Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pierd ulei la puntea fata

MAD MADI

Postări Recomandate

Dupa cum scrie si in tiltu am o mica problema la puntea fata... am avut mai multe Nissan Patrol si la toate am avut aceeasi problema... sunt convins ca mai sunt si altii ca mine si daca au remediat problema... poate ma ajuta si pe mine cu un sfat. Multumesc

ulei.jpg.605cd0ccdb57207827f42c46ef699e5e.jpg

Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad -

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pierd ulei la puntea fata

salut problema e relativ simpla. trebuie schimbat simeringul de la planetara. inainte sa fie problema cu cutremurul din japonia se gasea cam la 50 lei bucata dar de o vreme se gaseste numa pe original care e cam 150 lei bucata si e chiar foarte simplu de schimbat. nu recomand inlocuitori de genu SKF pt ca in scurt timp va curge iara. cod original piesa : 4053301j00 daca mai ai nevoie de schema din manual da un pm.

`92 NISSAN PATROL 2.8TD

`93 NISSAN PATROL 4.2D SGX

`91 SUZUKI VITARA

Link spre comentariu

Am dat acum un search si am gasit semeringul, multumesc de ajutor. O sa fac poze pas cu pas si o sa le postez, il felul asta poate ajutam si pe altii :tk

Link spre comentariu

Atentie ... daca umbli acolo verifica asa:

-setul de omocinetica (garnituri, table, pasla etc)

-simeringul de la planetara

-rulmentii pivoti (superior si inferior)

-rulmentul de roata

-planetara

-MRL-ul

Simeringul costa ~ 20 ron.

Setul de omocinetica ~ 200 ron.

Rulmentii pivoti (2) ~ 250 ron/buc.

Rulmentul de roata ~ 400 ron.

"Bila" se ia cu smirghel f fin si se curata de asperitati si rugina, se unge cu ulei de motot (sa nu distruga actuala/ viitoarea garnitura de etanseizare)

De obicei cand se strica simeringul pe care "calca" planetara acolo ...cauza e intr-un rulment ...care are joc. Sigur, pot fi si alte cauze ...:grin:

Rulmentii se pot regla prin adaugarea unor tablite de reglaj & strangere (se gaseste set de reglaj rulmenti separat) care costa undeva ~ 50 ron.

Atentie mare si la strangere ...consulta manualul ...si foloseste dinamometrica sa nu ai surprize ... O stragere peste masura sau una superficiala distruge instant rulmentii ... De asemenea pe suruburile de la rulmentii pivoti se recomanda sa pui si oleaca de Loctite.

Nu stiu daca ma inseala memoria dar mai exista cateva topicuri pe forum cu acelasi subiect ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

daca tot umbli acolo...verifica rulmentii care tin loc de pivoti...in general din cauza asta incepe uleiul sa curga....dupa ce dai jos fuzeta....curata bine oala pe care culiseaza garnitura.....daca are asperitati...ti-o strica rapid si pe cea noua...

Link spre comentariu

Fa-ti la strung o cheie artizanala din o bucata de teava ,care sa aiba doua varfuri de aproximativ 0,5 cm an unul din capete (sa se potriveasca pe gaurile de la piulita aceea rotunda ce tin rulmenti de la roata ).Si an celalalt capat adapteaza ceva in care trebuiesa introduci cheia dinamometrica . Nu strange la ochiometru, ca altfel patesti ca mine ... Si nu uita saibele , una inainte de a monta MRL-ul si una dupa ,aproape de capatul planetarei ( Ai grija sa fie suficient de lunga si larga teava sa intre fuzeta prin teava .) Vezi ce a scris Yonut mai sus ca are dreptate . Daca te incurci suna-ma

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

buna dimineata!vreau sa schimb si eu semeringurile din punte si rulmentii conici(superior si inferior).vreau sa stiu inainte sa desfac daca gasesc ceva distantiere puse la acei rulmenti mai este cazul sa le pun la loc dupa ce inlocuiesc cu rulmenti noi?

Link spre comentariu

buna dimineata!vreau sa schimb si eu semeringurile din punte si rulmentii conici(superior si inferior).vreau sa stiu inainte sa desfac daca gasesc ceva distantiere puse la acei rulmenti mai este cazul sa le pun la loc dupa ce inlocuiesc cu rulmenti noi?

reglajul jocului in rulmentii pivot se executa cu acele distantiere, exista procedura EXACTA pt. acest reglaj.

btw, si eu am inlocuit semeringurile planetarelor cu unele de 20 de lei, si curg...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

am schimbat la un alt patrol cu 2 ani in urma,semeringurile si rulmentii conici.am pus semeringuri de 20 roni de la alpadrino si rulmenti sh.nici in ziua de astazi nu curge ulei.am facut vreo 40000km pana acum.

Link spre comentariu

reglajul jocului in rulmentii pivot se executa cu acele distantiere, exista procedura EXACTA pt. acest reglaj.

btw, si eu am inlocuit semeringurile planetarelor cu unele de 20 de lei, si curg...

Si eu am avut probleme cu semeringurile de la planetare si am pus unele de Toyota Land Cruiser care au aceleasi diametru exterior dar sunt cu 1,5 mm mai inguste la interior adica etanseaza pe planetara mult mai bine.. le-am luat de la Alpadrino ...de atunci nici o problema:grin:

Y60 am zis!

Link spre comentariu

am schimbat la un alt patrol cu 2 ani in urma,semeringurile si rulmentii conici.am pus semeringuri de 20 roni de la alpadrino si rulmenti sh.nici in ziua de astazi nu curge ulei.am facut vreo 40000km pana acum.

este foarte posibil sa le fi mutilat eu cand am bagat planetarele.

zici ca ai mai schimbat la patrol....atunci nu ai reglat/verificat jocul la rulmentii pivot?

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

prima oara cand am schimbat nu am verificat.am vazut ca-mi curge ulei am dat comanda de semeringuri am desfacut rulmentii conici de la o masina pe care o am pentru piese,le-am schimbat si de atunci nu mai mi-a curs ulei de la punte.

Link spre comentariu

la SKF costa cam 10 euro faraTVA/buc. Deci pretul e enorm.

Cu siguranta asta e pretul pe care l-ai obtinut de la vreun magazin de piese auto. Am trecut si eu prin experienta asta si asa am descoperit reprezentanta SKF.

Mai sapa, e imposibil sa nu gasesti in Bucuresti la pretul corect

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Na ca m-am apucat de treaba :sp

Am dat drumu la uleiul din grup... care era smoala... gros si negru, plin de shpan...

00.jpg.c03741ce3c4bafbbe5d2ef4be69b0322.jpg

Link spre comentariu

Si acum caut sa cumpar imputitul ala de semering si cele trei garnituri de afara de pe bila... daca stie careva vreun cod sau incotro sa ma indrept :hl

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare