goerula Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 se gaseste in masivul straja,accesul se face cu masina din lupeni pe drum asfaltat pana in statiune. dispune de 6 partii de ski,aer tare .... linkul este urmatorul; instraja.ro. partiile sunt de la incepatori la avansati . merita vizitata! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Re: statiunea montana straja Eu merg in fiecare an nu pentru ca este aproape dar este statiunea cu cei mai multi km de partie de la noi.Recomand cu incredere.Nu recomand urcatul cu masina in weekend. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KTibor Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Re: statiunea montana straja Am petrecut si noi un weekend acolo acum 2 ani. Ce sa zic: cea mai haotica statiune din cate am vazut . Sute de masini parcate carosabil, blocaje, certuri.. nici-o sansa sa urci cu masina proprie in weekend. Cladiri amplasate aiurea, multe fara un pic de stil. Iata vreo doua perle ale arhitecturii locale: Gazda, uneia dintre aceste "vile" a uitat sa ne comunice faptul ca in baie nu curge apa; in schimb incalzirea centrala are probleme... Noroc cu palinca de acasa... Natura este frumoasa si ai timp berechet s-o admiri in timp ce stai la coada... Presupun, ca in timpul saptamanii poate fi chiar placut pe acolo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
goerula Postat Octombrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Re: statiunea montana straja Am petrecut si noi un weekend acolo acum 2 ani. Ce sa zic: cea mai haotica statiune din cate am vazut . Sute de masini parcate carosabil, blocaje, certuri.. nici-o sansa sa urci cu masina proprie in weekend. Cladiri amplasate aiurea, multe fara un pic de stil. Iata vreo doua perle ale arhitecturii locale: [ATTACH=CONFIG]119820[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]119821[/ATTACH] Gazda, uneia dintre aceste "vile" a uitat sa ne comunice faptul ca in baie nu curge apa; in schimb incalzirea centrala are probleme... Noroc cu palinca de acasa... Natura este frumoasa si ai timp berechet s-o admiri in timp ce stai la coada... Presupun, ca in timpul saptamanii poate fi chiar placut pe acolo la prima vedere cele doua cladiri par cele de adapostire a rolelor de la teleski!:ha: dar nu toate cabanele sunt la fel! deh fiecare dupa posibilitati! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Re: statiunea montana straja Eu merg la Straja de mai bine de 10 ani si nu stiu unde este aceasta cabana. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
goerula Postat Octombrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Re: statiunea montana straja Eu merg la Straja de mai bine de 10 ani si nu stiu unde este aceasta cabana. daca nu gresesc sunt pe drumul care merge spre cabana veche,vis a vis de biserica. pinti poate ne vedem pe acolo. eu am o cabanuta. suna-ma daca esti in zona,poate bagam un ski impreuna. 0765984616.adi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Re: statiunea montana straja Acolo ii cabana. Cum urci inspre cabana veche, pe partea stanga. La un ski, ma bag si eu. EU cand urc la Straja, stau la Adi Petre. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bujie Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Re: statiunea montana straja din pacate sunt multe cabane care lasa de dorit dar cel mai bine un telefon s-au o postare aici pentru ajutor la cazare,si varianta cu Adi Petre care va poate oferi cazare in conditii bune din ce am auzit,nu e reclama pentru Adi nu ne cunoastem .Ca sugestie daca tot veniti in zona faceti o plimbare si cu telegondola in Pasul Valcan dar cam atat ,conditii de ski slabe . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Re: statiunea montana straja merg an de an la ski si este "statiunea de suflet".+ca anul asta s'a investit masiv in partii[lac acumulare+partie telescaun,dar nu am detalii] ceva de anul trecut [video=youtube;CZbdKjH-uHk] http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 (editat) Re: statiunea montana straja Straja!!! Poate lucrurile s-au mai imbunatatit acolo intre timp insa acum 4 ani am avut o foarte proasta experienta turistica cu Straja. Imi organizasem petrecerea revelionului acolo. Primul impact negativ a fost cu parcarea. Haos total, nici-un semn care sa te conduca catre parcarea amenajata pe care am descoperit-o insa mai tarziu din greseala. Constructii vai mama lor, parca facute din resturi de materiale cu camere dispuse total anapoda si scari abrupte sa-ti rupi gatul (ma refer la cabana in care stateam noi si ceva restaurante in care am intrat). Serviciile cele mai de cacat din cate am intalnit, repet la vremea aceea, poate acuma s-or mai fi imbunatatit lucrurile, si va dau mai jos cateva exemple. Ca sa schiezi (eu ma dau cu placa) trebuia sa cumperi niste tichete de hartie gen RATB pe care sa le inmanezi celui care te ajuta sa te "imbarci" in teleschi. Trebuia deci sa stai la doua cozi mari. Cu placa fiind, ma duceam cu tichetul in gura (fara gluma!) pentru ca aveam nevoie de ambele maini sa ma agata de teleschi si sa-mi tine echilibrul pe gheata din zona de "imbarcare". In plus, de fiecare data cand ajungeam acolo domnul de la teleschi imi arunca si urmatoarea vorba: "Iar ai venit mah cu coasa asta a ta?" si ce ma deranja mai mult era faptul ca o zicea serios, altfel am un simt al umorului foarte dezvoltat. Omu ala chiar avea pica pe snowboarderi. Instalatia de schi la vremea aceea, acum s-o mai fi modernizat ma gandesc, consta in 3 teleschiuri care te duceau in punctul cel mai inalt. Imi lua cred ca vreo 20-30 minute + timpul de asteptare la cozi ca sa ajung sus cu teleschiul si a face mai apoi o coborare in 5 minute. Nu stiu de ce ziceti ca are partia cea mai lunga din tara??? Poate daca o legam de partia de sub telescaunul care duce jos de tot dar trebuie sa ai noroc de zapada pentru aia. Ca sa mananc acolo era un intreg circ. Cabanuta in care stateam noi nu ne oferea si mancare asa ca in fiecare zi era o intreaga milogeala pe la diverse restaurante sa ne serveasca si pe noi printre multii turisti de care se plangeau ca ii au cazati si datorica carora nu fac fata. Administratie canci! Nu era nimeni acolo care sa mai curete gheata pentru a nu-ti rupe gatul cand mergi ba din cand in cand te mai trezeai si cu cate o bartai stalactita cazand pe langa tine de pe streasina unui acoperis. Cu o zi inainte de revelion mi-am luat bagajele si m-am carat inapoi acasa fara a cere gazdei banii inapoi. Nu sunt un pretentios, merg des cu cortul, dorm fara probleme in cabane si refugii pe priciuri si pot rabda fara sa ma spal zile intregi, deh sunt barbat :ha: asa ca pentru mine confortul e o chestie relativa. In Straja alta era problema insa. Servicii de cacat plus lipsa totala a unei infrastructuri si a unei administratii. Mie mi s-a parut un fel de statiune ad-hoc, incropita de oamenii locului din ce a avut fiecare prin curte. Altfel, am inteles ca sezonul de schi dureaza cel mai mult acolo. Astept din partea celor care o cunosc mai bine decat am reusit sa o cunosc eu acum 4 ani sa-si spuna si punctele de vedere pro. Eu unu nu am asa ceva. Editat Noiembrie 4, 2011 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 (editat) Re: statiunea montana straja Personal sunt de parere ca o statiune adevarata inseamna cazare in vale si schiat pe munte cu infrastructura beton pentru instalatiile pe cablu. Cam ca la austrieci si in Dolomiti. Sus in munte e normal sa fie o ceainarie, un refugiu, dar nu cabane si restaurante. Chiar cu riscul de a trada interesele locale, in Parang si Straja (dar nu numai), s-a facut anapoda. Cabanele sunt construite initial pentru uz personal, inghesuite una in alta, nu au canalizare si alimentare cu apa de nivel decent, nu exista un dispecer asa ca turistii nu gasesc cazare iar cabanierii isi umplu camerele in limitele indemanarii proprii... Singurii care merg la sigur sunt cei care au prieteni in Straja. Daca s-ar muta cazarea in oras, ar fi mult mai bine si pentru turisti si pentru localnici si ar exista si net mai multe posibilitati de distractie. Nu cred ca doar statiunile din Valea Jiului sufera de problemele astea, nici Ranca nu e departe desi ei nu aveau de ales (sunt departe in munte) si au mai si corectat nitel situatia. Dar locuri de parcare pentru turisti tot nu au nici acolo. In ce priveste instalatiile pe cablu, Omoroka are dreptate: daca nu exista suficiente instalatii cat sa nu trebuiasca sa stai la rand (ca ieftin nu e oricum), se duce naibii tot. Porcaria e ca am observat uneori si tendinta cretina de a tine unele skilifturi oprite, ca sa determine turistul sa stea mai mult in bar decat pe partie. Asta am intalnit-o in Parang, unde si cabana si instalatia apartinea aceluiasi gealat. Editat Noiembrie 4, 2011 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
goerula Postat Noiembrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: statiunea montana straja site-ul instraja.ro a fost redirectionat pe facebook. pt mai multe info intrati pe turisminfo.ro si cautati straja. :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
goerula Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: statiunea montana straja se skiaza ff bine la straja!!!!!!!!!!!!!!!:banana pt mai multe info si starea partiilor detalii pe jurnalul.ro:x Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: statiunea montana straja Zapada multa in Vale. Aseara am vazut ca era si lume la fel de multa, nu aveai loc la urcare de cate masini coborau din Parang. Straja e probabil la fel. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
goerula Postat Octombrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Re: statiunea montana straja salut, va deranjez cu noi informatii din statiunea de ski straja. s-a instalat o telecabina care urca din lupeni pana sus in 10 min. telescaunul a fost mutat pe o noua partie care se va deschide in sezonul 2012-2013. in total sunt 7 partiii skiabile dintre care 3 iluminate. nu stiu daca au instalat nocturna pe partia care coboara sub telegondola. asteptam zapada si multi turisti veseli la straja. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Re: statiunea montana straja Aflu si eu lucruri noi. Macar Straja sa aiba telecabina utila, ca cea de la Vulcan duce in pustiu iar finantarea pentru intregul proiect Parang au oprit-o. Deh, primarul Lupeniului e PSD, cel din Petrosani e PDL. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Gabriel Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Re: statiunea montana straja Telegondola e functionala, de asemenea si noul bazin de apa pentru tunurile de zapada care urmeza sa asigure zapada artificiala pe toata durata sezonului in cazul unei ierni mai putin generoase din punct de vedere al nametilor (pentru cei ce cunosc zona bazinul este amplasat la stanga teleschiului nr 2, la intrarea pe partia "canal"). teleschiul care a fost amplasat in locul telegondolei face acum legatura intre teleschiurile 2/5 si vf Straja (nu imi dau seama care va fi partia pt ca acolo tot timpul zapada este viscolita sau inghetata; probabil "jgheabul de avalansa"). Numai bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
goerula Postat Decembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2012 (editat) Re: statiunea montana straja salut, la straja a fost montat un telescaun care urca pe varful straja,are capaciatatea de 4 persoane si e la norme europene.intre telescaunul acesta si pasul vulcan mai este o distanta mica ce va fi utilata in viitor si va uni in viitor cele 2 statiuni.personal am schiat sub acest telescaun si in afara de faptul ca este gratuit are si o partie f buna. acum la straja se schiaza f bine. la multi ani! Editat Decembrie 27, 2012 de goerula Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Re: statiunea montana straja Oare cum e zapada la Staja? Se mai poate skia dupa caldurle ce au fost? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
goerula Postat Ianuarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Re: statiunea montana straja zapada e brici. sunt vreo 6 tunuri de zapada ,iar vinerea asta ,adica pe 18 ian se zice ca ninge. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adb Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Re: statiunea montana straja Stiu ca se vor supara multi... insa stiti vorba aia... Romania este o tara foarte frumoasa, pacat insa ca este locuita... Am fost atat la Straja cat si la Ranca. Statiune este un cuvant mult prea pretentios pentru ceea ce ofera in realitate. Pe diverse site-uri totul este roz, platesti cazare ca tot omul si cand te duci acolo vezi ca nu ai nici macar apa rece... A inghetat teava... Nenea de la pensiune s-a oferit, foarte amabil ca o sa ne aduca el apa cu galeata daca totusi ne-am fi hotarat sa ramanem... Bonus, s-a oferit chiar sa ne toarne el cu ibricul dimineata... In fine, ce sa mai zic... adevarat cosmar... am gasit alta pensiune, cu conditii ceva mai bune... adica am reusit sa punem ceva paturi pe langa termopane sa mai oprim din vantul care suiera teribil si cu un pat pe care nu l-am uitat prea curand. Totul Made in Romania: ieftin, de calitate indoielnica, fara niciun gust si pe alocuri foarte periculos ( chiar daca toti suntem pasionati de masini, de multe ori suntem si pietoni si in aceste "statiuni" nici macar niste amarate de trotuare nu sunt). Cam asta e parerea mea... Si sa nu credeti ca sunt dintre cei care isi fac vacanta de ski in Alpi sau concediul de vara la Monaco. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Re: statiunea montana straja Pai, sa ne spui si noua care e pensiunea ca sa o ocolim Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
goerula Postat Februarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2013 Re: statiunea montana straja Pai, sa ne spui si noua care e pensiunea ca sa o ocolim pai cu asa viteza mare mergi tu cu schiurile ,ca trebuie sa bagi pe gps obstacolele?:ha1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Re: statiunea montana straja Aici e problema cand cabane facute pentru uz privat au fost ridicate la rang de pensiuni. Si strica obrazul si celor care au investit in afacere(sunt si de astia destui). Daca reteaua de cabane s-a dezvoltat oarecum salbatic, infrastructura a ramas mica si abia acum se investeste in aducerea ei la zi. Problema e valabila in Straja, Parang si chiar si in Ranca si include apa, canalizarea, caile de acces si lucurile de parcare. Nu degeaba nemtii si italienii cazeaza in vale si in masiv au doar facilitati pentru practicarea sportului. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
goerula Postat Februarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2013 (editat) Re: statiunea montana straja salut, probleme au fost cu apa in straja din cauza ca smecherii apei se bransau unde doreau si o opreau cum doreau. dupa 6 ani de cand am construit cabana ,si subliniez : cabana ,am reusit si eu sa am sursa de apa care sa nu se intrerupa. celor care ma suna le descriu cabana asa cum este si preturile sunt pe masura. problema la multi e ca doresc moka si misto,ca si mine de altfel. in concluzie straja nu e de aruncat daca te intereseaza schiul,si esti om de munte. Editat Februarie 10, 2013 de f_zoltan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate