Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema MRL AVM!

JorJ

Postări Recomandate

Contrar multor pareri de "wow" urmate apoi de diferite cometarii si explicatii, totusi s-a intamplat, MRL-ul AVM s-a rupt, si intr-o situatie destul de lejera: exact in momentul in care s-a incercat plecarea de pe loc intr-o panta (relativ decenta) cu spatele. Plecare normala, fara shpan, fara turatii, coborat usor frana de mana si forfecare.

Precizari:

- Sunt montate pe Patrol Y61, pe care s-au mai montat diferite diverse (bara fata, spate, troliu, portbagaj, praguri, etc) care i-au cresut destul greutatea generala. MRL-urile sunt de tip 445.

- In momentul incidentului rotile din fata ale masini nu erau virate. Rotile au dimensiuni decente, 33.

- La demontare MRL-ul drepata era zdrobit, cel din stanga fisurat (posibil de altadata, atunci doar s-a constatat), practic ambele erau inutilizabile.

- Tot la demontare s-a constatat ca planetara dreapta avea un infim joc (1-2 mm) la miscarile sus-jos.

- Retin ca la motaj s-au uns cu ulei, apoi am descoperit acest lucru... aici

- Nu s-a folosit masina in mod curent in offroad, mai exact nu am abuzat de ele.

Cam astea ar fi datele problemei.

Am auzit destule explicatii, incat sa ma zapaceasca complet si am considerat ca e bine de centralizat si aici daca nu cumva s-a dezbatut subiectul.

Ca intrabari pesonale:

- Are vreo importanta asupra MRL-urilor cuplate in modul 4x4 cu ce viteza rulez in modurile de tractiune 4H, 4L?

- Are vreo importanta asupra MRL-urilor cuplate in modul 4x4 daca trecerea din modul de tractiune 2H in 4H se face in mers, la viteze foarte reduse?

W.I.L.D.S.T.A.T.E - Off-road & Adventure powered by The White Wolf.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema MRL AVM!

Este vreo diferenta intre ( citez din articolul mai sus mentionat in link ) 'unsoare' si 'ulei' ?

La pagina de intretinere din prospectul original care insoteste AVM-urile in cutia cu care sint livrate e mentionat ca se spala cu benzina si se ung cu ulei fluid ( SAE 30 ).

Oricum AVM-ul se contamineaza cu vaselina , provenita de la rulmentul de roata , dar cantitatea acesteia e nesemnicativa pentru un efect negativ .

Cu prima ocazie pun o foto , ( n-o am descarcata in calc ) .

Nu mai e AVM ce-a fost ...sau ce...?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Buna ziua !

De obicei, un mecanism MRL se greseaza cu ulei, si nu cu vaselina (ordinara). In caz contrar, la temperaturi scazute, vaselina aia de doi bani se va intari si va face orice, numai ce vrei tu, nu. Adica sa cupleze atunci cand trebuie, cum trebuie...

AVM sau nu, oricum toate trebuie intretinute corect si la timp. Desi din punctul meu de vedere un MRL este cel mai slab punct al transmisiei, si nu ar avea ce cauta pe masini (exista drive flanges pentru a le inlocui), sunt unii care ruleaza mult si in regim de oras, sau altii care fac adaptarea unor astfel de mecanisma si la planetarele spate (sub forma unor kit-uri complete de conversie).

Regretele mele, JorJ !

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Nu mai e AVM ce-a fost ...sau ce...?

Nu stiu ce a fost AVM inainte, sau ce este acum, am spus doar ce s-a intamplat si am dat cateva date stiute, dar apropo de intrebarea ta si strict ca fapt divers un alt mecanic pasionat de 4x4 le-a numit “bijuterii” si a facut o demonstratie live cat de usor se poate taia cu o simpla pila (fara sa insiste prea mult) acea piesa zimtata care asigura cuplarea din interiorul MRL-ului, demonstrandu-si teoria precum ca aceste pieste sunt “fragile” pentru “offroad”.

Cum spuneam am auzit de toate, si astept si alte pareri in continuare.

Azi s-a verificat puntea fata. E impecabila.

AVM sau nu, oricum toate trebuie intretinute corect si la timp. Regretele mele, JorJ !

928930639_AVMMaintenance.thumb.jpg.77d72127b98bf40c08e63cf255540e07.jpg

Aceasta este partea de intretinere din mini manualul din cutia AVM, made in Brazil. Da, si mie imi pare rau, caci nu-s chiar ieftine.

Link spre comentariu

Exista AVM HP la care acea flansa este masinata din otel .

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?44836-Comparatie-HUB-MRL-marca-AVM-vs-AVM_HP&

Eu as prefera totusi sa schimb un MRL si nu un diferential si as cumpara varianta normala .

Varianta Normala NU crapa la utilizare Normala .

Probabil ca erau fisurate de mai mult timp si atunci a fost sa se sparga in cazul tau.

Toate bune,

Calin

P.S. Un plin de motorina este peste 100 Eur ... comparativ cu AVM nu par scumpe aceste AVM ....

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

Contrar multor pareri de "wow" urmate apoi de diferite cometarii si explicatii, totusi s-a intamplat, MRL-ul AVM s-a rupt, si intr-o situatie destul de lejera: exact in momentul in care s-a incercat plecarea de pe loc intr-o panta (relativ decenta) cu spatele. Plecare normala, fara shpan, fara turatii, coborat usor frana de mana si forfecare.

Precizari:

- Sunt montate pe Patrol Y61, pe care s-au mai montat diferite diverse (bara fata, spate, troliu, portbagaj, praguri, etc) care i-au cresut destul greutatea generala. MRL-urile sunt de tip 445.

- In momentul incidentului rotile din fata ale masini nu erau virate. Rotile au dimensiuni decente, 33.

- La demontare MRL-ul drepata era zdrobit, cel din stanga fisurat (posibil de altadata, atunci doar s-a constatat), practic ambele erau inutilizabile.

- Tot la demontare s-a constatat ca planetara dreapta avea un infim joc (1-2 mm) la miscarile sus-jos.

- Retin ca la motaj s-au uns cu ulei, apoi am descoperit acest lucru... aici

- Nu s-a folosit masina in mod curent in offroad, mai exact nu am abuzat de ele.

Cam astea ar fi datele problemei.

Am auzit destule explicatii, incat sa ma zapaceasca complet si am considerat ca e bine de centralizat si aici daca nu cumva s-a dezbatut subiectul.

Ca intrabari pesonale:

- Are vreo importanta asupra MRL-urilor cuplate in modul 4x4 cu ce viteza rulez in modurile de tractiune 4H, 4L?

- Are vreo importanta asupra MRL-urilor cuplate in modul 4x4 daca trecerea din modul de tractiune 2H in 4H se face in mers, la viteze foarte reduse?

1. jocul de 1-2 mm la planetara nu este unul infim. E recomandabila desfacerea puntii si verificarea rulmentului cu ace din interiorul fuzetei. Jocul mare al planetarei ucide AVM-ul.

2. "schema" in care a fost rupt/e AVM-ul/urile e una clasica de distrugere a unei punti fata (planetare/blocant ..........si AVM) . Masina in bot (deci cu greutate maxima pe puntea fata) , un pic virata si ........... POC !

3. domnu mecanic ar trebui sa stie ca proprietatile unei piese nu stau numai in capacitatile acesteia de a face fata unei pile. Treaba e ceva mai complexa.

4. problema rezultata nu are nimic de-a face cu intretinerea AVM, ci mai mult cu stilul de pilotaj. Ai totusi o namila de 2700kg ............

5. exista AVM HD (miezul e rosu) a carei piesa din interior este mai tzeapana.

Trebuie totusi sa retii ca daca piesele respective nu cedau inainte.......urma sa crape planetara

6. pt cei ce nu doresc sa aibe never-ever asemenea probleme, le recomand cuplajele fixe NISSAN.

041020111360.thumb.jpg.5237fee3c410de1603a03cc82c3633f2.jpg

041020111361.thumb.jpg.2778a5547f21981c5a797738aae3ea2d.jpg

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Exista AVM HP la care acea flansa este masinata din otel .

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?44836-Comparatie-HUB-MRL-marca-AVM-vs-AVM_HP&

Eu as prefera totusi sa schimb un MRL si nu un diferential si as cumpara varianta normala .

Varianta Normala NU crapa la utilizare Normala .

Probabil ca erau fisurate de mai mult timp si atunci a fost sa se sparga in cazul tau.

nissan4x4: nu vorbi cu pacat! Eu i le-am livrat, erau noi noutze, la cutie sigilata! Nu stiu cum a reusit sa le rupa, eu am folosit 3 ani acelasi model de AVM pe Patrolul meu, echipat cu anvelope de 37 Simex, dadeam in ele cu motor de 6200 V8 si mai aveam si blocant fata...........si nu am rupt nici unul. E drept ca evitam manevra sinucigasa de revers , cotit si cu botul in jos. Ori decuplam un MRL de pe fata si fortam cu spatele blocat macar pana indreptam rotile si apoi recuplam AVM (deci 4x4 again) si usurel si calmo in marsarier pana ieseam din problema........

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Eu i le-am livrat, erau noi noutze, la cutie sigilata! Nu stiu cum a reusit sa le rupa, eu am folosit 3 ani acelasi model de AVM pe Patrolul meu, echipat cu anvelope de 37 Simex, dadeam in ele cu motor de 6200 V8 si mai aveam si blocant fata...........si nu am rupt nici unul. E drept ca evitam manevra sinucigasa de revers , cotit si cu botul in jos. Ori decuplam un MRL de pe fata si fortam cu spatele blocat macar pana indreptam rotile si apoi recuplam AVM (deci 4x4 again) si usurel si calmo in marsarier pana ieseam din problema........

Nici nu am facut vreo precizare de acest gen, fireste ca au fost noi.

Retine, pe mine personal nu m-a surprins atat de tare faptul ca s-au rupt ci mai curand nebunia generata de raspandirea acestei vesti care a avut ca efect nasterea ideii ca am avut cele mai perfortmante MRL-uri din lume, iar eu am cele mai de lemn picioare...

Link spre comentariu

faptul ca ambele aveau probleme la demontare, cred ca ar trebui sa dea de gandit

sunt muuulte variante posibile, poate ai dat imprumut masina o zi cuiva, sau poate candva ai uitat sa le deblochezi si te-ai dat pe sosea, poate ca s-au blocat partial datorita vaselinei etc

oricum, faptul ca unul e rupt si celalat doar fisurat exclude ca problema sa fie de moment

parerea mea

ps

stie cineva de unde se pot cumpara suruburile de prindere a capacului de la AVM??

ca inca nu ne-am dat seama ce diametru are (banuiesc 4,5) si cei de la suruburi au ridicat din umeri..ca nu e nici de 4 nici de 5 mm

merci

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

La AVM rosii ce le am pe masina la montaj am dat un search pe youtube si am vazut ca nu se pune decat uloi.Nu cred ca sunt nici astea indestructibile dar cert este ca cele negre le-am vazut facand POC in teren cu gume de 36,5 tsl fiind montate pe punte cu blocant.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Nici eu nu stiu de unde vorba ca AVM sunt the best. A mai fost un topic despre AVM sparte si despre diferentele intre AVM si AVM HP ... unele erau turnate, altele forjate parca (semifabricatul).

Parerea mea este ca AVM-ul este sub AISIN d.p.d.v. al materialului. Chiar, la cati sau spart MRL-urile AISIN?

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

... poate candva ai uitat sa le deblochezi si te-ai dat pe sosea...

Foarte putin probabil, desi nu pot reconstitui fiecare parte a fiecarei iesiri in parte, fiind posibil sa fac si cativa km pe asfat cu ele in modul 4x4, pana mi-am amintit si am coborat sa le decuplez, dar obligat in 2H la viteze de 80-90-100 km/h.

Dar iarna!! Cand mergi pe strada acoperita cu zapada (strat subtire, nu musai afanata) in 4H pentru o aderenta sporita cu MRL-urile cuplate 4x4, cum e?

De asta intrebasem.... "Are vreo importanta asupra MRL-urilor cuplate in modul 4x4 cu ce viteza rulez in modurile de tractiune 4H, 4L?" - dar nu a raspuns nimeni.

Link spre comentariu

Ce pot sa-ti spun ...am alergat cu AVM-urile cuplate si pe 2H sute de km, pe sosea , vara , pe uscat ...in unele ocazii dupa Ion..( nebunu' pe care-l stim noi ...al de zice ca noi mergem la inmormintare cu cotetele noastre...) si de asemeni dupa Atar ( alt ...)...si pe vreme rea ( conditii de iarna , drumuri de-a noastre ) pe distante medii-mari ( Galati ->B, AR , BN...) ...inclusiv in 4H .Nu s-a intimplat nici o avarie . Am consumat ceva mai mult , usor peste un litru %. Dar cine mai tine cont , traim intr-o tara bananiera ....

In manual nu se da o limita absoluta . Unele indica o limita de viteza ( citez ) 'rezonabila "pentru 4H , sau aprox 80 kmh, altele limiteaza la 40 kmh in 4L.

Probabil ca mai mult nu permite turatia limita la motor , pentru 4L.

Nu se pune problema la rularea normala , pe drumuri bune , in linie dreapta . Apar in schimb vibratii, destul de puternice si o sesizabila rezistenta la inaintare in viraje , crescind in manifestare , cu cit virarea e mai strinsa .De asemenea , se simte destul de bine si la actionarea directiei .

Iarna pe umed/zapada sau altele , le am permanent cuplate .

O singura data le-am decuplat si dupa citeva minute mi-am dat seama ca nu merita economia ( dac-o fi vreuna cind faci o juma' de ora de la mine pina-n port , asteptind dupa cei care nu reusesc sa se descurce pe drumuri 'de iarna'...).

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Solicitari asupra MRL-urilor apar cand se merge cu diferentialul fata blocat (cine are blocant) si in 4x4 pe aderenta.

Daca mergi cu MRL-urile cuplate in 2H nu exista nici o solicitare indiferent de aderenta.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

MRL se mai rup cand masina "sare' , cu aceasta procedura se sparg si diferentialele .

Eu care sunt mai novice nu-mi dau seama totdeauna cand mai decolez un pic dar am avut noroc si nu am rupt nimica .

Ieri a trecut pe la mine cineva care care o TOY 90 2 usi ... masina usoara si ... :ha: am vazut poze cu un DIF spate care avea Coroana Ciobita ... pilotul nu si-a dat seama cand a sarit cu masina si a aterizat cu acceleratia la MAXIM , s-a observat din exterior , ... s-a apart coroana diferential spate ... si Toy este INDESTRUCTIBILA ... :banana se stie :ha:.

In America au rezolvat problema sariturii numai cu punti portale , toate Monster Truck au punti portale fiindca altfel rup planetare ,diferentiale ,cardane si ce mai au ei pe acolo .

Recomandarea este cand sari sau presupui ca ai rotile in aer trebuie luat piciorul de pe acceleratie :2dr ... daca se poate .

Sustin in continuare ca este mai bine sa rupi un set de AVM dacat un Diferential sau o planetara .

Toate bune ,

Calin

P.S. Nea Luigi :grin: am zis sa nu fi fost fisurate in ideea ca erau vechi nu am stiut ca erau noi si mai ales de la matale care esti Nr 1 in Nissan , urmatoarea masina daca se mai strica al meu 90 i-mi iau si eu Patrol :wink:

http://img9.imageshack.us/img9/9491/eindestructibilafatanr1.th.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/852/eindestructibilafatanr2.jpg

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

• 3 ani mai târziu...

1. jocul de 1-2 mm la planetara nu este unul infim. E recomandabila desfacerea puntii si verificarea rulmentului cu ace din interiorul fuzetei. Jocul mare al planetarei ucide AVM-ul.

2. "schema" in care a fost rupt/e AVM-ul/urile e una clasica de distrugere a unei punti fata (planetare/blocant ..........si AVM) . Masina in bot (deci cu greutate maxima pe puntea fata) , un pic virata si ........... POC !

3. domnu mecanic ar trebui sa stie ca proprietatile unei piese nu stau numai in capacitatile acesteia de a face fata unei pile. Treaba e ceva mai complexa.

4. problema rezultata nu are nimic de-a face cu intretinerea AVM, ci mai mult cu stilul de pilotaj. Ai totusi o namila de 2700kg ............

Trebuie totusi sa retii ca daca piesele respective nu cedau inainte.......urma sa crape planetara

6. pt cei ce nu doresc sa aibe never-ever asemenea probleme, le recomand cuplajele fixe NISSAN.

buna,unde gasesc cuplaje fixe pentru nissan terrano 2?

Link spre comentariu

@ Calinvas : ce s-a intamplat acolo? S- a rupt pivotul inferior?

@ cotso : la dezmembrare

Editat de Astral

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Buna cum se montează cele fixe Nissan eu am automate pe. Masina akuma si am cumpărat fixe

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare