Cristian73 Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Ce masina este aceasta? Seamna cu un Hummer masiv modificat dar nu este dar nu imi dau seama exact ce este. Aveti idee ce model poate fi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Buna seara ! Seamana putin cu JLTV 1 (Joint Light Tactical Vehicle) dar nu e, ca ala are parbrizul din trei bucati. Nu e nici MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), nici MRUV (Mine Resistant Utility Vehicle). Si nici JERRV [Joint Explosive Ordnance Disposal (EOD) Rapid Response Vehicle]. Poate e vreo chestie ruseasca sau chinezeasca, cine stie. Dar oglinzile parca-s de Dacie Papuc, numa' ca mai mari... Poate stie cineva mai multe... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian73 Postat Septembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Aceasta pare o masina de strada oricum si din toate cele enumerate de tine nu cred ca exista modele decat militare din cate stiu, daca gresesc te rog sa ma corectezi dar nu stiu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Buna seara ! @ Cristian73: E foarte corect ce zici tu, cele mentionate de mine sunt vehicule exclusiv de uz militar. Dar nu am reusit sa fac o paralela cu nici un alt vehicul stiut de mine. Nici macar cu Lamborghini 002, care e la fel de urat ca si asta negru al tau... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian73 Postat Septembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Buna seara! Nu conteaza cat de urat este dar chiar sunt extrem de curios sa stiu ce masina este, doar ca vad ca nu se inghesuie nimeni sa raspunda. Chiar nu are nimeni habar? Cu stima, Cristi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Ai putea sa-l intrebi mai "adanc" pe gogu... eventual incepe cautarea de aici: http://dithyramb.blogs.com/my_weblog/2009/02/wow-a-luxury-armoured-car.html Sau de aici: http://www.conquestvehicles.com/index.html De obicei, masinile blindate, daca nu sunt modele de serie, sunt preparate de firme mici, care nu cauta publicitate larga. cine are nevoie de ele, le gaseste si fara sa-si faca ele reclama. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian73 Postat Septembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Am tot incercat sa caut pe Google dar nu am gasit nimic. Oricum multumesc foarte mult pentru informatii si pentru site. Este destul de incredibila ca performante dar... 800.000 de dolari sunt totusi cam multi bani! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Se si explica pe site: "o masina bilindata de lux": asa cum nu-si permite oricine un Rols-Royce sau un Bugatti, tot asa nu-si permite multa lume asa ceva. Se adreseaza unui segment de piata foarte ingust, cu buzunare foarte largi si cu paranoia dusa la extrem. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian73 Postat Septembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Evident ca nu ne apucam noi sa ne luam asa ceva. Aceste masini cum blindau si la noi in tara candva nu stiu daca mai functioneaza site-ul blindate.ro sau .com nu mai retin sunt doar blindaje adica masina antiglont cu acele straturi de protectie ca niste plastice care se gauresc dar retin gloantele in ele sau este blindajul acela militar, dai cu masina in stalp si nu are nimic, sau in gard si nu se indoaie capota? Aveti idee daca este blindaj original sau doar blindaj anti balistic? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Buna seara ! Masina din primul link al lui Teddy e o versiune diferita de cea de la inceputul topicului. Dar tot de aceeasi mama, binenteles. Oricum, asa-zisele blindate cu geamuri si anvelope, au aceleasi puncte slabe. Cateva sticle cu vopsea sparte in geamuri, si soferul nu va vedea incotro s-o ia. Si la fel pot pati si potentialele camere de luat vederi... Plus gumele sparte, ca nici un runflat de magneziu tip Hummer H1 nu rezista prea mult la greutatea masinii, si se va termina rapid... Si atunci am timp sa-l demontez cu dalta sau cu pila, dupa ce-i las pe aia dinauntru sa moara de foame sau de sete... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Buna seara ! Masina din primul link al lui Teddy e o versiune diferita de cea de la inceputul topicului. Dar tot de aceeasi mama, binenteles. Oricum, asa-zisele blindate cu geamuri si anvelope, au aceleasi puncte slabe. Cateva sticle cu vopsea sparte in geamuri, si soferul nu va vedea incotro s-o ia. Si la fel pot pati si potentialele camere de luat vederi... Plus gumele sparte, ca nici un runflat de magneziu tip Hummer H1 nu rezista prea mult la greutatea masinii, si se va termina rapid... Si atunci am timp sa-l demontez cu dalta sau cu pila, dupa ce-i las pe aia dinauntru sa moara de foame sau de sete... Stima, Dragos Acum cativa ani am vizitat noul Muzeu Mercedes din Stuttgart. Una din ultimile sectiuni prezenta tocmai tehnologiile utilizate de ei pentru constructia masinilor blindate (cap de afis, evident, era G-ul Papamobil). Pe langa diverse categorii de blindaj - de exemplu erau niste panouri in care trebuia sa tragicel putin 20 de proiectile de 22mm in acelasi loc ca sa le strapungi - erau niste geamuri cu o acoperire speciala antivopsea, la aproape acelasi nivel de protectie. Tot acolo, erau prezentate niste roti garantate sa ruleze 200km cu minim 120km/h in conditiile in care erau sfasiate 50%. Si, sunt convins, asta era doar ceea ce erau dispusi sa prezinte publicului! Cateva poze: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Inca poze: cablul de otel din talon din ultima poza are 12 mm grosime! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Buna seara ! @ Teddy: Acoperire antivopsea ? La cate baze diferite au vopselele actuale, ma indoiesc ca va face fata. Sa vezi ce efect are o vopsea pe baza de rasini polimerice sau asfaltice, si mai vorbim... Sau piturile folosite in constructia de nave, pentru ca acestea sa nu faca "barba" (sa nu se prinda algele sau scoicile de carcasa exterioara a navei). Referitor la roti, nu cablul ala e subiect de discutie, ci ce se va intampla cu guma daca e taiata si pliata pe insertul de runflat. Am eu o idee... Se va vaporiza instantaneu dupa 50 de metri, masina ruland in continuare pe acele inserturi. Chiar iti poti imagina ca vei rula cu 120km/h pe niste "roti" de metal sau teflon ? Directie cu ce, ca-ti imaginezi ce aderenta are metalul sau teflonul la asfalt... Tractiune cu ce ? Asta nu se va intampla prea curand. Si insertul, si janta se vor manca extrem de rapid, si masina va ramane ca pe butuci... Sunt inserturi de magneziu, de cauciuc, de teflon... Tot degeaba. Pana ai roti, vei fi usor de oprit... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Eu am reprodus din memorie ce scria pe panoul aferent exponatelor, din pacate nu gasesc si poza respectiva. Tot ce pot spune referitor la acea acoperire este ca, pe vremuri, am vazut o astfel de suprafata transparenta la un institut de cercetari la noi in tara, pe care nu se prindea nici un fel de vopsea existenta la ora respectiva: de la banala anilina pana la clorcauciuc. In alta ordine de idei, unul din considerentele de la care se pleaca la constructia unei blindate "civile" este sa asigure un anumit nivel de protectie ocupantilor pentru o durata de timp determinata doar de cerintele si largimea buzunarului propietarului. Acea durata se stabileste plecand si de la timpul de reactie necesar unei eventuale forte de "back-up". Nu se apuca nimeni sa construiasca blindate de oras cu veleitati de tanc... sau altfel spus sa constuiasca tancuri cu aspect de limuzina: costurile ar fi imense si nu cred ca s-ar justifica (putini amatori). Oricum, firmele consacrate din domeniu, lucreaza numai pe comanda si pe caiete de sarcini foarte bine definite. Ca un exemplu, flota de limuzine prezidentiale pe care a utilizat-o Bush Jr. a fost comandata de pe vremea administratiei Clinton. Si, nici dupa intrarea ei in serviciu, nu au fost dezvaluite capabilitatile masinilor anterioare: s-a spus doar ca cele actuale au performante imbunatatite. Iar istoria Papamobilului de la Mercedes a fost un pic romantata, in sensul ca, la momentul atentatului lui Ali Agca, deja era comandat, lucrau 3 sau 4 firme la el, iar G-ul a fost preferat de Papa Ioan Paul in detrimentul celorlalte tocmai datorita cupolei inalte de sticla, considerata cea mai sesibila si vulnerabila parte. Dar, intrucat beneficiarul era deosebit de incapatanat in convingeri, a fost realizata acea cupola care, ea singura, cantarea aproape 2 tone. si asigura un nivel de protectie comparabil cu partea metalica a masinii. Asta tot din amintiri de pe panoul cu explicatii o stiu. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian73 Postat Septembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Deci practic sunt scuturi anti-balistice numite blindaje ca daca dau cu masina in gard tot praf se face, dar daca trag cu arma in ea nu trece prin tabla! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! Deci practic sunt scuturi anti-balistice numite blindaje ca daca dau cu masina in gard tot praf se face, dar daca trag cu arma in ea nu trece prin tabla! Si aici e subiectiv totul: intra in gard cu un Tico si apoi, in acelasi gard cu un Dodge Ram de serie....si vezi singur diferenta... It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefaniordan Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Re: O simpla curiozitate! [ATTACH=CONFIG]116925[/ATTACH] Ce masina este aceasta? Seamna cu un Hummer masiv modificat dar nu este dar nu imi dau seama exact ce este. Aveti idee ce model poate fi? Salut, Masina este Conquest Knight XV, firma care o produce se afla in Toronto, Canada. Ptr date tehnice si preturi: http://www.seriouswheels.com/cars/2010/top-2010-Conquest-Knight-XV.htm Si o paralela cu Hummer: 2008 Jeep Patriot 4x4 2.4 L, FD1, North Edition The Earth is covered 70% by water, Jeep covers the rest Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian73 Postat Septembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2011 Re: O simpla curiozitate! Vazusem si eu comparatia cu Hummer-ul. Oricum ambele sunt destinate unei categorii de consumatori mult superioare noua din punct de vedere financiar. Referitor la ce ai spus tu cu Dodge Ram si cu Tico, evident ca un Ram reste mai rezistent, dar si de 4 ori mai mare si de 15 ori mai scump. Eu intrebam de curiozitate daca ei chiar le blindeaza fiindca mi se parea ceva imposibil! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: O simpla curiozitate! ar trebui deschisa o rubrica de SF-uri....blindatele astea ar fi numai bune acolo.....nu-i mare scofala sa blindezi un vehicol de serie....sau un model experimental......daca ai cu ce.....bani in speta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian73 Postat Octombrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2011 Re: O simpla curiozitate! Ce deductie fina! Evident ca banii sunt problema! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate