Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cuplaj 4x4 la buton

veny

Postări Recomandate

salut. in marea varietate de masini din zilele noastre gasim, in cele mai noi. culajul pt 4x4 la buton(in cazul lui jimny) sau selector (la gv). caut raspunsuri , pt care va multumesc anticipat. cum se comporta aceste mecanisme electro-pneumatice, ce fiabilitate au, cat de sigure sunt, sunt probleme la cuplare ? mentionez ca, in cazul achizitiei unei astfel de masini, o voi folosi pt drumetii si drumuri forestiere.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...

Re: cuplaj 4x4 la buton

Am masina de serviciu un nissan navara 2005 ,cu cuplaj la buton,pot sa spun ca ,cupleaza destul de greu ,cu manevre fata spate si timp de asteptare peste un minut,uneori,in rest e ok

probabil masina ta e defecta, eu in locul tau as repara-o in loc sa ma plang.

Revenind la intrebare, a mea e din 98 si cupleaza cam in 4-5 secunde reductorul iar 4x4 (H) undeva la 2-3 secunde. Fara manevre inainte-inapoi sau alte rugaciuni.

Fiabilitatea este data de intretinerea sistemului, daca ai scapari pe traseul de vacuum normal ca nu cupleaza corect. In principiu aceste sisteme sunt concepute pentru a proteja transmisia de folosirea incorecta. Eu de ex prefer sa schimb un furtun sau un cap de planetara decat o cutie de transfer sau, si mai grav, o cutie de viteze.

Editat de u2_2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare