Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Multe si marunte despre Rusoaica

albinaru

Postări Recomandate

Buna ziua si respectele mele moderatorilor acestui forum.Cred ca am citit toate thread-urile si as avea ceva intrebari sa ridic. Intai de toate sa ma prezint:am cunoscut durerea... Am avut un aro 10 4x4, printre putinele la care puteai cupla fata din habitaclu si, m-a ingrozit ideea ca o sa devina cotet de gaini.

Consider cea mai mare realizare a vietii faptul ca am reusit sa-l vand...

Acum cochetez cu ideea de a achizitiona o RUSOAICA si v-as chestiona asupra urmatoarelor aspecte: 1) cati kilometri duce un motor de Niva( benzina) bine intretinut? 2)cine are soft pentru motor de Niva cat mai aproape de Sibiu, numai dl Ferencz de la Brasov? 3)daca se intampla nefericitul eveniment sa mi se rupa o planetara /dif (fata sau spate) masina mai merge sau trebuie tractata? 4)cunoasteti prin zonz Sibiului vreun meserias de rusoaice? Va multumesc anticipat

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Multe si marunte despre Rusoaica

Bine ai venit pe forum la sectiune Lada Niva !:rules

"  Intai de toate sa ma prezint ,......"

- da buna idea ! mi ales ca si regulamentul acestui forum impune acest lucru , nu de alta doar sa ne cunoastem.

Treci te rog pe la prezentare membrii , si i-ti vom raspunde la comentariile deschise de tine .

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

daca se rupe o planetara fata sau spate o sa ai 4x2 daca cuplezi centralul...adica cea mai mica maneta dintre ele...si vei avea tot timpul o punte motrica functionala...deci vei ajunge acasa sigur..:h5

poi ce vrei sa-i faci la rusoaica..si ce vrei sa faci cu ea,asta trebuie hotarat e la inceput,ca daca o tii ca masina de zi cu zi...se schimba "unghiul" de vedere...,daca o tii decat sa te dai cu ea,atunci ceva cauciucuri pentru inceput,un kit de suspensie...eventual grupuri mai de "deal"...si cu ea la namoale..si bucuriile sau belelele o sa curga...acum depinde si de picior...:ha:

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Nu o vreau zilnic, mai am doua masini de care sunt extrem de multumit.Vreu ceva pt excursii duminicale, coclauri in jurul Sibiului sunt har domnului, si mie mila de cele doua masini sa le dau prin hartoape. Problema este ca toate rusoiaicele sh au jde mii de kilo. Cat duce un motor stock de Niva pana la prima reparatie a segmentilor? Ma mai preocupa si siguranta in exploatare, sa nu raman imobilizat undeva in creeri muntilor pentru un defect de tot hazul.

Link spre comentariu

Salutari!

A mea are deja 145.000 km si merge ca nebuna. Am cumparat-o la 140.000 km si nici nu am intrebat daca motorul a fost rectificat vreodata. Un tip din Satu Mare avea una rectificata pentru a doua oara, la peste 300.000 km si mergea fain. Am incercat-o. Asa ca baga tare! Daca esti bun cu ele si ele sunt bune cu tine....:dr2

Link spre comentariu

ma bag si eu ca musca in lapte ,sa din cand in cand! a mea are 127 550 km cu se t motor schimbat nu pt ca a trebuit ci pt ca m-a mancat p mine in fund .si merge ca un diavol! apa ulei si benzina , revizii la timpul lor si nu ai treaba daca ai bun simt atunci cand ceri ceva de la ea! nu te astepta sa mearga precum un v6 turbo!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Ce inseamna sa bagi set motor? segmentii numai?Cum este blocul? Are camashi amovibile sau trebuie sa se honuiasca?

Din cate am inteles din discutiile de pe net foarte multi utilizatori au reusit sa incinga motoarele. Din experienta proprie stiu ca un motor fiert este un bun inceput de sfarsit: papa ulei , pufaie, scade puterea etc. Poti sa-mi spui apa circula sub presiune in circuiul de racire sau la presiune normala?

Link spre comentariu

Ce inseamna sa bagi set motor? segmentii numai?Cum este blocul? Are camashi amovibile sau trebuie sa se honuiasca?

Din cate am inteles din discutiile de pe net foarte multi utilizatori au reusit sa incinga motoarele. Din experienta proprie stiu ca un motor fiert este un bun inceput de sfarsit: papa ulei , pufaie, scade puterea etc. Poti sa-mi spui apa circula sub presiune in circuiul de racire sau la presiune normala?

in legatura cu intrebarile tale :) iti pot raspunde la una si anume cea cu circulatia "apei"

e un circut presurizat inchis iar circulatia apei e asigurata de pompa centrifugala care creaza si o presiune relativ mica dar e presiune,acest lucru influenteaza temperatura lichidului de racire si anume ii ridica temperatura la care acesta incepe sa fiarba, un exemplu empiric ar fi ca daca apa chioara fierbe la aproximativ 100 grade celsius,in functie de altitudine si presiune atmosferica poate fi mai mica...la circuitul presurizat poti avea 110 grade celsius temperatura de fierbere.

La intrebarea ta cu setul motor fac o speculatie :)

deobicei setul motor continea camasi pistoane segmenti si bolt,cuzineti si semicuzineti axiali, asta pentru motoarele clasice cu camasi amovibile,

la cele care necesita alezare bucsare si honuire la cota atunci e mai complicat pt ca fie utilizezi acelasi set motor ca cel de nou, ma refer aici la cotele pieselor..., fie honuiesti si faci pistoane si segmenti pe cotele tale adaptat la dimensiunile tale.

desigur mai intervine aici si rectificarea arborelui, eventual bucsarea bielei la partea superioara in functie de metoda de fixare cu boltul...flotant in piston si fix in biela sau fix in piston si liber in biela...depinde.

in legatura cu Niva nu stiu cum e pe interior si sincer nici nu vreau sa stiu :) sper s anu am nevoie sa stiu:)

Link spre comentariu

Este interesant de stiut pt ca vine o vreme cand incepi sa-ti pui si problema asta mai ales dupa ce ai fiert motorul prin cateva namoale.

Cred ca la off road (ca pentru asa ceva sunt genul asta de masini, pentru sosea sunt total impropri) nu mai conteaza kilometrajul, in cateva sute de metri de namoale uzezi motorul cat in cateva mii de km pe sosea.

Link spre comentariu

Este normal ca racirea sa nu fie aceeasi la 3000 ture si 95km/h si racirea la 3000 de ture si 95cm/h, dar dupa parerea mea cele doua ventilatoare de pe niva isi fac bine treaba. Dupa parerea mea motorul de Niva(vorbesc de cel 1,7i ) isi face bine treaba, eu nu am avut nici o neplacere cu acesta.

Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască!
Link spre comentariu

Este interesant de stiut pt ca vine o vreme cand incepi sa-ti pui si problema asta mai ales dupa ce ai fiert motorul prin cateva namoale.

Cred ca la off road (ca pentru asa ceva sunt genul asta de masini, pentru sosea sunt total impropri) nu mai conteaza kilometrajul, in cateva sute de metri de namoale uzezi motorul cat in cateva mii de km pe sosea.

Cred ca este o mica exagerare aici: in cateva sute de metri de namoale uzezi motorul cat in cateva mii de km pe sosea. Ar insemna ca dupa cativa zeci de km prin noroaie sa shimbam setul motor. Sa fim seriosi ,rusul nu a facut un motor de jucarie,este conceput sa traga prin noroaie la 3000-3500 de turatii. Este un motor fiabil,dupa parerea mea de nestiutor totul este sa stii sa-l exploatezi si sa nu-ti bati joc de el.

"Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu
Link spre comentariu

Departe de mine gandul ca motorul nu ar fi fiabil.Ma refeream la starea in care gasesti unele masini second hand despre care ti se spune ca au putini km si au putini ani (asta chiar se poate verifica) si care arata jalnic dar, asa este off-road-ul...Nici iarna nu este ca vara!

Am intalnit o Niva care la 30.000 avea de doua ori schimbati rulmentii pe fata, lucru care nu mi se pare chiar cusher.

Link spre comentariu

Departe de mine gandul ca motorul nu ar fi fiabil.Ma refeream la starea in care gasesti unele masini second hand despre care ti se spune ca au putini km si au putini ani (asta chiar se poate verifica) si care arata jalnic dar, asa este off-road-ul...Nici iarna nu este ca vara!

Am intalnit o Niva care la 30.000 avea de doua ori schimbati rulmentii pe fata, lucru care nu mi se pare chiar cusher.

Exact de ce spuneam,este vorba de cum o exploatezi.

"Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu
Link spre comentariu

M-am uitat pe la mai multe rusoaice... cat este permis sa joace pinionul de atac pe coroana? Am gasit la o masina joc de aproape de un sfert de tura , este normal.Posesorul mi-a zis ca la toate este un asemenea joc.La altele era mai putin dar totusi eraun joc de ctiva mm in special la grupul spate.La una noua nu misca de loc?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare