Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Vizitator klod

Postări Recomandate

Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Dragii mei, eu fac recomandari pe baza a ceea ce am experimentat in acelasi scop ca si colegul apicultor. Plus ca masinile le cam repar singur,inclusiv chestii complexe (ambreiaj,cutie,transmisie,motor).

Merg cu remorca pe dealuri de ceva vreme(cel putin doua culesuri se fac in paduri,in zona colinara,pante lungi,10-15% inclinare), si stiu ca un diesel are cuplul maxim la turatie mai mica decit unul pe benzina.Turatia egal consum. Plus ca apicultura nu e prea banoasa ca sa mergi toata ziua cu un V6 pe benzina.

Intimplator am si un motor V8 pe benzina cu automata(cutie ZF,care e pe multe marci cu pretentii), si are cuplu bun la fuga pe sosea,dar cam atat. La ce probleme apar la ele,eu deja incep sa caut piese sau cutie de rezerva.

Cutia automata inseamna cel putin 50% sanse in plus sa ramai blocat in sezon,cind fiecare zi de cules conteaza,plus marea problema cu IRD-ul. La manuala,in 1-2 zile schimbi ambreiajul si-i dai bataie.

Sunteti fani ai acestui tip,am fost si eu, dar pe mobile.de erau o gramada de td4 automate cu getriebeschaden (cutie defecta) si m-am lecuit.

Freelander-ul este un SUV cu parinti campioni, si trebuie sa fie folosit ca atare.

Nu ma intereseaza oferte de alte masini, doar un 911 daca stiti pe undeva.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 866
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@flay, eu nu recomand Freelanderul pentru remorcari peste ce poate el sa care. Eu tractez cam de 2-3 ori pe luna o platforma moto, intr-adevar, nu se compara, dar pot sa prind si 3 motociclete de carat si ajung pe sarcina maxima (600 + 150 kg) fara ca masina sa fie chinuita sau sa aiba probleme, eventual creste consumul cu 1,5-3 l %.

In continuare, nu recomand Freelanderul pt overload, se duce IRD-ul pe campii foarte repede, dar am incercat sa-mi fac temele vis-a-vis de masinile familiei. Cat despre CV automata, nu m-a facut de ras pina acum.

Sunteti fani ai acestui tip,am fost si eu, dar pe mobile.de erau o gramada de td4 automate cu getriebeschaden (cutie defecta) si m-am lecuit.

La toate pica blocul de valve cel mai des, iar in vest mai platesti si taxa de ecologizare pt schimbul de ulei, deci schimbarea blocului de valve + manopera + taxa sare de 1200E, ori neamtul nu o sa dea atatia bani pt o masina care valoreaza de 4 ori valoarea reparatiei.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

.... iar pe engleza este un site dedicat(nu forum) cu multe lucruri interesante http://www.myfreelander.co.uk/

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Salut,

Doresc sa achzitionez in Freelander2 ce l-am gasit la un dealer multibrand din Bucuresti . Este din 2007 si are aprox 97000km motorizat cu 2.2 TD4 de 160 Cp. Este varianta de dotar S si se cere pe el aprox 15800 euro.

Din date m-am documentat pe siteurile de vazari second and asta ar fi pretul pt anul, km, dotare si motorizarea asta.

Vreau ca masina sa fie folosita de zi cu zi mai ales in zile cum sunt astea de iarna prin Bucuresti acum.

Este modelul asta mult mai fiabil decat precedentul ? Cum sta cu consumul real ? De probleme ar putea sa apara la varsta asta si la kilometrii astia ?

Mentionez ca freelanderul arata foarte bine si urmeaza sa verific si cartea lui tehnica la service .

In concluzie ..................merita aceasta achizitie avand in vedere toate cele mentionate mai sus ???

Link spre comentariu

In legatura cu Freelander 2 te poti documenta mai temeinic aici http://www.freel2.com/forum/romanian-vf20.html. Per total este mai performant decat Freelander 1.

Daca masina a fost exploatata in mod corect, nu ar trebui sa aiba probleme, dar nu strica si o verificare la un service autorizat LR.

Cat despre achizitie, decizia iti apartine.

Pentru o utilizare zilnica in conditiile actuale din Bucuresti (drumuri, zapada, etc) este o masina care se achita onorabil de sarcini avand in vedere faptul ca totusi este un SUV.

Verifica totusi cartea de service (cand e facuta ultima revizie) si daca se acorda garantie.

Editat de DKW

Link spre comentariu

De cand sta? Se acorda garantie in banii astia? Daca da unde se face garantia si cu ce piese (origine)? Cartea tehnica este vizata in cei 2 ani de garantie acordata de producator?

Cam astea ar fi intrebarile pe care mi le-as pune.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Salut,

Motorul lui FL2 de 2.2 TD4 este de origine Ford ?

Este cumva acelasi ca si pe Mondeo ?

E motor DW12BTED4 folosit la Citroen C5 si Peugeot 407

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Sunt interesat de achizitia unei masini cu tractiune integrala, suficient de mare pentru o familie cu 4 membri, dar care sa nu genereze costuri exagerate cu intretinerea. Dupa indelungi "cercetari" pe internet si pe la diversi dealeri am decis ca F2 este ceea ce imi trebuie (practic o selectasem pentru sistemul de tractiune performant, portbagajul incapator, motorul decent din perspectiva putere/consum si parbrizul incalzit). Am fost la dealer si, acolo, surpriza! Masina atat de frumos prezentata pe internetnet m-a dezamagit din punct de vedere al calitatii. Plastice ieftine, neplacute la atingere atat la interior cat si la exterior, butoanele din bord dintr-un cauciuc ciudat, aproape lipicios, tapiterie din stofa cam "neprietenoasa" (nu voiam piele) . Sunt de acord ca din punct de vedere al performantelor dinamice este superioara altor masini din clasa sa, dar cam neprietenoasa cu familia. Iar pretul este foarte mare, raportat la calitate si la concurenta (practic m-am decis pentru o masina asemanatoare ca performante, cu mai multi caluti sub capota, dar cu un Haldex fara "ajutoare" si care, ca pret, cu toate optionalele disponibile (destul de multe) este sensibil sub pretul de plecare, fara TVA, al F2 SE). Inclin, totusi, sa cred ca F2 este bun ca achizitie sh, dar ca masina noua ...

Link spre comentariu

Poate binevoiesti sa-ti faci si o prezentare aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37712-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=779914#post779914 si sa citesti Regulamentul http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59106-Regulile-casei&p=650703#post650703 inainte de a posta. Editat de DKW

Link spre comentariu

Am facut si prezentarea. E drept, e prima postare, dar contravine regulamentului?

Link spre comentariu

Am facut si prezentarea. E drept, e prima postare, dar contravine regulamentului?

Prima postare se face la prezentarea membrilor, e un fel de buna ziua.:wink:

Referitor la Freelander 2, e chestie de gusturi. Personal, la mine urmatoarea masina va fi tot Land Rover.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Prima postare se face la prezentarea membrilor, e un fel de buna ziua.:wink:

Referitor la Frelander 2, e chestie de gusturi. Personal, la mine urmatoarea masina va fi tot Land Rover.

Cu siguranta, e chestie de gusturi. L2 este o masina excelenta. Daca era numai dupa "sufletul" meu, ramaneam la L2. Dar decizia s-a luat cu familia. Practic pledoaria mea in fata familiei "4x4 performant, parbriz incalzit, mai mare ca altele si...punctul forte pentru familisti - portbagaj mare" a cazut in fata argumentelor legate de utilizarea cotidiana in oras. Cu siguranta daca vor fi facute minime ajustari calitative la capitolul "family friendly" care sa creeze conditii pentru "family togetherness" atunci L2 va fi, cu siguranta, urmatoarea masina.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

va salut!

tot caut sfaturi si info despre un freelander, din 2003 , motor 2000cc, cutie automata (sau cum o fi pe aceste modele)

m-am gandit sa gasesc utile si info primite de la posesori sau de la cei care au mai multe idei despre acest tip de masina...

masina doresc sa o iau pentru oras si pentru iesiri la tara (zona de munte in Sibiu) la 2-3 week-end-uri distanta + iesirile la munte pe care le facem (schi, excursii, etc...)

asadar...orice pareri despre probleme, puncte forte, intretinere, sfaturi, sunt foarte utile...

multumesc!

PS.:daca am uitat ceva detalii, trageti-ma de maneca!

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salut,

Dupa cum am scris si in prezentare doresc sa achizitionez cu un buget mai redus un LR Freelander Td4,4+1 usi,diesel,an 2002-2005.

Din pacate in zona Timis-Arad (eu locuind in Timisoara) nu am gasit nimic potrivit si prin urmare rog sprijin din partea membrilor clubului,in sensul de a ma informa daca stiu ei ceva in zona sau de a ma ajuta,in masura posibilitatilor,cu o pre-inspectie de cunoscator la masini gasite pe net,departe de Timisoara.

Bine inteles ca deranjul trebuie sa fie rasplatit.

Spre exemplu:

c1.JPG.9a470cac17f85f7eef019f6d3e12c05f.JPG

sau:

c2.JPG.a5bf7252e8dfa1bfeb66bc0b5f371faf.JPG

sau:

c3.JPG.4a97c148fb61607a81b91fd134d0799f.JPG

Observatii pertinente care pot fi facute pe baza pozelor sunt si ele bine-venite.

Multumesc anticipat

Editat de Astral
Link spre comentariu

@ovi-tm: Freelander 1 Td4 nu are 130 hp decat cu chip tuning, exista doar cu 112 hp si 103-109 hp (reduced effect) exceptand seria limitata "Black Spirit" (MY 2002)care are 129 hp. Freelander 1 nu are diferential blocabil, nu are suspensie reglabila.

@all: pentru a primi raspunsuri cat mai la obiect detaliati mai clar ce caracteristici va intereseaza la un Freelander 1 (sau 2).

Specificatii gasiti aici : http://www.myfreelander.co.uk/, iar alte detalii de la utilizatori le gasiti rasfoind topicul existent.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Salut,

Ma intereseaza un Freelander 1 Td4,minim 112CP,preferabil cutie manuala,2002-2005,stare f.buna optic si tehnic,dotari minimale standard pentru freelander,CD original cu comenzi functionale pe volan,webasto e un avantaj,jenti aluminiu 16",etc.

M-am informat asupra masinii (inclusiv citind postarile din acest forum),stiu ca nu are reductor si suspensii reglabile,intuiesc care sunt performantele in teren si cred ca ma satisfac,cel putin in aceasta etapa.

Merci

Link spre comentariu

Salut,

Ma intereseaza un Freelander 1 Td4,minim 112CP

Doar daca vrei un Freelander 1 chip-uit.

Cu CD original e mai greu de gasit, eventual cu casetofon original (+ magazie de CD-uri).

Daca vrei sa-l scoti si pe off, recomand janta de tabla.

Echiparea cu Webasto a fost disponibila doar pt masinile livrate in tarile cu clima mai rece, optional poti gasi cu incalzitor electric.

Editat de DKW

Link spre comentariu

indiferent la ce freeleander te hotarasti eu iti spun asa: TD4 de bmw

1. NU Anglia RHD verifica online seria de sasiu sa vezi daca a fost rhd sau lhd nativ

2. Daca are mai mult de 130.000km automat ia in calcul inlocuirea vascocuplajului 400eur (remanufacturat 250-300 plus transport din anglia)

3. IRD-ul verificat la sange - daca nu poate dovedi proprietarul ca a inlocuit vascodriveul vei avea surprize neplacute cu ird-ul

Iti spun din experienta ca nu se merita luata englezoaica sau modificata - in romania nu se lucreaza responsabil - eu am luat englezoaica modificata si de 4 luni muncesc la ea sa o aduc la adevar.

am inlocuit la ea - volanta, disc de ambreiaj, placa de presiune, kit rulment, bujii incandescente, rola AC, curea AC curea acesorii, senzor turatie axa came, ulei motor, ulei grup, ulei ird, ulei cutie, ulei servo directie, radiator AC, tubulatura bord, ventilator aeroterma, senzor AC, furtune servodirectie, ansamblu stergatoare, cuzineti ird, vascocuplaj, metabond motor, metabond transmisie, antigel, inlocuirea straturilor de insonorizant bitum plus poliuretan ingnifug etc...

Instalatia electrica refacuta pt lhd partea de fata cu mutarea cutiei de sigurante in stanga cu respectarea sectiunii firelor etc etc...

Acum am ajuns in faza in care trebuie sa-i mai pun scaunele incalzite si sa montez bordul.

Toate astea de ce? pt ca treaba cu mutatul volanului nu a fost executata stas, standard procedure, vorba mecanicului si prietenului meu, de prima data.

Costurile s-au ridicat undeva la 50mil fara manopera pt ca am pus tot ce exista mai bun lasand la o parte costul pieselor brute volanta etc..la instalatia electrica prelungirile care nu au putut fi evitate s-au executat cu niste tuburi heated solder de la wurt care costa 4lei/buc fa un calcul asa numai la 10 fire de prelungit x2 capete ne mai lund in calcul achizitionarea sculei pt ele, banda izolatoare speciala de auto etc etc...

De asta spun ca daca iti iei cu volan pe stanga din fabrica scapi de o gramada de batai de cap si cheltuiala si timp si tot asa...

In concluzie eu iti zic asa:

Volan pe stanga din fabrica, si imediat la atelier/ service/ mecanicul tau sa verifici pe banc vascocuplajul, ird-ul, schimb uleiuri total cu metabond (exceptand cazul cutiei automate) si sa mai ai pregatit un buget de 1000eur pt eventualele surprize - placa disc volanta ird vascodrive.

Posibil sa nu ai problemele astea dar mai bine sa ramai cu banii in buzunar decat sa incepi sa plingi cu vorbe cum am patit eu care n-am ascultat sfaturile baietilor mai experimentati in ale freelanderelor.

Per ansamblu te felicit pt alegerea facuta in a opta pt freelander care este o masina excelenta de onroad si offroad mediu spre easy. Odata pusa la punct si tinuta din scurt cu schimat ulei la timp in motor si transmisie nu implica costuri majore de intretinere cu exceptia vascocuplajului care musai la 130.000 km trebuie inlocuit pt a nu busi IRD-ul

Nu te lua numai dupa aspectul estetic al masinii vezi sa aiba transmisia beton ca motorul il faci mai usor si fiind de bmw nu prea pica asa usor injectoare sau pompa...

Te asteptam cu o poza si ceva detalii despre masina dupa achizitionare

firekeeper
Link spre comentariu

Salve,

Iti multumesc pentru sfaturile clare si la obiect.

Privitor la cele cu volan pe dreapta m-am interesat inclusiv din postarile de aici ce presupune o mutare ca la carte,am contactat niste service-uri autorizate LR sa-mi faca o oferta dar niciunul nu face asa ceva...prin urmare am renuntat din start la idee.

Privitor la cei 130000 km sigur masina va avea mai mult,trebuie doar sa fiu atent la aspectele legate de vascocuplaj/IRD.

Daca iti trimit un link pe PM cu un Freelander in Galati poti sa-mi dai o parere,eventual poti sa ma ajuti cu o vizualizare/test a masinii?

Merci anticipat.

Link spre comentariu

daca gasesti ceva prin gl nici o problema numai sa accepte vanzatorul sa-i dai jos ird-ul sau poate stie cineva vreo metoda de test fara demontare - la vascocuplaj se suspenda masina pe elevator si se pun niste semne cu vopsea, faci o tura cu viraje stranse si verifici iar semnele - daca s-au decalat e ok daca nu, e blocat, exista posibilitatea sa mearga in gol insa si asta se verifica fara demontare.

Eu in gl am gasit numai RHD si motor de landrover an 2000 dar cine stie...nu m-am mai interesat dupa ce mi-am luat...

la ird e mai problematic, pana nu desfaci nu stii ce cumperi doar sa se auda trosnituri sau ceva evident....

Din cate stiu VCU+IRD sunt proiectate sa transmita doar 30% la puntea spate daca se blocheaza VCU raportul de transmisie va fi 50/50 insa ird-ul e facut doar pt 30% de aia in scurt timp va sfarsi dezastruos. Deasemeni si grupul spate are de suferit. Vezi discutiile legate de IRD de pe forum

Exista mai multe filmulete pe youtube cum se poate verifica vascocuplajul (VCU) insa cel pe banc in menghina cu greutatea suspendata mi se pare cel mai corect, sau cel cu o roara suspendata, cu toate ca acolo intra mai multe elemente in discutie insa poti face o apreciere cat de cat corecta - scrie pe youtube test vcu freelander.

Eu de la Bellengineering am luat VCU si pot spune ca e stas - au site oficial aruca un ochi si pe acolo ca fac si IRD-uri, macar ca pret orientativ...

Parerea mea e ca nu gasesti la vanzare freelandere cu vcu schimbat dar macar sa mai fie ala vechi bun cat de cat si atunci scade riscul de ird cu probleme majore...c-o mai fi vreun semering care umezeste sau cum a fost al meu cu probleme la cuzineti se rezolva la un pret decent.

Daca gresesc cu ceva corectati-ma.

Editat de firekeeper
firekeeper
Link spre comentariu

Iti multumesc din nou pentru sfaturi si pentru intentia de a ma ajuta.

Am mai aflat lucruri importante (daca mai stii mai baga...).

Am sa ma documentez asupra VCU si IRD.

Succes si bafta la "aranjarea" masinii tale.Tot raul nspre bine,in sensul ca odata pusa la punct ai scapat pentru (sper) o luuunga bucata de vreme.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Sfat achizitie Freelander - Trecerea la 4X4

Salutare,

Am nevoie de sfaturile voastre.

Doresc sa achizitionez un 4X4, pana in 5000 de Euro, Diesel, AC, CC pana in 2.0(max.).

Ma gandeam la un Freelander. Merita?

Cam ce altceva mi-ati recomanda?

Ar fi utilizat atat pentru coborat pe munte, cat si pt mers in oras. Unica masina,

PS: luat din RO sau DE? Merita din DE?

Multam!

Editat de DKW
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare