cos Postat Octombrie 7, 2011 Partajează Postat Octombrie 7, 2011 Asa cu e normal pentru acasta parte a lumii , am renuntat la barele stabi de la partea de masina care e Y61 ( masina e din mai multe generatii si din animale diferite , aici discutam strict la subiect = bara stabi fata ). Bara stabi fata de Y61 are o cocoasa care atirna in jos , acesta curbura fiind necesara pentru a face loc traseului de evacuare la Y61 . Asa cum e montat ansambul punte + brate fata la mine curba respectiva e absolut inutila , si n-ar face altceva decit sa fie o agatatoare sigura in teren . Daca adaugam si faptul ca masina e lunga , si tendoanele fata se prind de sasiu cu drop-box si astfel stau in pozita corecta in care unghiurile directiei nu sint afectate , situatia e cu atit mai nesatisfacatoare . Asa ajung la necesitatea de a monta alta bara stabi pe fata , dar care sa nu aiba nici o curbura . Intre brate ar trebui sa fie cam 900-950 mm , si sa provina de la o masina ...grea .Bratele pot avea diverse sisteme de prindere , oricum e unicat , iar bieletele stabi vor fi foarfeca decuplabile . Deci se poate adapta cam orice varianta . De ce mai pun stabi = trebuie , nu suntem fermieri adevarati , mai mergem si pe asfalt . Care-i aia cistigatoare ? Ca mi-am terminat mintile la frontiera Nissan , si alta nu cunosc . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 (editat) Re: Inlocuire bara stabilizatoare Buna seara ! Este ceva ce te opreste sa-ti construiesti una asa cum ai nevoie ? Oteluri sa gasesc de orice fel, forja la fel, iar indoitul la cald nu cred ca prezinta probleme. Uzinatul unor orificii nici atat... Sau sa mergi pe idei gata concepute pentru situatii ca a ta, adica ceva de genul de mai jos, cu rata de "elasticitate" variabila: Stima, Dragos Editat Octombrie 9, 2011 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Re: Inlocuire bara stabilizatoare La o bara de torsiune de suspensie m-am gindit si eu prima data , insa cele care sint la indemina sint prea rigide , speram sa stie cineva de o bara folosita pe o masina ..si s-o gasesc ca si piesa de schimb , noua sau SH . Toate astea ca sa n-o bag la indreptat ( oarecum ) pe cea originala ... Foto de mai sus e sublima , dar prea exotica pentru mine ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Re: Inlocuire bara stabilizatoare Cred ca o sa montez bara originala , dar amplasata invers cu cocoasa in sus . Spatiu sub motor e destul . Asta numai daca nu cumva se loveste de al doilea amortizor ....masurat ochiometric e cam la limita , plus ca solicitarile ar fi mai dezavantajos plasate pe sasiu..... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate