Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebari Rocky '85

fyn11

Postări Recomandate

Buna ziua, de ceva timp sunt posesorul unui Daihatsu Rocky din 1985 :grin:. Masina se comporta f bine pentru varsta ei, motorul este excelent si trage in draci.

Cateva date despre 'bunicutza' - motor 2.8 td, cod DL-50, punti rigide fata spate, cuplaje manuale Aisin, foile springuite in urma cu 2 ani, rugina cam multa pe la usi si podea :grin:, sasiul in schimb e curat, gume 215/80.

Si acum problemele in care as avea nevoie de ajutor de la cei care se mai pricep:

- nu reusesc sa am franare cum trebuie (am schimbat licihidul, aerisit, sabotii si placutele sunt in parametrii, racordurile pe spate par destul de noi) :cn

- uneori, in special in marsarier sare din reductor

- tre sa schimb amortizoarele spate. Daca stie cineva daca se potrivesc cele de papuc?

photo.jpg.3bce523b815c088468f2dc5d12629543.jpg1111441783_photo4.jpg.8c51fc12ec87cba70308657da08faa31.jpg1111159606_photo5.jpg.5c16e27c21f42b422405b43f0cce28d8.jpg866277689_photo2.jpg.67d00f4333629eb165f98144f5f17cc5.jpg

Masina este pentru vanatoare asa ca treceti cu vedere vopseaua.

Daihatsu Rocky 2.8td since '85

Mitsu Pajero 3.2did since '08

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intrebari Rocky '85

Ref. frane: incearca sa vezi pe care roata/roti/punte nu ai frane.

Daca nu ai frana pe o roata anume, vezi sa nu fie blocat etrier/piston.

Daca e cu dublu circuit si nu ai pe o punte verifica cilindrul de frana.

Daca nu ai frane pe spate, in schimb fata prinde, verifica repartitorul (masina fiind din 85 banuiesc ca nu are ABS).

Link spre comentariu

Buna ziua, de ceva timp sunt posesorul unui Daihatsu Rocky din 1985 :grin:. Masina se comporta f bine pentru varsta ei, motorul este excelent si trage in draci.

Cateva date despre 'bunicutza' - motor 2.8 td, cod DL-50, punti rigide fata spate, cuplaje manuale Aisin, foile springuite in urma cu 2 ani, rugina cam multa pe la usi si podea :grin:, sasiul in schimb e curat, gume 215/80.

Si acum problemele in care as avea nevoie de ajutor de la cei care se mai pricep:

- nu reusesc sa am franare cum trebuie (am schimbat licihidul, aerisit, sabotii si placutele sunt in parametrii, racordurile pe spate par destul de noi) :cn

- uneori, in special in marsarier sare din reductor

- tre sa schimb amortizoarele spate. Daca stie cineva daca se potrivesc cele de papuc?

[ATTACH=CONFIG]116075[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]116073[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]116072[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]116071[/ATTACH]

Masina este pentru vanatoare asa ca treceti cu vedere vopseaua.

http://www.milneroffroad.com/categories.asp?cID=418&c=202236

tot ce doresti pentru rocky:h5

Link spre comentariu

Salut!

Cand am pregatit Feroza pentru ITP am efectuat urmatoarele operatii la sistemul de franare:

-pe fata:desfacut etrieri ;controlat culisante(pentru ca etrierul sa aibe eficienta in functie de uzura placutelor);verificat burdufe protectie pistoane(in cazul in care burduful se rupe ,pistonul se murdareste si se umple de rugina si nu mai lucreaza normal);inlocuit placute frana.

-pe spate:demontat sistem de reglare automata a sabotilor si remediat eventuale defectiuni;control eficienta cablu frana de mana;inlocuit saboti(dupa inlocuire reglajul acestora se face tragand frana de mana in mod repetet pana cand aceasta se intareste undeva la 3/4 din cursa)

La sistemul de franare am trecut ITP-ul pe bune:grin:

Sa te bucuri de ea!

Dar cu impozitul cum e?

Link spre comentariu

Salut!

Cand am pregatit Feroza pentru ITP am efectuat urmatoarele operatii la sistemul de franare:

-pe fata:desfacut etrieri ;controlat culisante(pentru ca etrierul sa aibe eficienta in functie de uzura placutelor);verificat burdufe protectie pistoane(in cazul in care burduful se rupe ,pistonul se murdareste si se umple de rugina si nu mai lucreaza normal);inlocuit placute frana.

-pe spate:demontat sistem de reglare automata a sabotilor si remediat eventuale defectiuni;control eficienta cablu frana de mana;inlocuit saboti(dupa inlocuire reglajul acestora se face tragand frana de mana in mod repetet pana cand aceasta se intareste undeva la 3/4 din cursa)

La sistemul de franare am trecut ITP-ul pe bune:grin:

Sa te bucuri de ea!

Dar cu impozitul cum e?

Am sa verific tot de la capat inclusiv valvele de repartitie si cilindrii receptori de pe puntea spate.

Impozitul e in jur de 2000 ron, inca mai caut variante :grin:

Link spre comentariu

Da, am vazut. Apropo, pe viitor, cei care vor sa dea comanda in afara pt diferse piese sa faca un anunt, poate ne combinam mai multi si iese mai ieftin transportul. Sa ne ajutam intre noi :x

Link spre comentariu

Da, am vazut. Apropo, pe viitor, cei care vor sa dea comanda in afara pt diferse piese sa faca un anunt, poate ne combinam mai multi si iese mai ieftin transportul. Sa ne ajutam intre noi :x

:ha:

transportul nu se va ieftinii....pretul tranportului e functie de greutate :grin:

eu cumpar destul de des ca de am si rocky si samurai si cele mai bune preturi sunt in UK :wink:

Link spre comentariu

:ha:

transportul nu se va ieftinii....pretul tranportului e functie de greutate :grin:

eu cumpar destul de des ca de am si rocky si samurai si cele mai bune preturi sunt in UK :wink:

A..., am inteles. My bad! :grin:

Mai ramane si problema cu saritul manetei din reductor. Se intampla destul de rar,mai ales la socuri ( de ex daca merg cu a1-a si simt ca pierd aderenta, bag in marsarier rapid si atunci sare - si uite asa raman in groapa :ha: )

Link spre comentariu

A..., am inteles. My bad! :grin:

Mai ramane si problema cu saritul manetei din reductor. Se intampla destul de rar,mai ales la socuri ( de ex daca merg cu a1-a si simt ca pierd aderenta, bag in marsarier rapid si atunci sare - si uite asa raman in groapa :ha: )

si la mine....dar te obisnuiesti....:ha:

Link spre comentariu

Salut, ma bag si eu cu ceva indicatii desi tarziu:

-amortizoare bune si ieftine Monroe Adventure 4x4. La masina asta amortizoarele sunt la fel toate 4. La Unix in Bucuresti am gasit in mai cu 240 ron bucata.

-problemele descrise de tine la franare au din experienta mea 2 cauze:

1) sistemul de autoreglaj al sabotilor nu mai functioneaza sau nu mai exista(un arc, un bolt,o clema)

2) sabotii sunt sub nivelul limita chiar daca arata bine. Ca sa verifici asta incearca sa franezi cu frana de mana putin trasa si vezi daca e vreo diferenta

-iti sare din viteza (de fapt din curia de transfer) in marsarier din cauza ca ai furca cautator sau un pinion cu uzura foarte mare. Am patit acelasi lucru, am desfacut transferul am scos furca am refacut-o la un service in baneasa si sa rezolvat.

Sper ca te-am ajutat ceva.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Problemele cu frana s-au rezolvat cat de cat, s-a adaptat pompa si booster de dacia nova. Acum franele tin dar numai cu pedala jos.

@celentanu - mersi pentru pontul cu cutia de transer, sa vedem cand oi avea timp s-o dau jos.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare