crt82sil Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 vitara mea are acum sl 5 cm si flanse tot de 5 cm. ce modificari trebuie sa mai fac sa incapa cauciucuri 31/10.5/15? ca variante: - bl de 2 cm, diferential de fonta, planetare hd; - punte rigida de samurai. care sunt avantajele si dezavantajele celor doua variante? An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Re: 31` pe vitara da vrei sa ramai pe bascule(suspensie independenta)atunci langa sl de 50mm care il ai ai mai avea nevoie de minim 30mm de body lift si decupate aripile diferentialul de fonta nu te ajuta de loc la montarea rotilor pe 31" in schimb o punte de samurai te-ar coafa foarte bine,vezi poza mea de avatar:grin: suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Octombrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Re: 31` pe vitara da vrei sa ramai pe bascule(suspensie independenta)atunci langa sl de 50mm care il ai ai mai avea nevoie de minim 30mm de body lift si decupate aripile diferentialul de fonta nu te ajuta de loc la montarea rotilor pe 31" in schimb o punte de samurai te-ar coafa foarte bine,vezi poza mea de avatar:grin: diferentialul de fonta si planetarele hd le pun ca sa ma si bucur de masina, nu sa o tin de expozitie. planetara am rupt si cu cauciucurile pe care le am acum: 205/75/15 intrebarea mea e daca e de ajuns sa schimb planetarele si diferentialul ca sa ma dau macar la nivel mediu cu masina? pe langa sl de 5, daca-i pun bl de 3, ce trebuie sa mai modific? furtune la rezervor, la frane, manetele de la schimbatoare de viteza? daca-i pun doar bl de 2, mai trebuiesc facute modificarile de sus? mai intra cauciucurile? puntea de samurai inseamna mai multe modificari facute masinii, si multe incercari, mult timp consumat, multe suduri pe sasiu, mai multi bani. ma gandesc si ca peste un an trebuie sa ma duc cu masina la ITP. in schimb, ce avantaj am? am mai multe sanse sa rup planetarele hd de la suspensia independenta decat la puntea rigida? An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Re: 31` pe vitara trecerea la roti mai mari scade puterea masinii. ori pui motor mai mare cu ceva cai putere in plus ori schimbi rapoartele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Re: 31` pe vitara pt bl de 3 cm nu trebuie modificat nimic din ceea ce zici tu la masina. trebuie modificate prinderile la bara fata si spate de ce te vaieti de ITP? din cauza cauciucurilor? de puntea rigida nu iti va zice nimeni nimic daca se lucreaza curat, dar despre barile alea de metal e posibil .... americanii folosec la greu rotile de 31 pe vitare. am vazut si 33-uri pe masinile lor. eu consider ca 31 e ideal la vitara in sensul ca puterea va mai scade, consumul va creste dar si performanta va creste. ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Re: 31` pe vitara am mai multe sanse sa rup planetarele hd de la suspensia independenta decat la puntea rigida? categoric ai mai multe sanse sa rupi planetarele de la suspensie independenta de cat la punte,deoarece unghiurile sunt total diferite pe care le suporta cele doua suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Octombrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2011 (editat) Re: 31` pe vitara concluzie: - dezavantaj pentru ambele variante din punct de vedere al puterii masinii...am motorul 16v ... nu ma sperie prea tare ca o sa pierd puterea; - avantaj pentru punte rigida din punct de vedere al fiabilitatii; am o nelamurire: ce sanse sunt sa gasesc diferentialul de fonta in exact configuratia pe care o am eu pe masina? sau pastrez grupul meu si il montez in carcasa de fonta? Editat Octombrie 8, 2011 de crt82sil sa nu apara alt post An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristimv Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Re: 31` pe vitara Eu am 30"-uri tot pe o vitara 1.6, 16v. Nu a trebuit sa tai din aripi, am un sl de 3". Ca putere a mai pierdut, intr-a 5-a cam tragi de masina sa o mentii la viteza constanta, altfel trebuie sa schimbi a 4-a. Pentru 31-uri clar va trebui umblat la rapoarte. Life is short. Don't blink, you might miss something :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Re: 31` pe vitara Cea mai simpla metoda ca sa pui cauciucuri mari este body liftul. Pe Sportrak am body de 10 si intra gume de 33 fara probleme. Astfel nu umbli la unghiul de lucru al planetarelor si al cardanelor. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kky Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: 31` pe vitara Eu am pus BL de 3 si SL 5, merg anvelope pe 31' dar mai trebuie ciocanite aripile pe fata in partea de jos. Nu am rupt planetare, e un Geo Trucker 1.6 16V automata. Succes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: 31` pe vitara Eu mi-am pus pe feroza 31" profil simex si am schimbat trei grupuri fata. Dupa aia mi-a dat Dumnezeu minte si mi-am cumparat patrol :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: 31` pe vitara Eu mi-am pus pe feroza 31" profil simex si am schimbat trei grupuri fata. Dupa aia mi-a dat Dumnezeu minte si mi-am cumparat patrol :) ce noroc pe capul tau :ha::ha::ha:ca ai avut minte sa scapi de feroza dar sa cumperi patrol:ha::ha: acum on topic si eu m-am dat cu gume de 31" cu diferential aluminiu si planetare hd(verzi)si nu am rupt nici o planetara,doar o carcasa din prostia mea,dar mi-a dat Dumnezeu minte si mi-am pus punte :ha::ha::ha: 1 suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Re: 31` pe vitara eram si eu cat de cat on topic..... vroiam sa scot in evidenta ca nu o sa tina grupul fata la roti de 31" o fi vitara sau feroza cam tot aia E... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: 31` pe vitara eram si eu cat de cat on topic..... vroiam sa scot in evidenta ca nu o sa tina grupul fata la roti de 31" o fi vitara sau feroza cam tot aia E... grupul stock(cel din aluminiu) sigur nu tine, eu din start am zis ca imi pun `31 doar impreuna cu unele modificari pe care tu nu le-ai facut, deci nu ai de unde sa stii daca o sa tina sau nu...deci esti of-topic:grin: serios acum...m-am hotarat: o sa fie bl de 2 cm, diferential de fonta, planetare hd(verzi), alti suporti la diferential, camber adjustment bolts si silverstone mt 117 extrem de `31 :banana am comandat deja toate piesele, in afara de o planetara verde pe partea dreapta pe care nu am gasit-o deocamdata...daca are cine p`acasa... An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Noiembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: 31` pe vitara in sfarsit au venit si cauciucurile...intre timp am facut celelalte modificari...urmeaza sa tai din aripi...si gata:j An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexxis888 Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: 31` pe vitara Eu abia astept sa vad cum se comporta motorul cu cauciucurile astea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Re: 31` pe vitara Eu abia astept sa vad cum se comporta motorul cu cauciucurile astea... se comporta chiar foarte bine,are vana in el acel motoras sa duca gumitele alea:wink: suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Noiembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Re: 31` pe vitara cam asa arata masina cu aripile taiate si cu cauciucurile montate... An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Re: 31` pe vitara Si vrei sa zici ca l-ai bagat in noroi destul de mare si iai dat gaz si nu s-a rupt fata???? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexxis888 Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Re: 31` pe vitara Arata bestial!!! Pune un filmulet ceva ,sa vedem ce poate cu gumele astea,ca de sunt ok si al meu primeste o pereche. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Re: 31` pe vitara Arata bestial!!! Pune un filmulet ceva ,sa vedem ce poate cu gumele astea,ca de sunt ok si al meu primeste o pereche. uite vitara pe 31 cu bascule pe fata si diferential de Alu suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Noiembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: 31` pe vitara Arata bestial!!! Pune un filmulet ceva ,sa vedem ce poate cu gumele astea,ca de sunt ok si al meu primeste o pereche. nu am iesit pe teren cu masina pentru ca, deocamdata, masina e inca la tinichigeriu...aveam ceva probleme la praguri si la podea. cu ocazia asta i-am dat jos toata mocheta, pentru ca tinea umezeala, si o antifonez. An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexxis888 Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 (editat) Re: 31` pe vitara ce noroc pe capul tau :ha::ha::ha:ca ai avut minte sa scapi de feroza dar sa cumperi patrol:ha::ha: acum on topic si eu m-am dat cu gume de 31" cu diferential aluminiu si planetare hd(verzi)si nu am rupt nici o planetara,doar o carcasa din prostia mea,dar mi-a dat Dumnezeu minte si mi-am pus punte :ha::ha::ha: ce punte ai pus ? sj 413,sj 410 sau samurai,sunt pe cale de a achizitiona o punte de sj 410 dar nu stiu sigur daca potriveste pinionul si coroana de vitara in ea,restul modificarilor nu ma ingrijoreaza.Sunt foarte hotarat pentru ca ieri am rupt o planetara cu cauciucuri 205/75/15 MT,si nu mai vreau sa aud de planetare. Editat Noiembrie 20, 2011 de alexxis888 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Noiembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Re: 31` pe vitara nu mi-am pus punte. masina a pierdut ceva din putere...pe asfalt de-abia ii dai a cincea...in teren nu s-a simtit asa tare poze noi cu masina: An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexxis888 Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 (editat) Re: 31` pe vitara Frumoase masini si frumoase peisaje,asta inseamna libertate... Deci masina pierde din putere... inseamna ca trebuie modificari in grupuri sau cutia de transfer... mai greu de facut asa ceva la vitara. Stiu ca nu ti-ai pus punte ,eu l-am intrebat pe adam in legatura cu puntea. Editat Noiembrie 22, 2011 de alexxis888 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate