Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ce modificari se pot face pt a-i mari forta batranului hdj80?

ALPINA

Postări Recomandate

Mai concret vroiam sa intreb daca a pus cineva turbina mai mare pe 80u' cu 12 sau 24valve?Daca da de care/unde ...cum se comporta..?

Am vazut ca unii le modifica turbinele originale(marindu-le ,,gura,,)!Stiti careva ceva?

NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ce modificari se pot face pt a-i mari forta batranului hdj80?

daca vrei marirea turbinei te trimit la niste baieti care le trimit in anglia..vin in 2 sapt inapoi si costa vreo 700 euro parca.

din punctul meu de vedere turbina de 80 e de conceptie veche, in locul tau as pune una cu geometrie variabila. aceiasi baieti fac si treaba asta. daca vrei ma interesez ce turbine din astea noi sunt compatibile cu un 4.2 td vechi

Link spre comentariu

te rog mult campionule:grin:!intereseaza te la ei ce turbina sa-i pun sau daca le lucreaza ei p'astea vechi si cat vor?A...si ar mai fi ceva:pe care motor ar da randament mai bun pe 12 sau pe 24valve?

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

astept si eu raspunsul,nu ca as avea nevoie de mai multa putere,dar nu se stie niciodata,e mai bine sa ai extra.

Are you sure,you want me to lead !!!???
Link spre comentariu

cea mai ieftina metoda ar fi un restrictor de gaze!Sa vedem de unde-l procuram

a doua ca si costuri este montarea unui intercooler

a treia marirea gurii de la turbo+paletii(CINE O FACE ASTA LA NOI??)

supape marite...axa cu came mai agresiva..admisie custom ar fi urmatoarele pe lista:wink:

Link spre comentariu

scriu si aici , am vorbit azi cu baietii.

din punctul lor de vedere cel mai pretabil pentru cresterea performantelor ar fi varianta cu 24 valve. la care daca mergi la ei pot monta o turbina mai mare si garanteaza ca motorul ajunge undeval in zona 200 cai.

bani sa fie....

Link spre comentariu

Eu as zice asa ...cautati sa aduceti masina cat mai in mintile ei ...si nu va mai trebuie tunning! Pana la urma nu e masina de curse ...e masina de drum lung, de expeditie ... si putere are slava domnului ...destula ...

Degeaba pui turbina mai mare daca motorul e praf ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Eu as zice asa ...cautati sa aduceti masina cat mai in mintile ei ...si nu va mai trebuie tunning! Pana la urma nu e masina de curse ...e masina de drum lung, de expeditie ... si putere are slava domnului ...destula ...

Degeaba pui turbina mai mare daca motorul e praf ...

Corect Yonut..ai si tu dreptate..dar daca turbina e mai mare si arderea poate fi mai eficienta..de aici si cresterea in putere(o crestere naturala as spune eu).

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

@Yonut-eu ma rfeream la un motor in mintile lui!(nu la cel pe care-l banuiesti tu) Si din punctul meu de vedere daca se mai ,,storc,, 30-50cp fara sa-i afecteze cu mult longevitatea MERITA!

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

nu se baga nimeni la noi sa modifice gura/paletii turbinei originale?(cu alte cuvinte sa nu fie nevoie sa schimbam turbina dar sa o facem mai ,,rea,,)

Link spre comentariu

sa ne amintim de batranele 80-uri

cine ne lamureste ce avem aicihttp://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=157703852&lang=de&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=24100&makeModelVariant1.modelId=19&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&negativeFeatures=EXPORT&daysAfterCreation=3&pageNumber=1

Editat de ALPINA
Link spre comentariu

si eu cred la fel despre masina postata!

MODIFICAREA mi-a atras atentia!Cine ne poate lamuri ce are motorul ala in + si ce avantaje ar avea:tk

Link spre comentariu

Vad ca anuntul ala a fost "sters preventiv din motive de securitate" asa ca nu am putut sa vad despre ce e vorba.

Ce s-ar putea face? Intercooler? Si mai ales un exhaust gas temperature (EGT) gauge daca se fac modificari de astea gen turbo diferit/tunat etc. Vorbesc strict ca amator, habar nu am de chestii de astea, dar am observat ca majoritatea spun ca EGT e esential ca sa-ti dai seama daca totusi boost-ul e prea mare si iti va distruge motorul... Si tot asa am auzit ca multe utilaje grele au EGT standard, din acelasi motiv.

Daca zic prostii ma scuz, ca am zis si doar eu ce am auzit pe la altii :ha:

Personal ramin la parerea ca (aproape) orice crestere de putere creste si uzura si scade fiabilitatea... dar la un motor care tine minim 500,000km daca creste uzura 25% banui ca nu conteaza chair asa mult!

Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu

Din primele poze ...pe care le-am vazut parea a fi un motor benzinar de 4.5.

Motorul de 80 este unul extrem de fiabil. In afara de upgradeul fitrului de aer (filtru K&N) si o tratatie cu filtru original de ulei si un ulei bun ...la timp nu stiu ce upgrade i-ai mai putea face.

Mai degraba te uiti la rapoarte ... sa mai schimbi una alta pe acolo. Si daca nu ai blocante in punti ...le schimbi cu unele care au.

In rest masina trage ca un magar ... pe orice teren.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Arata a fi un Cummins diesel... am vazut undeva pus pe un Toyota seria 40.

Am cautat la astia: http://www.marks4wd.com/index.html la repezeala dar n-am gasit chiar conversia asta.

Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu

Motorul din link-ul pus de Alpina e un Cummins 4BT, de 3.9l, 4 cil in linie, 105 CP si 265 lb-ft.

E o conversie preferata de americani, pentru Toyotele pe benzina. Au kit-uri de adaptare la cutiile automate sau manuale prezente pe FJ sau FZJ.

E un motor fiabil, economic si puternic dar e fffff zgomotos.

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

Ms de lamuriri!

De unde s-ar putea lua cel mai ieftin kit turbo pt a transforma un 80 aspirat in TD??:tk

Link spre comentariu

Prin Australia se gasesc tot felul de producatori de kit-uri dar nici unul nu e ieftin:

http://www.safarisnorkel.com/turbo/1hz_80/st1hz80.htm

http://www.turboglide.com.au/turbochargers/toyota80-100.htm

http://www.axtturbo.com.au/1hz_42l_engine.html

Preturile pt un kit complet incep de la 3000 de dolari australieni si cu accesorizare completa poate depasi usor 5000 dolari.

Pt un cost mai redus se poate incerca fabricarea fiting-urilor si a tevilor de evacuare si admisie pe plan local folosind ca baza un Garret GT28.

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

Pare sa fie cea mai comoda solutie ...flansa simpla dreptunghiulara , patru suruburi , se poate roti admisia pentru o pozitionare convenabila , iar costul reconditionarii totale a turbinei nu sare de 1000 lei . Achizitia uneia sh e nesemnicativa ca si pret... Poate fi si portata , dar nu e mare crestere...

La Garret 28 se poate rezova debitul de carburant doar din pompa de injectie ... ( ...cred , nu stiu sigur ...) fara schimbarea injectoarelor ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare