Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samurai de 1000 cmc intrebari?

MAsterD

Postări Recomandate

Va salut , sunt fost posesor de pajero mk1, si acum vreau sa trec la samurai.Motiv consumul.

Recunosc ca nu am citit forumul pe sectiunea samurai.

Intrebari: Exista samurai de 1000 cmc pe injectie?

Cum pot afla daca are blocant spate, unde sa ma uit?

Care ar fi consumul doar pe drumuri forestiere si de tara, fara sosea?

Va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Samurai de 1000 cmc intrebari?

Modelul SJ410 nu are injectie, poate doar modelele spaniole (santana,) e carburator cu aspiratie orizontala (diferit de ce-l de 413 sau samurai) este si mai simplu si nu are nici o gramada de vacumuri.

Toate modelele SJ410 de provenienta 100% japoneza , au blocant pe spate, si il poti observa dupa maneta in forma de T de langa frana de mana si sistemul blocantului situat

pe puntea spate , langa carcasa differentialului.

Consumul : teren + sosea 7%, pe asfalt ce-l mai mic consum a fost de 5%.

Editat de f_zoltan
mesaj comercial in topic tehnic

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Modelul SJ410 nu are injectie, poate doar modelele spaniole (santana,).

Din 1995 motorul de 1.0 (45cp) a incorporat injectie avand 55cp (depinzand de tarile unde sau comercializat). Asemenea s-a intamplat cu motorul de 1.3 (64cp) avand, dupa 69cp.

Toate modelele SJ410 de provenienta 100% japoneza , au blocant pe spate, si il poti observa dupa maneta in forma de T de langa frana de mana si sistemul blocantului situat

pe puntea spate , langa carcasa differentialului.

Blocant pe spate, din fabrica? N-am vazut/auzit pana acuma. (Nu vreau sa contrazic pe nimeni).

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

masina ii din 93, motor de 1000 vanzatorul sustine ca ii injectie, si nu are blocant. fara rugina la 1400 ii scump? precizez ca il voi folosi doar in offroad.

la ce sa ma uit sa imi dau seama ca ii injectie si nu carburator.?

Editat de Astral
Link spre comentariu

la ce sa ma uit sa imi dau seama ca ii injectie si nu carburator.?

Pai te uiti in primul rand la codul motorului.

1000cmc (970cmc) ar trebui sa aiba codul F10A. Si in mod normal astea sint cu carburator.

Mai uita-te si la seria de pe sasiu (la roata dreapta fata). Daca zici 1993 si 1000cmc, precis nu incepe cu JSA....

Daca poti fa niste poze si pune-le aici.

Link spre comentariu

sa inteleg ca nu poate sa fie injectie cu motorul de 1000 din 93.

nu am poze , si masina am vazut-o doar 5 minute. ii la 50 km de mine.

blocant oricum nu are.

pretul ii acceptabil sau sa mai caut pana gasesc cu blocant in bani astia?

Link spre comentariu

Daca e fara rugina (dupa cate am vazut e rar sa gasesti fara) si motorul suna bine... Dupa cate am citit i veti da folos numai in off asa ca modificari o sa-i faceti si i veti putea adauga si un blocant asa ca nu e musai sa aiba blocant din fabrica. Totul depinde daca nu va grabiti in achizitionare sa pentru ca poate aparea ceva mai bun...

Cu respect,

Teodor.

masina ii din 93

Sinteti sigur ca e din '93?

Cu respect,

Teodor.

Editat de f_zoltan
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Am avut Sj410 de Japonia si nu avea blocant din fabrica.Codul motorului este pansonat(la F10 A) linga electromotor.Nu aam auzit , dar nici nu contest existenta motorului de 1.000 cmc, pe injectie.La cel pe carburator, exista doar un sinbgur fir electric pe carburator, si cele de la sondele de apa si ulei pe blocul motor.Daca exista pe injectie, ar trebui sa aibe mai multe fire/mufe electrice in zona asa zisului carburator, un ECU(calculator de injectie ) preferabil sub torpedou si in primul rind ar trebui sa aibe catalizator.

Link spre comentariu

Poate fi o combinatie de masini cum am si eu. Eu in acte am SJ410, dar motorul este de 1.3 cu carburator(trecut in carte), iar capota are o placuta unde zice ca provine de la un SJ500. Poate ca si asta al tau e un SJ 410 cu motorul original inlocuit cu un 1.3 cu injectie, important e sa figureze in acte ca sa nu ai probleme.

PS. @ Viti_96RO Eu de 410 cu injectie nu am auzit, nici de motor de 1000 de dupa 95. Poate informatiile mele sunt gaunoase, dar as fi foarte mirat sa aflu ca au mentinut motorul de 1000 atat de mult, in conditiile in care cel de 1.3 a fost introdus inca din 84, iar in State incepand din 90 a aparut si modelul cu injectie. Privitor la blocantul de fabrica, iti recomand sa dai un search, atat la sectiunea SJ cat si la sectiunea vanzari, s-a discutat destul despre asta si au fost si cateva punti spate de vanzare cu blocant de fabrica.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Poate fi o combinatie de masini cum am si eu. Eu in acte am SJ410, dar motorul este de 1.3 cu carburator(trecut in carte), iar capota are o placuta unde zice ca provine de la un SJ500. Poate ca si asta al tau e un SJ 410 cu motorul original inlocuit cu un 1.3 cu injectie, important e sa figureze in acte ca sa nu ai probleme.

PS. @ Viti_96RO Eu de 410 cu injectie nu am auzit, nici de motor de 1000 de dupa 95. Poate informatiile mele sunt gaunoase, dar as fi foarte mirat sa aflu ca au mentinut motorul de 1000 atat de mult, in conditiile in care cel de 1.3 a fost introdus inca din 84, iar in State incepand din 90 a aparut si modelul cu injectie. Privitor la blocantul de fabrica, iti recomand sa dai un search, atat la sectiunea SJ cat si la sectiunea vanzari, s-a discutat destul despre asta si au fost si cateva punti spate de vanzare cu blocant de fabrica.

Informatile le-am scos de aici: http://es.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Jimny sectiunea de istorie a 8-a linie.

Imi cer scuze pentru ca nu m-am exprimat bine (de fapt am spus ca poate fi pe injectie daca e din anul 1995 si depinzand de unde sa comercializat, dar nu am fost atent ca in Europa nu sint SJ-uri cu motorul de 1.0 PE INJECTIE). Cand voi avea timp voi da search si voi cauta despre tema cu blocantul.

Imi cer scuze inca o data pentru ca v-am dus in eroare:al.

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

daca ii de 1000 sigur ii pe carburator. cum imi dau seama daca ii de 1000 si in realitate si in acte? joi merg sa vad iar masina o sa fac cateva poze si daca o cumpar si daca nu.

va multumesc de lamuriri

Link spre comentariu

"En el año 95, los motores pasaron a tener inyección electrónica, pasando el Samurai 1.0i (ó MIL, según mercados) a 55 cvs, y el Samurai 1.3i a 69 cvs. Ligeros retoques interiores, sobre todo en los guardafangos y parrilla nueva, completaron los cambios que revivaron estéticamente a éste veterano."

Nu pricep eu prea multa spaniola(mai ales daca e vorba de fineturi gramaticale), dar propozitia care a indicat-o Viti_96RO ii da lui dreptate, macar la nivel teoretic. Chiar m-a facut curios unde s-a mai fabricat motorul de 1000 suficient de mult cat sa fie modernizat. Eu mizez pe Japonia, ei fabrica cilindree mai mica pentru cam tot ce produc pentru piata interna.

E fain sa poti citi wikipedia in diferite limbi, ca poti gasi informatii inedite.

Legat de blocant, uite un topic unde, in paralel cu alte modele de blocant aftermarket se aminteste (cu poze) de puntea spate cu blocant mecanic actionat cu cablu cu care unele exemplare au iesit din fabrica.:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40335-Blocant-spate-Samurai&p=415064&viewfull=1#post415064

Samurai incepator
Link spre comentariu

daca ii de 1000 sigur ii pe carburator. cum imi dau seama daca ii de 1000 si in realitate si in acte? joi merg sa vad iar masina o sa fac cateva poze si daca o cumpar si daca nu.

va multumesc de lamuriri

Ce-l de 1000, are capacul la distributie din tabla si nu e din plastic ca la 1300, are carburator mai micut si cu aspiratie orizontala. Lungimea motorului este vizibil mai mica decat un 1300, are mai putine fire electrice. Scrie SUZUKI pe capacul culbutorilor, are filtru de aer asemanator celui de dacie cilindric. Are pompa de benzina mecanica, situata in apropierea carbului. Nu stiu sigur, daca si ce-l de 1300 carburatie are tot asa, da 100% cele pe injectie au pompa electrica de benzina, acestea fiind indici materiale...celelalte le descoperi din coduri, serii , etc...

PS: toate modelele 410 sau aproape toate, au cutie cu 4 trepte car enu este compatibila cu motoru de 1300

asa arata un 1300 injectie http://image.4wdandsportutility.com/f/9082646+w750+st0/0704_4wd_16_z+1988_suzuki_samurai_buildup+engine_overhauled.jpg

...aici 1300 carburatie http://media.photobucket.com/image/SJ413%20carb%20engine/parabola85/engine1.jpg

si ce-l de 1000 carbuartie, usor de identificat: http://www.frenchgeek.com/imageslg/spitpolenglg.jpg

Editat de f_zoltan

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

"En el año 95, los motores pasaron a tener inyección electrónica, pasando el Samurai 1.0i (ó MIL, según mercados) a 55 cvs, y el Samurai 1.3i a 69 cvs. Ligeros retoques interiores, sobre todo en los guardafangos y parrilla nueva, completaron los cambios que revivaron estéticamente a éste veterano."

Nu pricep eu prea multa spaniola(mai ales daca e vorba de fineturi gramaticale), dar propozitia care a indicat-o Viti_96RO ii da lui dreptate, macar la nivel teoretic. Chiar m-a facut curios unde s-a mai fabricat motorul de 1000 suficient de mult cat sa fie modernizat. Eu mizez pe Japonia, ei fabrica cilindree mai mica pentru cam tot ce produc pentru piata interna.

E fain sa poti citi wikipedia in diferite limbi, ca poti gasi informatii inedite.

Legat de blocant, uite un topic unde, in paralel cu alte modele de blocant aftermarket se aminteste (cu poze) de puntea spate cu blocant mecanic actionat cu cablu cu care unele exemplare au iesit din fabrica.:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40335-Blocant-spate-Samurai&p=415064&viewfull=1#post415064

Se intelege destul de usor. Totusi, ar veni asa:

In anul 1995, motoarele au incorporat injectie electronica, avand 55cp (motorul de 1.000 cmc) si 69cp (motorul de 1.300 cmc). Mici retusuri interioare dar, in special presurile contra-noroiului si grila au fost schimburile care i-au predat viata estetic acestui veteran.

S-ar putea ca si in America de Sud sa fi fost samurai-uri 1.0 pe injectie dar nu sint sigur.

:tk pentru link-ul atasat.

PS: toate modelele 410 sau aproape toate, au cutie cu 4 trepte car enu este compatibila cu motoru de 1300

Din 1986 au fost si cu cutie de 5 trepte, care daca nu ma insel (corectatima daca e nevoie) este compatibila cu cea de pe 1.300.

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Eu nu cred ca are gaz din fabrica. Atunci nu era la moda gpl-ul. In ziua de azi majoritatea instaltiilor "de fabrica" sunt simple instalatii aftermarket. Nu sunt produse de suzuki, toyota sau alta marca.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Eu nu cred ca are gaz din fabrica. Atunci nu era la moda gpl-ul. In ziua de azi majoritatea instaltiilor "de fabrica" sunt simple instalatii aftermarket. Nu sunt produse de suzuki, toyota sau alta marca.

:g.

@MAsterD uitati aici un post in care se vorbesta despre instalatia gpl: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?39366-GPL&highlight=instalatie+gpl.

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Doar o mica precizare, capacul de la culbutori( de la chiulasa) este metalic la ambele tipuri de motoare.LA cel de 1,3 este din tabla si vopsit in negru( de aici si impresia ca e de plastic) iar la cel de 1,0 este turnat din aluminiu.

Ce-l de 1000, are capacul la distributie din tabla si nu e din plastic ca la 1300, are carburator mai micut si cu aspiratie orizontala. Lungimea motorului este vizibil mai mica decat un 1300, are mai putine fire electrice. Scrie SUZUKI pe capacul culbutorilor, are filtru de aer asemanator celui de dacie cilindric. Are pompa de benzina mecanica, situata in apropierea carbului. Nu stiu sigur, daca si ce-l de 1300 carburatie are tot asa, da 100% cele pe injectie au pompa electrica de benzina, acestea fiind indici materiale...celelalte le descoperi din coduri, serii , etc...

asa arata un 1300 injectie http://image.4wdandsportutility.com/f/9082646+w750+st0/0704_4wd_16_z+1988_suzuki_samurai_buildup+engine_overhauled.jpg

...aici 1300 carburatie http://media.photobucket.com/image/SJ413%20carb%20engine/parabola85/engine1.jpg

si ce-l de 1000 carbuartie, usor de identificat: http://www.frenchgeek.com/imageslg/spitpolenglg.jpg

Link spre comentariu

Doar o mica precizare, capacul de la culbutori( de la chiulasa) este metalic la ambele tipuri de motoare.LA cel de 1,3 este din tabla si vopsit in negru( de aici si impresia ca e de plastic) iar la cel de 1,0 este turnat din aluminiu.

PYZ, Cristian zicea de capacul de la distributie ca e din plastic, nu de cel de la culbutori :wink:

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Chiar m-a facut curios unde s-a mai fabricat motorul de 1000 suficient de mult cat sa fie modernizat.

M-am informat mai bine si aici in Spania, sint samuraie 1.0 pe injectie dar, cum am spus inainte, fabricate din anul 1995.

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare