costakala Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Are cineva pus pe y60 vreun autoblocant(detroi locker,etc) pe puntea fata,cu ceva teste prin teren , ceva pareri de impartit...stau si analizez de ceva timp : arb sau autoblocant.. Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Re: autoblocant fata...? Eu sincer n-am mai auzit de autoblocante de Nissan gen Detroit locker insa multi isi monteaza blocant pe aer 100% blocabil care poti sa-l blochezi oricand vrei 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calinvas Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Re: autoblocant fata...? Un blocant gen LSD Limited Slip Diferential nu este periculos la diferential fata ? Influentand directia in viraje ? http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj Trolii Kingone Trolii BestWinch Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Re: autoblocant fata...? Depinde foarte mult de ce tip de LSD este. Categoric un LSD blocat cu deblocare nu stiu cat de "receptiv" ar fi ca sa deblocheze in curbe, alte tipuri insa, cred ca ar functiona foarte bine pe puntea fata. Totusi cred ca un LSD pe puntea fata ar ajuta cel mai mult pe strada, un teren forestier si zapada, intr-un off-road mediu/extrem tot un blocabil ar fi indicat. Si eu sunt interesat mult de acest subiect, de aspectul tehnic in general dar si de distribuitori (nu reusesc sa fac rost pentru Terracan-ul meu de nici un fel). Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Re: autoblocant fata...? Daca vrei sa iei primul gard in bumper, atunci ii pui autoblocant pe fata. Iar daca intentionezi sa mergi doar offroad, atunci vei ocoli copacii doar prin complicate manevre de glisare! Denumirea de "autoblocant" este probabil un derivat al marketingului. Asta pentru ca scula cu pricina este in fapt, un "autodeblocant". Starea lui naturala este pe pozitia "on". Singurul moment in care permite ansamblului sa actioneze ca un diferential deschis este atunci cand indeplinesti cumulativ urmatoarele: - de afli pe o suprafata rigida - virezi - nu accelerezi - nu esti in frana de motor Altfel spus, deblocarea lui se controleaza din acceleratie. Daca esti in curba si calci acceleratia, adio diferential. Iar daca vorbim de puntea fata, atunci adio directie. Pana acum am auzit de o singura situatie in care se utilizeaza asa ceva - spatii foarte largi cu zapada mare si afanata. Chiar si in acest caz, discutiile pro si contra sunt aprinse. Mi-am pus asa zisul autoblocant pe Samurai, puntea spate. Pe noroi fara sleauri am invatat ca trebuie sa virez ca si cand as face-o din frana de mana. Masina reactioneaza la fel. Pe asfalt, la cea mai mica apasare a acceleratiei sau intrarea in frana de motor, intra pe "on" si scartaie rotile. Mai nou, s-au mai asezat/ uzat subansambelele si a inceput sa il tina pe "off" si cand nu calc acceleratia prea tare. Dar cand face acest lucru trosneste de zici ca se rupe puntea in doua. Americanul mi-a spus ca e normal, sa las sistemul sa isi faca treaba... Pe zapada, gheata, noroi - nu deblocheaza niciodata. Am pe undeva filmul de la motaj. Daca reusesc, il postez pe undeva sa intelegi mai exact cum functioneaza. Sunt convins ca vei renunta la ideea de a il avea pe puntea fata. Mai ales daca vorbim despre o masina grea. PS: sculele care au asa ceva nativ (tractoare agricole, masini constructii, etc) au un sistem care deblocheaza electric in momentul in care virezi si il lasa asa pana cand ai rotile din nou drepte. PS2: in general autoblocantele pentru puntea fata presupun modificari mai consistente de genul planetare mai solide. Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Re: autoblocant fata...? Ok de acord - in cazul LSD-ului "blocat, cu deblocare" nu este o solutie pentru puntea fata - deci un categoric NU. Dar ma gandesc la acele LSD-uri pe baza de ambreiaj si arcuri (sorry, dar nu stiu cum sa le numesc)... si parca mai exista (citisem acum ceva timp) si unele care lucreaza pe baza presiunii sau vascozitatii uleiului. Oare astea cum s-ar comporta pe puntea fata... Pe de alta parte, am auzit de masini care vin din fabrica cu LSD-uri si/sau blocabile pentru puntea spate... insa LSD pe puntea fata nu am auzit (bine, nici experienta nu prea ma ajuta ... spre deloc :grin:). Probabil asta este cauza - manevrabilitatea in curbe. PS2: in general autoblocantele pentru puntea fata presupun modificari mai consistente de genul planetare mai solide. Trist dar adevarat... o modificare duce la alta si tare rau este cand nu te gandesti in avans si dai cu capul. Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Re: autoblocant fata...? Am avut si eu tendinta sa-mi complic viata cu LSD pe fata la puntea de Y61 , dar am renuntat din cauza influentei deloc neglijabile asupra directiei . Am in continuare piesele , doar uleiul LSD imi lipseste . Bineinteles ca mi-a trecut , cosider ca singura varianta valabila e un blocant comandat , eu l-as prefera manual . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: autoblocant fata...? Am mers un an cu Detroit Truetrac pe fata si Locker pe spate (Discovery 1) in toate conditiile posibile si nu e nici o problema. Pe suprafete alunecoase (zapada,noroi) masina gliseaza mai mult dar daca te obisnuiesti sa o calci mai tare la iesirea din viraj nu ai nici o treaba,plusul de tractiune te ajuta mult mai mult decat un diferential normal.Pe suprafete cu aderenta nici nu iti dai seama ca le ai. Detroit-urile sunt super daca inveti sa le folosesti si daca sunt montate bine. Nu am darmat garduri,nu am rupt planetare (asta la Discovery,unde se zice ca sunt slabe,fara sa se ia in considerare ca pune cu 50% mai mult cuplu pe roata decat la japoneze datorita raportului cutiei de transfer) si nici nu e utilaj agricol,am facut cam 15000 de kilometri pana cand am fost nevoit sa-l vand si am fost foarte multumit de comportamentul masinii echipata cu Detroit -uri on si mai ales offroad. Restul e can-can......:h5 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: autoblocant fata...? Super tare. Pe de alta parte TrueTrac este deblocat (open) pana la pierderea aderentei si nu invers adica despre ce vorbea andrei. Sunt curios, de unde ai comandat TrueTrac-ul ? Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: autoblocant fata...? Truetrac-ul se blocheaza doar cand o roata patineaza,Locker-ul e blocat si deblocheaza la diferente mici de viteza unghiulara intre roti (curbe) daca nu pui cuplu pe el - daca ii dai gaz ramane blocat. Le-am luat de la Landatelier,nu stiu daca se fac pentru Nissan. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: autoblocant fata...? Buna ziua ! Exista masini cu LSD in ambele grupuri, din fabricatie. Pe Jeep Grand Cherokee WJ, varianta cu Quadra Drive si Jeep Grand Cherokee, varianta cu Quadra Drive II. Eu lucrez pe Cherokee cu auto-deblocant Powertrax Lockright in ambele punti. In regim de 4x2, nu stii ca-l ai pe fata. In regim de 4x4, ceea ce se intampla exclusiv in teren cu aderenta slaba, auto-deblocantul face exact ce trebuie, adica sta blocat pana este sarcina pe el (accelaratie sau frana de motor). Acest tip de locker are comportament mai rigid in cazul masinilor cu ampatament scurt, dar nimic din ce nu poate fi prevazut din timp. Ca doar e cineva la volan, nu ? Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costakala Postat Octombrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: autoblocant fata...? Se pare ca ies la iveala multe variabile..: -acaret numai ptr offraod -acaret semi (si strada-si ceva forestiere) -acaret mai mult asfalt si -punte fata -punte spate si etc( marca masina,"marca" sofer), m-ar interesa daca aduce cineva Detroit Truetrac sau Locker ptr nissan ,ca pe state am vazut ca ar fi... Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: autoblocant fata...? Interesant cu cherokee-urile nu stiam. Dar sunt LSD-uri mecanice sau controlate electric prin computer-ul masinii - ma refer la cele din fabrica? (scuze daca exprimarea este defectuoasa) costakala - si eu am intrebat in toate partile daca aduce cineva Detroit pentru Terracan (stiu ca exista model si pentru fata si pentru spate, chiar mai multe tipuri). Insa nu am reusit sa gasesc nici un furnizor, as fi chiar dispus sa platesc mai mult pentru a fi adus cu DHL ... dar nimic. Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 (editat) Re: autoblocant fata...? Buna seara ! @mariaci: Suntem off-topic, ca aici e Nissan, dar sunt cateva chestii intersante mai jos: Ca sa pastram informatia corecta, am scris ca Grand Cherokee are din fabrica LSD-uri in ambele punti. Cherokee vine doar cu LSD clasic in grupul spate, nesupravegheat electronic. La prima generatie de Quadra Drive, adica la Grand-ul WJ, diff-ul central si LSD-urile din punti au repartitie de cuplu hidraulica. La Quadra Drive II, intra si electronica in joc, in grupuri fiind de fapt ceva ce se cheama E-LSD. @costakala: Cauta pe ebay-ul de USA. Acum vreo luna mi-am adus un Detroit Locker pentru puntea Dana 60 care va ajunge pe fata sub Cherokee, anul viitor, sper... Si erau multe variante acolo. Estimez ca va trebui cautat gen "Truetrac Nissan Patrol" sau asemanator. Si nu pe google, ci direct in fereastra ebay-ului. In caz ca se considera postul acesta nefolositor sau extrem de off-topic, se poate sterge fara probleme. Stima, Dragos Editat Octombrie 10, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: autoblocant fata...? @Sean70, omul a intrebat de autodeblocant, nu de sisteme similare Torsen precum TrueTrac, adica, o specie de LSD. Ce-i drept, una inteligenta, dar tot LSD. Cu alte cuvinte, e nativ pe off si nu va rupe vreodata o planetara pentru simplul motiv ca nu va transfera niciodata 100% pe o singura roata! Functie de modelul de masina, in cazul autodeblocantului, producatorul mentioneaza cand e nevoie de modificari ale planetarelor. :h5 @Heavy D spune ca il utilizeaza cu succes. Exact Powertrax Lockright am montat si noi. Pe doua masini. Nu ii contest experienta, dar pe noi nu ne-au convins. Posibil sa depinda si de dinamica generala a masinii. Dar imi mentin opinia ca schimba semnificativ comportamentul. Noi le-am montat pe spate. Le conducem in orice conditii dar masinile nu mai sunt ce au fost din punct de vedere al manevrabilitatii. Iar in 4x2 - da, este normal sa se comporte ca si cand nu ar exista pentru ca nu are cuplu care sa il blocheze. In rest... succes. Analizati opiniile, verificati-va bugetele si montati ce va "coafeaza" mai bine. Si nu uitati sa ne impartasiti din experientele voastre! :) Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: autoblocant fata...? A intrebat de autoblocant - Truetrac -ul e autoblocant si intr-adevar e un soi de Torsen si ei zic ca transfera maxim 80% cuplu la roata cu aderenta. Autodeblocant e Locker-ul de la Detroit,el in starea normala e blocat. Or fi si altele,nu le cunosc,eu pe astea le-am folosit si mi-am dat cu parerea in cunostiinta de cauza. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: autoblocant fata...? @Sean70, departe de mine dorinta de a insista prea mult asupra subiectului dar... daca vorbim de 80%, nu mai este blocant. Blocantul e cu 100% sau nimic. Tot ce e sub 100, are efect de tip LSD. Detroit TrueTrac Limited Slip este numele comercial complet sub care se regaseste in majoritatea cataloagelor. Seara buna! Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: autoblocant fata...? eu zic sa pui un ARB sau un Dioferr...ambele blocabile 100%....si asa scapi de toate inconvenientele autoblocantului.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zimbrul Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: autoblocant fata...? Daca vrei sa iei primul gard in bumper, atunci ii pui autoblocant pe fata. Iar daca intentionezi sa mergi doar offroad, atunci vei ocoli copacii doar prin complicate manevre de glisare! Denumirea de "autoblocant" este probabil un derivat al marketingului. Asta pentru ca scula cu pricina este in fapt, un "autodeblocant". Starea lui naturala este pe pozitia "on". Singurul moment in care permite ansamblului sa actioneze ca un diferential deschis este atunci cand indeplinesti cumulativ urmatoarele: - de afli pe o suprafata rigida - virezi - nu accelerezi - nu esti in frana de motor Altfel spus, deblocarea lui se controleaza din acceleratie. Daca esti in curba si calci acceleratia, adio diferential. Iar daca vorbim de puntea fata, atunci adio directie. Pana acum am auzit de o singura situatie in care se utilizeaza asa ceva - spatii foarte largi cu zapada mare si afanata. Chiar si in acest caz, discutiile pro si contra sunt aprinse. Mi-am pus asa zisul autoblocant pe Samurai, puntea spate. Pe noroi fara sleauri am invatat ca trebuie sa virez ca si cand as face-o din frana de mana. Masina reactioneaza la fel. Pe asfalt, la cea mai mica apasare a acceleratiei sau intrarea in frana de motor, intra pe "on" si scartaie rotile. Mai nou, s-au mai asezat/ uzat subansambelele si a inceput sa il tina pe "off" si cand nu calc acceleratia prea tare. Dar cand face acest lucru trosneste de zici ca se rupe puntea in doua. Americanul mi-a spus ca e normal, sa las sistemul sa isi faca treaba... Pe zapada, gheata, noroi - nu deblocheaza niciodata. Am pe undeva filmul de la motaj. Daca reusesc, il postez pe undeva sa intelegi mai exact cum functioneaza. Sunt convins ca vei renunta la ideea de a il avea pe puntea fata. Mai ales daca vorbim despre o masina grea. PS: sculele care au asa ceva nativ (tractoare agricole, masini constructii, etc) au un sistem care deblocheaza electric in momentul in care virezi si il lasa asa pana cand ai rotile din nou drepte. PS2: in general autoblocantele pentru puntea fata presupun modificari mai consistente de genul planetare mai solide. Chiar nu stiu de unde ai scos chestia asta pe care ai descris-o cu atat de multe detalii. Eu am pe TJ detroit pe spate si powertrax pe fata, si nici pe departe ca masina sa se comporte cum o descrii U. Mai mult, spui chiar U ca ai montat doar PE SPATE, si atunci de unde pana unde masina ta nu mai vireaza sau "gliseaza"cum spui U? pot sa spun doar atat: masina este fenomenala cu chestiile alea 2 in punti, si nu am rupt nici planetare si nici nu am pomi mulati pe bara (a se citi bumper) ... iar dca ar fi facut asa ceva, erau in faliment de mult. problema e ca pt Nissan ... NU se fabrica ... or sti ei americanii dc Jeep - there is only one ... Si daca nu iti plac principiile mele, nu e problema ... mai am si altele SALVAMONT Predeal Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 (editat) Re: autoblocant fata...? Pentru ca la ei Nissanul pe care-l exploatam noi ( Patrol ) , e aproape inexistent , rezultat al unui acord din trecut ( Toyota a luat nisa de 4x4 off , iar Nissan a luat-o pe cea sportiva ....ca rezultat direct , Toy abunda la noroi , iar Niss fuge pe asfalt ). Desi Patrolul e o masina dorita de ei , apare doar regional , iar in majoritatea zonelor trebuie importata , cu multa munca pe cai legale . Sustin parerea lui Marius C alias T . Editat Octombrie 12, 2011 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 (editat) Re: autoblocant fata...? Eu totusi sunt de parere daca nu faci competitie ci aceasta masina ramine doar la blocant spate este98% suficient unde nu-ti ajunge nu iti va fi de ajuns nici blocantul fata eu de vreun an meg complet fara blocante pe Patrol si cine ma cunoaste stie ca ma bag unde de multe ori nu se baga nici cu masini de concurs si foarte rar folosesc troliul. Cel mai important este sa inveti sa folosesti masina cum trebuie in teren altfel nu te ajuta nici tehnica NASA PS Am uitat motivatia : Planetarele iti vor fi consumabile Editat Octombrie 16, 2011 de Unimog 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariaci Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Re: autoblocant fata...? Cel mai important este sa inveti sa folosesti masina cum trebuie in teren altfel nu te ajuta nici tehnica NASA :g Foarte adevarat! Am observat ca, in orice domeniu, toata lumea, inclusiv eu, se cramponeaza la aceste aspecte materiale/tehnice: "vreau mai puternic", "mai rapid" ... etc, inainte sa invete sa-si cunoasca nevoile. Este insa mai dificil sa faci asta in cazul de fata, iti trebuie timp, prieteni, prieteni mai experimentati si un scop comun. Pe de alta parte insa, daca persoana stie ca va ajunge in situatii in care masina va ramane des suspendata pe doua roti fara posibilitatea de a se ajuta de o parte din legile fizicii gen inertie, momentum, centru de greutate .... , este foarte probabil sa fie nevoie de un blocabil. Cel putin asta este parerea unui om fara experienta inca in off-road sau mecanica. Terracanus semipreparatus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costakala Postat Octombrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Re: autoblocant fata...? Sunt oarecum deacord cu tine unimog,sa cunosti f bine masina si sa sti sa-i dai,dar totusi am avut situatii destul de multe,unde vedeam ca fata era genul:masina pe urcare cu o schimbare de inclinatie (roata care era in aer invartea de nebuna si cea care era pe terra neam...)cu masina in x iar spatelele rupea aderenta,,,si sapa, sau situatii cu urcare inclinata cu prag la capat ,sau locuri unde amandoua roti din spate prind prag fara aderenta(bolovani uzi,cioate,radacini de copaci,etc) ,daca ar fi putin ajutor din fata ar fi mai simplu,,,,ca si trasee ce sa zic facem destul de hard (ne ajuta si teren din apropiere) ptr masini modificate -opean ca si clasa , adica tragem de ele......,ma uit la g-uri la cat de grele sunt dihanile cand trage spranguta ptr fata....la relanty ataca... Cu o exploatare corecta face mult sa ai si fata... Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andy Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Re: autoblocant fata...? Are cineva pus pe y60 vreun autoblocant(detroi locker,etc) pe puntea fata,cu ceva teste prin teren , ceva pareri de impartit...stau si analizez de ceva timp : arb sau autoblocant.. Se poate pune trutrack si se livreaza si pentru nissan ( detali pe site la producator) ! distribuie liniar pina la 75% pe roata ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costakala Postat Octombrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2011 Re: autoblocant fata...? Pentru spate este , cu 32 caneluri la planetara dar ptr fata nu am gasit are doar 31 caneluri Nissan patrol gr,y60 2.8 tubular Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate