giculastaricu Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Salutare tuturor, Numele meu este Ovidiu si acesta e primul meu post pe acest forum. Sunt un proaspat proprietar al unui Grand din 2009 cumparat de la un cunoscut imediat ce masina a iesit din garantie. Primul proprietar a luat masina de la Casa Auto Bucuresti si din pacate a pierdut cartea de service a masinii. Eu fiind un mare novice in astfel de masini, nu stiu absolut nimic despre revizii, ce anume trebuie schimbat, cand, etc. Stiu doar ca masina are acum 45k km si i s-au facut doua revizii dar ce s-a schimbat la ea, nu stiu. Asadar, fiind la inceput, in mod cert am nevoie de sfaturile unor profesionisti cum sunteti voi - asa cum am putut sa-mi dau seama din discutiile voastre - vs sfaturile pe care mi le tot dau diversi de pe la service. Nu spun ca cei de la service Casa Auto sunt niste neaveniti, nici vorba de asa ceva, doar ca am mai avut si alte masini inainte, luate chiar de noi si incet incet am cam inceput sa-mi pierd increderea in general in cei de pe la service-uri care apartin unor dealeri. Foarte posibil ca la cei de la service de la Jeep sa existe si persoane ultra calificate si care stiu masina pe de rost de la un capat la celalalt dar eu inca nu le-am aflat pe acele persoane - si ma scuzati daca exista pe forum persoane chiar de acolo dar cred ca e dreptul meu sa fiu neincrezator:) Multumesc pentru ajutor! Grand Cherokee WK 2009 Limited Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 (editat) Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salut sa o stapinesti sanotos, din punct de vedere intretinere eu am facut dupa cum urmeaza: din 10 K sau 12 k schimbat ulei motor si filtre ( ulei, motorina, aer, climatizare) din 25 K in 25 K schimbat ulei diferential fata- spate + aditivul corespunzator, la 60 K schimbat ulei + filtru cutie de viteze , la mine am mai schimbat bucse bara stabilizatoare fata la 67 K si pe spate la 75 K tot atunci si placute de frina fata -spate iar la 81 K bucsa diferential fata + bateria care era din 2006 din fabrica, din cind in cind cite un tester de control in rest nimic. Editat Septembrie 26, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Buna ziua ! @giculastaricu: Buna motorizare, buna cutie... In caz ca te-au speriat acei "K" ai lui Alex suv, este vorba de litera care semnifica "o mie", in cazul nostru, de kilometri, nu de Euro... 10K ar insemna 10000km, 12K ar insemna 12000km, si asa mai departe. Din 10K in 10K ar insemna din zece mii in zece mii de kilometri. Frumos ar fi daca ai gasi undeva manualul masinii, poate chiar de le dealer, care acum se va numi Fiat sau Lancia, din pacate... In caz contrar, poate se ofera vreun proprietar de Grand WK CRD sa-ti faca o copie dupa a lui, ca sa ai ceva de referinta la indemana. Pana atunci, in link-ul de mai jos gasesti alte cateva link-uri cu PDF-uri downloadabile, aplicabile si in cazul tau, astfel incat sa ai o idee despre masina. http://www.wkjeeps.com/wk_maintenance.htm Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salut atasez manualul pentru mai multe lamuriri.Manual_de_utilizare_Jeep_Grand_Cherokee.pdf Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tch Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD salutare, ovidiu. chiar daca prietenul tau a pierdut cartea de service, mergi la casa auto ca sa afli exact ce s-a facut la aceasta masina la ei. in perioada garantiei probabil ca proprietarul a mers la ei in service, deci e simplu sa vezi ce si cum. chiar daca vei face chestii in alta parte, o analiza la casa auto nu are cum sa-ti strice. sper sa te bucuri de masina peste tot :h5 PS: singurul sfat pe care pot sa ti-l dau este ref frane. nu cred ca ai senzor (a mea e din 2007 si nu are), prin urmare ingrijeste-te din timp, altfel schimbi discurile aiurea, cum am facut eu:ig:ps Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giculastaricu Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salutare, Multumesc tuturor pentru raspunsuri si foarte multumesc pentru manual:) @ Heavy D, cunosc exprimarea in K - sunt calculatorist si folosesc des dar iti multumesc pentru foarte bunele intentii si explicatiile ca pentru un rookie - asa cum sunt eu:) Ma cam ingrijoreaza putin ce spune Alex. Asta pentru ca masina mea are acum 45k km si din cate stiu nu s-au facut decat doua revizii in care s-au schimbat ulei motor, filtru ulei (nu cred ca s-a schimbat pana acum vreun filtru de motorina, n-am auzit), placute de frana si discuri (pe motiv de scartait enervant care cica s-ar fi datorat ovalizarii discurilor pentru ca s-a intrat cu masina in apa cand discurile erau incinse) iar filtrul de polen nu l-a avut de la inceput, a fost pus la revizia de 30k. Din calcule reiese ca reviziile s-au facut din 15k in 15k (deci acum ar trebui sa fac din nou revizie). Fata de cei 10k/12k ai lui Alex, e cam mult. Pe de alta parte, masina a fost folosita in mod ocazional, nu zi de zi. Si s-a mers cu ea 99% pe drumuri asfaltate si poate n-ar trebui sa fie ingrijorator. @tch: nu cred ca are nici un senzor pe frane. Acum scartaie in draci pe frana la rece. Acum, pentru ca va trebui sa ii fac revizia de 45k, dupa modelul lui Alex ar cam fi musai sa schimb si uleiul diferential fata/spate + aditiv. (care aditiv, nu stiu:) ) Intre timp am aflat ca Jeep a fost preluat ca distributie si service de catre AutoItalia - asa cum zicea si HeavyD. Am dat o fuga pe la ei si i-am intrebat de service. Mi-au spus ca vor face si service dar deocamdata un stiu nimic referitor la tarife, etc. Sincer sa fiu nu prea m-as duce pentru ca nu cred ca au experienta pe service la Jeep. Am pe cineva care a lucrat la autoklass pe mercedes si zice ca stie motorul asta foarte bine. Acum si-a facut propriul service. Prin urmare, am urmatoarele variante: 1. ma duc in continuare la Casa Auto pentru revizii/service (pe baza faptului ca au experienta cu astfel de masini 2. ma duc la acel cineva despre care spuneam mai sus 3. ma duc undeva unde veti indica voi, din proprie experienta (varianta pe care cred ca as prefera-o) Conculzia si asteptarile mele de la un post foarte lung:) (poate prea lung) : - care din variantele de mai sus credeti ca e cea mai potrivita - m-as duce cu masina la o verificare din bara in bara la cineva indicat de voi - as face o inaltare minima am masinii (am atins putin cu spoilerul fata cand am urcat o bordura) - daca e recomandabil avand in vedere ca merg cu masina 90% prin oras (dar intentionez sa o scot la plimbare si pe dealurile patriei; soft, in nici un caz heavy:)) si ultimul punct: va foarte multumesc inca o data pentru raspunsuri si pentru manual !!! O. Grand Cherokee WK 2009 Limited Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giculastaricu Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salutare, Am revenit cu inca un post dupa ce-am citit manualul de la Alex (pentru care multumesc inca o data). Alex a facut revizii pe baza programului B (folosire ceva mai "dura") si acum inteleg de ce a facut revizii la 10k/12k. In manual e specificat sa se faca revizii la 10k pentru folosire mai "dura" si la 20k pentru folosire mai "usoara". La mine, facandu-se din 15k in 15k e undeva la mijloc, ceea ce e oarecum bine - zic eu:) Asadar, acum ca m-am lamurit cum e cu intervalul reviziior si ce trebuie facut la fiecare revizie, ramane sa aleg locul potrivit pentru intretinere. Pentru asta raman valabile intrebarile de la postul anterior:) Thanks again! Respect, O. Grand Cherokee WK 2009 Limited Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salut. Din experienta mea de dus masina la reprezentanta in perioada garantiei iti pot spune un singur lucru : nu trebuie sa mergi la ei daca nu mai esti obligat de garantie, revizia e un lucru atat de simplu incat poti merge si la service-uri suficient de moderne, cu oameni cunoscatori si cu tarife de bun simt. Eu folosesc masina in regim mixt si am facut reviziile la 15.000 de km, recomandarea pentru revizii fiind asemanatoare cu a ta, respectiv 10.000 utilizare constanta off-road sau 20.000 utilizare constanta sosea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giculastaricu Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salut, E perfect atunci, m-am linistit acum cu reviziile, thanks for the info. Acum ramane sa vedem la care service voi ajunge, functie de recomandarile voastre:) Regards, O. Grand Cherokee WK 2009 Limited Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Buna ziua ! Referitor la senzori, ar trebui sa fie la fiecare roata cate unul, daca masina are ABS. Si cum nu cred ca n-ar avea, trebuie cautat. Sunt sanse sa aiba senzori la diferential, ca acolo poate ai E-LSD inauntru. Un disc de frana nu se va ovaliza niciodata. In cel mai rau caz, va avea bataie axiala. La 45K, nu cred ca e nevoie si de schimbat discuri, dar sunt sanse ca datorita unui defect in sistemul de franare sau a unor placute proaste, discurile sa fie duse. Scartaitul la franare poate fi cauzat de la placute proaste sau prea tari (ca si astea sunt pe duritati, de cativa ani incoace), sau de lipsa unei tablite dintre piston si placuta, daca masina a fost dotata cu asa ceva din fabricatie. Deasemenea, daca discurile s-au ceramizat (copt) de la "calire", degeaba sunt placutele OK. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giculastaricu Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salut, Heavy D, discurile cica au fost deja schimbate la revizia de 30k pe motivul pe care l-am spus anterior si care e citat din spusele mecanicilor. Cum ca s-ar fi ovalizat, etc. si exista o bataie la frana, tremura volanul. De senzori, habar nu am daca exista. Masina are ABS iar placutele i-au fost schimbate la 30k. Cine a avut inainte masina a pus discuri brembo (am vazut cutiile) dar ce fel de placute, n-am idee. Frana exista, fara bataie la franare, doar scartait si doar cand e rece. Dupa mai multe franari si mers putin prin oras n-am mai auzit sa scartaie. Pana la urma cred ca cea mai mare grija ar trebui sa am la schimbarea uleiului la diferentiale si sa fac o verificare din bara in bara cum am zis anterior. In rest, cred ca lucrurile sunt ok dupa cum rezulta din raspunsurile voastre. Referitor la uleiul de motor: in manualul de la Alex zice ca pentru diesel sa se foloseasca ulei 10w-40. La reviziile anterioare am inteles ca s-a folosit 5w-30 care tot din manual vad ca asta e pentru motoarele de 4.7 si 5.7 L. Cand o sa fac acum revizia de 45k o sa caut ulei 10w-40 cum scrie la carte. Ulei Mopar n-am vazut sa existe pe la noi. Eventual pe comanda proprie pe internet. Dar pana acolo o sa caut un 10w-40 - poate exista asa ceva de la Mobil (care din ce-am citit tot pe aici, se recomanda). Multumesc, O. Grand Cherokee WK 2009 Limited Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tch Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD asta cu discurile ovalizate de la o balta mi s-a intamplat si mie, tot pana in 40,000, nu mai tin minte cifra exacta. si acum la 112,000 nu am nimic...prin urmare tind sa cred ca erau discurile cu defect de fabricatie, ca masina a mai vazut balti si de atunci. despre service: eu am fost mereu multumit la casa auto, dar probabil ca exista locuri la fel de bune, sigur mai ieftin. despre senzor: nu ma pricep la tehnica, eu am facut referire la senzorul pe care il am pe masina iubitei si care ma anunta ca placutzele mai au 5,000 de km si trebuie schimbate...asta lipseste la jeep. alti senzori o avea, dar asta nu are martor la bord. ref inaltare: doar pentru bordura nu merita:ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 (editat) Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Si eu am facut revizia la Casa Auto si mi s-au parut 'fair'. In afara de uleiul de motor si filtre am mai facut urmatoarele: 1. La 75k Am schimbat toate placutele de frina si am rectificat discurile(asta nu la Casa Auto). Approx 1000 RON toata operatiunea. 2. La 75k mi-au schimbat uleiul din cv si la 90k urmeaza sa-l schimbe pe cele din diferentiale. Astea au fost sugestiile celor de la Casa Auto. 3. "electrovalva EGR", care a inceput sa dea rateuri pe la 70k km. Cost inlocuire 2000 ron. Casa Auto 4. La 85k km am schimbat amortizoarele, toate 4, cu niste Bilsteins-uri aduse de mine din US + bucse bara stabilizatoare fata. Cost manopera 5-600 RON Casa Auto Tinuta masinii s-a imbunatatit simtitor dupa schimbarea asta. Recomand. Editat Septembrie 29, 2011 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Buna seara ! Ca s-o lamurim pentru totdeauna: discurile de frana nu se ovalizeaza, dar mintea celui care afirma asa ceva sigur este in colturi !!! 1. Discurile se pot deforma din diverse motive (socuri mecanice sau termice, material cu proasta reactie la ciclurile cold/hot) generand abateri de planeitate, care la randul lor genereaza acea bataie/tremur in volan sau pulsarea in pedala, la franare. 2. Discurile de frana nu se rectifica, se strunjesc, in cel mai bun caz. Pentru cei care sunt de alta parere, intrebati-va de ce nu vin rectificate de noi. Si daca nu gasiti raspunsul, o sa va ajut eu... Un mic pont: chiar n-ati alunecat niciodata pe gresie uda, in baie ? 2.1 Discurile de frana se schimba, nu se repara. Mai ramane sa aud ca vreunul a indreptat discurile dupa ce s-au deformat in urma unui accident sau mai stiu eu din ce cauza. 3. Bilstein e marca foarte buna. Koni la fel. Dar pentru cei mai in bani, incercati Öhlins, RaceRunner sau Sway-A-Way. Si mai vorbim dupa aia... 4. Placute. Cautati pe site la EBC diferentele intre Yellow Stuff, Green Stuff, Red Stuff, Orange stuff si Blue Stuff, si apoi alegeti ce considerati ca se muleaza mai bine pe aplicatiile voastre. Pentru cei mai lenesi, comozi sau puturosi, aici aveti link-ul: http://www.ebcbrakes.com Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 (editat) Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salut referitor la ulei de motor producatorul recomanda MOBIL 5-30 ( pe acesta il folosesc si eu ) -Filtrele sunt foarte importante la diesel iti recomand sa le schimbi la fiecare schimb de ulei iar daca ai posibilitatea cam la 3000 KM pe cel de aer sa il sufli cu aer acasa sau la o vulcanizare. - Referitor la scirtiitul frinelor daca au fost schimbate discurile sigur au fost schimbate si placutele si nu cred ca sau folosit cele originale MOPAR ( costa cam 10 milioane setul :al) de exemplu eu am pus TEXTAR si ma omoara cind se incalzesc . NU exista senzori la placute. -ADITIVUL de care spuneam la diferential Fata- Spate sunt sticlute de 100 ml MOPAR este un aditiv special este cam 1 milion sticluta. Cind faci servisul la cutia de viteze trebuie scimbat si filtrul din interior acolo trebuie sa umble cineva care stie cum se pune acel filtru + sa aiba joja de masurat uleiul din cutie ( de obicei masina nu este dotata cu joja la cutie ) _Ma bucur ca iti este de folos manualul - Unde a fost facut servisul la masina ? Editat Septembrie 29, 2011 de Alex suv Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Septembrie 30, 2011 Partajează Postat Septembrie 30, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD 2. Discurile de frana nu se rectifica, se strunjesc, in cel mai bun caz. Pentru cei care sunt de alta parere, intrebati-va de ce nu vin rectificate de noi. Si daca nu gasiti raspunsul, o sa va ajut eu... Un mic pont: chiar n-ati alunecat niciodata pe gresie uda, in baie ? Rectificat/strunjit nu stiu cum se zice corect, dar operatiunea a constat in nivelarea lor pe strung, destul de lent, cred ca a durat cam 30 de min pt un disc, intrucit aveau urme de la vechile placute de frina care nu se tocisera uniform (avea niste sentulete). Daca as fi pus placutele noi pe discurile ne 'nivelate' s-ar fi tocit aiurea placutele si nici nu tineau bine de la inceput. Mai multi meseriasi mi-au zis ca merge operatiunea asta o data, iar la urmatoarea schimbare de placute sa schimb si discurile. http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giculastaricu Postat Septembrie 30, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salut, @HeavyD: foarte bune sfaturile - si sunt convins ca nu doar pentru mine - thanks again! @Alex: reviziile s-au facut la Casa Auto. M-am interesat ce ulei s-a folosit la motor: Mobil 5W-30, asa cum spui si tu desi in carte vad ca e altceva. Am tot citit diverse chestii pe net referitor la ulei dar si la alte lucruri in legatura cu Mopar. Pana la urma cei de la Mopar cica nu produc ei ulei si spun foarte multi ca de fapt uleiul lor e un unei de la alt producator - gen Mobil - pe care isi pun o eticheta. La fel si la alte produse. O fi sau nu adevarat, n-am de unde sa stiu, cert e ca de ulei Mobil am auzit numai de bine. Ce am uitat eu sa spun inainte: mi s-a dus un senzor de presiune la roata si l-am comandat de la Casa Auto. A venit in tipla cu eticheta Mopar intr-adevar da' scria pe punga "made in Ireland" ori eu stiam ca Mopar e american stuff:). Prin urmare, foarte posibil ca ceea ce spun unii referitor la produsele Mopar sa fie adevarat. Cam aceeasi chestie cu iphone care se produce de fapt la uzinele din china, la aceleasi uzine care mai produc si multe alte lucruri. Poate CTC-ul sa fie diferit:)) As vrea sa revin putin la unul din punctele pe care le-am specificat anterior si anume un service recomandat. Din ce aud, Casa Auto e ok. Mie personal mi-ar placea sa duc masina la un service unde exista oameni pasionati de Jeep, cum sunt cei de pe forumu' asta. Asa ca daca stiti sa existe vreun service de genul asta unde se pot face reviziile, shoot! Mi-as lasa masina acolo cu inima impacata:) De ce insist pe chestia asta cu service-ul: am avut inainte doua japoneze, turisme. O Mazda 6 si o Honda Accord. Mi s-a parut foarte ok in ambele cazuri faptul ca la revizii oamenii ma invitau in service sa asist la operatiune. Adica sa vad cu ochii mei ce fac ei la masina si ce piese pun. Lucru care la Casa Auto nu se intampla. Nu ca m-as pricepe in vreun fel, recunosc, sunt zero da' chestia asta cu asistatu' imi da un puternic sentiment de incredere! Pe de alta parte, cum spuneam si mai sus, daca mi-as lasa masina pe mana unui pasionat de Jeep cred ca tot la fel de increzator as fi chiar daca nu as asista la operatiune. S-auzim de bine! P.S. multumesc inca o data tuturor celor care au raspuns intrebarilor mele! in sfarsit un forum cu oameni ok si nu plin de incrancenati cum am gasit prin alte parti:) Grand Cherokee WK 2009 Limited Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 (editat) Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salut in ce zona a bucurestiului stai? Uleiul Mopar care se foloseste la diferentiale dar uita de el este prea scump si nu merita eu folosesc acum( Castrol SAF-XJ 75w- 140 ) care acum se numeste Castrol Syntrax Limited Slip 75W 140 plus aditivul care din pacate numai mopar se gaseste. Acest castrol este special facut pentru diferentiale cu alunecare asa cum sunt pe Jeep. senzorul de presiune la roata de ce sa bulit ? Ai avut cumva capacele metalice la valve ? Daca raspunsul ete DA te sfatuiesc sa le schimbi cu unele de plastic. Senzorul daca il scimbi vezi ca trebuie sa il rescrie in calculatorul masini ca sa fie citit altfel nu il vede. Editat Octombrie 3, 2011 de Alex suv Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Se pare ca treaba cu discurile "e boala lor" . Si eu le-am schimbat in jur de 40K. De atunci no problem, si am peste 100K. Trebuie sa te astepti sa-ti pice asa: -Valva EGR (s-a mai spus) -Motoras clapete admisie aer in cilindrii -Pompa motorina -Cardan fata -Bascule sus/jos fata -Bielete antiruliu (toate) Cam atat pana la 100K. Vedem in continuare Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giculastaricu Postat Octombrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2011 (editat) Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salut in ce zona a bucurestiului stai? Uleiul Mopar care se foloseste la diferentiale dar uita de el este prea scump si nu merita eu folosesc acum( Castrol SAF-XJ 75w- 140 ) care acum se numeste Castrol Syntrax Limited Slip 75W 140 plus aditivul care din pacate numai mopar se gaseste. Acest castrol este special facut pentru diferentiale cu alunecare asa cum sunt pe Jeep. senzorul de presiune la roata de ce sa bulit ? Ai avut cumva capacele metalice la valve ? Daca raspunsul ete DA te sfatuiesc sa le schimbi cu unele de plastic. Senzorul daca il scimbi vezi ca trebuie sa il rescrie in calculatorul masini ca sa fie citit altfel nu il vede. Salut, Stau in nord (cartieru' Domus). PM pe ym, am acelasi id ca si aici. Am notat asta cu uleiul. Tu unde iti faci reviziile? Si da, senzoru' s-a bulit din cauza capacelului. Dupa ce l-am schimbat am pus alte capacele de aluminiu la toate rotile si pana acum, nici o problema. Inca o chestie (nu stiu daca trebuie alt topic sau nu pentru asta iar daca da, sigur o sa ma traga de urechi HeavyD): Ieri mi-am dus masina la service tiriac auto in otopeni (vis-a-vis de aeroport) pentru ca sa-mi schimbe spoiler, proiectoare - geamurile crapate de la pietre si parbriz - ciupitura de piatra. Toate astea pe casco. Am ramas putin blocat de ce se intampla acolo dar e tarziu, am lasat masina deja. Ce anuma m-a blocat: am intrebat de nenumarate ori CAT DUREAZA. E normal sa stiu si eu un termen pentru lucrare, nu? Nimeni n-a stiut sa-mi spuna, m-au tot plimbat de la unul la celalalt si in final mi-au zis ca ma vor suna sa-mi spuna cand sa iau masina. Dupa ce am vazut ca nu suna nimeni, spre dupa-amiaza am dat eu cateva telefoane ca pana la urma sa mi se spuna ca depinde de cat de repede se da acceptul de plata de la asigurator si ca pana nu primesc ei acceptul de plata masina nu poate fi luata. Asta dupa ce am lasat masina la ei deja, da? Dupa povestea asta am vorbit cu asiguratorul si mi-au spus ca ei vor da acceptul de plata imediat ce primesc devizul, chiar inainte sa se apuce servisu' de "reparatie". Am sunat inapoi la service si mi-au zis intr-un final ca miercuri dupa-masa o sa pot lua masina. Dubios, nu? Prin urmare, dupa toata istoria asta recomand cu caldura sa NU mergeti acolo daca aveti casco. Eu personal n-o sa mai calc pe acolo niciodata! Total neprofesionist! Mi se pare absurd sa fie nevoie sa dau 15 telefoane ca sa aflu cand o sa pot lua masina in conditiile in care dau o galeata de bani anual pe casco. Ma scuzati daca povestea asta e off topic! P.S. @Alex suv, ai un id de ym? Editat Octombrie 4, 2011 de giculastaricu Grand Cherokee WK 2009 Limited Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giculastaricu Postat Octombrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Se pare ca treaba cu discurile "e boala lor" . Si eu le-am schimbat in jur de 40K. De atunci no problem, si am peste 100K. Trebuie sa te astepti sa-ti pice asa: -Valva EGR (s-a mai spus) -Motoras clapete admisie aer in cilindrii -Pompa motorina -Cardan fata -Bascule sus/jos fata -Bielete antiruliu (toate) Cam atat pana la 100K. Vedem in continuare Salut, Thanks for info ! Avem si niste costuri estimative pentru jucariile de mai sus?:) Regards, O. Grand Cherokee WK 2009 Limited Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: Revizii, verificari pentru Grand Cherokee 2009 Limited CRD Salut imi cer scuze de intirziere am avut ceva treaba si nu am mai intrat Eu imi fac servisul acasa spre norocul meu am rampa doar daca este ceva care ma depaseste adica tester ma duc la Casa Auto ( Jeep) de linga casa Scinteii si se rezolva am o cunostinta acolo. Referitor la piesele descrise de Lecus mai bine nu stii pretul :ang de exemplu bascula de jos/fata este cam 2300 LEI bucata . Am ID pe yahoo dar nu prea am timp sa intru daca vrei vorbim la tel. 0723279202. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate