adytt Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Ma numesc Adi, sunt din Pitesti si acum vreo 6 luni mi-am cumparat un Aro 10.4 din 1998 cu motor Daewoo A16 1.6 16V, servodirectie, diferential blocabil spate, cutie renault trafic. Initial masina era intr-o stare tehnica destul de rea intrucat a fost aproape parasita in curtea unui service mai bine de 5 ani. In perioada in care a stat in curtea service-ului respectiv au disparut de pe masina - bateria, un capac de la MRL, casetofonul, boxele, toate butoane de pe grila de la bord , 3 relee, un bandou dezlipit noroc ca era aruncat prin interior ,geamul de la sofer a fost spart , busonul de la rezervor - astefel a intrat multa apa in rezervor ,anvelopele sau copt in soare. masina a fost prevazuta cu alarma si inchidere din fabrica dar nu s-au mai gasit cheile cu telecomanda Cu toate acestea masina nu a avut decat probleme minore cu rugina. Intre timp i-am shimbat : pompa de benzina, plus o gramada de furtune, am dat rezervorul jos, l-am taiat in doua , l-am sablat pe interior si l-am sudat la loc, unul nou costa cam o treime din pretul masini, asa ca a meritat munca. i-am schimbat uleiul din motor , cutie , reductor si diferentiale. i-am pus toate butoanele la bord, am mai schimbat cate una alta chestii minore, apoi i-am pus un ambreiaj nou. Am deblocat franele , i-am facut pus cablu de frana de mana ca nu aveam i-am schimbat curea de distributie si rolele. Am si facut vreo 2 iesiri pe la munte sa vedem cum se comporta. Ar mai fi de facut urmatoarele : un set de anvelope mai bune, reparat diferential spate - are un pic de joc in pinioanele satelite, schimbat motoras pas cu pas, si probabil inlocuit garniturile acelea din cauciuc de la supape intrucat consuma ulei. atasez si cateva poze din perioada in care se afla in reparatii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adytt Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Aro 10.4 motorizare Daewoo 1.6 16V o poza ceva mai recenta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Aro 10.4 motorizare Daewoo 1.6 16V :brpentru ca ai reusit sa aduci masina la viata pentru ca ar fi pierit ca multe altele la fier vechi.Nu conteaza marca dar conteaza pasiunea.Punei niste sosoni buni si cu dif.spate reparat ai sa vezi ce poate masinuta.Succes in continuare. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Aro 10.4 motorizare Daewoo 1.6 16V salut faina masina, sa o folosesti cu placere am auzit ca datorita cupllui de la acest motor, la aceasta varianta se cam duc planetarele spate, se foarfeca dupa nuturi recomand sa iti faci o provizie de cel putin 4-5 perechi pana mai se gasesc la dezmambrari totodata, cand sa rut una, verifica si perechea ei, ca se pare ca se rup la interval de zile sau o saptamana forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plastec Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Re: Aro 10.4 motorizare Daewoo 1.6 16V Bun venit in familia "decarilor" Ai dus-o la tavaleala? Cum se comporta cutia de Renault? ARO 10.4 aka Greuceanu ... am cu ce Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adytt Postat Octombrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2011 (editat) Re: Aro 10.4 motorizare Daewoo 1.6 16V multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre, incercerc sa va raspund si eu pe rand. 1. sunt in cautarea unor anvelope bune 2.referitor la planetare - am mai auzit ca ar fi subdimensionate pentru cuplul dezvoltat, cand am terminat de reparat la ea am incercat sa vad ce poate: daca o calci, fuge rau ,pentru un ARO 10 e chiar impresionant. Din pacate nu se gasesc planetare modelul asta chiar pe toate drumurile, sunt modelul cel mai lung dintre cele care s-au montat, insa o sa cumpar un set .nu sunt imposibil de gasit. 3. am facut 2 drumuri montane respectiv forestiere - in zona Nucsoara - pana in varf de munte, se comporta excelent in traseu accidentat, insa datorita zvonului "cu planetarele" , am abordat denivelarile , bolovani si santurile cat mai delicat ,tinand cont de faptul ca esti nevoit sa folosesti reductor pe "greu"l cuplul la care sunt supuse planetarele este dublu. Cutia de renault -merge ca unsa - masina a circulat la viata ei doar 45.000km , nu are pierderi de ulei, este silentioasa, viteza a 5 - a este super pentru consum, in a 2 trage de rupe pana pe la 4500rpm, iar cu a 1-a pe "greu" la vale stai chiar linistit 4. maine o bag in reparatii iarasi, vreau sa rezolv problema consumului de ulei. 5. In principiu nu va fi o masina de tavaleala, imi place ca poti ajunge cu ea in locuri mai greu accesibile, si sa fiu sincer reparatiile au costat ceva bani, in afara de asta imi place si vreau sa o pastrez cat mai mult timp. Cu toate acestea garantat vor fi si momente de adrenalina. Editat Octombrie 12, 2011 de adytt Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plastec Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Re: Aro 10.4 motorizare Daewoo 1.6 16V Daca tot te apuci de revizie, zi si ce model de cutie este, ca ma apuc de studiat. ARO 10.4 aka Greuceanu ... am cu ce Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin100 Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Re: Aro 10.4 motorizare Daewoo 1.6 16V cred k stiu masina,era parcata in fata unui magazin,si era parasita cu rotile desumflate, era pozitionata cnd vin popa sapca spre centru,dak este aia am vrut eu sa o iau,dar mi.am luat M Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adytt Postat Octombrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Re: Aro 10.4 motorizare Daewoo 1.6 16V salut Sorin nu este acea masina, eu am adus-o cu platforma de la BACAU. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin100 Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Re: Aro 10.4 motorizare Daewoo 1.6 16V au aparut multe aro 10 in pitesti,si unele ff bune iar altele epave... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate