alexbikerul Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 salut.am degand ca masina mea patrol y60 motor de 2,8 sa fie transformata intr-o tubulara la fratii cernescu din timisoara masina va fi doar din teava se vor pastra doar puntile si eventual motorul indeea e ca vreau sa intreb daca as vrea sa schimb motorul ce sa pun in loc....unul mai puternic vreau niste pareri cu diverse motoare si cutii de viteze la care sa pot sa adaptez cutia de transfer de la y60 eu am gasit cv masini prin germania dar nu stiu daca merg.....volvo 850 care are 200 cp sau cv de gen multumescc mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ciprian28 Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 (editat) Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara pai baga un motor de skyline rb 25 sau rb26 si ai instant 250 sau 280 hp.si vine unu la unu pe cutia de patrol de 2,8 tdi :h5 cam asa se misca o masina cu astfel de motor [video=youtube;jMwL-qXGjYs] Editat Octombrie 18, 2011 de Astral range rover classic range rover vogue l322 4.4 v8 Nissan skyline R33 GTR :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 (editat) Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Un pont mizer: vezi ca sunt la vanzare pe forum niste Y60 benzinare sau daca ti se pare scump atunci ANGLIA... decat sa te complici ... cu nu stiu ce motoare sau alte nebunii ... Partea de caroserie, interior si ce nu iti mai trebuie o vinzi ...ramai cu motorul, cutia, reductorul, cardanele, puntile si schimbi doar grupurile daca e cazul...Nu sunt foarte multi cai dar suficienti ... Motorul ala benzinar ...daca te stresezi bine la buzunar il faci din 180cp ...450 cp sau chiar 600 cp ... :grin: ... Avantajul: nu trebuie sa te apuci sa faci flanse si tot felul de modificari ...iei ce te intereseaza de pe benzinar (inclusiv plansa de bord) si pui pe sasiul tau ... Gandestete bine ce vrei, uita-te in buzunar si dupa aia judeca in profunzime cand te apuci de un asemenea proiect: 1.Cate proiecte vechi de acum cativa ani (masini ultramodificate) mai sunt alive astazi? 2.Intreaba-i pe posesorii lor cat au investit in ele pana acum sa le mentina alive. Ca si constructie de tubulare (am tot respectul ptr fratii de la TM si ptr ceea ce fac) DAR ai analizat toate ofertele de pe piata in ceea ce privesc acest tip de proiecte? LE -detin un Y60 4.2 benzinar ...e ALTCEVA. Nu se poate compara nici macar cu un LC80 4.2 TD ... :grin: Editat Octombrie 17, 2011 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara toata problema este ca motorul de 4.2 fie benzina fie diesel este extrem de greu... fata este mult prea grea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Motorul TB42 are in jur de 300 de kg fara anexe... in comparatie cu RD28T care are cam 210kg (sper sa nu ma insel). consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Nu stiu sa spun cate kg are, dar si al meu de 2,8 cand da de noroi pur si simplu parca "sare cap" :))) am vazut masini usurate pe fata si pot sa spun ca singurul dezavantaj la nissan ii ca este greu, dar este greu pt ca are o mecanica de exceptie. Cumva daca s-ar muta centrul de greutate mai spre spate ar fi ideal. Chestia cu mutatul racirii si a troliului nu ajunge. Un preten acu lucreaza la un proiect 4,2 benzina de audi pe sasiu si punti de y60 motorul mai la mijloc. Speram sa iasa bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 (editat) Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Benzinarul V8 de 4.2 de la Audi are 210 kg ...280CP si 400Nm/4000 rpm. Benzinarul 6 in linie de 4.2 TB42 de Nissan are 300 kg ...180CP si 320 Nm/3200rpm Improvizarea unui sistem de flanse sau adaptari de cardane ptr a monta o cutie sau alte punti decat cele gandite initial de constructor pot da mari dureri de cap. Cand ai buget un buget nelimitat ...te poti apuca sa creezi nave spatiale cu roti. Pot sa nu iti placa ...sa le arunci ...si sa te apuci iar de treaba. Cand doresti sa o faci in limita unui buget (traim totusi in Romania) ...trebuie sa fi atent la multe aspecte. Orice greseala sau experienta in plus se va simti prima oara in special in buzunarul tau. Motorul RD28T are si alte lucruri care nu sunt ok ...de exemplu ambreiajul ...e subdimensionat. Editat Octombrie 17, 2011 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Pai dc la y60 zici tu ca ii subsimensionat (nu te contrazic) atunci cum ii la samurai?:) sincer eu ma dau in teren de doi ani cu y60 si 1,5 ani am avut roti pe 37,5" cu beadlock aprox cam 75 kg/roata + false, si nu am schimbat nici un ambreiaj. Revenind la motor, o sa revin cu ceva poze despre acel proiect, numai ca trebuie sa ajung pe la tip pe la hala. Sincer eu cred ca o sa iasa bine. Acu ramane de vazut. Nu ii tot una sa ai 300 kg deasupra la puntea fata, sau 210 kg cum spui tu, cu vreo 40 cm in spatele puntii fata si mult mai jos. Si eu sunt de parere ca, cu cat le modifici mai mult cu atata cedeaza mai repede, dar dc omul vrea isi face:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbikerul Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara ideea in acest topic era de ce motor as putea pune la care sa leg cutia de transfer.nu de cati bani voi cheltui sau ca va ajunge la remat.multumesc mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ciprian28 Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Un pont mizer: vezi ca sunt la vanzare pe forum niste Y60 benzinare sau daca ti se pare scump atunci ANGLIA... decat sa te complici ... cu nu stiu ce motoare sau alte nebunii ... Partea de caroserie, interior si ce nu iti mai trebuie o vinzi ...ramai cu motorul, cutia, reductorul, cardanele, puntile si schimbi doar grupurile daca e cazul...Nu sunt foarte multi cai dar suficienti ... Motorul ala benzinar ...daca te stresezi bine la buzunar il faci din 180cp ...450 cp sau chiar 600 cp ... :grin: ... Avantajul: nu trebuie sa te apuci sa faci flanse si tot felul de modificari ...iei ce te intereseaza de pe benzinar (inclusiv plansa de bord) si pui pe sasiul tau ... Gandestete bine ce vrei, uita-te in buzunar si dupa aia judeca in profunzime cand te apuci de un asemenea proiect: 1.Cate proiecte vechi de acum cativa ani (masini ultramodificate) mai sunt alive astazi? 2.Intreaba-i pe posesorii lor cat au investit in ele pana acum sa le mentina alive. Ca si constructie de tubulare (am tot respectul ptr fratii de la TM si ptr ceea ce fac) DAR ai analizat toate ofertele de pe piata in ceea ce privesc acest tip de proiecte? LE -detin un Y60 4.2 benzinar ...e ALTCEVA. Nu se poate compara nici macar cu un LC80 4.2 TD ... :grin: trebuie sa te strezi foarte tare la buzunar sa faci motorul de 4,2 de 600de hp undeva la vreo 10 000 de euro asa ca eu tot la parerea cu motorul de skyline raman pt ca este foarte simplu de montat avand in vedere ca se potriveste fara modificari pe cutia de viteze care tu o ai deja este un motor fiabil si 250 hp vin de fabrica daca scoti cat ul ,faci o alta evacuare si cresti presiunea in turbo de la 0,6 bari la 0,9 bari ajungi lejer la 300 de hp cu niste costuri infirme si fata de consumul de carburant al motorului de 4,2 asta iti cosuma sigur jumatate respectiv 12 -15 in conditi normale si in regim de concurs nu sari de 30de litri la suta :h5 range rover classic range rover vogue l322 4.4 v8 Nissan skyline R33 GTR :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 (editat) Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Da intradevar, fara stres la buzunar nimic nu se face ... :wink: Dar si rezultatele ... Nu zic ca motorul pe care il recomanzi tu Cipriane ...nu ar fi bun ... DAR ...:wink: Pretul unui kit de turbo ...il gasesti aici ... 3000 euro ... + transportul + montajul http://www.quickspool.com.au/default/turbo-kits/nissan-kits/tb42-turbo-kits/tb42-600hp-turbo-kit.html Partea proasta e ca nu tine prea mult... :wink: Editat Octombrie 18, 2011 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara niste costuri infirme si fata de consumul de carburant al motorului de 4,2 asta iti cosuma sigur jumatate respectiv 12 -15 in conditi normale si in regim de concurs nu sari de 30de litri la suta :h5 Aici dami voie sa te contrazic. Noi ne dam cu rd28t si in regim de concurs consuma undeva la 60%. Cel de 4,2 benzina tot in regim de concurs ia undeva peste suta la suta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbikerul Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara atunci daca este destul de greu sa pun alt motor da-ti solutii ce pot sa fac cu motorul meu....daca pot pune o alta turbina si asa mai departe....sa fie undeva la 160 170 cp mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ciprian28 Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara atunci daca este destul de greu sa pun alt motor da-ti solutii ce pot sa fac cu motorul meu....daca pot pune o alta turbina si asa mai departe....sa fie undeva la 160 170 cp pai in conditile astea ai nevoie de urmatoarele turbina cu geometri variabila (posibil sa se potriveasca turbina de audi a 6 cea de 180hp) injectoare mai mari garnitura de chiloasa metalica boost controler ceas de boost radiator de intercooler cap hidraulic in pompa de injectie si multe rugacini catre domnu sa te tina internele din motor:grin: bafta si spor la treaba :h5 range rover classic range rover vogue l322 4.4 v8 Nissan skyline R33 GTR :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbikerul Postat Octombrie 19, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Am inteles dar turbina asta nu are geometrie variabila merge pus pe motor cea de audi? Si de unde pot lua injectoare restul ma descurc mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GPScu Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 (editat) Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Pai dc la y60 zici tu ca ii subsimensionat (nu te contrazic) atunci cum ii la samurai?:) sincer eu ma dau in teren de doi ani cu y60 si 1,5 ani am avut roti pe 37,5" cu beadlock aprox cam 75 kg/roata + false, si nu am schimbat nici un ambreiaj. Revenind la motor, o sa revin cu ceva poze despre acel proiect, numai ca trebuie sa ajung pe la tip pe la hala. Sincer eu cred ca o sa iasa bine. Acu ramane de vazut. Nu ii tot una sa ai 300 kg deasupra la puntea fata, sau 210 kg cum spui tu, cu vreo 40 cm in spatele puntii fata si mult mai jos. Si eu sunt de parere ca, cu cat le modifici mai mult cu atata cedeaza mai repede, dar dc omul vrea isi face:) Cand am stat de vorba la Bucovina cu Sorin Covaliu acum 2 ani ,el lucra la un asemenea proiect si ma sfatuit .... Sa mutat motorul mai in spate pana vascu e paralel cu puntea fata si tot odata in linie ..... asta e o masina cu ampatament si ff echilibrata :h5.........de motor sunt inca in teste 2800cm turbo nu ma satisfaut :ha::tk am montat 4200cm diesel si intentionez sa montez un kompresor de la mertedes :wink: Nici motorul nu l-am dat mai in spate intrucat nu am crezut ca evoluam asa repede , am pastrat sasiu si motorul stoc de nissan 4200 diesel scurt , am mai scurtat inca 35cm din spate si 15 cm din fata a masini ( din sasiu si caroserie ) fata de fabrica :grin: Intradevar tubulara e la ultima moda .........:ha::ha:dar astea nu mai sunt masini :grin: Editat Octombrie 19, 2011 de GPScu tel 0763325967 Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GPScu Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Cand am stat de vorba la Bucovina cu Sorin Covaliu acum 2 ani ,el lucra la un asemenea proiect si ma sfatuit .... Sa mutat motorul mai in spate pana vascu e paralel cu puntea fata si tot odata in linie ..... asta e o masina cu ampatament si ff echilibrata :h5.........de motor sunt inca in teste 2800cm turbo nu ma satisfaut :ha::tk am montat 4200cm diesel si intentionez sa montez un kompresor de la mertedes :wink: Nici motorul nu l-am dat mai in spate intrucat nu am crezut ca evoluam asa repede , am pastrat sasiu si motorul stoc de nissan 4200 diesel scurt , am mai scurtat inca 35cm din spate si 15 cm din fata a masini ( din sasiu si caroserie ) fata de fabrica :grin: Intradevar tubulara e la ultima moda .........:ha::ha:dar astea nu mai sunt masini :grin: de open ...... Asi propune ca regulamentul la open , sa tina cont de aspectul unei masini cat mai originale . Iar limita cauciucurilor sa fie maxim 35 simex pt ca astia au inventat simexul :grin::ha: 88cm ..... tel 0763325967 Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiB Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara atunci daca este destul de greu sa pun alt motor da-ti solutii ce pot sa fac cu motorul meu....daca pot pune o alta turbina si asa mai departe....sa fie undeva la 160 170 cp Atunci cand m-a pasionat pe mine subiectul asta si am investigat, intelesesem ca turbo-ul standard la Y60 e Garrett T25 si poti pune ceva in zona T28. De exemplu GT2871R. Garrett au importatori in Romania, insa cand i-am intrebat eu au zis ca nu se pricep... Cred ca cel mai bine ar fi sa vorbesti cu cineva care are experienta in domeniul asta (de ex Luigi). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Dada Sorine, aspectul cat mai apropiat de original si cu punti portale.....:)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GPScu Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Dada Sorine, aspectul cat mai apropiat de original si cu punti portale.....:)) Nissanul nu are nevoie de portale ........doar nu e toyota :ha: tel 0763325967 Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Eu stiu asta, ziceam de criteriile de selectie la open:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savagex Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Re: nissan patrol transformat intr-o tubulara Intamplator am aflat ca motoarele de subaru de 2 litri cantaresc sub 70 de kg, ii drept ca vorbesc de aspirat....dar ma gandesc eu asa ca nu treci de 150 de kg cu bi-turbo si ajungi lejer la 300 de caluti....si am vazut legasy bi turbo (280 hp) la 700 de euro.....e doar o propunere nu am dat cu paru....mi se par motoare usoare, nu sunt mari, avantajul lor e ca coboara mult centrul de greutate al masinii, aflii kit-uri de tuning relativ usor si nu foarte scumpe..... Subaru justy 1,3 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate