BygMen Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Sunt nou pe forum si sunt interesat sa imi schimb masina cu un Range Rover (mai vechi cei drept) Sunt interesat de modelul Range Rover 2.5 HSE (2001-2002) si sunt interesat care este diferenta de consum de la automata la manuala. Am inteles de la unele persoane ca automata in oras ia 13-14 l. si ca manuala ia 9 l.... e o diferenta destul de mare (4-5 L.) care ma face sa ma gandesc de 2 ori ce vreau sa iau (prefer automata ca m-am saturat sa tot schimb viteze...) Multumesc anticipat pentru raspunsuri :D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 (editat) Re: Consum Automata vs manuala ? Salut! Inainte de toate, o mica prezentare aici :http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor. Nu stiu cum este la Range Rover, dar la Freelander este diferenta de 1-1,5 l la consum, in functie de stilul de condus. Editat Octombrie 11, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BygMen Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Consum Automata vs manuala ? Ok stilul de condus.... dar si criteriile masini sunt importante.... Motorul, adica capacitatea cilindrica... si anul masinii. 1-1,5 litri nu suna mult dar daca e vorba de un motor mic de 1,8 ..... nu mai relaxat deloc :))daca vorbesti de versiunea de V6 atunci suna chiar ok :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Consum Automata vs manuala ? Sunt nou pe forum si sunt interesat sa imi schimb masina cu un Range Rover (mai vechi cei drept) Sunt interesat de modelul Range Rover 2.5 HSE (2001-2002) si sunt interesat care este diferenta de consum de la automata la manuala. Am inteles de la unele persoane ca automata in oras ia 13-14 l. si ca manuala ia 9 l.... e o diferenta destul de mare (4-5 L.) care ma face sa ma gandesc de 2 ori ce vreau sa iau (prefer automata ca m-am saturat sa tot schimb viteze...) Multumesc anticipat pentru raspunsuri :D. Ok stilul de condus.... dar si criteriile masini sunt importante.... Motorul, adica capacitatea cilindrica... si anul masinii. 1-1,5 litri nu suna mult dar daca e vorba de un motor mic de 1,8 ..... nu mai relaxat deloc :))daca vorbesti de versiunea de V6 atunci suna chiar ok :D Intai ar trebui sa te hotarasti exact ce masina iti doresti: 2.5dse nu e totuna cu TDV6. Primul e un motor BMW cu vechime de circa 20 de ani (ca si conceptie) in vreme ce al doilea este un motor Ford cu doua turbine si cu cel putin 10 ani mai tanar. In alta ordine de idei: diferenta de consum intre cutie automata si cutie manuala o da strict stilul de condus: daca in general aceasta diferenta, la aproape orice model de masina este intre 1-1,5l/100, stilul de condus poate creste consumul la orice tip de cutie si cu 30% fata de normal. Ca sa intelegi mai bine: colegul @DKWraith2Anen are doua masini identice, una cu cutie manuala alta cu cutie automata si ti-a spus diferenta de consum intre ele, in conditii similare de drum. Aceleasi masini, conduse de alte persoane au cu totul alte consumuri in conditii de drum similare. In cazul tau, luand in calul un Range, masina grea, diferenta de consum intre manuala si automata poate fi de 1-1,5/100 la un stil de condus normal sau poate fi chiar 5-6l/100 la un stil de condus sportiv. Mai sapa un pic pe aici pe forum si ai sa gasesti raspunsuri la aproape toate intrebarile tale. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Consum Automata vs manuala ? Pentru Freelander 1, ca sa nu zici ca vorbesc din auzite. Nu cred sa fie o diferenta prea mare la Range Rover. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BygMen Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 (editat) Re: Consum Automata vs manuala ? Eu cand am zis de versiunea de V6 ma refeream la Freelander nu la Range :P la range sunt interesat de 2.5 HSE. Dar daca e doar asa de mica diferenta.... suna foarte bine... nu o sa ma dau pe sport cu un Range Rover din 2001-2002 :)) pt asa ceva aleg alte masini.:P Adica eu ziceam asa.... un Freelander cu motor de 1,8 cutie manuala va avea un consum muuult mai mic/mare fata de un Freelander 2,5 V6 Automat... diferenta nu va fii doar de 1-1,5 litri in acelasi regim de condus, iar la Range... totusi Rangeul are cat 2700 de Kg....iar freelanderul cat are 1700-1800 Kg...? Am vazut ca sa inteles ca am zis Range ROver DTV6 nu am zis clar HSE :P. Editat Octombrie 11, 2011 de BygMen Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 (editat) Re: Consum Automata vs manuala ? Eu cand am zis de versiunea de V6 ma refeream la Freelander nu la Range :P la range sunt interesat de 2.5 HSE. Dar daca e doar asa de mica diferenta.... suna foarte bine... nu o sa ma dau pe sport cu un Range Rover din 2001-2002 :)) pt asa ceva aleg alte masini.:P Freelander V6 este doar cu cutie automata, iar 1.8 doar cu cutie manuala. La Range Rover este alta poveste. nu o sa ma dau pe sport cu un Range Rover din 2001-2002 :)) pt asa ceva aleg alte masini.:P Stai linistit, si Range-ul stie sa mearga sportiv, dar o simti la consum. Editat Octombrie 11, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BygMen Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 (editat) Re: Consum Automata vs manuala ? In clipa de fata am 2 masini pe care le conduc..... Honda CR-v 2006 2.2 140 HP si Jetta 2008 1.9 105 HP, Nu se compara Rangeul(Rangeul respectiv 2.5 HSE 2001-2002 NU vorbesc de sport 2006 si asa mai departe :))) la sport cu Honda :)) nu ma tin cu jetta dupa honda nici in visele mele :)) Editat Octombrie 11, 2011 de BygMen Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 (editat) Re: Consum Automata vs manuala ? In clipa de fata am 2 masini pe care le conduc..... Honda CR-v 2006 2.2 140 HP si Jetta 2008 1.9 105 HP, Nu se compara Rangeul(Rangeul respectiv 2.5 HSE 2001-2002 NU vorbesc de sport 2006 si asa mai departe :))) la sport cu Honda :)) nu ma tin cu jetta dupa honda nici in visele mele :)) Ca sa nu comparam mere cu pere. Honda CR-v este un SUV compact, Jetta este un sedan iar Range Rover, chiar si din 2001-2002, joaca in alta liga. Si hotaraste-te daca vrei 2001 sau 2002, ca sunt diferite. Editat Octombrie 12, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Re: Consum Automata vs manuala ? In clipa de fata am 2 masini pe care le conduc..... Honda CR-v 2006 2.2 140 HP si Jetta 2008 1.9 105 HP, Nu se compara Rangeul(Rangeul respectiv 2.5 HSE 2001-2002 NU vorbesc de sport 2006 si asa mai departe :))) la sport cu Honda :)) nu ma tin cu jetta dupa honda nici in visele mele :)) Si ca sa facem comparatia mai clara, daca dupa Honda CR-v nu poti sa te tii cu VW Jetta, s-ar putea sa nu te tii nici cu Honda CR-v dupa Range Rover 2.5 HSE. Ca sa intelegi comparatia, Honda CR-v este in acelsi segment cu Land Rover Freelander 1, iar cu Freelander-ul nu prea pot sa tin pasul cu un Range Rover 2.5 HSE decat cu Freelander KV6, si pina la un punct. Vis-a-vis de intrebarea ta legata de consum Automata versus Manuala, daca ai talpa "grea" si iti place sa conduci sportiv, poti sa ajungi la un consum aproape dublu. La o automata nu poti sa mergi la "consum", are parametrii ei unde schimba, chiar si pe modul Sport nu te lasa sa faci chiar tot ce vrei tu. Ca o incheiere, ai rabdare, vezi ce iti raspund posesorii de Range Rover, si nu mai incerca sa compari clase diferite intre ele! Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 (editat) Re: Consum Automata vs manuala ? Am mari dubii privind utilitatea acestei masini pentru tine (19 ani). Tu vrei de fapt o masina veche de 10 ani, Range Rover P38 (in 2002 este sfarsit de gama) cu motor de 2,5 l, automata si HSE (model de dotare full), sa o folosesti in oras si te uiti la consum? Parerea mea este ca nu consumul va fi problema ta cea mai mare. Citeste rubrica Range Rover si ai sa vezi cite probleme sunt la aceste masini. Intr-adevar este o nava spatiala dar fiabiliatea si probleme electrice lasa de dorit. Numai un pasionat al marcii ar cumpara asa ceva. Bafta. P.S. 13-14 l/100 km in oras automata iti da in cartea tehnica, dupa 10 ani nu mai reusesti. Editat Octombrie 12, 2011 de mariusg Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sini Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Re: Consum Automata vs manuala ? Intervin si eu cam tarziu ce-i drept :wink: A mea consuma in jur la 15-16l/100km urban, motor 2.5DSE, automata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Re: Consum Automata vs manuala ? Ca sa nu comparam mere cu pere. Honda CR-v este un SUV compact, Jetta este un sedan iar Range Rover, chiar si din 2001-2002, joaca in alta liga. Si hotaraste-te daca vrei 2001 sau 2002, ca sunt diferite. salut scuze ca ma bag peste acest topic, pentru ca vreau sa achizitionez si eu un P38 am tot studiat pe aici. Am vazut ca DKW zice ca exista diferente in 2001 si 2002 si probabil si intre alti ani. Ne poti zice si noua te rog cam despre ce diferente este vorba ca sa pot lua si eu o decizie informata in legatura cu achizitionarea acestui utilaj. Multumesc :rsp, Lucian Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 13, 2012 Partajează Postat Februarie 13, 2012 Re: Consum Automata vs manuala ? Este vorba de P38 (1995-2001) si de L322 (2002-2009). Nu sunt cel mai in masura sa vorbesc despre Range Rover, asa ca o sa-i las pe cei mai in tema sa-si exprime parerile/cunostintele. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Range Rover Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Re: Consum Automata vs manuala ? Ceao domnilor...Din ce reiese din discutie, imi permit sa fac cateva precizari care poate o sa lamureasca problema vis-a-vis de consum la RR 2001, 2.5 dse. Am un RR din 2001, varianta cu motor BMW. Consumul variaza clar in functie de stilul de condus , de ex...eu conduc foarte sportiv ceea ce-mi sporeste consumul undeva pana la 15-17l / 100 km,insa se poate si mai mult in cazul in care esti nevoit sa cuplezi reductoarele...In schimb, daca este condus intr-un mod responsabil, poate sa scoata un consum mediu de maxim 11-12l / 100 km...consum justificat zic eu pt o masina permanent 4x4 si la kg ei...Spor in alegerea ta, dar sa sti ca un astfel de model, daca este ingrijit nu are voie sa te dezamageasca... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Re: Consum Automata vs manuala ? am gasit 3 masini care ar fi acceptabile din punctul meu de vedere dar inainte de asta as avea o rugaminte. Daca doreste vreunul din utilizatorii de RR P38 de prin Bucuresti(Buzau, Ploiesti) sa ma dea si pe mine o tura sa vad si eu cum se simte si cum se misca o masina buna ca atunci cand m-oi duce la test drive sa am si eu idee la ce sa ma astept. Multumesc de ajutor Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate