Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

xenon 35 vs 55 wati

u2_2
 Share

Recommended Posts

• 3 weeks later...

Re: xenon 35 vs 55 wati

Eu am avut pe vitara instalatie de 55w.

Luminau foarte bine, dar totusi trebuie reglate farurile bine, altfel este crima pentru ceilalti participanti la trafic.

Pentru offroad insa erau excelente. Si nu am avut niciodata nici o problema. Nici cu becurile nici cu balasturile.

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Multam.

Farurile trebuie reglate bine indiferent de becuri, ma gandesc eu... daca nu din respect pentru cei cu care imparti drumul, atunci din respect fata de tine, ca doar pe drum mergi, nu prin copacii de pe margine...

Deci cu electrica nu-i problema, e tot ce vroiam sa stiu.

Pai cel putin teoretic nu ar trebui sa fie probleme cu electrica, deoarece becurile normale sunt tot de 55w. Eu am avut o perioada halogen de 100W si nu s-a topit nici un fir, dar cum nu mi s-a parut nimic spectaculos, am pus xenon de 35 si sunt f multumit.

Am citit ca cel de 55 ar lumina cu 70% mai mult decat cel de 35, dar nu am vazut nici unul montat ca sa spun daca asa este.

Edited by wolfman

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Nu la fire si topit ma gandeam, ci la posibile interferente datorate impulsului de curent din balasturi catre bec, impuls cu o intensitate mai mare cu aproape 60%... Nu stiu pentru cat sunt gandite protectiile in mod normal. Stiti voi, P=U*I...

• 2 months later...

am avut si xenon 55 wsi pot sa zic ca cel putin ce-am avut io mergea exact la fel cu ala de 35,c-aveam si de ala si am pus intr-un far de 35 in altu de 55 si cu luxometru din ochii n-am vazut nici o diferenta.eticheta era mai tare in watti:grin:

Eu acum am 35w xenon pe pajero.

Pe vitara aveam 55w.

La mine diferenta este destul de mare, lumina vitarei era mult mai puternica decat la pajero acum.

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Eu acum am 35w xenon pe pajero.

Pe vitara aveam 55w.

La mine diferenta este destul de mare, lumina vitarei era mult mai puternica decat la pajero acum.

da dar ai mai imbatrinit cu un an de atunci:ga:ga:ga cred ca de asta vezi asa mare diferenta poate un control la "ofta" ti-ar prinde bine.:banana

Mitsubishi Pajero 3500 v6

intensitatea luminoasa mai tine si de geometria farurilor, nu numai de becul dinauntru.

eu de exemplu cele mai luminoase faruri le-am avut pe un Astra G.

nu cred ca e corect sa comparam faruri de la diferite masini atunci cand vorbim despre becuri.

• 4 weeks later...

intensitatea luminoasa mai tine si de geometria farurilor, nu numai de becul dinauntru.

eu de exemplu cele mai luminoase faruri le-am avut pe un Astra G.

nu cred ca e corect sa comparam faruri de la diferite masini atunci cand vorbim despre becuri.

Intensitatea luminoasa are unitatea de masura ''candela'' , iar un lucru clar este ca farurile nu sunt opace, nici translucide incat sa reţină din intesitate, iar geometria fiecărui tip de far este calculată în 99,99 % din cazuri de ingineri(nu că aş face reclamă proastă la vreun tip de automobile, ..Doamne fereşte..), acest calcul fiind în dependenţă cu vizibilitatea pe care o are şoferul asupra drumului pe timp de noapte sau vreme nefavorabilă(bineînţeles să nu îi orbească pe ceilalţi participanţi la trafic)!!!

Oricum,în opinia mea, aş căuta să pun un anume tip de bec pentru far care are cea mai ridicată intensitate luminoasă!!!... dat fiind faptul cĂ un bec de 35w consumă 12v şi un curent de aprox 3 amperi iar becul de 55w 12v la 4,6 amperi, comparaţia se va face după gradul de intensitate luminoasă!!!:lr

:tk1 ((ăsta îs eu...:ha: ))

• 1 year later...

lumina de xenon este lumina rece nu topeste farul

Lumina de xenon poate fi rece sau calda in functie de temperature de culoare. Peste 5500 K mergand spre 7-8000 K, lumina devine mai albastra si putem vorbi despre o lumina rece. Sub 5500K, cu cat valoarea este mai mica, lumina devine mai rosiatica si putem vorbi de o lumina calda. Becuri xenon gasim si cu 6000 K si cu 4000 k. Cine ridica probleme farului sau instalatiei electrice este caldura dezvoltata de bec, in cazul becului xenon temperature este destul de mica, insa ATENTIE, sunt comercializate becuri cu halogen cu tenta albastra drept xenon.

http://www.quadratec.com/products/97009_301.htm

Astea sunt farurile care le am acum pe masina si vin echipate cu astfel de becuri teapa si nu sunt luate din Vitan. Eu am avut nevoie doar de far.

Rubicon 2.8

Eu am avut instalatie cu becuri de 6000k ,55W pe un Opel Astra G.

In fata masinii noaptea era o lumina perfecta pentru condus. Chiar imi aduc aminte ca intr-o noapte m-au intrebat unii pe Valea Oltului prin statie ce becuri sunt ca se vede super :grin:

Nu s-a incins/topit nimic in 4 ani de zile deci le recomand .

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use