Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Dimensiune janta

Valerică

Postări Recomandate

scuze, iar apelez la cunostintele voastre:

ma poate lamuri cineva in legatura cu termenii folositi pentru a determina dimensiunea unei jante?,spre ex:J...ET-negativ/pozitiv si toate celelalte care nu-mi vin in cap?......am citit cam tot ce s-a scris despre asta, dar nu au fost informatii complete si grupate,citeam una si treceam la altceva,uitind ce am citit mai devreme!!!!!

multumesc anticipat celor care ...ma vor ajuta

...imi place munca,o ador, pot sta ore in sir sa privesc la ea.

L.R. freelander-Td4/2006

Suzuki Vitara 1.6 /'95:care

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Dimensiune janta

.....cred ca nu ai citit mesajul meu in intregime!!

L.R. freelander-Td4/2006

Link spre comentariu

cand ai/vrei sa pui cauciucuri mai mari pe masina acestea ar putea sa-ti atinga cand iei de volan stanga sau dreapta. jantele cu et negativ fac ca lucrul asta sa nu se mai intample.ele practic iti scot roata in afara. se mai pot folosi si flanse care fac acelasi lucru.

''J''-ul la janta reprezinta latimea jantei.

stima

Link spre comentariu

asa cum a zis si macfero, dictionar "explicativ":

J = latimea jantei in inch / toli

R = diametrul Jantei exprimat de asemenea in inch / toli

ET = distanta - / + fata de mijlocul jantei: ai ET=0 insemna ca mijlocul jantei este exact pe tambur/disc, deci si prin urmare janta ( roata ) cat intra in interior atata iese si in exterior.

ET pozitiv = janta / roata este orientata in interiorul aripii masinii ( "ingropata" ) cu dimensiunea ET-ului

ET negativ = janta / roata este iesita spre exteriorul aripii cu dimensiunea ET-ului, ET negativ se foloseste cand se monteaza Roti mai mari decat cele din specificatiile din talon pt a nu atinge la viraje... dar asta nu inseamna ca poti sa pui o roata foarte mare, aceasta implicant mai multe modificati, ET-ul jantei fiind doar una dinte ele.

Dimensiuni Americane: 33 x 10.5 x 15 insemna: diametrul rotii x latimea caii de rulare a rotii x diametrul jantei ( exprimate in inch / toli )

Dimensiuni Europene: 255 x 75 x 16 insemna: latimea caii de rulare a rotii ( in mm ) x inaltimea talonului rotii exprimat in % fata de latimea caii de rulare ( in % si mm ) x diametrul jantei ( exprimate in inch / toli )

pt dimensiuni de roti ori iei un calculator si faci conversia ori exista tabele de conversie pe net.

Sper ca ai fost intr-u totul lamurit.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

multumesc mult de tot!!!!!......................dar pentru o janta cu J val. x, de unde stiu ce cauciuc pot sa-mi pun?adica este un standard?spre ex: pe o geanta cu J7 se pun cauciucuri de 205.215.235.,etc, etc?

L.R. freelander-Td4/2006

Link spre comentariu

multumesc mult de tot!!!!!......................dar pentru o janta cu J val. x, de unde stiu ce cauciuc pot sa-mi pun?adica este un standard?spre ex: pe o geanta cu J7 se pun cauciucuri de 205.215.235.,etc, etc?

Neatza!

Incearca site-ul asta:

http://www.rimsntires.com/specs.jsp

Ai mai multe explicatii, inclusiv grafice, care te-ar putea ajuta.

Succes!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

eu totusi insist sa citesti de ex :

http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp?action=submit

In sectiunea "tire size calculator " la" Vehicle Stock Tire Size" completezi cu marimi EU sau SUA ,iti mai alegi 1 sau 2 seturi de gume pt comparatie dupa care..."compare tire sizes"! ; pt J recomandat te uiti pe randul "Rim Width Range". daca bifezi si "Show Tires Made In Each Size " o sa-ti afiseze si fabicantii acestor marimi de gume( ma rog ,cate are in baza de date).

Sant foarte multe informatii pe aceste site-uri(si evident si pe altele) trebuie doar sa ai rabdare si sa te uiti atent.

In rest ...respect!

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare