Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope legale pentru iarna

BogdanAWD

Postări Recomandate

Se discuta intens acum de obligativitatea anvelopelor de iarna de la 1nov., cu toate ca nu am vazut in nicio lege sa fie mentionata aceasta data. Din cate am citit in LEGEA nr. 161 din 11 iulie 2011 privind aprobarea Ordonantei

Guvernului nr. 5/2011, este interzisa conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă. Ramane insa eterna interpretare, care sunt considerate anvelopele de iarna. Intra in aceasta categorie si cele M+S, deci All Season, dar fara fulgul de zapada? Intreb pentru ca sunt sigur ca multe anvelope cu profil perfect pentru zapada, ex. Voltyre nu au acel fulg. Inseamna ca nu e legal? In plus, pe polei si gheata, sa fim seriosi, nu merg decat senilele...Voi cam ce ati inteles din aceasta lege? Personal eu pun iarna rotile originale cu profilul de fabrica pe care scrie M+S. Stiu ca nu se comporta bine pe zapada, dar din punct de vedere legal sper ca sunt acoperit...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare