Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope mai mari wk 05-09 fara lift

giculastaricu

Postări Recomandate

Salutare,

Stie cineva cu exactitate care e dimensiunea maxima a anvelopelor care sa incapa pe un grand 09 fara lift? Neaparat pe jante de 17.

Stock sunt pe 245/65/17.

De exemplu, 245/75/17 incap? Sau vor lovi in jurubul de la bascula? Sau in plasticu' de la aripa...sau, sau, sau..?

Numa' bine,

O.

Grand Cherokee WK 2009 Limited
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Anvelope mai mari wk 05-09 fara lift

245/70/17 ("Cooper Dicoverer STT, care au avut in realitate 30.7" si sunt destul de cramponate) au incaput fara probleme, dar am renunta la ele pentru ca masina devenea foarte rigida din cauza indicelui de sarcina 117/119 parca fata de 107 stock.

In 1-2 luni de utilizare, pe vreo 2000 km, mi-au obosit tare amortizoarele.

Mai mari nu am incercat.

Din auzite stiu ca incap foarte bine si 255/65/17

Daca te gindesti la BFG AT 245/75/17, acestea cred ca au indice de sarcina si mai mare, 121 parca, deci si mai multa rigiditate in masina, si implicit pe toata suspensia masinii.

Pe forumurile de Jeep din state am vazut ca ei merg pe 265/70/17, dar dupa ce o inalta putin. E o dimensiune destul de comuna, deci ai de unde alege anvelope, si de obicei pe dimensiunea asta au un indice de sarcina de 112-114, deci mai aporoape de dimemsiunea stock (107), adica masina nu devine asa de rigida.

Editat de georgei23
Link spre comentariu

Re: Anvelope mai mari wk 05-09 fara lift

Salut si thanks for the info

Ma tot uit in continuare pe forumurile de pe la americani.

Nu zice nimeni nimic de indice de sarcina dar probabil ai dreptate mai ales ca le-ai avut pe masina.

Chiar acum 5 minute citeam un post in care se spunea ca au incaput si 265/70/17 dar cu surubul de la bascula putin pilit si cu distantierele cele mai mici.

Mie mi-e cam teama de distantiere, am auzit vorbe cum ca se pot sparge si daca ti se intampla in mers, esti cam pa.

As fi dispus sa schimb si amortizoarele daca asta ar face masina mai putin rigida.

De fapt, ce vreau eu e sa incerc intai sa-mi pun anvelope mai mari dar fara lift si fara distantiere.

Dupa care, in timp, daca chiar voi avea nevoie, poate trec si la inaltare dar asta mai tarziu.

Legat de rigiditate: daca talonul creste de la 65 la 70, n-ar trebui sa scada rigiditatea? Cel putin in teorie...adica daca balonul e mai mare, "suspensia" ar trebui sa fie mai moale..zic eu.

Cred ca depinde foarte mult si de tipul de anvelopa. Eu ma tot uit dupa bfg all terrain t/a ko de 245/70/17

Daca astea incap 100% fara sa atinga nimic, sunt fericit. Dupa care urmeaza partea a 2-a, alte amortizoare ca sa mai scada rigiditatea - daca e cazul.

Uite ce am gasit legat de indice de sarcina:

Marca: BF GOODRICH

Model: Mud Terrain T/A

Dimensiune: 245/70 R 17

Indice sarcina: 119/116 ( 1360/1285 kg )

Indice viteza: Q ( 160 km/h )

Dar astea sunt MUDs

Iar pentru alea pe care le caut eu, pe site la BFG cica au "load index" 119 (http://www.bfgoodrichtires.com/tire-selector/size/ltmetric/245/70/17/OE/BNW/all-terrain-t-a-ko/tire-details)

Asteptam in continuare opinii:)

P.S.: http://www.jeepforum.com/forum/f67/tire-size-stock-rims-2-lift-no-spacer-real-deal-1052996/

Numa' bine,

O.

Editat de giculastaricu
Grand Cherokee WK 2009 Limited
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare