Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rulmenti spate Cherokee 97

Schumi

Postări Recomandate

Salut tuturor posesorilor de Cherokee si nu numai , am achizitionat si eu recent un Cherokee si nu stiu cum sa schimb rulmentii de pe spate.In primul rand nu stiu sa scot planetarele , am desfacut tot ansamblul de saboti si arcuri si m-am blocat ca nu stiu cum iese planetara afara sa pot schimba rulmentii si semeringul.Astept sfaturi , multumesc!!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Rulmenti spate Cherokee 97

Salut tuturor posesorilor de Cherokee si nu numai , am achizitionat si eu recent un Cherokee si nu stiu cum sa schimb rulmentii de pe spate.In primul rand nu stiu sa scot planetarele , am desfacut tot ansamblul de saboti si arcuri si m-am blocat ca nu stiu cum iese planetara afara sa pot schimba rulmentii si semeringul.Astept sfaturi , multumesc!!!

suna-ma sa-ti povestesc...nu e greu deloc :)

ai rulmentii si semeringurile care tre schimbate ? ...poti sa ajungi pana in Aviatiei ?

0722-306.000 / 0751-306.000

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Buna seara !

La anii astia, estimez ca planetarele sunt cu C-clip, ceea ce presupune sa desfaci grupul ca sa ajungi la piesa in sine. Si daca il desfaci, vezi in ce stare sunt si rulmentii cosului purtator de coroana, respectiv ai pinionului, si poate faci toata treaba dintr-o mana.

Rulmentii planetarei sunt la capatul ei exterior, catre flansa unde se prinde roata.

Asa arata planetara odata demontata:

1969387734_PlanetarecuC-clip.jpg.fb9a239000b68d36e8193687baa3e600.jpg

Si asa arata C-Clip-ul:

C-clip.jpg.9171516299a8408fd53005cc8a60da9e.jpg

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Am stat si m-am gandit si am rezolvat-o relativ pana la urma ca am scos capacul de vizitare de la diferential si am prins ideea cu surubelul care tine boltul de la sateliti.Am impins planetara a iesit siguranta si a iesit afara planetara dar acum tre sa vad maine ce-i fac ca nu stiu daca ma mai duce mintea sa-i pun sabotii la loc ca trebuiau si aia schimbati.Daca nu ma descurc o sa trebuiasca sa va deranjez.Multumesc foarte mult si daca nu ma descurc in continuare o sa va deranjez ca probabil mai sunt si alte lucruri pe care n-o sa le descurc.Oricum eu zic ca e bine sa ramana topicul ca poate mai sunt si altii care o sa se loveasca de problema asta.

Multumesc worldscape.!!!!

Link spre comentariu

Am o alta problema , ce fac cu planetarele ca au uzura mare pe zona unde calca acele de la rulment ? Eu asa o prostie n-am vazut , de ce nu au facut si ei o bucse sau camasa la rulment interioara sa o scoti si s-o bagi la loc pe planetara?? Singura solutie e sa schimb planetarele/?

Link spre comentariu

Buna seara !

Considerand ca o planetara chromoly noua costa circa 190 Euro, asa zice ca e OK sa schimbi planetarele odata la 14 - 15 ani. Sau esti de alta parere ?

Sunt de acord ca s-ar fi putut gasi alte solutii, asa cum ai adus si tu aminte, dar nu e cazul, deci va trebui sa faci ce au facut tot ceilalti de pana acum. Adica sa le schimbi...

Pe de alta parte, unii au preferat alte variante, nu toate recomandate intr-o astfel de situatie:

- incarcarea cu sudura/strunjire/rectificare. Material de adaos = crom. Aceasta varianta duce de obicei la pierderea tratamentului termic al planetarei, deci se va inmuia, si apoi indoi, mai ales ca nu este sistem full-floater. Nerecomandabila.

- cromare dura/rectificare.

- metalizare/rectificare. Se mai foloseste la arbori cotiti.

- rectificare/bucsare.

In caz ca te intrebi de unde sa iei planetara cu 190 Euro, vezi aici:

Stanga: http://de.4x4-garage.com/product_info.php/cPath/41_44/products_id/3090

Dreapta: http://de.4x4-garage.com/product_info.php/cPath/41_44/products_id/3091

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Heavy D super utila postarea ta si iti multumesc si tie ca nu vazusem ca postasei si cu poze inainte sa ii multumesc lui worldscape .O sa iau planetare ca nici mie nu mi-sa parut ok sa ma apuc sa incarc cu sudura si sa iau la strung.Eh sper s-o rezolv cat mai rapid posibil si sa iasa ceva bun dupa toata bataia asta de cap.Multumesc si revin daca mai am intrebari.!!!

Link spre comentariu

am set de planetare stock la 150 euro setul daca ai nevoie.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Buna!

Cat au fost rulmentii si semeringurile si de care sunt(sau de unde cumparate)merci...

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare