Radut-hd Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 (editat) Salut! Ghilimelele isi au rostul, pemtru ca e vb de un Disco 95, nou prin prisma faptului ca are doar cateva ore de cand am cumparat-o! Prima impresie:-Fata de fostul(200 tdi) , 300 mai inchegata, mai silentioasa, mai eleganta.(cam asta pot spune dupa doar 200 de km condusi). Cel achizitionat de mine are 146.000 mile , 4 usi, jante aluminiu, gume noi... Partea proasta: Turela spate blocata(nu inchide perfect), Scaunul soferului rupt(conform obiceiului) si in mod cert cel mai important , nu merge pus pe "LOW". Speranta mea e sa fie intepenita cutia pe mare, pentru ca merge f bine, nu huruie , cupleaza "diff lock" , doar ca nu vrea sa se miste in fata , de parca n-ar exista nimic acolo.. "Pareri si sfaturi"?? Precizare importanta , inca sunt in Anglia cu ea..asa ca in functie de ceea ce ziceti si voi, caut pe aici solutiile.. Multumesc anticipat! Iata si cateva poze. Editat Septembrie 18, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Re: "Noul meu Disco" Felicitari pentru achizitie, sa te poarte pe unde vrei tu! Turela spate blocata(nu inchide perfect)... Aici n-am inteles foarte bine: daca nu functioneaza mecanismul, cel mai bine ar fi sa o schimbi cu totul; daca mecanismul functioneaza, solutia e sa schimbi doar chederul. Ar fi bine sa cumperi ce-ti trebuie de acolo, aici o trapa completa e in jur de 100 euro SH (una noua n-am intrebat cat costa). ...Scaunul soferului rupt (conform obiceiului)... Cauta sa il schimbi acolo, e lung drumul de intoarcere daca vrei sa vii cu ea pe roti si poate fi foarte incomod de condus cu un scaun rupt. In plus, daca vrei sa il schimbi aici, de cele mai multe ori trebuie sa cumperi tot setul de scaune de la dezmembrari (eu n-am gasit pana acum sa cumpar un singur scaun) ... si in mod cert cel mai important , nu merge pus pe "LOW". Speranta mea e sa fie intepenita cutia pe mare, pentru ca merge f bine, nu huruie , cupleaza "diff lock" , doar ca nu vrea sa se miste in fata , de parca n-ar exista nimic acolo... Aici e ceva mai complicat: problema e in cutia de transfer. Teoretic ar trebui data jos si vazut ce se intampla acolo. Probabil trebuie inlocuit ceva pe acolo. La fel de posibil este sa fie doar dereglat selectorul. Desi, nu prea imi dau seama cum se poate sa functioneze "Diff-Lock" si sa nu cupleze pe "low". Sau cupleaza "Diff-lock" doar pe "high"?(la modelul acesta trebuie sa ai tot trei pozitii la "diff-lock": "low", "high" si "neutral"). Evident, mai exista si solutia inlocuirii cu una SH care functioneaza sau cu una reconditionata de la Ashcroft. Stiu ca manopera e destul de piperata pe acolo, dar, eu n-as pleca cu ea nerezolvata. Odata ajuns cu ea aici, piesele necesare le gasesti mai greu, de cele mai multe ori tot din Anglia si mai platesti si transportul pentru ele. N-ar strica sa-i verifici (si sa schimbi daca e cazul) fluidele: cutia de viteze, cutia de transfer, grupuri, frane... si nu in ultimul rand radiator. Succes la reparatii si drum bun la intoarcere. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TOYO L Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Re: "Noul meu Disco" sa-l noroiesti sanatos ! LJ 7O Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeprava Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Re: "Noul meu Disco" Cred ca ar trebui sa "rezolvi" acolo problema, e destul de important, gasesti piese ieftine, dezmembrari sau ebay.co.uk. Nu ne-ai spus, cutia de viteze e automata sau manuala? Pt ca daca e automata se schimba doar pe N - neutru, in stationare, nicidecum pe P-parcare. Mie mi-a intrat destul de greu dupa o iarna in care nu a folosit-o nimeni. Am fortat-o de 3-4 ori, pana la urma s-a cuplat pe"greu". Banuiesc ca pt cutie manuala se schimba in stationare, scoasa din viteza (sa ma corecteze colegii daca gresesc, n-am avut niciodada cu cutie manuala) E drum lung pana acasa iti doresc sa ajungi cu bine. You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Re: "Noul meu Disco" Cred ca ar trebui sa "rezolvi" acolo problema, e destul de important, gasesti piese ieftine, dezmembrari sau ebay.co.uk. Nu ne-ai spus, cutia de viteze e automata sau manuala? Pt ca daca e automata se schimba doar pe N - neutru, in stationare, nicidecum pe P-parcare. Mie mi-a intrat destul de greu dupa o iarna in care nu a folosit-o nimeni. Am fortat-o de 3-4 ori, pana la urma s-a cuplat pe"greu". Banuiesc ca pt cutie manuala se schimba in stationare, scoasa din viteza (sa ma corecteze colegii daca gresesc, n-am avut niciodada cu cutie manuala) E drum lung pana acasa iti doresc sa ajungi cu bine. :opE corect! Recunosc ca nici nu m-am gandit la cutia automata atunci cand am scris... greseala mea!:old Cat priveste cutia manuala, da, se schimba de pe high pe low doar in stationare si scoasa din viteza... sau cel putin asa e recomandat. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeprava Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Re: "Noul meu Disco" Inca ceva, Daca pleci pe roti neaparat sa ai MOT valabil si asigurare buna-buna pe numele tau, macar pe 2 zile pana ajungi acasa (costa cam 36 Lire/zi-online, fara prostii cu facaturi). Sa ai actele masinii originale (V5), factura (sau contract de vanzare) si sa VERIFICI NEAPARAT seria de caroserie (cea de pe sasiu). Daca masina are si TAX platita e si mai bine (pana iesi din Anglia) Evident sa verifici fluidele la masia (s-a mai spus dar e important) si sa te mai uiti pe bord, mai ales la temp. Daca poti roaga-l pe fostul proprietar sa iti povesteasca despre masina, sigur stie mai multe decat ti-a spus inainte de vanzare. You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Re: "Noul meu Disco" cutia de transfer are 2 axe...daca a fost folosita necorespunzator dantura de pe una din ele s-a dus.....intra si nu functioneaza Parerea mea e sa cumperi una sh o montezi...si vii acasa cu masina,trebuie sa faci rost de piese,acolo unde e mama lor,ca aici te jupoaie la dezmembrari:old Sa o stapanesti sanatos si sa te poarte fara evenimente...e o masina buna!:h5 Si inca o precizare: incearca sa schimbi uleiurile si daca din grup iese ceva cu pilitura...e clar ca trebe sa schimbi totul pe acolo,deoarece spanul in timp s-a comportat ca un abraziv si exista riscul sa fi ascutit pinioanele celelalte. Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danmaneta Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Re: "Noul meu Disco" Frumos acaret,sa-l stapanesti sanatos si sa te poarte pe unde doresti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radut-hd Postat Septembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Re: "Noul meu Disco" Scuze ca n-am mai dat nici un semn, dar calculatorului meu, nuu i-a priit aerul de UK si s-a busit.. Iata noutatile: - Am ajuns cu "tancul" acasa; fara nici o pb, consum mediu 8% la o viteza de croaziera de 100-110 km/h -din motive ce au tinut de intarzierea in gasirea masinii , n-am mai stat in Anglia , asa ca reparatiile urmeaza sa fie facute in Romania, in caz de ceva procurand piesele din UK. -Scaunul, a fost reparat in ziua urmatoare sosirii( cost 70 ron); arata ca nou, impecabil, f meseriasi oamenii, in caz de nevoie va dau nr de tel. -Turela nu cred ca poate fi reparata(rupt axul manivelei si intepenita roata dintata de comanada); asa ca acum caut solutii; -Reductorul inca nu l-am dat jos(rmeaza pe saptamana viitoare); - F placut surprins in urma "controlului medical" pe care l-am facut la prietenul care mi-e mecanic: totul in stare f buna, fara jocuri in diferentiale, cardane, etc... Se pare ca ar trebui schimbate bieletele anti-ruliu...si cam atat. Va rog sa ma ajutati cu sugestii si informatii legate de trapa. Multumesc anticipat! Una peste alta, sunt multumit de "afacere". PS: preturile au crescut f mult in Anglia si se gasesc din ce in ce mai greu masini ok; ceea ce se cumpara anul trecut pe la 1000-1200 acum sare bine de 1500-1700 de lire. Sa le noroim sanatosi!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Re: "Noul meu Disco" Inca o data: S-o stapanesti sanatos si sa te duca unde vrei tu! Cat priveste trapa, pana cand vei gasi una la dezmembrari, o poti sigila pe asta cu silicon ca sa nu iti curga inauntru cand vor incepe ploile. Poti incerca sa o repari si pe asta, un strungar bun nu e asa de greu de gasit. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radut-hd Postat Septembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Re: "Noul meu Disco" A..uitasem, cutia e manuala. Am incercat in toate felurile , dar tot nu vrea pe "LOW". Saptamana viitoare dau reductorul jos si vedem apoi ce si cum..va tin la curent! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danuzu Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Re: "Noul meu Disco" Salut,s-ar putea sa ai unul sau mai multi sateliti sparti (poz.3) si unu din axurile (poz.4),asa am patit si eu si cand l-am desfacut era totul facut praf acolo. Land Rover Discovery 300 Tdi,C.V R380 year 98'' it's not a jeep it's a f**king land rover ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radut-hd Postat Septembrie 23, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Re: "Noul meu Disco" Pai..n-ar trebui sa se manifeste cumva? zgomot, eventual sa intre si apoi sa arunce afara sau sa haraie ceva..? La mine parca n-ar avea "orificiu" in care sa fie impinsa maneta.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radut-hd Postat Octombrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Re: "Noul meu Disco" Astazi am rezolvat problemele...Asa cum am banuit, n-a fost nimic grav. Nici macar n-a trebuit data jos cutia. Totul s-a rezolvat prin desfacerea capacului superior (iesise, sau fusese scosa parghia din furca de comanda "High-Low"). Una peste alta, f multumit de masinutza...Duminica , prima zi de munca, as aca impresii dupa vanatoare... Weekend placut si distractie faina tuturor!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate