia Duster . Autorul articolului ne asigura ca daca este echipat corespunzator cu cauciucuri de iarna , trece prin locuri neasteptate pentru alte 4x4 - uri mai echipate .

- Articolul original ( in spaniola ) :

http://www.autocasion.com/actualidad/reportajes/119932/los-5-mejores-coches-para-la-nieve/

- Articolul tradus in romana cu translate google :

http://translate.google.es/translate?sl=es&tl=ro&js=n&prev=_t&hl=es&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.autocasion.com%2Factualidad%2Freportajes%2F119932%2Flos-5-mejores-coches-para-la-nieve%2F .

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

"Dakar Rally 2013: Argentinian Team to start with Dacia / Renault Duster T1

A special FIA T1 Cross Country version of the Dacia / Renault Duster is set to entertain global audience. Renault SA, the French multinational automotive major, has revealed that two special Duster compact SUV's will battle it out for the pole position in the gruesome Dakar rally."

The specially designed and assembled Renault Duster model for the race has been trimmed with a number of interesting modifications in its under-the-hood configuration, suspension system and drivetrain.

Accordingly, the two super powerful Duster models will be powered by a 3.5 litre, V6 petrol motor, which could churn out an impressive peak power output close to 300 bhp.

The drivetrain is going to feature an All Wheel Drive (AWD) configuration and the engine assembly is mated to a six speed sequential transmission system

This is not the first time that the Duster is present in an international competition: A Prototype won a silver medal in the "Andros Ice Race Trophy" and an other one won his category at the 20th "Rally Aicha des Gazelles", a traditional test in Morocco, by the Sahara desert and the Atlas Mountains , which involved only women."

sursa: http://www.marathonrally.com/news/dakar_rally_2013_argentinian_team_to_start_with_da cia_renault_duster_t1.22170.0.html

121224_dakar_duster_1.jpg.6266c2f487d8aa261035cddd14550936.jpgRenault-Duster-Dakar-Rally-Version-2.thumb.jpg.5740bbcc6ffe83564c84c74b1f860bdc.jpg

Exista chiar si un filmulet prezentat si de @icXu aici

S-auzim de bine

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

din pacate acolo unde intervin banii se strica competitia.

dusterul din film nu cred ca mai are nimic stock. dublu coilover pe un tube frame si caroserie din fibra si un motor V6 de 300cp nu cred ca o sa vedem pe strada prea curind. :bleah in configuratia aceea ii poate spune la fel de bine si "cotet". posesorii de "cotete" vor fi foarte mindrii ca o masina cu sigla si numele "cotet" participa la raliuri.

ca posesor de duster, chestia asta mi se pare de prost gust. sa-mi dea posibilitata sa aleg motorizarea aia si mai vedem dupa... pina atunci am 110cp obositi sub capota.

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

sa-mi dea posibilitata sa aleg motorizarea aia si mai vedem dupa... pina atunci am 110cp obositi sub capota.

Da... ar fi frumos dar si consumul ar creste si in plus nu prea ai unde sa profiti de CP disponibili si nu stiu cui i-ar mai conveni... Chiar asa puturos este dCi-ul asta de 110 CP ? Intreb si eu ca avem in ograda doua diesel-uri de 90 CP, si nu ne putem plange mai ales ca unul e din '93 si sigur acum are mai putini si totusi mai are vlaga in el...

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

din pacate acolo unde intervin banii se strica competitia.

dusterul din film nu cred ca mai are nimic stock. dublu coilover pe un tube frame si caroserie din fibra si un motor V6 de 300cp nu cred ca o sa vedem pe strada prea curind. :bleah in configuratia aceea ii poate spune la fel de bine si "cotet". posesorii de "cotete" vor fi foarte mindrii ca o masina cu sigla si numele "cotet" participa la raliuri.

ca posesor de duster, chestia asta mi se pare de prost gust. sa-mi dea posibilitata sa aleg motorizarea aia si mai vedem dupa... pina atunci am 110cp obositi sub capota.

Nu vad de ce ai reactia asta, mai ales ca esti posesor de Duster. Daca ai sa te uiti la ultimele competitii Dakar si altele de genul acestora, ai sa observi ca totul este pentru imagine, si ca sub acele cochilii de fibra nu mai este nimic din ce conduci tu sau altii in fiecare zii. Altfel nici nu avea cum sa se intample, totul evolueaza, acum este un alt gen de competitie, nu ca in anii 80 unde fiabilitate grupului isi spunea cuvantul, acum setarea suspensiei este elementul cheie, sa zicem.

Un alt exemplu Dusterul de la Trofeul Andros, tot o cochilie era, acolo te-ai bucurat cand era pe podium?!!

Totul este pentru imagine, promovare...

S-auzim de bine

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Air Wolf, toata lumea stie ce zici, cel putin aici pe forum. Dar nici Tuaregii, Crossmanele sau deja celebrul Smart aliniate la startul Dakarului nu au nimic din masinile de serie si nu am auzit pe nimeni suparat pe tema asta.

Samurai incepator
Link spre comentariu

asta este parerea mea. nu ma bucur cind cistiga un prototip o cursa care a apartinut masinilor de serie.

in schimb imi plac duster-ele din campionat si de la TAT. :br

motorul de 110cp este ok, trage bine, insa daca era ceva mai mare ar fi fost si mai bine la consum si la demaraj.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Echipajele Duster - parcurs constant în Raliul Dakar

Ediţia din acest an a Raliului Dakar are pentru România o semnficaţie aparte, asta pentru că la startul competiţiei s-au înscris şi două automobile Duster, care concurează sub sigla Renault.

Raliul Dakar a ajuns la ziua a 6 a, iar competiţia nu a dus lipsă de evenimente surpriză sau situaţii neplăcute pentru participanţi. Din nefericire, au existat şi accidente mortale, lucru care se întâmplă din păcate în fiecare an. Până în acest moment, echipajele Duster s-au descurcat bine, dar nu au reuşit încă să se afle pe poziţiile pe care şi-au propus să o facă. Dacă în primele zile cei doi piloţi argentinieni au trecut mai greu peste perioada de acomodare, o dată cu trecerea probelor lucrurile s-au schimbat. Mai mult decât atât, în ultimele zile de raliu au reuşit să urce în clasament. Atfel, în ziua a cincea, Emiliano Spataro se afla pe locul 31, iar compatriotul său Jose Francisco Garcia pe locul 39 în clasamentul general. Situaţia a devenit şi mai bună pentru cei doi în ziua a şasea, când progresul lor a continuat. La finalul probei speciale dintre localitatea peruană Arica şi localitatea chiliană Calama, Spataro a terminat pe locul 29, iar Garcia a urcat până pe poziţia a 35-a în clasamentul general. Dacă ar fi să concluzionăm, este de lăudat constanţa de care au dat dovadă cei doi piloţi, dar şi faptul că în ultimele zile de Dakar au reuşit să facă progrese. În plus, trebuie remarcat şi faptul că cele două modele Duster nu au avut probleme tehnice sau alt gen de defecţiuni, în ciuda condiţiilor extrem de grele de concurs şi a temperaturii ridicate din America de Sud.

Lupta devine din ce în ce mai strânsă la conducerea clasei Auto, asta după ce Nasser Al-Atttiyah a câştigat a şasea probă specială a Raliului Dakar şi s-a apropiat la doar un minut de Stephane Peterhansel. El a reuşit să se impună cu un avans de peste şase minute în fata francezului şi mai are de recuperat doar un minut şi 18 secunde pentru a ajunge în fruntea clasamentului general. Din nerfericire, coechipierul său Carlos Sainz a fost nevoit să abandoneze după ce motorul maşinii Red Bull Buggy a cedat.

Cele două mașini Duster din Dakar fac parte din echipajul Renault Argentina, iar la volanul celor două modele se află piloţii argentinieni Emiliano Spataro și José Garcia, cu o bogată experienţă în Dakar. Spataro are mai multe participări în Super TC2000, una dintre cele mai cunoscute competiţii de touring car și îl are alături pe Benjamin Lozada, cu care a mai concurat de-a lungul timpului. Garcia îl are copilot pe Malano Mauricio, cu care a mai participat în Dakar și în alte competiții de rally raid.

Maşinile au de parcurs în total peste 8.000 de kilometri, din care peste 4.000 de kilometri de probe speciale. Modificarea modelelor Duster pentru raliu a fost făcută de compania Barattero, unul dintre cei mai cunoscuţi preparatori de mașini de raliu din Argentina, care a folosit motoare de la Oreste Berta, o altă companie specializată în motorsport. Obiectivul principal al celor doi piloţi argentinieni este clasarea între primele 15 echipaje din concurs.

Sursa: autobis.ro

S-auzim de bine

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Bineinteles .

Dar mentioneaza si la ce e buna , in starea de noua cu dotarea comerciala normala .

Poate asa inteleg si eu ce am pierdut , sa ma razgandesc .E posibil sa fi fost orb in prostia mea si sa nu vad de ce 'dusterul e o masina buna si nu numai' . Lumineaza-ma .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Super.Si dusterul preparat sau accesorizat sau cum o fi de Outback Import

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

... a nu se uita faptul ca fiecare are parerea proprie , si asta duce la mai multe fatete ale aceluiasi adevar , din care fiecare o alege pe aia a lui ... Inteleptul se pune in miscare si incearca sa vada mai multe fatete , obtuzii stau hotarati in scaun ....

... scuze , cre'ca n-are legatura cu subectu' ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Duster s-a plasat anul trecut pe locul patru pe piaţa din Rusia, cu 83.702 de vehicule comercializate, în creştere cu 77% faţă de 2012, iar Logan şi Sandero au ocupat poziţiile 13 şi 14 în rândul celor mai bine vândute 25 de modele, potrivit datelor Asociaţiei Companiilor Europene din această ţară. În decembrie, livrările de vehicule Duster au urcat cu 20%, la 7.976 de unităţi, în timp ce Logan a înregistrat o creştere de 9%, la 4.137 de unităţi. În cazul modelului Sandero a avut loc un declin de 5% al vânzărilor, la 3.895 de unităţi. Cel mai bine vândut model în 2013 a fost Granta (Lada), care a înregistrat o creştere de 38%, la 166.947 de unităţi, urmat de Solaris (Hyundai) şi New Rio (Kia).

Sursa: zf.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare