Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Vizitator klod

Postări Recomandate

Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Salut! Am o nelamurire. Caut un Land Rover Freelander 2000-2004, dar nu as vrea sa fie cu volanul migrat de pe dreapta. Intrebarea mea e: daca are manerul de deschidere a capotei pe partea dreapta, e semn clar ca a fost mutat volanul? Ca sa stiu ce anunturi exclud din start. Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 866
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut! Am o nelamurire. Caut un Land Rover Freelander 2000-2004, dar nu as vrea sa fie cu volanul migrat de pe dreapta. Intrebarea mea e: daca are manerul de deschidere a capotei pe partea dreapta, e semn clar ca a fost mutat volanul? Ca sa stiu ce anunturi exclud din start. Multumesc!

Doar putina documentatie online nu ar fi stricat eventual abordarea unui manual de utilizare al masinii ar fi recomadat inainte de intrebare. Deoarece este o porblema clasica pe care si-o ridica toti cei care sunt in cautarea unui astfel de vehicul.

Si ca sa nu fiu rau iti raspund: clapeta este pe partea dreapta indiferent de locul unde e sau a fost volanul !

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Freelander 2.0 diesel an 2002 cutie automată , păreri

Salutare tuturor!

Vreau să îmi iau un freelander și vă rog să îmi spuneți (dacă sunt cunoscători) ce părere aveți despre freelander-ul cu cutie automată motor de 2.0 diesel?

Vă mulțumesc!

Link spre comentariu

Buna ziua

Conduc freelander td 4/2002 din 2008. L-am cumparat cu 160k km reali, adica masina are 15 ani si peste 250k km reali pentru ca prin specificul ocupatiei mele nr de km anual este sub 15k.

Pot spune exact ce s-a stricat si ce am inlocuit la aceasta masina in aproape 10 ani de cand este in posesia mea. Masina este cumparat "de noua" din RO. Pana in 2008 masina a fost servisata numai la reprezentanta land rover dovedit cu facturi. Din 2008 am postat si pe acest forum.

Cel mai "nou" freelander 1 care se poate cumpara este fabricat in 2007 adica deja are 10 ani.

Daca masina are peste 250 k km nu il mai cumparati.

Daca are peste 200k pregatiti cel putin 1000 euro pentru reparatii in primul an de exploatare.

Masina in general nu are probleme grave de exploatare dar dupa 250k devine o consumatoare de bani mai ales daca vreti sa o reparati cu piese cat de cat bune. Consumul este mare raporat la ce poate sa faca in teren. Un consum de 9-10l % in vremurile de astazi este un subiect de luat inseama.

Daca cineva m-ar intreab astazi, daca as mai cumpara un freelander td4 ( alt model nici nu intra in discutie, poate kv6) fabricat in 2007 si cu 200km la bord as spune ca ma mai gandesc. Daca masina ar fi mai veche si cu km mai multi nu m-as mai gandi deloc.

Sper sa nu citeasca sierrafery acest post :g

PS Poate acest post este valabil pentru orice auto fabricat in 2002 si cu 250k km la bord.

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Sfaturi achizitie Freelander

Buna tuturor,

Sper ca n-o dau iar in bara si fac ceva pe dos pe forum.

Scuzele mele daca iar e cazul, nu e cu intentie, am citit si regulamentul si o groaza de posturi, mi-am facut si prezentarea, sper ca de data asta scriu unde si ce trebuie.

Asadar, m-am indragostit de LR Freelander si dat fiind faptul ca trebuie sa parcurg un drum mai accidentat la tara sa ajung la mine pe teren (intentionez sa fac "naveta" cu el de la sat la oras, circa 70km zilnic) , m-am decis sa achizitionez unul.

Si-as vrea sa va cer parerea, ca-s total nou si nu stiu la ce sa ma uit, cum sa pun problema.

M-am hotarat pentru un Freelander TD4 cu cutie automata (dat fiind faptul ca o sa am de mesterit cate una-alta, de carat o remorcuta mica cu tot felul de chestii, am inteles ca e mai indicata cutia automata, daca aveti alte opinii, sunt bucuros sa le ascult).

La o cautare pe internet am dat de masina asta care-mi place (sper ca e ok sa pun linkul)

https://www.olx.ro/oferta/vand-land-rover-ocazie44-automat-deosebit-ID9Iv1J.html#c34199c499

Am citit tot tipucul despre cutia automata si-mi asum un 1000 euro suplimentari pt. repararea cutiei.

Ce parere aveti? Ajutati-ma cu un sfat, va rog.

Multumesc,

Mircea

Link spre comentariu

Re: Sfaturi achizitie Freelander

Este euro 3,motor 1951(parca)!

Nu este din ulei(zmucitura)

Pararea mea NU(urata culoare ptr freelander)

Sa nu te superi...este doar parerea mea!

Si eu sunt de parere ca nu e din ulei (dupa ce-am citit tot topicul despre cutia automata la Freelander), ci, mai degraba, din blocul de valve. Dar pana nu e pusa pe un tester de unul care stie cu ce se mananca cutiile automate nu cred ca poate spune nimeni cu exactitate.

In ceea ce priveste culoarea, depinde de gusturile fiecaruia, dar in niciun caz nu poate fi vorba de suparare.

Multumesc pentru parere.

Link spre comentariu

Re: Sfaturi achizitie Freelander

Buna tuturor,

Asadar, m-am indragostit de LR Freelander

Mircea

Oarecum, ma simt vinovat!

Bun venit si...sa o folosesti in curand, cu placere! Am impresia ca, daca nu va fi asta, sigur va fi alta, e doar o problema de timp!

George

Link spre comentariu

Daca iti asumi faptul ca a fost englezoaica si ca vei mai avea de carpit diverse, plus bugetul aferent...

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Daca iti asumi faptul ca a fost englezoaica si ca vei mai avea de carpit diverse, plus bugetul aferent...

Acum despre faptul ca a fsot englezoiaca, daca ma gandesc la englezoaicele ce le-am cunoscut in tinerete intr-o tabara, si care, la ora 21 incepeau sa bea vin cu galeata (la propriu) si sa strige "It's time to get drunk!", nu ma deranjeaza deloc. :h5

Omul spune ca n-a fost modificata ca e LHD de la mama ei Land si tatucul Rover. Banuiesc ca e usor de aflat cu un VIN decoder.

Stiu ca m-am obisnuit prost cu masina noua sub posterior in ultimii 8 ani, dar carpitul de diverse, la o masina de peste 10 ani mi se pare ca e normal, dar depinde la ce te referi cu diverse, si, nu in ultimul rand, cat de des :)

Mecanicul meu, la care imi fac masina de ani de zile, mi-a spus sa nu-i intru cu Freelander in atelier, ca-i da foc. Sfatul lui e sa-mi iau un Suzuki Grand Vitara, sau Toyota RAV 4. RAV4 am condus nou in 2008 si nu m-a impresionat deloc.

Cat despre buget... o estimare, asa, din pix (taste)?

Multumesc.

P.S.: George, ai incurcat-o!

Link spre comentariu

Omul spune ca n-a fost modificata ca e LHD de la mama ei Land si tatucul Rover. Banuiesc ca e usor de aflat cu un VIN decoder.

Pana la VIN decoder, pe care il poti gasi aici in sectiune, ce se vede in poze :

-afisajuj de la schimbator este pe partea dreapta.

- incuietoarea de la portiera e pe partea dreapta.

-partile de cauciuc de pe bord sunt taiate sa se potriveasca la noua pozitie.

Pun pariu ca o sa gasesti reglajul lombar pe scaunul din dreapta.

Despre costuri vezi aici: https://forum.club4x4.ro/showthread.php?56858-schimbare-volan-dreapta-stanga-freelander.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Pana la VIN decoder, pe care il poti gasi aici in sectiune, ce se vede in poze :

-afisajuj de la schimbator este pe partea dreapta.

- incuietoarea de la portiera e pe partea dreapta.

-partile de cauciuc de pe bord sunt taiate sa se potriveasca la noua pozitie.

Pun pariu ca o sa gasesti reglajul lombar pe scaunul din dreapta.

Despre costuri vezi aici: https://forum.club4x4.ro/showthread.php?56858-schimbare-volan-dreapta-stanga-freelander.

Multumesc mult!

Stiam eu ca intreb pe cine trebuie!

Mai cautam, mai intrebam :)

Multumesc tuturor,

O seara frumoasa!

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutare...azi am fost sa vad un Freelander din 2000, motor de 1.8 130 hp.masina se prezinta foarte bine estetic pentru anii ei, km 140000, adusa din Austria...singura problema care imi sta pe creier este faptul ca atunci cand proprietarul schimba in tr 3 se auzea un zgomot in spatele masinii.El a spus ca era subturata.si ca da vibratii in spate.e adevarat ca la turatii mai mari nu face nimic...sincer nu am fost atent sa vad lace turatii a schimbat atunci cand s-a auzit zgomotul. Alta problema mi s-a aprut ca la pompa de apa era putin umezeala..pe la garnitura...in rest alte scurgeri nu am vazut , masina trage fff bine, nu troncane pe articulatii.Masina nu o iau pentru offroad ci strict pentru vacante!Vreau benzina pentruc a nu sunt adeptul motoarelor diesel!...De la ce ar putea fi acea vibratie in spate..doar in tr3 am sesizat ca face.

aa..nua re decat o cheie cu telecomanda..se paote face undeva copie sid e cheie sid e telecomanda? Pentru bucuresti exista maistrii in modelul acesta ? cred ca e FRL 1

multumesc

Link spre comentariu

Salut! Intrebari:

1. In Ro cati proprietari a avut?

2. De cati ani este in tara?

3. Esti din Bucuresti..... am inteles ca ai vazut 3 freelanduri.... daca nici in Bucuresti nu ai de unde alege. .

4. Daca ai plecat croit sa iti iei freelander... incearca sa parcurgi macar topicul asta... stiu e stufos.... dar e spre binele tau...

5. Sa nu crezi ca daca masina a fost adusa din Austria... si nu troncane ...... nu poate avea ... defecte. Aaaa ca zici ca la 2000 si ceva (nu am retinut suna) nu ai pretentii.... atunci.... "nu sta pe ganduri". Daca ar fi facut doar 10000 km/an ..... vezi cati km.... minim ar fi avut. Cauta anunturi pe net.... parca "sunt setate" la toate "cred" cand ajung la 140-150 mii se aprinde un bec in bord pe care scrie...."de vanzare" culmea este ca, cu cat inainteaza in varsta parca ajung mai greu sa "aprinda" senzorul.

Sper ca ai prins ironia.... intreaba si tu in stanga-dreapta.... nu aduce nimeni o masina din afara fara 500€... asa ca vezi valoarea ei.

Sa inchei.. nu te pripii cu alegerea asta...Si o haina daca o cumperi... o probezi...

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Salutare...azi am fost sa vad un Freelander din 2000, motor de 1.8 130 hp.masina se prezinta foarte bine estetic pentru anii ei, km 140000, adusa din Austria...singura problema care imi sta pe creier este faptul ca atunci cand proprietarul schimba in tr 3 se auzea un zgomot in spatele masinii.El a spus ca era subturata.si ca da vibratii in spate.e adevarat ca la turatii mai mari nu face nimic...sincer nu am fost atent sa vad lace turatii a schimbat atunci cand s-a auzit zgomotul. Alta problema mi s-a aprut ca la pompa de apa era putin umezeala..pe la garnitura...in rest alte scurgeri nu am vazut , masina trage fff bine, nu troncane pe articulatii.Masina nu o iau pentru offroad ci strict pentru vacante!Vreau benzina pentruc a nu sunt adeptul motoarelor diesel!...De la ce ar putea fi acea vibratie in spate..doar in tr3 am sesizat ca face.

aa..nua re decat o cheie cu telecomanda..se paote face undeva copie sid e cheie sid e telecomanda? Pentru bucuresti exista maistrii in modelul acesta ? cred ca e FRL 1

multumesc

la pompa de apa nu vad cum ai vazut scurgeri. Avea capacul de la distributie dat jos?

daca mergi pe sosea land roverul nu troncane . sunt masini grele si indiferent de uzure se aseaza in bucsi chiar si uzate. Mergi pe un teren mai denivelat cu gropi etc . Acolo nu trebuie sa troncane .

masina nu poate avea 130 hp decat daca este modificata: https://www.auto-data.net/ro/land-rover-freelander-model-560

Daca are cardan pe ea vibratii in mare parte ai de la suportiii diff spate. Nu costa mult. Dar vezi sa nu ai vibratii de la cardan.

in conditii normale masina nu vibreaza si nici nu trebuie sa vibreze . Vezi ca freelanderul are pe spate o toba de esapament destul de mare si incomoda. daca nu este fixata bine la turatii cat si subturatii trimite o vibratie pe spatele masinii.

In alta ordine de idei eu nu cred ca are km reali la bord.

Bafta in luarea deciziei. Este o masina ok doar daca o intelegi cum trebuie expolatata. De fapt trebuie sa intelegi cum se exploateaza toate masinile cu 4x4 permanent. In rest trage foarte bine chiar si benzina.

Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui
Link spre comentariu

Salut! Intrebari:

...

3. Esti din Bucuresti..... am inteles ca ai vazut 3 freelanduri.... daca nici in Bucuresti nu ai de unde alege. .

...

Aline, eu am vazut mult mai multe in Bucuresti... si in cele din urma am luat-o de la Sibiu :grin: poate sunt eu mai carcotas:old

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Salut! Intrebari:

1. In Ro cati proprietari a avut?

2. De cati ani este in tara?

4. Daca ai plecat croit sa iti iei freelander... incearca sa parcurgi macar topicul asta... stiu e stufos.... dar e spre binele tau...

5. Sa nu crezi ca daca masina a fost adusa din Austria... si nu troncane ...... nu poate avea ... defecte. Aaaa ca zici ca la 2000 si ceva (nu am retinut suna) nu ai pretentii.... atunci.... "nu sta pe ganduri". Daca ar fi facut doar 10000 km/an ..... vezi cati km.... minim ar fi avut. Cauta anunturi pe net.... parca "sunt setate" la toate "cred" cand ajung la 140-150 mii se aprinde un bec in bord pe care scrie...."de vanzare" culmea este ca, cu cat inainteaza in varsta parca ajung mai greu sa "aprinda" senzorul.

Sper ca ai prins ironia.... intreaba si tu in stanga-dreapta.... nu aduce nimeni o masina din afara fara 500€... asa ca vezi valoarea ei.

Sa inchei.. nu te pripii cu alegerea asta...Si o haina daca o cumperi... o probezi...

in RO este al doilea proprietar in ultimul an deci cam de 1an sic ateva luni este in tara sf 2016 parca, sunt din Bucuresti..multumesc frumos pt idei...totusi ma gandesc chiar asa proaste sa fie? Sa se fi fabricat asa un numar mare din modelul asta si sa fie toti nemultumiti..sincer ce am tot citit nu ca ma sperie dar mi se pare ireal..totusi nu e Mahindra=))

Link spre comentariu

la pompa de apa nu vad cum ai vazut scurgeri. Avea capacul de la distributie dat jos?

daca mergi pe sosea land roverul nu troncane . sunt masini grele si indiferent de uzure se aseaza in bucsi chiar si uzate. Mergi pe un teren mai denivelat cu gropi etc . Acolo nu trebuie sa troncane .

masina nu poate avea 130 hp decat daca este modificata: https://www.auto-data.net/ro/land-rover-freelander-model-560

Daca are cardan pe ea vibratii in mare parte ai de la suportiii diff spate. Nu costa mult. Dar vezi sa nu ai vibratii de la cardan.

in conditii normale masina nu vibreaza si nici nu trebuie sa vibreze . Vezi ca freelanderul are pe spate o toba de esapament destul de mare si incomoda. daca nu este fixata bine la turatii cat si subturatii trimite o vibratie pe spatele masinii.

In alta ordine de idei eu nu cred ca are km reali la bord.

Bafta in luarea deciziei. Este o masina ok doar daca o intelegi cum trebuie expolatata. De fapt trebuie sa intelegi cum se exploateaza toate masinile cu 4x4 permanent. In rest trage foarte bine chiar si benzina.

Am vazut ceva umed ..ffusor pe la fulii..acolo unde are 2 curele de accesorii este una subtire ca cea de dacie si una putin mai lata dar la imbinarea cu motorul.. am mers pe niste strazi mai nasoale si nu troncane..motorul am gresit eu are 120 de cai, suportii a zis ca i-a schimbat in schimb cred ca aid reptate cu toba pt ca pe loc daca accelerezi masina peste 3000 zornaie toba deci s-ar putea sa ai dreptate si daca stau sa ma gandesc cam ala era sunetul doar ca se simtea cumva si in masina fff putin. Legat de km..masina mi se pare muuuult prea ingrijita si interior si exterior sa aiba mai multi..ma gandesc ca la valoarea asta nus ta nimenis a bage 4-500 de euro in detailing interior exterior..... multumesc mult de idei si astept si alte pareri ... un service in Bucuresti? sau un mecanic ok gasim pe forum? cineva cu tester original?

Link spre comentariu

Aline, eu am vazut mult mai multe in Bucuresti... si in cele din urma am luat-o de la Sibiu :grin: poate sunt eu mai carcotas:old

Eu am incercat sa-i scot in evidenta faptul.... ca sunt mult mai multe de vanzare in Bucuresti.....

in RO este al doilea proprietar in ultimul an deci cam de 1an sic ateva luni este in tara sf 2016 parca, sunt din Bucuresti..multumesc frumos pt idei...totusi ma gandesc chiar asa proaste sa fie? Sa se fi fabricat asa un numar mare din modelul asta si sa fie toti nemultumiti..sincer ce am tot citit nu ca ma sperie dar mi se pare ireal..totusi nu e Mahindra=))

Bun .... daca ti sa pus pata pe asta... si are deja al 2-lea proprietar intr-un an si.... oare... de ce.... proaste nu sunt... doar ca varianta pe benzina nu este reusita. Eu... cand am luat-o pe a mea... am vazut/probat multe in tara asta... in final am luat-o din UK..... oare sunt si mai carcotas?!:grin:

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Eu am incercat sa-i scot in evidenta faptul.... ca sunt mult mai multe de vanzare in Bucuresti.....

Bun .... daca ti sa pus pata pe asta... si are deja al 2-lea proprietar intr-un an si.... oare... de ce.... proaste nu sunt... doar ca varianta pe benzina nu este reusita. Eu... cand am luat-o pe a mea... am vazut/probat multe in tara asta... in final am luat-o din UK..... oare sunt si mai carcotas?!:grin:

=))) Carcotas nu esti..mersi fain...apropo de probat prin tara... vineri am fsotdupa un opel frontera in Severin..Drobeta Turnu Severin=)) dupa discutii pe watsapp timp de 3-4 zile cu poze trimise, inregistrari ale motorului etc...am ajuns acolo si...surprizamasina avea hemoragie de lichide... mai mult agata cand schimbai vitezele sica sa fie tacamul complet cuplata pe usor..int eren namolos , schimbat treapta 2 siaccelerat..sarea din reductor..=))) a fost ultima oara cand am mai facut asa ceva.. prefer sa vad in Bucuresti toaaate masinile care sunt la vanzare decat sa mai plec in tara dupa omasina!=))

maine o sa o verific si in service..voi vedea ce si cum..va tin la curent.. la prima vedere in afara de acel sunet..vibratie care pana la urma cred ca e de la toba de esapament care zornaia pe loc cand acceleram..ar mai trebui schimbat ceasul din mijlocul bordului care nu mai arata cifrele complet, facut a doua cheie si distributia schimbata..omu mi-a aratat ca a schimbat ambreiaj, placute si sabotispate, bucsi cardan, ulei si filtre totul anul trecut in septembrie sau octombrie nu am retinut...ma gandesc la distributie si uleiuri prin grup si motor pt inceput ca si investitii.

Link spre comentariu

Legat de km..masina mi se pare muuuult prea ingrijita si interior si exterior sa aiba mai multi..ma gandesc ca la valoarea asta nus ta nimenis a bage 4-500 de euro in detailing interior exterior..... multumesc mult de idei si astept si alte pareri ... un service in Bucuresti? sau un mecanic ok gasim pe forum? cineva cu tester original?

am cumparat un disco 3 acum 2 luni si are interiorul impecabil. desi masina are 300k . interioarele sunt rezistente (nu foarte finisate dar rezistente la uv si imbatranire)

legat de mecanic............. daca nu stii despre ce este vorba vei plati ceva bani . eu cred ca indicat este sa citesti cate una alta.

Disco l-am cumparat de la un tip care l-a adus din italia cu 2 luni mai devreme a fost la un service dedicat din bucuresti (nu pot spune numele ) si i-a aruncat o factura de 18K ron + tva(perne+ telescoape ; caseta directie, si alte lucruri grele)

Asta o spun pt ca eu dupa ce am cumparat masina am fost la ei sa cumpar piesele pe baza constatarii facuta de mine, Dupa ce i-am dat vin-ul mi-au spus ca au constatare pe masina si mi-au aruncat aceeasi constatare facuta tipului(ulterior fostul proprietar a recunoscut acest deviz). Am schimbat 11 bucsi un cap de bara , rulment dreapta spate si tendoanele spate ; si masina este impecabila. Pret total 2480 ron + 700 service (pt ca mi-a fost lene sa o fac eu).

deci .......... succes

Editat de mariusb
Daca puteam scoate barca din apa cu tico deveneam fanul lui
Link spre comentariu

Daca un senzor de ABS este dus, nu mai functioneaza asistenta la coborare.

Multumesc. Acum am alta belea. M-ma dat putin la ea si am observat ca in tr 2 daca accelerez brusc simt o trepidatie in sasiu daca accelerez usor chiar pana in 4-5000 rpm nu face asa. Sa fie de la roti?? Rupe mai tare aderenta pe spate pe asflatul asta uned? Mai devreme am luat o groapa cam la 50km / h. Doar nu s-o fi descentrat ceva. Nu era ff adanca. Dar am simtit-o

Link spre comentariu

Salutari

Am un freelander td4 an 2005 cu o problema suparatoare.Am schimbat chit ambreiaj complet si ulterior dupa fiecare drum mai lung (400-500km) nu mai vrea sa intre in viteza 1 si marsalier decat cu foarte multe pedale si foarte greu.Dupa ce aerisesc pompa de ambreiaj mai am 500km de facut in conditii optime.Situatia e data cu precadere dupa un drum lung..in oras apasand des anbreiajul parca ma tine o perioada mai mare (max 2,3 saptanani)

Am aersit pompa de 8 ori pana acum...s-a verificat cam tot ce se putea verifica....aveti vreun sfat ceva?

Multumesc

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare