Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

autoblocant fata...?

costakala

Postări Recomandate

Re: autoblocant fata...?

eu am pe un ims autoblocante automate pe amindoua puntile cele fabricate la moreni pentru armata masina ruleaza foarte bine pe asfalt singura problema la plecarea de pe loc in viraje strinse trepideaze putin in rest ok

Patrol 3,3L
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

dupa o cnsultare cu mai multi mecanici privind functionarea autoblocantului automat detroit locker atit pe sosea cit si in off-road am decis achizitionarea outolocantului pentru puntea fata nissan patrol y60 an fabr 1996 , de la colegul macfero . dupa montare o sa va tin la curent cu comportarea utilajului

Patrol 3,3L
Link spre comentariu

dupa montare o sa va tin la curent cu comportarea utilajului

chiar te rog......si eu sunt foarte curios :h5

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

dupa o cnsultare cu mai multi mecanici privind functionarea autoblocantului automat detroit locker atit pe sosea cit si in off-road am decis achizitionarea outolocantului pentru puntea fata nissan patrol y60 an fabr 1996 , de la colegul macfero . dupa montare o sa va tin la curent cu comportarea utilajului

asteptam pareri Lucica

Link spre comentariu

astazi am ridicat autoblocantul detroit locker de la curier si am mers la mecanic ,miine il montez pe puntea fata nissan patrol y60 an fabr 1996 si o sa vedem cum functioneaza dupa cele citite in aceest topic acest autoblocant o sa-mi faca numai necazuri (o sa rup garduri iesiri pe contrasens la rularea pe sosea in curbe etc) as vrea sa stiu parerea unui coleg care are un autoblocant automat 100% pe puntea fata cum vam mai spus eu am pe ims doua autoblocante automate pe amindoua puntile si se comporta excelent

Patrol 3,3L
Link spre comentariu

astazi am ridicat autoblocantul detroit locker de la curier si am mers la mecanic ,miine il montez pe puntea fata nissan patrol y60 an fabr 1996 si o sa vedem cum functioneaza dupa cele citite in aceest topic acest autoblocant o sa-mi faca numai necazuri (o sa rup garduri iesiri pe contrasens la rularea pe sosea in curbe etc) as vrea sa stiu parerea unui coleg care are un autoblocant automat 100% pe puntea fata cum vam mai spus eu am pe ims doua autoblocante automate pe amindoua puntile si se comporta excelent

parerea mea este sa-l montezi si sa vezi personal cum se comporta si sa ne tii la curent

Link spre comentariu

Solutia profi e blocant 100% la buton.

Pentru cine nu are buget recomand un autoblocant pe puntea spate,dar daca sunt banuti blocaqnt cu comanda la buton.

Pe fata nu mi-as pune autoblocant,chiar daca e mai ieftin ajungi sa dai mult mai mult pe planetare dupa cateva iesiri plus ca masina merge unde vrea ea,trebuie sa inveti sa o conduci.....

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

,miine il montez pe puntea fata nissan patrol y60 an fabr 1996 si o sa vedem cum functioneaza

Si eu sunt in momentul de fata in postura de a alege un LSD fata. Asa ca astept cu nerabdare feedback-ul tau, pentru ca detroit este si una dintre optiunile mele.

Terracanus semipreparatus
Link spre comentariu

astazi am facut primul drum cu autoblocantul detroit locker montat pe pontea fata nissan patrol y60 am rulat pe sosea de la cimpina la ploiesti cuviteza de 100 km si dupa cum se vede sint intreg si nevatamat nuam dorupt garduri nuam intrat pe contrasens nu s-a intimplat nimic deosebit . in aspectul general al rulari pe sosea s-a observat doua modficari directie mai rigida dar nu foarte mult si la rularea cu viteza mica in oras se aude un tacanit in puntea fata. in teren accidentat cu noroi l-am folosit foarte putin dar diferenta este evidenta .

• Like 1
Patrol 3,3L
Link spre comentariu

astazi am facut primul drum cu autoblocantul detroit locker montat pe pontea fata nissan patrol y60 am rulat pe sosea de la cimpina la ploiesti cuviteza de 100 km si dupa cum se vede sint intreg si nevatamat nuam dorupt garduri nuam intrat pe contrasens nu s-a intimplat nimic deosebit . in aspectul general al rulari pe sosea s-a observat doua modficari directie mai rigida dar nu foarte mult si la rularea cu viteza mica in oras se aude un tacanit in puntea fata. in teren accidentat cu noroi l-am folosit foarte putin dar diferenta este evidenta .

:ha::ha::ha: pai cat timp mergi pe asfalt cu tractiune spate diferentialul fata nu lucreaza si nu se modifica nimic la directie.Ia fa o proba si cu 4x4 pe asfalt sa-mi spui cum se simte directia?

• Like 1

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

tu mergi cu 4x4 pe asfalt vad ca esti din bucuresti deci aproape de ploiesti vino sa facem o proba mai am si un ims cu autoblucanta automate fata spate si capace la planetarele fata in loc de mlr si nu am nici un fel de problema

Patrol 3,3L
Link spre comentariu

Eu am testat inclusiv grup sudat pe fata si spre deosebire de majoritatea lumii care isi da cu parerea pe aici stiu ce vorbesc.

Nu intru in polemici ca nu am nimic de demonstrat dar ma minunez cate prostii citesc pe aici si cati pun botul la ele :grin:

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Poate daca toti greii, veteranii atat din off-road, cat si de pe acest forum, ati impartasi din experienta voastra, cu rabdare, celor nou-veniti, poate nu s-ar mai scrie atatea prostii pe aici, nu crezi....? Multe se invata citind ce scriu altii, si ai multe se invata din propria experienta, dar micile-mari secrete, doar de la maestri le afli......sau nu.......

Link spre comentariu

nu am postat sa puna botul nimeni s-a deschis un topic despre autoblocant fata automat eu il am montat pe masina deci faptic problema cu sudatu sateliti e veche dar o cam incurci am un autoblocant de ims nemontat siun grup sateliti sudati pusi unu linga altul sa vedem cum lucreaza. aceste piese le am montate pe masini la ims le folosesc de 4ani .nu cred ca te-am jignit cu nimic si ter og nu fi arogant si fi respectos cu ceilanti colegi nu te obliga nimeni sa citesti aceste pareri . ai dat un exemplu de comparatie foarte tare sateliti sudati si autoblocant automat .in primul rind sateliti sudati in puntea fata nu te lasa sa virezi sau sa iei curbe deci nu recomand aceeasta solutie nici la puntea spate nu recomand acest compromis.

Patrol 3,3L
Link spre comentariu

Buna seara !

La momentul cand incă nu-mi sosise cardanul ăla deștept pentru spate, am avut ocazia să-mi conduc Cherokee-ul doar cu tracțiune fata si Powertrax Lockright in puntea față.

"Experimentul" a durat circa două saptamani, și a inclus 90% asfalt, in oraș și in afară. Exceptand o ușoară "intărire" a direcției, nu au fost nici un fel de alte efecte secundare...

Pentru necunoscători, Powertrax Lockright este tot un fel de Detroit Locker, dar cu mai puține elemente componente, și mai puțin fin. Adică mai brut, mai din topor...

Stimă,

Dragoș

Link spre comentariu

Bai fratilor, ce sens are sa iti pui autoblocant pe puntea fata la o masina cu care mergi si in oras?

Daca tot vrei sa pui asa ceva, trebuie sa studiezi foarte bine ce pui.

Prima optiune si cea mai viabila este un blocant pe care sa il actionezi manual. Nu LSD, nu autoblocant, nu nimic la care sa nu ai tu control.

Blocantele sunt de mai multe feluri.

- Autoblocant - gen Detroit - se blocheaza automat atunci cand simte diferente de turatie intre cele doua roti dar si cand exista moment de rotatie pe cardan. Trebuie sa iti adaptezi modul de conducere la el. Il poti bloca tu din acceleratie daca stii cum sa il controlezi.

- Autodeblocant gen Powertrax, Aussie Locker, EZLocker - Acestea sunt in mod normal blocate si se deblocheaza automat la un anumit moment de rupere dintre cele doua planetare. Sunt cele mai ieftine blocante (pe dincolo de exemplu un Aussie Locker era 250 de dolari. Parerea mea este ca sunt o porcarie si ca nu sunt nici precise si nici fiabile. Totul se bazeaza pe taria unor arculete.

- Blocant 100% cu actionare la cerere gen ARB care e normal deblocat si il blochezi tu cand este necesar.

- LSD-ul este un sistem de autodeblocare prin intermediul frictiunii dintre niste discuri. E un compromis care te mai ajuta cu eficacitate 50% cand e nou si care scade vertiginos odata cu vechimea.

Parerea mea este ca sa va alegeti blocantul in functie de necesitati si de ce faceti cu masina.

Nu va luati dupa articole a unui guru al offroadului care spune ca romanii sunt prea prosti ca sa foloseasca un Detroit. Fiecare variante de blocant are avantaje si dezavantaje de aceea trebuie ales cel mai potrivit pentru tipul de utilizare a masinii si de experienta pe care o ai in conducerea unei maisni de teren si in intelegerea sistemului de transmisie.

Asta in mod special cand va ganditi la blocantul fata.

Daca tot vreti sa luati sisteme automate, macar luati un sistem autoblocant nu autodeblocant.

Si Detroit-urile sunt de mai multe feluri si cu moduri de utilizare diferite.

Cautati documentatie si studiati modul de functionare si specificatiile fiecarui sistem. Nu doar "Mi-am pus Detroit, ce tare sunt eu" iar tu habar n-ai ce face exact ala.

Editat de Max
Link spre comentariu

Nu cred ca am fost arogant nicio data,nu ma dau guru,am dat explicatii si solutii tehnice ani la rand pe acest forum.........

Din pacate am ajuns la concluzia ca-mi pierd timul degeaba,eu unul am invatat si am ascultat la cei mai experimentati si pot spune ca bine am facut.

Am incercat sa mai inventez eu apa calda si mersul pe jos....de cele mai multe ori au fost bani aruncati pe fereastra si timp pierdut.

Nu sunt din categoria stiu eu tot,vi la mine la garaj si-ti vand eu ce e mai bun si mai scump,secretele meseriei se vand scump......mi-am spus simplu parerea......

Dar de acum nu o sa o mai fac,sunt destui care au timp si dau sfaturi.

O seara buna va doresc.

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Buna seara !

@Max:

Eficacitatea sau randamentul unui Powertrax Lockright nu este data de taria celor opt arculete (patru bucati din fiecare tip), pentru ca acestea se ocupa de deblocarea mecanismului, a carui stare naturala este "blocat" atunci cand este cuplu pe pinion. Si la fel se intampla si cu Detroit-ul, doar ca acesta "deblocheaza" ceva mai repede decat Powertrax Lockright.

Cel putin aceasta a fost feeling-ul cand am avut ocazia sa fac comparatia in cauza, chiar daca pe masini total diferite ca si putere si greutate, elementul comun fiind lipsa totala a unui diferential central si prezenta unor blocante 100% in ambele punti.

Referitor la "masina de oras", cred ca ajunge doar tractiunea spate pentru drumul catre supermarket, ca nu-i la cota 8800, asa ca un blocant in puntea fata oricum nu influenteaza cu nimic comportamentul masinii. Cand ai 4x4 permanent si nu ai cum influenta decuplarea puntilor una de alta, in aceeasi situatie de trafic urban, se vor simti ceva influente in transmisie si la directie, dar in nici un caz incontrolabile, ca de-aia avem cap care comanda mainile si picioarele.

Pana acum nu am simtit nevoia de 4x4 in city, dar odata am avut nevoie de treapta mica a reductorului (care la mine este conditionata deocamdata de cuplarea rigida a ambelor punti in transmisie, eu neavand diferential central) pe asfalt, trebuind sa separ doua turisme care erau trosnite frontal si erau imbarligate unul intr-altul, si era nevoie de finete, nu de viteza.

Un lucru este clar, de sudat nu as suda niciodata diferentialele, chiar daca sarma de MIG necesara este mult mai ieftina decat ce-am bagat eu in grupuri.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
  • Like 1
Link spre comentariu

autoblocant automat...cum vine ala?

exista si autoblocant manual?

spui ca ai mers cu viteza de la Campina la Ploiesti....super...din cate stiu eu pe drumul ala virajele sunt extrem de largi...plus ca ai rulat in 2x4...deci puntea fata e doar sa ai 4 roti pe asfalt....

dar cum am mai spus si la altii...sunt banii tai...masina ta....ai cerut pareri....ai primit.....mai departe faci ce crezi de cuviinta

Link spre comentariu

nu am cerut parerea nimanui am postat ce am facut cu masina merg zilnic si nu are nici oproblema nici la viraje strinse gen cheia sacele daca am deranjat pe cineva ca am postat la rubrica autoblocant nissan patrol y60 puntea fata imi cer scuze si nu am sa mai postez nimic la acest topic fiecare sa-si puna autoblocant pe buzunarul lui si va afla dupa aceia comportarea masini . multumesc

Patrol 3,3L
Link spre comentariu

Lucica , stai calm , nu te inflama , ca nu ai deranjat pe nimeni . Discutiile paralele ocupa destul pe linga informatia utila , dar asta e un forum si e normal sa fie asa , indiferent ca discutiile se desfasoara intre citeva beri la o masa sau citeva tastaturi .

Dupa un timp iti dai seama de afinitatile fiecarui forumist , ca e clar un lucru : s'tem unici , fiecare cu a lui ...

Adevarata valoare a investitiei o vei regasi numai in teren . Mult noroc la iesirile de primavara .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Dupa montaj autoblocantului @lucica a facut proba in teren!

Acum nu stiu daca se vede f.clar cum lucreaza...:hl

Trebuia sa fie intro rampa noroioasa dar...astea au fost conditiile!

:tk

[video=youtube;YeAhSp-nytY]

Editat de Astral

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Asa cum a zis si Sean70 mai sus, Discovery 1 se comporta demential de bine cu Detroit Locker si truetrack.Totul este sa "inveti" iar sa conduci, aceste autoblocante/deblocante necesitand un stil diferit de condus.Poate e Discovery 1 nu Nissan, insa se dorea un topic despre autoblocante nu despre calitatile de offoareri ale cititorilor.

Cei care se dau la extrem prin concursuri(adica zic ei ca se dau la extrem) stiu doar sa faca misto si sa dea raspunsuri negative fara nici o baza reala. Poate acest forum nu este pentru utilizatorul de zi cu zi al masinilor 4x4.

In paranteza vorbind, cate din masinile forumistilor sunt 4x4 permanent? Adica pe sosea?Ia ganditi-va si pe urma dati lectii de sudat diff-ul sau pus "diff la buton".

Oricine spune ceva despre masina lui este luat la-mpins vagoane de catre smecheri si i se distruge topicul pentru ca nu este de interes pentru concursionisti.

Penibil.

Editat de nick67
  • Like 1

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

nu am cerut parerea nimanui am postat ce am facut cu masina merg zilnic si nu are nici oproblema nici la viraje strinse gen cheia sacele daca am deranjat pe cineva ca am postat la rubrica autoblocant nissan patrol y60 puntea fata imi cer scuze si nu am sa mai postez nimic la acest topic fiecare sa-si puna autoblocant pe buzunarul lui si va afla dupa aceia comportarea masini . multumesc

Atat timp cat nu aplici cuplu pe diferential, el deblocheaza la diferente de turatie. Deci cu fata decuplata (si cu MRL-urile cuplate) nu se intampla nimic. Daca ai si MRL-uri, atunci poti merge pana la a suda satelitii, pe asfalt se comporta la fel. Mult mai greu de virat in teren, dar se poate. Si nu ar fi prima masina cu spool pe fata :)

• Like 1

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Nu mă am eu in ale bucătărie dar un pic sa mă bag in seama pot ca doar de aia e topic deschis la toată lumea

Conduc pe deal un g blocaje fata spate manuale si merg chiar foarte bine pentru ditamai magaoaia

Sincer daca as putea sa scot blocanti si sa pun Detroit in fata spate as pune ca mi sa întâmplat de atâtea ori ca si altora sa rămân blocat si pe urma sa actionez manetele si sa nu mă ajute cum maș fi așteptat

Eu unu gândesc ca un Detroit este foarte simplu si nu necesita absolut nimic in al acționa

Este acolo si își face treaba foarte bine

Foarte bine își face treba si un arb ca e fata ca e spate doar ca exact ca si la g meu tre sa actionezi chestii ca sal blocezi deci nu doar ca ești in rahat pana la gât da tre sa își si dai pumni la oo ca ai uitat sa faci ceva , plus ca daca ai blocat arb-ul si el nu a blocat si ești cu picioru in radiator când blochează si sigur blochează garantat rupi ceva in grup

Iar daca stai si te gândești bine un Detroit pe fata funcționează doar pe 4x4 si 4x4 folosești doar in teren sau unde crezi ca ai putea avea probleme rest orsice om merge pe 4x2 daca folosește mașina si la cumpărături

Eu unu sunt pro Detroit ca nu toți suntem napoleon

Amu fiecare cu preferintele si posibilitatile de cumpărare

Editat de romihd
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare