Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nissan Patrol Offroad Vs Airbag

MAD MADI

Postări Recomandate

O mica nedumerire am... si poate nu sunt singurul :grin: Am in curte un Y60 din '96 si are airbag, pana acum la nici un y60 nu am mai avut airbag.... ce ma sfatuiti sa fac? sa ma scap de volan, sa pun altul fara? mi-e ca poate cand ma infig mai tare intr-un mal de paman sau un soc mai mare imi face vreo surpriza si imi umfla ochiu :e Cred ca y61 au toate, voi ce ati facut? :tk

Madi - 0768 295 083 - Piese Nissan Patrol Y60 & Accesorii Offroad -

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Nissan Patrol Offroad Vs Airbag

Salut,

Vezi ca mi se pare ca undeva in torpedou sau pe consola centrala exista o cheita de unde poti anula airbagurile.

La Y61 problema cu airbagurile se rezolva asa: senzorii sunt undeva in bara fata ...se inlatura senzorii si se rezolva problema.

Bafta!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

salutare

la toate masinile care au airbag sofer (sau sofer +pasager) senzorii sunt in bara fata. teoretic din cheie se poate decupla numai airbagul de pasager, iar inlaturarea senzorile nu e idee prea fericita - mai bine cauti sigurantele de la airbaguri si le scoti atunci cand iesi in off

spor

Adrian

Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu

Chestia cu siguranta scoasa e cea mai buna !

La Y61 ( nu stiu la y 60) airbagul nu e pe senzor in bara, are un senzor "G". Asta insemna ca : la deccelerari ce depasesc anumita viteza capsula respectiva se sesizeaza si actioneaza Airbagurile !

Si apropo nu sunt in bara fata la y61 ( eu am bullbar metalic si merg airbagurile - sper)!

B.B.B. -BIG BAD BUG!

T44

Link spre comentariu

de obicei unde faci offroad nu este laga casa,asta presupune deplasare,nu este ok sa renunti la airbag,parerea mea:tk

neaparat!!! :ha: nu scoate airbag-ul, asa cum te sfatuieste colegul de mai sus!!!

ps - scoate naibii siguranta aia cand esti in teren! si nu uita si de abs, ca daca ai airbag foarte probabil ai si abs!!!

Editat de Schultz
KAMIKAZE TEAM
Link spre comentariu

senzorii nu trebuie sa fie neaparat in bara si undeva in fata probabil prinsi de lonjeron sau pe acolo. ideea e ca pentru a functiona corect ei au nevoie de asa numitele calibrari care sunt facute si calculate pentru pozitia lor data de constructor :rules . de aceea nu e deloc recomandata sa fie mutati din pozitia lor originala.

exista si varianta constructiva la airbaguri cu un senzor central (asa numitul G sensor) care masoara decelerarile bruste.

o seara faina

Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu

senzorii nu trebuie sa fie neaparat in bara si undeva in fata probabil prinsi de lonjeron sau pe acolo. ideea e ca pentru a functiona corect ei au nevoie de asa numitele calibrari care sunt facute si calculate pentru pozitia lor data de constructor :rules . de aceea nu e deloc recomandata sa fie mutati din pozitia lor originala.

exista si varianta constructiva la airbaguri cu un senzor central (asa numitul G sensor) care masoara decelerarile bruste.

o seara faina

+1 valabil ce zice colegul mai sus

dar poti sa stai linistit, cu exceptia faptului ca faci rally raid.

airbagurile nu se detoneaza la viteze mai mici de 25-30km/h, depinde cum a fost calibrat sistemul.

deci daca nu dai blana peste 20km/h in offroad (putin probabil zic eu), nu prea exista sanse sa puste airbag-ul.

Tind sa cred ca fiind vorba de o masina mai veche, probabil primele generatii de airbag, senzorul din bara fata lipseste, este folosit doar senzorul din unitatea centrala (un senzor tip G, de acceleratie). Fa o poza cu unitatea centrala, sa vada si ochiu nostru despre ce e vorba. Deobicei unitatea e montata in tunelul central pe sub frana de mana.

iar ca solutie, intr-adevar, cea cu scosul sigurantei e cea mai sanatoasa.

bafta!

• Like 1

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Bine mai Karci da zi tu ce rally raid ii ala sub 25 km/h? Se mere cu spatele sau ce? :))))

Acuma Luci ii Luci, da daca asa se pune problema ma bag si io cu o feroza si ii sudez schimbatoru' in a 1-a :))))

Link spre comentariu

Daca vrei sa faci o treaba buna si sa nu desfaci toata ziua siguranta trage un fir si fa cuplarea /decuplarea la buton.Firul il iei din panoul de sigurante exact de la siguranta aib-agului.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Daca vrei sa faci o treaba buna si sa nu desfaci toata ziua siguranta trage un fir si fa cuplarea /decuplarea la buton.Firul il iei din panoul de sigurante exact de la siguranta aib-agului.

de acord cu intrerupator doar ca o sa-ti apara semnul in bord non stop aprins

Nissan Patrol SWB 1995
Link spre comentariu

Asta nu e neaparat un inconvenient , ci mai degraba un avantaj . La revenirea pe asfalt ( si la viteze mari ) se recupleaza airbagul .E bine ca ceva iti aminteste sa faci asta .

Legarea butonului in bord dar fara interventii in cablajul masinii sau in panoul de sigurante se paote face usor folosind o siguranta intrerupta ( arsa ) ,de la care se trag firele cu butonul de decuplare ( bineinteles si cu siguranta inseriata pe fir ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare