Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Baterie Niva

BogdanAWD

Postări Recomandate

A sosit momentul sa schimb bateria si as vrea si eu cateva sfaturi asupra unei anumite marci respectiv indicativi tehnici.

Acum am pe masina Caranda, 55Ah, 480A putere de start

Am gasit ceva oferte de la Rombat, Varta si Bosch insa imi este destul de greu sa aleg. Cam ce recomandari ar fi?

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Baterie Niva

Bateria originala m-a tinut 6 luni dupa care am luat un Fullmen de 72Ah care a decedat subit acum 2 saptamini.Acum am luat o Varta de 74Ah,e maxim ca marime ce intra acolo.Fullmenu m-a tinut 3 ani jumatate,asta in conditiile in care masina are ca si consumatori in plus alarma si 4 proiectoare.Atentie pentru rusoaica i-ti trebuie o baterie cu borna de + in partea singa.

Acum alegerea i-ti apartine,depinde si de bugetul pe care vrei sa il aloci,dar din experienta am invatat ca e un fel de loterie,pot sa tina 4 sau 5 ani sau sa crape in citeva luni.Scump si prost am tot vazut,ieftin si bun-niciodata.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Recomand Rombat. De ce? Am avut Varta, Bosch si Rombat Cyclon si n-am avut probleme cu nici una din ele. Toate au tinut in jur de 4 ani. De ce sa dai mai multi bani daca sunt asemanatoare? In momentul de fata am pe utilaj 2 Rombat de 65 Ah si sunt multumit de ele. Daca alternatorul incarca in parametri, o sa duca mult si bine proiectoare, troliu si alti consumatori suplimentari. Acum depinde si de bugetul alocat, ca deh...mai sunt si alea cu gel dar personal nu le-am incercat inca.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ma bag si eu :)

Am avut o baterie Victor de 55 A a mers bine vreo 2 luni dar am inlocuit-o cu una de 74 A tot Victor.Cea de 55 este inca in functiune pe un Logan MCV benzina si sper sa tina sa treaca iarna asta.

Cea de 74 are cam 2 ani si sper sa mai tina inca atat pe niva :)

e drept ca la spatiu asta e cum zicea cineva mai sus maximul ca dimensiune.

pana acum sunt multumit de cea de 74 tinand cont ca ma costat cam 350 ron si ma tine de 2 ani aproape...

ca off topic...care e tensiunea de incarcare la Niva? ca teoria o stiu si eu :) 13,8-14,4V ma interesa care e tensiunea la Niva ca la mine suspectez o incarcare slaba sau mai deloc si vreau sa verific.

Multumesc

Link spre comentariu

Ceea ce fac eu este total paralel cu masinile dar stiu una si buna: bateria trebuie " sa se incadreze in parametri recomandati ce constructor", adica sa aiba o marime (Ah) pe care alternatorul sa o poata incarca astfel incat sa nu-i cauzeze damage-uri la n-spe cicluri de incarcare/descarcare. Poate vi se pare ciudat sau nu, toate bateriile Rombat pe care le-am avut au murit dupa doi ani si cateva zile, au murit pur si simplu, nu mai aveau gram de curent in ele.

Cea mai longeviva baterie care am avut-o a fost cea originala de pe Mercedesul pe care il posed.Nu scria altceva pe ea decat Mercedes Benz si cateva cifre cu specificatiile tehnice. M-a tinut paisprezece ani.

Cred ca Bosch Silver este de incredere, intru pe al patrulea an de cand o am.

Am mai aruncat bani si pe Zapp, Pilot,Caranda si Rocket, rezultate vezi Rombat.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

exact. deci pana la yrma alegerea bateriei e o chestie mai mult subiectiva supusa doar strict experientelor anterioare fiecaruia si caracteristicilor tehnice specifice.

consider ca parere personala ca unei baterii i se poate prelungi viata sau macar cel putin sa nu o scurtam mai repede daca ii asiguram o incarcare buna in parametri,o folosinta deasemenea si nu abuzam de ea excesiv.(un exemplu cineva se trolia doar cu barteria si motorul oprit)

off topic

baterie rombat a tinut 5-6 ani pe dacia veche 1410, 7-8 ani bateria de pe Opel care inafara de Opel nu scria nimic pe ea nici macar cati Ah are...Bosch silver a cedat dupa 11 luni pe aceasi masina :) varta a cedat dupa un an jumate tot pe opel...Rombat de 65 pe aro m59 a cedat dupa 3 luni de folosinta si 2 luni de stat...

Link spre comentariu

Parerea mea...Factori de luat in considerare:

-capacitatea de incarcare a alternatorului sa corespunda cu marimea bateriei (cel mai important).

- masina sa circule cca 70 km/zi (cazul ideal).

- bateria sa fie mentinuta curata pe exterior (mizeria, in special mazga ajuta la producerea scurturilor intre poli)

- evitarea pe cat posibil a socurilor,scuturaturilor care ajuta la caderea pastei de pe elementi. Se poate pune vata de sticla sau pasla sub ea.

- mentinere curata a bornelor ceea ce favorizeaza o buna incarcare.

- cand masina stationeaza mai mult timp este recomandat sa se ia o borna jos

Ar mai fi dar acum astea imi vin in minte.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare