Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ambreiaj HD

dansoare

Postări Recomandate

salut! vreau sa stiu daca merita sa pun asa ceva pe patrolul meu. cum se modifica comportamentul masinii in on si off-road? masina e pt iesiri prietenesti,nicidecum pt competitii. astept cu interes raspuns de la cei ce au incercat solutia aceasta. multumesc!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ambreiaj HD

Am eu asa ceva de la xtreme outback si e f misto ! Nu-l mai incingi !

Eu am luat varianta si cu volanta simpla si am inlocuit si volanta !

E un pic mai tare la apasat ca cel normal si zgaltaie un pic din cauza volantei simpla masa dar per asamblu sunt f multumit de el !

Nu are f mult pe masina maxim 2000-3000 km dar am fost si la un concurs cu masina si nu am mai avut mirosul de ambreiaj neam oricat am chinuito !

Parerea mea e ca merita 100% , si e mai ieftin decat originalul care e o palarie de bani!

B.B.B. -BIG BAD BUG!

T44

Link spre comentariu

il ai de la gtc? am inteles ca sint 3 modele: cu utilizare preponderent strada dar si off,cu utilizare preponderent off si comoditate scazuta pe strada si cel pt competitii. tu ce model ai? cit de tare zgiltiie? la drum intins pe sosea,sa zicem 150km,mai esti om sau vezi stele verzi de atita zgiltiiala? scuze ca insist dar mi s-a pus pata si vreau sa stiu sigur ca nu gresesc. daca se poate spune si pretul...

multumesc!

Link spre comentariu

Al meu cred ca e KNI24008DCBHD .Nu zgaltaie decat la plecarea de pe loc ca se debraiaza un pic mai brusc in rest nu ai treaba .Pedala este insa mai tare la apasare .Se comporta excelent si nu ma deranjaza de loc .Eu am de la nea Luigi dar nu mai tin minte exact cat a costat peste 1000 oricum .

B.B.B. -BIG BAD BUG!

T44

Link spre comentariu

Dane ai mai multe solutii:

Din sursa lui Bobinator ...ai mai multe variante ... de la normal pana la ultra HD (lucru reflectat si in pretul de achizitie)

Fie de la nea Luigi ...buna solutia cu punerea unei volante monomasica in locul celei bimasice.

Fie modifici discul de ambreiaj ...cauti sa-i bati un ferodou neecologic d'ala cu asbest/cupru.

Durata de viata a abreiajului se leaga DIRECT de felul cum conduci masina. Poate sa fie si din titan...daca nu folosesti ambreiajul corect ...se duce dracului ...

Din cele de "fabrica" cea mai buna varianta e Exxedi

Pe de alta parte volanta bimasica are rolul de a amortiza socurile ...

E o lunga discutie ...si 100.000 de pareri pro-contra. DOCUMENTEAZA-TE BINE inainte sa faci orice schimbare ... :h5

Bafta!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

multumesc Yonutz! ca de obicei la obiect si foarte clar! nu e o graba,am inteles ca cristake a schimbat recent ambreiajul si oricum merge deocamdata perfect. mai am si o volanta bimasa nou-nouta,tot de la cristi. voi mai reflecta. eu cred ca folosesc destul de corect ambreiajul,incerc mereu sa nu-l patinez sau sa-l incing.

Link spre comentariu

Chestia cu patinatul si neutilizare corepunzatoare e cu cantec lung !

Si anume cand esti in teren si animalul de 2.5 tone nu te ajuta o sa trebuiasca sa te ajuti vrand nevrand de ambreiaj . In aceste conditii , cel stock nu are viata lunga .

Eu cum am zis nu i-al am de mult timp dar l-am "testat" si a disparut aroma de Givenchy pe care o aveam la fiecare iesire !

Asa ca pana la acest punct ma declar super multumit o sa vreau sa vad cat duce !

Asta e intrebarea !

B.B.B. -BIG BAD BUG!

T44

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Chestia cu patinatul si neutilizare corepunzatoare e cu cantec lung !

Si anume cand esti in teren si animalul de 2.5 tone nu te ajuta o sa trebuiasca sa te ajuti vrand nevrand de ambreiaj . In aceste conditii , cel stock nu are viata lunga .

Eu cum am zis nu i-al am de mult timp dar l-am "testat" si a disparut aroma de Givenchy pe care o aveam la fiecare iesire !

Asa ca pana la acest punct ma declar super multumit o sa vreau sa vad cat duce !

Asta e intrebarea !

Chestia cu patinarea ambreiajului stock e relativa depinde de piciorul si intuitia soferului sau simtul masini in teren si nu numai, eu zic ca atata timp cat esti in reductor mergi fara sa patinezi ambreiajul chiar si pe urcari tii masina din gaz atat nu mergi patinat, acum fiecare cu stiul lui de condus :grin:

Y60 am zis!

Link spre comentariu

Chestia cu patinarea ambreiajului stock e relativa depinde de piciorul si intuitia soferului sau simtul masini in teren si nu numai, eu zic ca atata timp cat esti in reductor mergi fara sa patinezi ambreiajul chiar si pe urcari tii masina din gaz atat nu mergi patinat, acum fiecare cu stiul lui de condus :grin:

Sefu , fara suparare , dar cred ca s-a inteles gresit explicatia mea !

Si anume , eu nu am zis ca merg cu ambreiajul patinat ! Nu cred ca pe o urcare e vre-un zevzec care sa mearga cu el semi-debraiat !

Faza la care ma refer este ca te impotmolesti din varii motive (namol , panta prea abrupta care ai abordat-o cu si intr-o viteza necorespunzatoare ,o incrucisare de punti , etc .)

In acea clipa daca ai oprit cam trebuie sa calci ambreiajul si sa o bagi intr-o trepata inferioara ?

Corect? Turezi mai tare si dai drumu usurel la ambreiaj . Atunci intervine fenomenul !

Nu are nimic de-a face cu intuitii, simturi ,reductoare si alte minuni !

Patrolul , mai ales lung e un animal greu si incet ! Ca sa i-al pui in miscare in conditii mai vitrege nu o sa o poti face ca la semafor din pacate, trebuie dat ceva bice!

Editat de Bobinator

B.B.B. -BIG BAD BUG!

T44

Link spre comentariu

cristacke: teoretic ai dreptate!

bobinator: practic ai dreptate! e o masina foarte grea,mai ales cu toate fierataiele adaugate dar necesare! in pante mai accentuate si fara aderenta buna pur si simplu moare motoru. e clar submotorizata! are si cristi dreptate,cu reductorul cuplat si in treapta 1 de obicei face fata si la cele mai dure exploatari fara sa patinezi ambreiaju. ar fi fost buna o reductie nitel mai mare si niste caluti in plus,bineinteles si un cuplu mai generos! dar asta e....

Link spre comentariu

!

Aceasta aroma apare numai cand patinezi ambreiajul, cand animalul da de greu este bine sa cuplezi in reductor si debraiezi numai la plecare pe urma o corectezi din gaz nu faci mai multe forfecari ca la turism..

Ambreiajul bimasic este facut sa absoarba mai bine socurile transmisie motor singurul inconvenient este ca la uzura accentuata cade volanta cu masa dubla si trebuie inlocuita cost exagerat de scump..

Ambreiajul normal este compus din volanta cu masa simpla aici discul de ambreiaj preia socurile transmisie-motor avantajul este ca scade costul de intretinere cu mult deoarce se schimba numai kitul de ambreiaj nu si volanta care in general se uzeaza foarte greu...

Ce vreau eu sa subliniez este ca ambele tipuri de ambreiaje se pot uza in functie de pilotaj numai ca la unul piesele sunt foarte scumpe iar la unul ieftine...

Bafta

Y60 am zis!

Link spre comentariu

Mai ar fi un aspect: sa-ti scoti din cap ca te afli la volanul unui turism obisnuit. Patrolul e totusi un utilaj sensibil peste 2.5to... Patrolul nu merge cu scartzuri desi teoretic si practic ar putea merge si asa...

Ambreiajul este subdimensionat . 240mm. Si spun subdimensionat pe greutatea masinii, cuplu samd...

Volanta bimasica e buna, are rolul ei acolo ca nu or fi prosti japonezii sa gandeasca la Y61... dar e scumpa ca si piesa de schimb daca se duce. De asemenea bimasica nu se poate repara.

Ptr ca e scumpa chiar si ptr cei de afara... apare solutia volanta simpla ...recomandata in multe combinatii ... Ce nu spun cei care o vand este ca dupa montaj ...socurile ...se duc in alta parte, in alte componente mult mai scumpe decat bimasica ...

Masina aia "duce mult" ...Important este sa-i cunosti limitele si sa nu treci peste ele.

Ca sa eviti patinarea ambreiajului ...ai putea sa folosesti troliul ori de cate ori e nevoie ...

Link spre comentariu

yonutze,ca de obicei le spui la fix si foarte clar pt oricine! am renuntat deja la ideea de a monta un ambreiaj HD,cel putin pina il ard pe asta. oricum, am si o volanta bimasica nou-nouta:grin:!

Link spre comentariu

Pai daca mai ai o volanta bimasica de rezerva ... "viitorul suna bine!" ...poti sa treci linistit Patrolul ala in testament!

Un kit de ambreiaj ...disc-placa-rulment il gasesti intre 400-1600 de ron ...asa ca ...nu ai de ce sa-ti faci probleme! :wink:

Link spre comentariu

Mai ar fi un aspect: sa-ti scoti din cap ca te afli la volanul unui turism obisnuit. Patrolul e totusi un utilaj sensibil peste 2.5to... Patrolul nu merge cu scartzuri desi teoretic si practic ar putea merge si asa...

Ambreiajul este subdimensionat . 240mm. Si spun subdimensionat pe greutatea masinii, cuplu samd...

Volanta bimasica e buna, are rolul ei acolo ca nu or fi prosti japonezii sa gandeasca la Y61... dar e scumpa ca si piesa de schimb daca se duce. De asemenea bimasica nu se poate repara.

Ptr ca e scumpa chiar si ptr cei de afara... apare solutia volanta simpla ...recomandata in multe combinatii ... Ce nu spun cei care o vand este ca dupa montaj ...socurile ...se duc in alta parte, in alte componente mult mai scumpe decat bimasica ...

Masina aia "duce mult" ...Important este sa-i cunosti limitele si sa nu treci peste ele.

Ca sa eviti patinarea ambreiajului ...ai putea sa folosesti troliul ori de cate ori e nevoie ...

E simplu socurile se duc in cutia de viteze se stie ca la Y60 se aude trenul fix...oricum mai bine repari cutia de viteze decat sa schimbi o volanta bimasica.....:x

Y60 am zis!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare