Patrolator Postat Octombrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Cu toate ca ne gindeam ca v-a fi o solutie de necesitate, ca si cortul, am dormit foarte bine pe recamier, si ne-am odihnit excelent, mult peste nivelul de cort. Ce-i mai lipseste (nu am mai avut timp sa cumpar) este un "antreu" textil, pe care cind il voi cumpara si monta, il voi posta deasemena aici. Asa ceva: 2 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Ei si acum va stau la dispozitie pt. sugestii si reclamatii:2dr. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Urmaresc topicul inca de la primul post si, desi ma mancau destele, am reusit sa ma abtin pana la final! Pai bine nene Vio, cu chestii d-astea ne mananci matale timpu'? Mai vrem si noi sa a comentam ceva... sa mai criticam ca deh: oameni suntem...si invidia e mare! Si matale vii cu d-astea: masurat de 10 ori si taiat o data... lipituri la milimetru... basca aspectu' - arata de parca ar fi din fabrica! Si, colac peste pupaza: mai pui si poze cu fiecare faza in parte, asa, cat sa ne arda la ficati:ha: Acu on-topic: o lucrare excelenta, minutios executata si la fel de minutios explicata. Asa cum, dealtfel, ne-a obisnuit Patrolatoru' pana acum. Felicitari! personal te invidiez pentru rabdare si timpul disponibil Si-ti multumesc pentru idei si pentru explicatii: tot timpul avem cate ceva de invatat de la tine!:1:tk It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Urmaresc topicul inca de la primul post si, desi ma mancau destele, am reusit sa ma abtin pana la final! Pai bine nene Vio, cu chestii d-astea ne mananci matale timpu'? Mai vrem si noi sa a comentam ceva... sa mai criticam ca deh: oameni suntem...si invidia e mare! Si matale vii cu d-astea: masurat de 10 ori si taiat o data... lipituri la milimetru... basca aspectu' - arata de parca ar fi din fabrica! Si, colac peste pupaza: mai pui si poze cu fiecare faza in parte, asa, cat sa ne arda la ficati:ha: Acu on-topic: o lucrare excelenta, minutios executata si la fel de minutios explicata. Asa cum, dealtfel, ne-a obisnuit Patrolatoru' pana acum. Felicitari! personal te invidiez pentru rabdare si timpul disponibil Si-ti multumesc pentru idei si pentru explicatii: tot timpul avem cate ceva de invatat de la tine!:1:tk Subscriu.:br:br:br Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Selejan Raul Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Pffffaaaaaiiiiii nenea ma omori cu lucrarile astea facute la cea mai mare precizie, fara sa se foarfece, forfeceze, forfecareze, forfeceasca etc :grin: :brRESPECT TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Eu am o singura intrebare: cand pot sa vin sa iau masina? Pretul nu conteaza :)))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" :bravo tot respectu ptr lucrare :h5 ptr idee de "veranda", vezi http://forum.ih8mud.com/70-series-tech/519297-bj74-aluminum-roof-rack.html#post6961750 poti folosi ideea omului cu tevi "integrate" in roof rack, care sa le extinzi cand ai nevoie. nu ti-ar mai ocupa loc in plus betele. Spor ! "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2011 (editat) Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" :bravo tot respectu ptr lucrare :h5 ptr idee de "veranda", vezi http://forum.ih8mud.com/70-series-tech/519297-bj74-aluminum-roof-rack.html#post6961750 poti folosi ideea omului cu tevi "integrate" in roof rack, care sa le extinzi cand ai nevoie. nu ti-ar mai ocupa loc in plus betele. Spor ! Multumesc de link. Ceva asemanator (dar putin mai estetic) ca si sustinere si aceeasi prelata de 10,-€ de 6x4m de la Bauhaus, am avut si eu cu mine pt. caz de ploaie. Din fericire nu a trebuit s-o folosesc, nevazind ploaie in cele 3 saptamini de concediu. Apropos, si eu am acelasi cort pt. toaleta ca si cel din link, doar in alta culoare. Voi opta totusi pt. "antreul" prezentat mai sus, pt. ca acela, fiind inchis de-a roata, pot cobori si urca in masina pe ploaie (ca si cu "veranda"), in plus, imi voi putea schimba hainele fara spectatori si v-a suplini totodata si cortul buzii de campanie pe care il voi putea lasa acasa. Iar prelata de la Bauhaus, o am siasa la mine. pe aia pot sa o prind de roofrack, din spate pina in fata pe indepartatoarele de crengi (vreo 6m), iar spre lateral pe cele doua tevi telescopice cumparate in acest scop. astfel am inca o suprafata de 24mp acoperita. :h5 Editat Octombrie 5, 2011 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 (editat) Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" E incintatoare idea , asa am gindit si eu initial ... umbra , adapost ... Ai folosit sistemul vreodata , in toata splendoarea unei ploicele de munte ? Probabil nu . Eu da , si de asta stiu ca la ploaie nu ai nici o speranta sa stai linistit ca boierul , ci te ocupi de dezlegarea ancorelor , pentru ca destul de repede se formeaza pungi de apa . De munte sau de plaja , apa mi-a rupt si va rupe cu incapatinare prelata ...daca nu se aduc imbunatatiri . P.S. Sistemul cu acoperis intr-o panta nu merge , tot se stringe apa , ( exceptie face cazul in care bate vintul - se rupe de la vint ).La acoperisul in doua pante cu teava la creasta , e ceva mai bine . Posibil si cu o coarda in loc de teava , dar tre' sa ai de unde s-o legi , si mai trebuie inca un picior ...si sforarie multa ( asta n-am facut , dar e foarte posibil ajutat de unul sau mai multi copaci . Discutam de o singura masina ). La prelata mare problema e mai acuta , dar e una din putinele care ofera confort ( la 2x3 m nu prea ai loc sa te invirti sub ea , masina e inalta si umbra fuge odata cu soarele ...) Cu dormitorul , treaba e faina ...aproape de perfectiune . De era din compozit sa cintareasca cit mai putin ( te cred in stare sa-l faci si antigravitational ) , veneam sa te felicit personal ( fara pupaturi ). Oricum , mult nu cred ca s-a adaugat la greutate . Sa inteleg ca puiul ti-a zburat din cuib , sau nu mai vrea cu pensionarii... Editat Octombrie 5, 2011 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Nu poti sa zici decat: incantator! Domnule, esti un adevarat! Nu incetezi sa ne uimesti! Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2011 (editat) Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Ai folosit sistemul vreodata , in toata splendoarea unei ploicele de munte ? Probabil nu Noaptea de 25 pe 26 august 2007. Sinaia. Rupere de nori. Am montat cortul sub prelata sa nu se umple de apa. In imprejurimi au plecat citeva case cu viitura. A fost trei zile la stiri... . Secretul: corzi elastice:wink:. Dar ai dreptate, nu e luxul de pe lume. De aceea "antreul" cu patru pereti e varianta ce-a mai buna. Editat Octombrie 5, 2011 de Patrolator 1 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" :br Inca o lucrare demna de invidie :uameni Acum nu trebuie decat sa astept sa imi mai creasca si mie porbagajul de la Samurai pana la 1,98 si ma apuc de treaba :al Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2011 (editat) Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" In continuare, voi povesti putin despre micile detalii si extras-uri, care fac parte si costa foarte mult timp la asa o lucrare, dar care practic nici nu se observa. Sint frecvent numite "maruntisuri" cu toate ca au importanta majora. Unul din cele mai importante, a fost fixarea placii mobile a recamierului, pe timpul deplasarii. Nu este chiar placut sa iei o "Karata`" dupa ceafa, la o frina de la o placa de lemn de 990x140x19mm. Asadar imi trebuia ceva stabil si totodata functional. Fiind in criza de timp, nu am putut "gindi" si creea un sistem multifunctional, asa ca la repezeala am facut doua sisteme: - pt. deplasarile "normale", in care nu am nevoie sa dorm, dar poate trebuie sa transport cite ceva, care trebuie "asigurat", am confectionat 4 suruburi M6 cu ochi, cu care fixez cele doua placi (fixa si mobila) intre ele si de care pot agata Expader-e sau plase de asigurare. Suruburile trec "altan" prin placa mobila si se infileteaza in cea fixa, prevazuta in locurile respective cu niste chestii (habar n-am cum se numesc romaneste Gewindeeinsätze-le pt. lemn) metalice care se insurubeaza in lemn si au gauri filetate de diferite marimi. Astea: -Pt. cazul cind trebuie facut/desfacut patul zilnic, am "confectionat" o chinga cu stringere rapida a placilor, dintr-o chinga cu clicet, o catarama cu pirghie, doua "gheare" de aluminium "selfmade" (la dimensiunea data) si citeva nituri. E treaba de 1 secunda fixarea sau eliberarea placilor recamierului. Editat Octombrie 8, 2011 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" In iarna, cind ii va veni rindul, voi creea un singur sistem, care va face totul. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" :br Inca o lucrare demna de invidie :uameni Acum nu trebuie decat sa astept sa imi mai creasca si mie porbagajul de la Samurai pana la 1,98 si ma apuc de treaba :al La asa ceva te gindesti?: Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" La asa ceva te gindesti?: [ATTACH=CONFIG]117828[/ATTACH] Ce e chestia asta nefireasca ? :) Jur ca nu-mi pot inchipui Jimny decat in varianta SWB.....deja LWB mi se pare un pic de "blasfemie" :) Oricum mestere, faina lucrarea, de-a dreptul. Sincer iti urez sa te bucuri de ea, sa o exploatezi la maxim, cu rezultate maxime !!! STIMA ! NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Ce e chestia asta nefireasca ? :) Jur ca nu-mi pot inchipui Jimny decat in varianta SWB.....deja LWB mi se pare un pic de "blasfemie" :) :g Exact aceeasi reactie am avut-o si eu cand am vazut Samuraiul LWB :ha: Mi se parea ceva ne la locul lui :ha: Mai iau in considerare varianta, sa fac un pat mic, cat Samuraiul. In care sa dorm chircit, dar macar stiu ca este facut de mine :wink: @Patrolator :br Chiar ma gandeam zilele trecute, dupa ce am savurat tot post-ul, cum se fixeaza placile intre ele. Cat despre " Gewindeeisätze-re" nici eu nu stiu cum se zice pe romaneste :uameni ca nu am vazut pe aici asa ceva :al Eu le-as numi : piulite autofiletante. Seamama putin cu "moliile" - diblurile alea pt rigips. Bafta ! Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Cind nu folosesc paturile si perinile, le tin la adapost de praf intr-o geanta de Cabrio-Windschott, de 65x50cm, care e facuta parca extra in acest scop. :grin: Iar saltelele autogonflabile, au sacii lor anume de depozitare, la fel ca sacii de dormit. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 (editat) Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" @Patrolator :br Chiar ma gandeam zilele trecute, dupa ce am savurat tot post-ul, cum se fixeaza placile intre ele. Colturile din spate ale placii mobile, intra cind "inchid" recamierul sub niste profile de aluminium, facute anume sa impiedice "ridicarea" placii mobile fata de cea fixa la frinare sau gropi, profile care sint prinse cu suruburi de caroserie. Pt. a nu lasa suprafata aia vasta de aluminium nefolosita, am montat in ea veioza. :id Deasemenea m-a deranjat faptul ca nu aveam lumina cind deschideam doar usile din spate. Acest lucru s-a schimbat in momentul cind am montat un intrerupator care aprinde lumina doar la deschiderea usilor din spate. Este un sistem separat de cel al masinii, care lumineaza interiorul lazii si partea din spate a cabinei masinii. Iluminatul se face exclusiv cu LED. Materialele folosite sint reciclate din dezmembrari si cam nepereche, dar a fost in functie de locul si posibilitatea de montare. Intrerupatorul este de la capota motor BMW X6, lumina inferioara stinga din compartimentul picioarelor in Bentley Mulsanne, cea din dreapta una din luminile numarului din spate de la BMW M5, iar cea incastrata in ornamentul inchizatorii usilor din spate, din portbagajul (din fata:wink:) a unui Lamborghini Aventator. Iar pt. a ilumina si colturile cele mai indepartate ale lazii, am folosit lumina de mers inapoi de la un Audi R8, care se aprinde de la un intrerupator ("bumbul" alb de linga priza de 12V), si care are cca. 170 lumeni.:shock: Cu usile deschise se face lumina cam in tot campingul:grin: Editat Octombrie 8, 2011 de Patrolator 1 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Auzi maestre, unde zici ca is dezmembrarile astea de masini? :)))))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" N-are importanta. Se pot folosi lucruri de la oricare Schrott:wink:. Alte doua lampi am montat in tapiteria de plastic a stilpului C, sub "nivelul" placilor recamierului, astfel incit sa am lumina in buncherul de sub pat cind acesta e desfacut. Aceste doua lampi se aprind intotdeauna la deschiderea usilor laterale, egal daca plafonierele originale sint aprinse sau nu. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 (editat) Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Un alt "maruntis" care nu se vede la prima vedere, dar care chiar daca ia timp, este f. folositor, este umplerea golurilor dintre aripa si contraaripa, cu o "vata" sintetica stratificata, care izoleaza fonic (si termic), reduce vibratiile caroseriei si aduna (leaga) praful, care, vrei-nuvrei intra in golurile caroseriei, si in contact cu condensul, formeaza un "noroi" care accelereaza procesul de ruginire a caroseriei din inauntru spre afara. Diferenta dintre zgomotul de rulare, inainte si dupa umplerea golurilor cu vata este simtitoare. Si aici vorbim despre a rula 1000-1500Km/zi, adica iti vijie urechile inca 3 ore dupa ce ai ajuns, sau nu. Editat Octombrie 11, 2011 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Dar vata aceasta nu va retine apa, conducand in final la rugina? Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 (editat) Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Dar vata aceasta nu va retine apa, conducand in final la rugina? Negativ! Este din fibre sintetice. Fara ea, acei X mm cubi de apa, proveniti din condens, se depun pe peretii de tabla sub forma de "broboane",de unde, in momentul cind se ating, se contopesc si ajung la o anumita greutate, se vor scurge (prelinge), si se vor aduna in locul cel mai jos, impreuna cu praful depus si apoi spalat de pe peretii de tabla. Acel "namol" este cancer pt. tabla. Cu vata, aceeasi cantitate de X mm cubi are o suprafata mult mai mare de depunere, iar "broboanele" de condens nu se ating, adunindu-se in picaturi care sa o ia la vale. Ramin pe fibrele vatei si se evapora. Exact ca si roua pe pinza de paianjen. Editat Octombrie 11, 2011 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Re: Recamier in Y60 "Designed & Handmade by Vio" Superba lucrarea! Sunt invidios ca ai timpul necesar! O idee totusi: eu as monta viziere de aerisire pentru izolatia aia facuta la caroserie. Undeva intr-o pozitie ridicata si undeva jos sa circule aerul. Eventual sa se poata inchide/deschide manual sau automat ca sa pastrezi nivelul de zgomotla rulare cat mai redus dar cand esti oprit ele sa se deschida sa circule aerul. Sau un microventilator montat undeva si alimentat cu celule fotovoltaice? Succes si continua ca noi te urmarim. Ciao! Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate