petricaiancu Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 salutare! am un suzuki vitara 2000 cmc, v6 echipat cu cauciucuri conform talonului 215/65/16 se poate legal sa-mi pun niste genti pe 15 sau cauciucuri 215/70/16 :cl suzuki vitara 2.0 v6 vw jetta 1.6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 (editat) Re: omologare alta dimensiune anvelopa Salut petricaiancu, Eu am vrut pentru masina mea sa fac (cam) acelasi lucru. Pentru asta am fost la RAR si acolo am aflat ca daca vreau asa ceva imi trebuie o adeverinta de la reprezentanta Suzuki in care sa scrie ca am voie sa pun pe masina jentile si anvelopele pe care le voiam. Desi am fost la reprezentanta Suzuki Sibiu si seful de acolo a fost foarte binevoitor nu mi-a gasit in sistemul lor seria de pe sasiu (pentru ca masina mea este fabricata in Spania) si nevanad asta nu m-a putut ajuta. Daca aveti foaia aia - la RAR nu cred ca e complicat - se face doar cerere de modificare in cartea masinii si ar trebui sa se rezolve destul de repede. Cealalta varianta (stiu din surse sigure) este sa cunoasteti pe cine trebuie la RAR si adeverina aia o puteti inlocui si cu niste foi mai mici (mai plasticate, asa) de culoare albastruie (scrie pe ele ceva cu 1 si niste zerouri ). Cele bune, Sorin Editat Octombrie 4, 2011 de Kibitz aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 (editat) Re: omologare alta dimensiune anvelopa Readuc in actualitate discutia...eu vreau sa-mi schimb rotile "de strada", si dimensiunea ce o am in talon nu prea o gasesc (265/75/15 , care este echivalentul dimensiunii americane 31/10.5/15). Raspunsul de la RAR, primit acu cateva minute: "Referitor la scrisoarea dumneavoastra, va comunicam ca, pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa luati legatura cu reprezentantii nostri abilitati sa faca modificari in C.I.V. Tariful pentru o astfel de prestatie este în jurul sumei de 150 RON. In cazul unui vehicul echipat cu anvelope/jante care nu sunt mentionate in documentele de omologare acesta determina reomologarea vehiculului, operatiune care presupune inclusiv efectuarea obligatorie a incercarilor privind performantele sistemului de franare si etalonarea vitezometrului, si, daca Laboratorul de incercari Laboratorul de Încercări vehicule şi Componente decide, a incercarilor privind stabilitatea vehiculului si zgomotul acestuia. Omologarea se va acorda numai daca rezultatele incercarilor si verificarilor efectuate atesta indeplinirea conditiilor tehnice aplicabile. Tariful pentru o astfel de prestaţie este de peste 650 RON putand urca in functie de tipul de incercari la care este supus autovehiculul. Pentru a putea opera in CIV aceste modificari este necesara obtinerea in prealabil a unei programari la reprezentanta dorita de dvs." sper sa fie de folos informatia... acu' sun la reprezentanta Toyota din TM sa vad daca pot primi o hartie de la ei cum ca 31/10.5/15 (o sa cer si ptr 33/10.5/15 :grin:) pot fi puse pe masina mea. Apoi cu hartia ma programez la RAR ptr modificarea CIV si talon. :h5 LE: raspuns de la reprezentanta Toyota TM: "noi suntem doar dealeri, nu va putem furniza acea adeverinta cu alta dimensiune echivalenta. Va rugam contactati reprezentanta Toyota Romania, persoana de contact xxxxx.xxxx@toyota.ro" Deci trebuie sunat/scris la cei de la Bucuresti, poate primesc de la ei hartia necesara, altfel trebuie ca cei de la RAR sa aiba in baza lor de date modelul meu de masina si cu alte dimensiuni de roti, sau trebuie s-ai fac omologare.... Editat Septembrie 18, 2012 de l_stoian79 "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ubu Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: omologare alta dimensiune anvelopa Am trecut si eu prin astea si nu am rezolvat. In locul adeverintei, se pare ca mai exista o varianta, fisa WTA (sper sa nu gresesc, am fost acum un an) a autovehicolului, pentru seria celui in cauza, care face parte dintr-un lot, pentru care producatorul emite aceste fise. Daca pe fisa asta se gaseste dimensiunea alternativa dorita, atunci se poate trece in carte fara omologare individuala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: omologare alta dimensiune anvelopa In locul adeverintei, se pare ca mai exista o varianta, fisa WTA (sper sa nu gresesc, am fost acum un an) a autovehicolului, Salut, este prima data cand aud de fisa asta WTA, ne poti da mai multe detalii, sa incepem sa sapam? Merci Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
warhead Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: omologare alta dimensiune anvelopa Doamne Fereste !! Ce scrie dl. stoian acolo se numeste HOTIE pe fata ! Parca suntem in Zimbabwe si te fura jepcarii astia de la RAR ca la coltul strazii. Pana cand?? :ang Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: omologare alta dimensiune anvelopa Doamne Fereste !! Ce scrie dl. stoian acolo se numeste HOTIE pe fata ! Parca suntem in Zimbabwe si te fura jepcarii astia de la RAR ca la coltul strazii. Pana cand?? :ang Ai citit cu atentie ce scrie @l_stoian ? Stii cumva cum se fac omologarile in Zimbabwe ? Poate ne impartasesti si noua. Intamplarea face sa cunosc cum se fac omologarile, inmatricularile in Zimbabwe. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
warhead Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 (editat) Re: omologare alta dimensiune anvelopa Nu te supara pe mine dar ... pari a lucra pe la RAR, dupa interventia ta. Comparatia cu Zimbabwe era pur la modul figurat si chiar nu intereseaza pe nimeni. Vroiam sa subliniez doar sistemul monopolist-totalitar numit RAR, in care un ingineras de pe acolo se comporta ca un semi-zeu cu fraierestimea care vine sa isi autentifice secondurile si dupa mintea caruia, stampila prostului de neamt de la TUV-Nord este o notita cu creionul intr-un carnetel de bodega. Acum ai inteles reactia mea referitor la imbecilitatea hoteasca a acelei scrisori. Editat Octombrie 10, 2012 de warhead Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: omologare alta dimensiune anvelopa Nu e cazul sa va certati! Statul roman a dat putere unei institutii, in speta RAR, care probabil ar avea competenta sa devina ceva de genul controalelor MOT din Anglia, dar pentru ca i s-a permis, a preferat sa devina aspirator de spagi si a uitat sa ramana o institutie pur tehnica cu rol de a aprecia inginereste starea tehnica a vehiculelor. In Anglia exista reguli clare, si daca sunt respectate, primeste drept de circulatie orice masina artizanala. Regulile lor sunt dure, dar calre, si nu las locul la interpretari sau "intelegeri". Balcanismul nostru prefera regulile neclare, imprecise si intelegerile inter persona care te ajuta sa le ocolesti. Personal prefer varianta britanica, dar am convingerea ca daca RAR ar avea niste reguli clare in limitele carora am putea omologa, la preturi decente, orice modificare cu cap, s-ar gasi destui care sa se supere ca nesimtiti sunt inflexibili si nu accepta "intelegeri". Incerc sa rememorez vremurile dinainte de '89... e clar ca au fost vremuri deplorabile(cel putin pentru mine), dar sa mor daca imi amintesc sa fi fost asa o tara de spagari cum e acum! Cum am reusit sa ne corupem in halul asta in doua prapadite de decenii, sa ma puste daca pricep! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: omologare alta dimensiune anvelopa .......Cum am reusit sa ne corupem in halul asta in doua prapadite de decenii, sa ma puste daca pricep! Inainte de astia douaj` de ani nu era asa de expusa/vizibila coruptia, dar ma indoiesc ca ai uitat cum pachetul de Kent devenise valuta-forte.... Man....noi asa am fost intotdeauna, istoria o arata limpede..... si nu mai sunt convins ca asta s-a intamplat fiind situati la "portile Orientului"......Poporul asta - si n-aveti decat sa ma injurati cat vreti - n-a avut si nu are nimic sfant : nici munca, nici ordinea, nici respect pentru nimic, nici teama de nimeni si nimic, nici macar pentru "dreptul de proprietate", nici pentru istoria proprie/stramosi......exceptiile nu vin decat sa intareasca regula......toti suntem pe cont propriu..... 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: omologare alta dimensiune anvelopa Ultimele 5 cuvinte ... merita o steluta ...vor deveni clasice ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: omologare alta dimensiune anvelopa "noutati" : am primit de la Toyota Romania raspunsul oficial: singurele dimensiuni omologate de anvelope sunt cele care le aveti trecute in CI de identitate a autovehicolului ..... adica pe scurt: " nu ne mai deranjati" ... deci singura sansa daca vrei alte dimensiuni este omologarea individuala (ceea ce nu-mi permit si nu merita oricum).... concluzie: sa ma pupe in orificiul anal.... imi pun ce roti vreau (bine nu exagerez cu dimensiunile), in talon oricum nu e trecuta nici o dimensiune asa ca Garcia nu prea are ce si cum sa ma verifice decat eventual daca ma expun cu niste 35-37 incaltate, gumele stock le retrag de la vanzare le tin doar ptr ITP... probabil colegii cu masini inmatriculate in "tarile cu apa calda" au mai mult noroc acolo putand sa-si adauge si alte dimensiuni de anvelope in documentele masinii... noi mai avem de asteptat. "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: omologare alta dimensiune anvelopa ........ noi mai avem de asteptat. Cam 1000 ani....:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: omologare alta dimensiune anvelopa Poate incerci altfel schimba la @toyota.ro ultimele litere si adreseazate ca si cum ai trai in spania de exmplu sau in UK si ia aceasta hartie de la reprezenanta Toyota in alta tara ,,si ce daca ee scrisa in alta limba te duci cu ea la traducator si o legalizezi si gata, CUm in alte tari iti iei si in romanica nu...ee simplu tot astia de la RAR iti trec norme d epoluare dupa cum iii taie capul nu ne mai mira nimic........Eu am avut doar un abtipild pe usa din spate a masini si asa mi-am trecut alte dimensiuni ....fara hartie fara nimic....erau trecute acolo 3-4 dimensiuni , evident nu masuri exagerate , Succes! Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 12, 2012 Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: omologare alta dimensiune anvelopa Ar fi o solutie , dar nu cred ca merge ... oricum are putine sanse daca discutam de modificari in CIV , ulterioare inmatricularii in RO . Poate ca merge 'la prima infatisare' . Si ... domnu' agentu' care te verifica nu are nevoie sa stie ce marime de anvelope . Pai , nici nu conteaza ca ar fi sau nu mentionate in talon ... Pur si simplu solicita baza de date , si gata , restul e cancan ( daca e cazul ) pe marginea potecii . Punct . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate