sean70 Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 (editat) Re: autoblocant fata...? Autoblocantii - autodeblocantii sunt pentru oameni normali,comozi,ca si cutia automata si te scapa de grija butonatului - din experienta mea ajuta mult comportamentul masinii,indiferent de ce teren are sub roti. Probabil ca pentru un profesionist al noroaielor e mai bun un blocant comandat (ARB musai) dar marea majoritate nu suntem in situatia asta,nu aspiram la statul de offroader profesionist (pentru care neaparat offroad-ul e un sport si toate aspectele problemei sunt privite din acest unghi) si totusi ne taram pe campuri cu troacele noastre,cu sau fara blocanti. Mai e problema pretului (cel putin dublu pentru blocanti comandati,la fel si manopera) si problema fiabilitatii ansamblului - compresor,tevaraie,butoane - cu cat mai multe componente cu atat mai multe sanse ca ceva sa nu mearga. Colegii cu care merg eu au un G,fara electronica si cu 3 blocanti si au ramas impotmoliti mai des decat mine din cauza ignorarii butoanelor din bord - am ramas si eu pentru ca am uitat sa blochez centralul ,daca gaseam solutie il faceam si pe asta autoblocant.:grin: Editat Martie 21, 2012 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
claudiusala Postat Noiembrie 29, 2013 Partajează Postat Noiembrie 29, 2013 Re: autoblocant fata...? Bună seara tuturor. Redeschid subiectul ăsta care a stagnat de ceva timp. Vreau să-mi dau şi eu cu părerea, poate cuiva îi va fi de folos. Am achiziţionat si eu un autodeblocant din SUA, pentru puntea faţă la Patrol Y60 (dacă intereseaza pe cineva marca să-mi dea PM, pentru a nu face reclamă). A trecut ceva timp de când este montat pe maşină, testat 100% în toate condiţiile. Sincer sunt foarte mulţumit de el şi chiar uimit de rezistenţă, comparativ cu preţul mic de achiziţie şi luând în considerare şi faptul că anvelopele sunt de tractor 33" cu 8 pliuri. Pentru cei care vor să afle comportamentul maşinii dupa instalare: -nu am cuplat niciodata 4x4 pe asfalt şi nici nu vreau să cuplez pentru că nu îşi are rostul, efectul riscând a fi unul dramatic. -pe asfalt se poate circula pe 2x4 cu MRL-urile cuplate fără nici o problemă, nu se modifică cu nimic comportamentul faţă de cum era fără blocant. -în mod 4x4 mecanismul este blocat, el deblocându-se doar în viraje cu condiţia să nu se accelereze sau să fie în frână de motor (puterea motor să nu fie transmisă către diferenţial). -direcţia este puţin mai greoaie dar nu exagerat, dar asta nu este o problemă mai ales că suntem bărbaţi. trebuie doar să înveţi să lucrezi cu el. -puterea este puţin mai slabă la motor dar foarte nesemnificativ, oricum nişte rapoarte mai mari în diferenţiale i-ar prinde bine, ăsta fiind următorul meu obiectiv. Sunt foarte mulţumit de el, unde înainte urcam cu şpan acum mă duc ca melcul. Pun si nişte link-uri video pentru cei interesaţi: Prima dată un video unde se explică(în engleză) clar modul de funcţionare al autodeblocantului: Pun şi un video cu maşina(mea) mai sus menţionată cu respectivul autodeblocant montat: Şi încă un video cu o pantă având înclinaţia de 43 de grade, o pantă cu adevărat grea(imposibilă) mai ales din cauza denivelărilor care nu permit sa-i dai avânt maşinii: Mulţumesc tuturor pentru atenţie, iar dacă am greşit ceva în exprimare sau în explicaţii îmi cer scuze şi vă rog să mă corectaţi. toate cele bune tuturor şi spor la noroială, iar peste puţin timp la zăpezeală... http://forum.club4x4.ro/images/icons/icon7.png 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roby200487 Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Re: autoblocant fata...? Interesant. Cat a costat si cat a costat transportul? 200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
claudiusala Postat Decembrie 4, 2013 Partajează Postat Decembrie 4, 2013 Re: autoblocant fata...? Interesant. Cat a costat si cat a costat transportul? Salutare.. Blocantul m-a costat 388 dolari, iar transportul 52 dolari. Dar din păcate a trebuit să plătesc 100 dolari vamă, pentru că nu m-am informat prea bine.(Orice produs care depăşeşte preţul de 60 euro, cumpărat din afara UE se plăteşte vamă 6% din preţul produsului + TVA 24% în cazul României.) În TOTAL pe mine m-a costat: 540$ ;i anume 400 Euro Acum nu aş mai face aceeaşi greşală, deoarece există o alternativă mult mai ieftină. Dacă interesează pe cineva poate să mă contacteze pentru detalii. Prin această procedură ar fi cam: 388$ blocantul + 30$ transportul TOTAL: 418$ si anume 308 Euro. Eu zic că preţul este unul mult prea bun pentru ce îţi oferă produsul, chiar şi 400 euro nu e mult, sincer sunt foarte multumit. Salutare... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
claudiusala Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Re: autoblocant fata...? Salutare. Revin cu ceva poze.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romihd Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Re: autoblocant fata...? Așa te vreau Ușor ușor începe lumea sa vadă ce chiar își merita prețul si sunt chiar de treaba blocanti americani Își fac treaba si sio fac bine Spor la treaba si sati facă cat mai ușoară treaba pe deal :-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
claudiusala Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Re: autoblocant fata...? Așa te vreau Ușor ușor începe lumea sa vadă ce chiar își merita prețul si sunt chiar de treaba blocanti americani Își fac treaba si sio fac bine Spor la treaba si sati facă cat mai ușoară treaba pe deal :-) Salut.. Mersi pentru susţinere şi chiar îşi merită banii. Acest autodeblocant a îmbunătăţit mult maşina având în vedere că Patrolul e o maşină grea. Acum sincer PATROLUL este maşina perfectă cel puţin pentru mine, combinaţia perfectă de rezistenţa şi performanţă. Înainte se simţea că are nevoie de un plus la performanţă. Salutare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Decembrie 19, 2013 Partajează Postat Decembrie 19, 2013 Re: autoblocant fata...? Daca ai si MRL-uri, atunci poti merge pana la a suda satelitii, pe asfalt se comporta la fel Exact! Daca ai MRL-uri (si la Patrol de obicei ai) poti avea pe fata ce blocaj de diferential vrei - "from mild to wild" - ca daca te deranjeaza pe sosea decuplezi MRL-urile si esti in 4x2 asa ca de la planetare fata la cardan fata totul sta pe loc: sudat, blocat, deblocat, frinat (limited slip) - nu conteaza ca pur si simplu nu se misca! Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate