DKW Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Si daca e sa te bulversez definitiv........:ha:......eu as pastra Mitsu ! Argumente : - spatiu (banuiesc ca e LWB....) - motor puternic care iti va trage fara probleme rulota - fiabilitate - masina de off-road consacrata In ceea ce priveste consumul, din ce spui tu, e cel normal, mai ales ca e si cu cutie automata........ ...:ha: Dar ai dreptate. Personal, as paria pe Mitsu'. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabriel marciu Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Cand doi iti zic... Mitsubishi este chiar peste ce-mi doream de la o masina pe drumuri montane = dambla Vitara e iubirea mea mai veche (pana sa cunosc Pajero) si nu vreau sa o tradez. (mai ales ca am bagat ceva in ea) = dambla Probabil o sa pastrez Santa Fe pentru drumuri asfaltate, ca autoturism = ratiune Multumesc inca o data.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Si daca e sa te bulversez definitiv........:ha:......eu as pastra Mitsu ! Argumente : - spatiu (banuiesc ca e LWB....) - motor puternic care iti va trage fara probleme rulota - fiabilitate - masina de off-road consacrata In ceea ce priveste consumul, din ce spui tu, e cel normal, mai ales ca e si cu cutie automata........ Vad ca esti din Craiova......esti concitadin cu Ovidiu Cica care si-a vandut Patrolul Y60,- masina zdravana, f bine intretinuta si cu care isi tragea si el rulota,- din nu-se-stie-ce-motiv si si-a cumparat o Vitara si acum isi musca pumnii ca Vitara gafaie cu rulota dupa ea si s-ar cam intoarce la o masina adevarata....... domnu celest! nu mai invarti cutitu in rana! si acum pt Gabi Marciu: astral are dreptate:am avut un y 60 lwb cu care am tras o rulota de 1100kg mma;fara nici cea mai mica emotie(transalpina,romanii de sus-18km de urcare continua numai de la 15%pante in sus,balota-vaideeni -greu si stramt loc,etc) am acum o vitara lwb,1.6,16 v -am facut si cu ea transalpina,romanii de sus consideratii: -acolo unde patrolul urca doar cu spatele cuplat,vitara trebuia 4x4 si reductorul -am prajit un disc la vitara,patrolul merge si azi -consum egal la cele doua vehicule tragatoare - patrolul nu mi-a sarit de 13 pe transalpina si romanii de sus -confort net in favoarea patrolului,putere,siguranta concluzii personale: - vitara -o jucarie buna pt ture-exclus rulota(sau poate pana la max600kgmma!),la pante normale se urca cu a 2 a max a 3 a !!! -patrol-tanc(trage in carte 3990kg!!),sigur,fiabil,spatios nu comentez santa fe(suv,de!) mitsu -a avut un prieten un lwb de 2800 automat:mare,puternic,consum max 14 cu rulota de 1300kg mma!!) daca esti din craiova vino sa vezi cateva mii de poze pe unde am fost cu ansamblele si cu rulota sper ca nu esti rulotist decat de concediu(1 data pe an!!),cum sunt majoritatea celor care au rulote toate bune! sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabriel marciu Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Multumesc pentru sfaturi. Ovidiu, ne cunoastem. Eu sunt cel cu camera video pentru volan dreapta. O sa ne vedem si discutam mai in amanunt. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander aha! ok! toate bune! sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lungubogdan Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander salut, dati-mi si mie un sfat: merita cumparat un freelander din 2001 v6 cu cutie automata? ma refer la fiabilitate/costuri de intretinere/consum. sunt probleme mari cu aceasta masina? multumesc. Editat Noiembrie 3, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander salut, dati-mi si mie un sfat: merita cumparat un freelander din 2001 v6 cu cutie automata? ma refer la fiabilitate/costuri de intretinere/consum. sunt probleme mari cu aceasta masina? multumesc. Salut! Inainte de toate o scurta prezentare aici :http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor&goto=newpost Ai aici consumurile declarate de fabricant. In rest este la fel ca intretinere cu un Td4, sau cat de bine/rau a fost intretinuta masina. Editat Noiembrie 3, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander La mine consum urban in carte e 13,6 ...dupa cum arata si pozica dar eu fac 10,5-11 in Bucuresti... in schimb in exterior e corect 8-8,5 am scos. Si n-am cardanul dat jos sau alte "inventii". Stock tot! DECI ...probabil depinde de cum mergi si de intretinere. Editat Noiembrie 4, 2011 de BlackLord Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander La mine consum urban in carte e 13,6 ...dupa cum arata si pozica dar eu fac 10,5-11 in Bucuresti... in schimb in exterior e corect 8-8,5 am scos. Si n-am cardanul dat jos sau alte "inventii". Stock tot! DECI ...probabil depinde de cum mergi si de intretinere. In mod normal, producatorul da consumurile maxime, ca sa ai un reper dupa care sa te poti ghida cand masina incepe sa consume mai mult decat trebuie. De exemplu, la KV6 consumul de oras variaza intre 12 si 14%, iar valoarea maxima ar fi 17%, si trebuie sa-ti pui intrebari cand sare de 18-19% frecvent. In rest, dupa cum ziceai, tine si de modul de exploatare si intretinere al masinii. Tips & hints: sursa: http://www.myfreelander.co.uk/ 1.8 Capacity 1796cc No.of cylinders 4 Bore 80mm Stroke 89.3mm Compression Ratio 10.5 : 1 Cylinder head material Aluminium Cylinder block material Aluminium Ignition MEMS3.0 Fuelling Multi-point fuel injection Valves per cylinder 4 Valve actuation DOHC with hydraulic tappets Maximum power 117Ps (86kW) at 5500 rpm Maximum torque 165Nm at 2750 rpm Td4 Capacity 1951cc No.of cylinders 4 in-line Bore 84mm Stroke 88mm Compression Ratio 18 : 1 Cylinder head material Aluminium Cylinder block material Grey cast iron Fuelling Common rail Valves per cylinder 4 Valve actuation DOHC Maximum power 112Ps (82kW) at 4200 rpm Maximum torque 260Nm at 1750 rpm KV6/2.5l Capacity 2497cc No.of cylinders 6 in a V configuration Bore 80mm Stroke 82.8 mm Compression Ratio 10.5 : 1 Cylinder head material Aluminium Cylinder block material Aluminium Fuelling Sequential Fuel Injection Valves per cylinder 4 Valve actuation DOHC on hydraulic tappets Maximum power 177Ps (130kW) at 6250 rpm Maximum torque 240Nm at 4000 rpm Sper sa fie de folos celor ce vor sa achizitioneze un Freelander. Editat Noiembrie 20, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cococri Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Salut tuturor, Sunt Cristi din Piatra Neamt,am avut un Dodge Nitro,acum am o Vitara inmatriculata pe BG pe care as vrea sa o vand si sa-mi cumpar FREELANDER 2001 diesel automata.Nevoile mele sunt pentru off-road mediu,de pescar,dar am nevoie de spatiu mai mare decat Vitara.Vreau sa intreb daca schimba cineva de pe dreapta pe stanga Freelander si cam cat ar costa? Multumesc... Editat Noiembrie 22, 2011 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Salut, prezentarea se face aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor/page263 Cat despre modificat Td4 cu cutie automata de pe dreapta pe stanga, nu-ti recomand. Citeste tot topicul mai intai, pentru a-ti putea face o idee despre Freelander. Editat Noiembrie 22, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Noiembrie 23, 2011 Partajează Postat Noiembrie 23, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Salut tuturor, Sunt Cristi din Piatra Neamt,am avut un Dodge Nitro,acum am o Vitara inmatriculata pe BG pe care as vrea sa o vand si sa-mi cumpar FREELANDER 2001 diesel automata.Nevoile mele sunt pentru off-road mediu,de pescar,dar am nevoie de spatiu mai mare decat Vitara.Vreau sa intreb daca schimba cineva de pe dreapta pe stanga Freelander si cam cat ar costa? Multumesc... Nu te complica iti spun ca nu merita din proprie experienta! Eu nu am ascultat sfatutile celorlalti baieti de pe forum si acum descopar ca sunt defapt mult mai multe complicatii decat ma asteptam! Costul ar fi de minim 1000eur dar nu iese cadin fabrica! Sfatul meu este sa iei unul direct lhd din fabrica. Daca totusi doresti lista de modificari te pot ajuta orientativ pt ca desi e foarte lunga mu sunt sigur ca e si completa. Numai bine firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cococri Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Daca imi poti da lista mi-ar fi de mare ajutor... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Daca imi poti da lista mi-ar fi de mare ajutor... In primul rand ai nevoie de cateva repere de pe un LHD (left hand drive): -partea interna de la AC care contine filtrul de polen si partea de recirculare a aerului in habitaclu -conducte AC -faruri -caseta de directie -suportul coloanei de directie (care este sudat pe ranforsarea bordului) Electrica masinii trebuie reasezata in habitaclu conform unui LHD (pe un RHD este asezata in oglinda), panoul de sigurante si relee din bord trebuie mutat pe stanga. Lista completa o gasesti aici :http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56858-schimbare-volan-dreapta-stanga-freelander&p=553690&viewfull=1#post553690 Editat Noiembrie 26, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
firekeeper Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Daca imi poti da lista mi-ar fi de mare ajutor... -mecanism stergatoare cu tot cu tijele care tin stergatoarele de parbriz -parbriz ( in cazul in care cel de pe masina nu scapa intreg dupa demontare ) - caseta de directie cu tot cu tevile de la caseta la pompa -tevile de frana de la pompa de frana la unitatea de ABS 2 bucati si teava de la unitatea de ABS pana la roata stanga fata ( are alta forma ) -furtunul de la pompa de ambreiaj la cilindrul de ambreiaj -furtunul de vaccum de la pompa de frana -un capac de tabla de la caseta de directie ( vine sudat pe tabla dintre motor si habitaclu ) -paslele de pe ambele fete ale tablei dintre motor si habitaclu -elicea ventilatorului de la climatizare ( are palele pe partea cealalta ) -tevile de la aerul conditionat -unitatea de aer conditionat din masina completa -instalatie electrica ( partea de sub bord si cea din bord ) -vasul de lichid de frana ( la cea cu volanul pe dreapta este montat pe caroserie, iar la cea cu volanul pe stanga este pe pompa de frana la astea as adauga: - furtunele de la pompa de servo directie la caseta de directie - aeroterma+tubulatura+carcasa filtru polen cu tot cu radiatorul AC (elicia de la ventilatie se poate inversa pe aeroterma insa pierzi din putere datorita formei pe dos a palelor) - manerele de la usile de fata (stanga cu yala nu dreapta) nu e mandatory - ceasurile de bord cu vitezometrul in km/h si ODO/trip in km - farurile (nu e obligatoriu dar cele rhd au niste striatii care directioneaza fascicolul de lumina invers - o sa ti se para dreapta mai chioara) - modificare avertizor lumimi aprinse la deschiderea usii din stanga - la inchiderea centralizata lindacre deschide usa din dreapta intai si la a doua apasare o deschide si pe stanga si portbagajul - posibil ca la scaunul din dreapta sa ai reglaj lombar la stanga nu si daca masina e in 3 usi cu scaunele din fata rabatabile in fata nu le poti inversa din cauza manerului lateral de basculare... -lampa de ceata - merge doar dreapta tre sa tragi un mat si la stanga si sa pui bec eventual daca nu are - depinde de dotari - daca masina e special vehicle adica de marfa in afara de banchete si centuri spate plus pastice de portbagaj tre sa-i pui sub bord inca un strat de material fonoabsorbant pt ca original e pe jumate si se aude cam tare motorul in habitaclu... a plus gemuletele din spate cam astea ar fi daca mi-a scapat ceva poate ma completeaza cineva. Oricum masina trebuie cam toata dezechipata pt a face treaba ca lumea plus ca daca nu te pricepi sa le faci singur iti trebuie un meserias dichisit cu rabdare de chinez batran pe care tre sa-l omenesti ca e de treaba vreo luna din moment ce ai tot ce trebuie. Se merita sau nu parerile sunt impartite la mine a fost worst case scenario adica rhd si autoutilitara eu pot spune ca de amorul artei se merita dar dpdv financiar clar NU. firekeeper Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Completare -elicea ventilatorului de la climatizare ( are palele pe partea cealalta )este simetrica, pe verificate. - aeroterma+tubulatura este simetrica exceptand pozitia rezistentei de treapta, care este locata pe partea dreapta la ambele modele - manerele de la usile de fata (stanga cu yala nu dreapta) nu e mandatory va deschide usile aleatoriu, inchiderea centralizata intra in conflict cu incuietoarea - farurile (nu e obligatoriu dar cele rhd au niste striatii care directioneaza fascicolul de lumina invers - o sa ti se para dreapta mai chioara) trebuiesc schimbate deoarece cele pt circulatie pe dreapta degajeaza mai mult pe stanga si ii orbesti pe cei de pe contrasens, si viceversa. pt circulare temporara cu un vehicul RHD in restul Europei se monteaza niste stickere transparente pe centrul farului pt a redirija lumina. - modificare avertizor lumimi aprinse la deschiderea usii din stanga valabil numai la Van (varianta comerciala) - la inchiderea centralizata lindacre deschide usa din dreapta intai si la a doua apasare o deschide si pe stanga si portbagajul depinde de setarea inchiderii centralizate - posibil ca la scaunul din dreapta sa ai reglaj lombar la stanga nu si daca masina e in 3 usi cu scaunele din fata rabatabile in fata nu le poti inversa din cauza manerului lateral de basculare... la RHD reglajul lombar e pe dreapta scaunului din dreapta, la LHD e invers -lampa de ceata - merge doar dreapta tre sa tragi un mat si la stanga si sa pui bec eventual daca nu are - depinde de dotari Daca ai Freelander 1 face-lift iti mai trebuiesc in plus : -plansa de bord ( plasticul nu mai este simetric ca la varianta fara face-lift ) -airbag-ul din dreapta fata -fetele de usi de la usile din fata complete cu butoane si instalatiile electrice din usi ( comenzile de la geamuri sunt pe partea cealalta ) Editat Noiembrie 28, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Te rog sa-ti faci prezentarea aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=753897#post753897 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
reazidealth Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Oameni buni, in primul rand sanatate tuturor! Am tot citit de freelander aici pe site si asa cu bune asa cu rele m/am decis sa imi iau unul. Vreau sa il folosesc pentru tractiunea unei remorci de 2 pe 6m cam ar avea de dus vreo 2000 poate in unele cazuri chiar si 3000 de kg adica sa transport stupi cu el. Cei cert nu tot anul face treaba asta ci se poate zice ca ocazional. Ma gandeam la un 18.i dar mie personal nu/mi prea plac motoarele pe benzina pt ca la capitolu fiabilitate is depaside de departe de diesel, dar facand un calcul (actual) ar iesi mai bine cu un benzina 18 pus pe gpl pt ca gazu ii 33 iar motorina 55 iar diferenta de consum ar fi cu 2 l ma mult la gaz daca nu ma insel . o intrebare pentru detinatori de freelander detaliile date de constructor despre consum sunt reale? multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Salut! Freelanderul poate tracta maxim 2040 kg, ce-i peste greutatea asta se numeste loterie. Cat despre consum, daca masina nu a fost birjarita, sunt sanse destul de mari sa aiba consumul declarat de producator, eventual 1-1,5 l in plus. Pentru capabilitati de remorcare, topul Freelander 1 sta cam asa: 1) KV6 2500 cc benzina 2)Td4 2.0 diesel 3) Di 2.0 diesel 4) 1.8 benzina Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Oameni buni, in primul rand sanatate tuturor! Am tot citit de freelander aici pe site si asa cu bune asa cu rele m/am decis sa imi iau unul. Vreau sa il folosesc pentru tractiunea unei remorci de 2 pe 6m cam ar avea de dus vreo 2000 poate in unele cazuri chiar si 3000 de kg adica sa transport stupi cu el. Cei cert nu tot anul face treaba asta ci se poate zice ca ocazional. Salut, pentru acelasi lucru eu folosesc Discovery 2, trag remorca de 4m cu 40 de stupi. Ai nevoie de masina cu reductor separat(adica 2 manete de schimbator), Disco sau Defender sau alt tip. Pentru remorcare, la Freelander,e de urmarit motor td4 si cutie manuala,dar trebuie vazut ce masa maxima autorizata poate remorca, un stup are 35-50 kg in sezon. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Pentru remorcare, la Freelander,e de urmarit motor td4 si cutie manuala,dar trebuie vazut ce masa maxima autorizata poate remorca, un stup are 35-50 kg in sezon. A raspuns @DKW mai sus la intrebarea asta: Salut! Freelanderul poate tracta maxim 2040 kg, ce-i peste greutatea asta se numeste loterie. Cat despre consum, daca masina nu a fost birjarita, sunt sanse destul de mari sa aiba consumul declarat de producator, eventual 1-1,5 l in plus. Pentru capabilitati de remorcare, topul Freelander 1 sta cam asa: 1) KV6 2500 cc benzina 2)Td4 2.0 diesel 3) Di 2.0 diesel 4) 1.8 benzina Iar manualul Freelander spune asa:Pages from wmln012n.pdf O zi buna! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Pentru remorcare, la Freelander,e de urmarit motor td4 si cutie manuala,dar trebuie vazut ce masa maxima autorizata poate remorca, un stup are 35-50 kg in sezon. Te contrazic, CV automata este mai buna la remorcat. Dezvoltarea cuplului este mai liniara. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander Eu tind sa tin cu Flay ... cutia automata JATCO JF506E folosita pe Td4 nu a fost conceputa pentru remorcat si e si cea mai pacatoasa din cate s-au facut vreodata... cel putin eu asa am citit pe diverse forumuri.... in general Freelanderul nu e pentru remorcat de felul lui. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 (editat) Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander @sierrafery, ai dreptate, Freelanderul nu este gandit pentru remorcat, dar cel mai bun raport pentru remorcare il are KV6. Cat despre Jatco JF506E, este o cutie care a avut doar 2 probleme mari, blocul de valve si ''pistonul de reverse'', cel mau urat fiind cand amandoua problemele apar la cutie, amandoua fiind defecte de fabricatie pentru care fabricantul a scos ulterior kit-uri de reparatie. JF506E s-a montat pe mai multe masini, producatori diferiti: Mazda, WV, Aston Martin, si in special Nissan (Jatco a apartinut de Nissan) Subiectul Jatco este unul foarte mare si delicat, inclusiv ZF au colaborat cu ei pt anumite modele.:2dr Editat Decembrie 30, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
larry Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander @Flay Daca te intereseaza masina mea, freelander TD4, autoutilitara, in acte poate tracta pana la 4.000 si ceva kg.... PS: e la topicul de vanzari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate