Filip Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Salut. Un vecin mă bate la cap ca el si-a pus cip pe mașina lui diesel si ca sa-mi cumpăr si eu. A mea e pe benzina (4000) si din ce am văzut pe net nu prea sunt cipuri pentru benzinare. Acum mașina are cam 190 cp dar cu cauciucuri mari e mai lenesa. Media de consum e de 20 la suta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
superalfi Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Re: Cip putere Cipul merge la motoarele turbo - diesel sau benzina. La ce ai tu este fix pix. Parerea mea e ca daca iti schimbi rapoartele in grupuri - tu ai inca 4.11 acum si ai trecut de la 31 cat avea ea stock la 35-uri si de aia nu mai trage cum o stii tu - de ce nu treci la 4.56 si o sa ai un span fantastic? bineinteles ca distractia nu e ieftina si te duce la 1000$ plus manopera - deci undeva la 1000-1200 euroi RUBICON - always ready to race ... Kamikaze Off-Road Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 Re: Cip putere Buna seara ! Facand abstractie de cele mentionate mai sus, cum ca asa-zisa cipuire se face doar pe motoarele supraalimentate, ceea ce este incorect, iata ce am gasit pentru proprietarii de JK-uri cu 2.8TD: http://www.racechip.de/racechip-chiptuning/Jeep-Wrangler-2-8-CRD-4345-r.html Cum eu nu sunt prieten cu motoarele moderne, care stiu sa mearga doar daca un procesor le spune cum si pe unde, las amatorii de asa ceva sa se simta bine. Deci, enjoy... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 (editat) Re: Cip putere Salutare Dragos O scurta observatie (din propriile incercari si din ceea ce m-am documentat discutat si cu alti posesori de JK-uri cu cutie manuala NSG370): - Motorul CRD VM 428RA de 2777 cmc (2.8) are un cuplu undeva la 460 Nm; - Cutia manuala NSG370 suporta un cuplu maxim de 410 NM - Ambreiajul produs de SACHS ptr Dodge Nitro (2,8 CRD) ca de altfel si pentru JK-uri este la limita lui constructiva la 410 NM. Asadar daca la un JK care are o configuratie ca cea de mai sus se pune un CIP (blackbox) sau chiar daca se face un ECU Flash + remapare veti avea in timp surprize neplacute in principal in ceea ce priveste ambreiajul care se stie ca e slab (cel organic cel putin) si uneori chiar si cutia. Daca tot sunteti amatori de CIP-at CRD-ul dvs. ar fi bine sa va interesati si de un kit de ambreiaj pe care australienii l-au produs pentru JK-uri in acest an. Dim cele discuatate cu reprezentantii www.australianclutch.com.au pentru posesorii de JK-uri iubitori de CRD si de cutii manuale se poate procura si ulterior monta un ambreiaj seria Xtreme Outback care adus in Romania/Bucuresti ar costa undeva in jur de 2000 Dolari Australieni (1500 EUROI). Daca pe cineva intereseaza un astfel de kit australienii ne pot face un discount in cazul unui Group-Buy (10% la 2 kituri si respectiv 20% pentru mai mult de 3 kituri de ambreiaj Extreme Outback). Din cele scotocite pana acum posesorii de JK-uri cu cutii automate de generatie 2007-2010 respectiv de dupa 2011 NU au avut probleme cu astfel de Tunninguri. Asta v-o spun din cele discutate cu posesori de JK-uri de la noi si din cele cotcodacite cu alti posesori de CRD-uri din emisfera sudica. Spor sa aveti! Ionut PS: Eu am avut un kit MSpeed.de dedicat 2.8 CRD (plug&play) si am avut surprize. Am avut doritori cu cutie manuala pe JK-uri si dupa ce le-am spus ce am scris mai sus s-au potolit. Nu sunt un vanzator bun dar nici sa ma injure omul dupa aia nu-mi place. Eu l-am dat jos si am dat pace VM-ului. Fara sa fac vreo reclama dar cine doreste il poate avea contra cost de la mine. Kit-ul se poate seta electronic foarte usor de catre oricine e DEDICAT pentru 2.8 CRD de pe masinile Chrysler (KJ-uri, JK-uri) sau de la Dodge (Nitro 2,8CRD). Asa ca daca sunt doritori de astfel de CIP-uri si au si cutie automata ii astept cu un PM daca sunt interesati de mai multe detalii. Editat Noiembrie 1, 2011 de ipampu 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 (editat) Re: Cip putere Buna ziua ! Corecte afirmatiile despre motor si cutiile sale. Cu cateva mentiuni: - odata eventualele modificari facute, daca vrei sa te tina cutiile, respectiv ambreiajul, e bine sa eviti accelerarile explozive. Treaba e cam aiurea, ca daca tot ai power pe masina si vrei sa-l si simti, ar trebui sa-l si folosesti, daca tot e acolo. - cutia manuala in sase trepte e subdimensionata, ambreiajul ei la fel. - cutia automata se prezinta ceva mai bine, ca stiu ca ar suporta 460Nm, dar tot n-ar ajunge, oficial, daca ai cuplu peste 500Nm. Deci nici asta nu e chiar soultia ideala. - costul ambreiajului sus-mentionat, montat dupa cipuire, care sa duca si cuplul mai mare fara sa-ti sara in cap, mi se pare cam tras de par. Tras de par, zic eu, pentru ca un disc de ambreiaj cu material de frictiune din carbon/compozite, pentru un V8 de competitie costa circa 130$ aici: http://www.summitracing.com/parts/CTF-LM384148/ Iar altul din materiale sinterizate, tot pentru V8 de drag racing, costa 180$, aici: http://www.summitracing.com/parts/RAM-1358/ Un disc ceramic costa circa 190$ aici: http://www.summitracing.com/parts/MCL-261571/ Unul din bronz sinterizat costa 207$ aici: http://www.summitracing.com/parts/RAM-6130/ Un kit complet de ambreiaj (placa/dublu disc/rulment), care duce circa 1200Nm, costa 1120$, aici: http://www.summitracing.com/parts/ACL-T1S-G01/ Si acum, partea care-mi place mie, desi prefer automatele dupa un Cummins: kit complet, incluzand volanta, disc ceramic, placa si rulment, costa 1540$, aici: http://www.summitracing.com/parts/CTF-01413523/?rtype=10. Si arata asa: Iar varianta fara volanta, la 876$, aici: http://www.summitracing.com/parts/CTF-01320539/ Stie cineva ce cuplu are un Cummins de 5.9, de prin 2003 incoace ? Circa 830Nm la 1600rpm. Si un Cummins B6.7 actual, pe Dodge RAM, circa 1100Nm, in versiunea stock, binenteles... Ca exista versiuni cu doua turbine, optimizate pe admisie/evacuare, intercooling si boost, care au circa 1200CP si catre 3000Nm, asta e alta poveste... Cu alte cuvinte, ar fi de preferat sa lasati masina asa cum e sau s-o vindeti, ca sa luati ceva cu motor mai mare, daca doriti performanta... Sa nu uit... OM651 de le Mercedes (patru cilindri si doua turbine in serie) are 204CP si 500Nm din 2143cmc. Si ar mai fi si N47D20 de la BMW, cu 204CP si 400Nm... Dar au cutii pe masura, banuiesc... Stima, Dragos Editat Noiembrie 1, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Re: Cip putere Salutare Dragos O scurta observatie (din propriile incercari si din ceea ce m-am documentat discutat si cu alti posesori de JK-uri cu cutie manuala NSG370): - Motorul CRD VM 428RA de 2777 cmc (2.8) are un cuplu undeva la 460 Nm; - Cutia manuala NSG370 suporta un cuplu maxim de 410 NM - Ambreiajul produs de SACHS ptr Dodge Nitro (2,8 CRD) ca de altfel si pentru JK-uri este la limita lui constructiva la 410 NM. Exact motivul pentru care motoarele cu 2.8 CRD montate in fata cutiilor manuale sunt putin "dezumflate" fata de variantele montate in fata cutiilor automate :) '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klinutzu Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Cip putere salut, ma bag si eu in vorba :) am un grand cherokee motor 2.7crd si ma bate gandul de chip tuning; am gasit ceva care urca de la 163cp la 195cp si de la 400nm la 480nm. tinand cont ca pe masina este cutie automata, iar producatorul chipului spune ca se potriveste modelului meu, care este parerea voastra, tine ambreiajul meu? jeep grand cherokee 2.7crd 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Cip putere Buna ziua ! Considerand afirmatia ta ca ai cutie automata, referirea la "tine ambreiajul meu" mi se pare cel putin ciudata... Presupunand ca vrei sa afli daca cutia va face fata noilor parametri ai motorului, ar trebui sa afli cat cuplu tine cutia, si apoi sa actionezi in consecinta. Din cate stiu, cutia se cheama la modul general 722.6, cu mentiunea ca de aici deriva diverse variante, sub-codurile incepand cu W5Axxx, unde xxx e cifra care da cuplul maxim suportat in conditii de siguranta de acea varianta. Ca idee, o cutie W5A580 va suporta 580Nm la intrare fara sa faca stres. Am mai intalnit nominalizarea W5JXXX, unde, la fel ca mai sus, xxx da cuplul maxim suportat de cutie. Deci, va trebui sa afli clar ce tip de cutie ai,ca sa stii daca va tine sau nu la ceea ce te tenteaza sa faci. Ia in considerare, totusi, si gradul ei actual de uzura. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klinutzu Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Cip putere thx. spre rusinea mea, cum aflu ce tip de cutie am? jeep grand cherokee 2.7crd 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 (editat) Re: Chip tuning Buna seara ! Seria si tot pedigree-ul cutiei il vei gasi stantate/batute/poansonate pe partea stanga a carcasei cutiei, intr-o zona usor mai ridicata fata de restul suprafetei. Vezi aici, postul al treilea, al tipului din Dallas, chiar daca nu se refera la masina sau motorizarea ta: http://www.benzworld.org/forums/w163-m-class/1606852-722-6-transmission-number-2000-ml430.html Daca ai acel "card", care nu trebuie luat ad-literam, ca e ceva anexa la cartea masinii (manualul utilizatorului), doar tu stii. Si acum, the good stuff: Si te apuci de cautat. Se pare ca ai W5J400, dar nu te baza pe asta. Spor la treaba ! Later edit: am uitat ceva. Cutia ta are cinci trepte inainte si doua inapoi, dar asta asa-zisa a doua inapoi apare numai daca ai si selector de tip program (W/S) si acesta este pe pozitia W. In plus, pe pozitia "W", plecarea de pe loc catre inainte se face in treapta a doua... Sa nu intelegi ca daca mergi in "R" vei simti schimbarea a doua trepte. Pur si simplu, in programul "W", este selectat alt raport de mers inapoi, mai lung, pentru ca masina sa nu tinda sa patineze asa usor. Si tot de-aia se selecteza si treapta a doua pentru plecarea de pe loc, cand esti in "W". Si apropo, W = Winter, S = Sommer/Summer. Mai sunt si altii care fac tuning pe 2.7CRD si 3.0CRD de la Mercedes, precum si pe 2.5TD-ul , 3.1TD-ul si 2.8CRD-ul italian: http://www.diesel-power.com Stima, Dragos Editat Noiembrie 4, 2011 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klinutzu Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Re: Chip tuning motor, consecinte si efecte colaterale. ok, am inteles, citesc diseara. problema inca ramane: este ok, in conditiile in care nu fac alte modificari (pompa, turbo, etc)? am sanse sa sparg ceva la motor? jeep grand cherokee 2.7crd 2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiank Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Chip tuning motor, consecinte si efecte colaterale. O intrebare in momentul in care modific evacuarea si scot catalizatorul se castiga ceva putere sau doar sunetul iti da impresia de power?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Re: Chip tuning motor, consecinte si efecte colaterale. O intrebare in momentul in care modific evacuarea si scot catalizatorul se castiga ceva putere sau doar sunetul iti da impresia de power?? ...........masina ta are putere dar tu nu vrei sa o folosesti . +Putere= +consum OBLIGATORIU ALIN:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Re: Chip tuning motor, consecinte si efecte colaterale. Buna ziua ! @alin-jeep: Nimic mai gresit in afirmatia referitoare la cresterea consumului in caz de "tunare" motor. Exceptand cazurile de "optimizări" facute de habarnisti sau incompetenti, atunci cand se lucreaza corect, orice masura de creștere a puterii aduce in 90% din situatii o scădere a consumului. Si e extrem de logic, dacă folosesti neuronul la capacitatea sa nominală. Imbunătatind performantele unui motor, acesta va lucra mai relaxat, daca faci comparația in conditii identice, before/after. In cuvinte clare, avand mai mult power si mai mult cuplu, treptele de viteză se pot schimba mai devreme, pentru o viteză dată se poate folosi o treaptă superioară, etc. Iar turatie mai mica inseamna intotdeauna consum mai mic, indiferent ca vorbim aici de diesele sau benzinare. Printre altele, o veste interesanta: BMW va aloca motorului sau diesel de trei litri in sase cilindri chiar trei turbine, rezultatul fiind 381CP si 740Nm. Incepand cu luna mai, motorul va fi de gasit in seria 5 (550X-Drive, berlina si break) si in seria X5 (M50D). Punem pariu ca va consuma in jur de 10 litri la suta, in medie ? Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoshel Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Re: Chip tuning motor, consecinte si efecte colaterale. Salut Dragos, Am nevoie de parerea ta. As vrea sa imi pun un chip pe wranglerul meu ( 2,8 crd, automat, 2007, jk rubicon unlimited) si i-am gasit pe tipii astia: http://www.rbn-tuning.ro/preturi/chryslerjeep.html Ei zic ca dupa resoftare voi avea 540nm si 215 cai in loc de 460nm si 177 cai. Crezi ca va afecta motorul sau cutia in vreun fel? Suport cutia cei 540 nm? Multumesc, Dragos Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Re: Chip tuning motor, consecinte si efecte colaterale. si la mine cand am avut masina softata de cei de la rbn aveam un consum ceva mai mic nu scaderi spectaculuoase dar 0,5-1l/100km era. si ma lasat masca cand am fost cu ea la RAR si au masurta noxele,tipi de acolo au crezut ca am facut eu nu stiu ce magarie pe dedesubt si au inceput sa caute pe la evacuare in special la catalizator,dupa ce s-au lamurit ei ca masina e in regula m-a tras pe dreapta si au bagat alata masina sa vada daca nu cumva aparatul lor face figuri,in sfarsit dupa tot tam-tam-ul a venit inginerul ala la mine si mia zis ca un asa nivel scazut de noxe pt motorul respectiv nu a vazut nici la masinile 0km,de fapt a spus ca este cu 60% mai putin decat limita de jos de la ei din catalog. nu pot sa jur ca softul a facut aceasta treaba dar cu siguranta altceva nu era facut la acea masina,nici filtre nici motorina speciala sau aditivata,nimic. era un simplu golf IV cu motor alh,care a fost facut softul la rbn,schimbat injectoarele cu unele mai performante,si s-a intervenit putin la turbina,atata tot. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Re: Chip tuning motor, consecinte si efecte colaterale. Buna seara ! @dragoshel: Motorul acesta a fost intalnit in mai multe variante: - 177CP, 410Nm - 177CP, 460Nm - 197-200CP, 460Nm Ma gandesc ca posibil este sa se ajunga la 215CP si 540Nm, dar la cutie nu cred ca s-a facut ceva ca sa tina cuplul in plus. Daca n-o sa tragi prea tare de motor, s-ar putea sa tina, dar nu se stie cat. Si probabil, la un moment dat, masina tot va trebui calcata la vreo depasire sau in alta situatie, si atunci cutia va avea de suferit. Poate nu chiar din prima pedala, dar mai stii ? Personal, nu as recomanda interventia, in special pentru ca e vorba de motorul VM, care nu ar trebui sa fie prea fortat. @hdragos: Exact ce scriam mai sus, consumul scade, daca modificarile au fost facute corect. Iar daca din sapte la suta a devenit sase la suta, asta inseamna deja cam 15% imbunatatire, ceea ce este mult. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragoshel Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Re: Chip tuning motor, consecinte si efecte colaterale. Multumesc pentru sfat! Voi lasa motorul in pace asa cum a fost facut de" mama " lui Jeep JK Rubicon 2 door Red Rock, 2" lift, 33" BFG AT tires, ARB front bumper, 9500 lbs winch, IPF xenon lights Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Chip tuning motor, consecinte si efecte colaterale. Buna dimineata Eu cred ca ai hotarat foarte bine :las-o cum a facut-o ,,mama" ei ca-i mai sigur.Daca tot vrei putere mai mare cel mai lejer este sa schimbi masina ,bineinteles ca oricine stie treba asta -cat despre consumuri cu 10-15 % mai mici sau mai mari eu nu cred ca cineva este in stare sa le calculeze exact ,sunt foarte multi factori care influenteaza consumul -despre ,,tunari" cu cativa cai +(teoretic),cum se pot masura ,bineinteles ca stiu ca exista echipamente dar unde si cat costa o astfel de masuratoare ? -parerea mea in privinta ,,tuning"-ului facut inafara unor ateliere super specializate ,este ca toata treaba tine mai mult de psihic - ti se pare ca ai avea mai mult .........+ sau mai putin -de??? ALIN:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Chip tuning motor, consecinte si efecte colaterale. Buna ziua ! @alin-jeep: - consumuri. Banuiesc ca oricine stie cat ii consuma masina, daca o are de minim juma' de an si umbla cu ea. E chiar asa de complicat sa tii evidenta si dupa modificari ? - "cativa cai", in functie de situatie, pot fi, la fel ca si cuplul, cam cu 10-20% mai multi. Iar la interventii masive, gen alta turbina, supape mai mari, modificari pompe injectie, mariri compresii, etc, se poate ajunge la peste 100% castig. Stiu un OM605 modificat extrem, motorul de 2.5 litri in cinci cilindri de Mercedes, versiunea cu patru supape la cilindru. Stock, in versiunea cu turbina are 150CP si 280Nm. Dupa operatii nenumarate, care includ si alte supape, doua turbine, recalibrare injectoare, avans pompa, etc., a ajuns parca pana la circa 500CP si 710Nm. O sa incerc sa fac rost de link, ca l-am uitat. - costuri dyno. Acum vreo doi ani, in Bucuresti, un run pe dyno cu all inclusive era 150RON, iar la Timisoara, doua run-uri erau 180RON. All inclusive inseamna CP, Nm, 0-400m, 0-max speed, max speed - 0 (franare), etc. Deci, si costurile de dyno sunt OK. RBN tuning avea standul in Pipera, pe Pericle Papahagi FN. Mai era unul pe la Semanatoarea pe undeva. In Ploiesti era unul, in Timisoara tocmai am amintit. Aici e link-ul de care ziceam, patru pagini, a se citi cu atentie, ca finlandezul Jeemu stie ce face: http://www.superturbodiesel.com/std/Thread-OM605-dyno Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Chip tuning motor, consecinte si efecte colaterale. @alin-jeep cand spui ca o masina trebuie lasata asa ai partial dreptate in sensul ca nu toate masinile se preteaza la astfel de modificari,timd sa cred ca in general cele 4x4 nu se preteaza la asa ceva pt ca nu asta este caracterisrica lor. consumul poti sa iti dai seama daca sa modificat indiferent + sa-,mai noi toti facem in general acelasi traseu zilnic si acelsi stil de condus,deci putem sa vedem consumul prima si dupa,normal ca nu este ceva precis dar se simte daca consumul sa moidificat. it spun din propria experienta ca diferenta de putere inainte si dupa modificare este substatiala,nici nu trebuie sa faci masuratori pt ca devine cu totul alta masina,este posibil ca marirea de putere sa nu fie exacta dar cand te sui in masina se simte imediat,nu trebuie sa masori sau sa iti garanteze cineva ca aceasta marire a fost facuta,se simte de cum pornesti motorul,la condus nu mai vb. normal ca vb de ateliere specializate si nu de cutiutele"magice"cu 2 mufe care zic ei ca fac minuni. eu unul am avut o asemenea masina si cel putin cand vb de firma la care a fost facut si pe masina la care a fost facut sunt 100%pro. masina la ora actuala se apropie de 100.000km cu aceasta modificare si nu are sau a avut nici o problema. intradevar este 100% adevarat ca nu toate masinile se preteaza la o astfel de inbunatatire. este doar o parere personala dar cum am spus eu am avut timp de aproape 3 ani o astfel de masina si acum masina merge foarte bine si are 5 ani decand este modificata,deci vb din experienta proprie. nu va ganditi ca eu daca am avut aceasta marire de putere am profitat de ea la fiecare schimbare de treapta de viteze,nu,foloseam aceasta modificare doar cand intradevar aveam nevoie,nu abuzam de lucrul asta pt ca posibil sa ai probleme dar in stilul asta ai probleme si cu o masina nemodificata. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate