Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

M-am JIMNYficat!

bebesaint

Postări Recomandate

• Răspunsuri 150
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: M-am JIMNYficat!

Vazut azi una bucata Jimny negru marca bebesaint. Flashuit, raspuns, mers mai departe :grin:

Ma bucur ca te-am vazut. Veneam de la o partida ratata de pescuit ::grin:

Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ne spui si noua dimensiunile bateriei ?

Am revenit :)

[ATTACH=CONFIG]126844[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126845[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126846[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126847[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]126848[/ATTACH]

Link spre comentariu

Ne spui si noua dimensiunile bateriei ?

Eu am montat baterie pe aceleasi dimensiuni cu cea originala (doar ca are bornele pe partea gresita). Am montat-o cu bornele spre aripa, foarte simplu. Bateria este "Caranda Durabila", luata din Galati de la "Popescu". E acolo in capat (spre faleza) un stand doar cu baterii Caranda. Inclusiv puterea bateriei este la fel, iar pretul super bun (daca nu ma insel am dat pe ea 180 lei)

Link spre comentariu

Ionute, Dorin e din Sibiu, tu ii spui de "Popescu"? :ha:

In rest, ce ai mai facut la masina?

:ha: ei... lasa ca poate e interesat cineva din Galati. La masina... nu am mai facut nik. Doar am murdarit-o :)) Tu ai ceva noutati?

Link spre comentariu

Poate ne dai si noua dimensiunile bateriei ... :hl

Oricum de Popescu din colt am auzit si eu :ha:

:ha: ei... lasa ca poate e interesat cineva din Galati. La masina... nu am mai facut nik. Doar am murdarit-o :)) Tu ai ceva noutati?
Editat de dorin4x4
Link spre comentariu

Da, mi-au expirat numerele provizorii si nesimtitul care de aproape 1 an de zile nu s-a sinchisit sa radieze vehiculul care i l-am vandut vine abia luni in tara si sper sa faca radierea sa imi pot recupera numarul preferat.

Am facut si prelungitoare la amortizoare, si pe spate si pe fata.

Dorine, bateria are aceleasi dimensiuni cu cea originala.

Link spre comentariu

Ochiu' meu parca o vede mai lata decat originala :ang2

Da, mi-au expirat numerele provizorii si nesimtitul care de aproape 1 an de zile nu s-a sinchisit sa radieze vehiculul care i l-am vandut vine abia luni in tara si sper sa faca radierea sa imi pot recupera numarul preferat.

Link spre comentariu

Ai dreptate.

Acum m-am uitat si eu mai bine. Pare-se ca are latimea "standard" si nu e din aia ingusta.

Bebica, ia masoarati domne bateria si zi-i omului cat are LxlxH :wink:

L.E. Dorine, cred ca asta este:

Capture.JPG.62bf59ffaf68ce14753415bb02fbe100.JPG

Vezi ca sunt trecute si dimensiunile acolo, in link.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Ochiu' meu parca o vede mai lata decat originala :ang2

Daca verifici mai bine postarile de aici, ai sa vezi ca pozele pe care tu le-ai vazut (baterie Rombat Premier) nu sunt puse de mine. E bateria altui posesor de Jimny. E adevarat ca e mai lata, si necesita modificarea suportului (si eu am avut o tentativa de a monta modelul asta de baterie). Ce am pus eu pe masina, are aceleasi dimensiuni ca si originala. Ai sa vezi la postarea #36 ca am dat detalii despre ea.

Link spre comentariu

Prelungitoare pentru amortizoare ai facut, dar ai si montat kit-ul de inaltare? Tre' sa imi dai niste detalii despre prelungitoarele alea! Poze, etc...

Link spre comentariu

Am montat inca de atunci kitul de inaltare. A durat 20 de minute pentru toata masina.

Din pacate sunt necesare inaltatoare si pentru amortizoare pentru ca apar niste chestii nedorite in modul de lucru al suspensiei si nu e bine.

Acum, cu inaltatoarele la amortizoare, nu mai sunt probleme.

Link spre comentariu

Poate ne dai si noua dimensiunile bateriei ... :hl

Oricum de Popescu din colt am auzit si eu :ha:

Astazi am facut si o poza a bateriei. Exact cat cea originala, doar pozitia bornelor difera.

IMG_1861.thumb.jpg.4332444218c20a5ab3d875ca6a5e21f1.jpg

Link spre comentariu

Am montat inca de atunci kitul de inaltare. A durat 20 de minute pentru toata masina.

Din pacate sunt necesare inaltatoare si pentru amortizoare pentru ca apar niste chestii nedorite in modul de lucru al suspensiei si nu e bine.

Acum, cu inaltatoarele la amortizoare, nu mai sunt probleme.

Sincer, eu nu sesizez nici un fel de problema fara inaltatoarele de amortizor. Nu simt ca ajunge la capatul amortizorul. Am incercat bumpere in oras, denivelari... etc. si nu mi se pare nimic in neregula. Spune-mi ce ai sesizat tu fara prelungitoare la amortizoare si apoi sa imi spui cum se comporta masina cu ele montate. Chiar m-ai facut curios.

Da-mi te rog detalii si despre "manufactuarea" lor :wink:

P.S. nu mi-ai mai spus daca prelungitoarele de amortizor erau diferite intre ele si daca se puteau monta din neatentie gresit. :ha1

Link spre comentariu

Inaltatoarele de arc, ceea ce ai vrut de fapt sa spui, nu se pot monta invers fata cu spate, deci le ai pus bine.

Fara prelungitoare si la amortizoare garantat la bumpere luate mai in viteza iti sare in sus masina pentru ca se termina cursa amortizorului.

Cu prelungitoarele, nu se mai intampla asta.

Pai detalii despre manufacturarea lor? Am luat un subler in mana, am fost la un nene strungar si i-am zis ce vreau sa-mi faca pas cu pas. Prima data il lasasem de capul lui cu amortizorul si tot ce-i trebuie dar nu s-a descurcat.

A doua oara, stand eu langa el si spunandu-i ce sa faca, s-a rezolvat.

Asta pentru cele de pe fata.

Pe spate am facut fix piesa care este si pe Jimnybits sau cum ii spune cu relocarea prinderii la amortizoarele spate de Jimny.

Link spre comentariu

Pe spate am facut fix piesa care este si pe Jimnybits sau cum ii spune cu relocarea prinderii la amortizoarele spate de Jimny.

Acum mie mi se par mai greu de facut cele de pe spate, pentru ca pentru cele de pe fata am gasit (zic eu) o solutie simpla: am gasit la Praktiker niste "prelungitoare"/mufe de legatura de diferite diametre/filet metric care cred ca se pot folosi. In aceste "cuplari" se infileteaza o tija prelungitoare, si tot ansablul asta se infileteaza pe capatul amortizorului. Ca idee, am gandit prelungitorul de amortizor pe bucati: partea care se infileteaza pe amortizor, si tija care se prinde pe masina. E simplu.

Atasez si o poza cu mufa de legatura in raftul magazinului (cam neclara)

IMG_1736.thumb.jpg.54985b262a7e9bcb974cae65681a902f.jpg

Link spre comentariu

Mufele alea de legatura nu sunt bune.

E vorba in primul rand de pasul filetului. E mai mic pasul la amortizoare decat la mufele alea de legatura.

Link spre comentariu

Nu-s decit niste piulite de cuplare . Presupunind ca pasul si diametrul sint potrivite , calitatea lor ca material este absolut inferioara + muult prea scurte .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu-s decit niste piulite de cuplare . Presupunind ca pasul si diametrul sint potrivite , calitatea lor ca material este absolut inferioara + muult prea scurte .

Referitor la filet, e posibil sa aveti dreptate. Ar putea sa fie cu alt pas. Dar referitor la calitate, si faptul ca sunt mult prea scurte... sunt rezervat. Pana la urma, prelungitoarele alea originale nu difera mult (optic). Calitativ e posibil sa fie dintr-un material mai rezistent. Totusi, cat de rezistente trebuie sa fie? Nu trebuie sa reziste la forte de forfecare, pentru ca toata forta se aplica pe lungimea lor.

Ca principiu, capatul filetat al amortizorului trebuie prelungit ca sa poate ajunge la locul unde se prinde de sasiu. Poate ca merge si o improvizatie de genul: o tija filetata sudata in prelungire, bucsa (sau altceva) bagata pe ea, si apoi capatul liber prins.

Acum... zic si eu, nu dati cu paru'. :)

deci, ca sa fim intelesi, asa arata originalul:

b4v-topshockspacers.JPG.90d09af5abc14ecf68d71731dc6fec51.JPG

Link spre comentariu

Bineinteles ca merge si o improvizatie , dar depinde pina unde e impins compromisul .

Tija de amortizor este dura la suprafata si tenace la miez , deci sudura nu pare o alternativa buna .

( Am facut-o si eu , dar numai ca o variante de buget minim obligatoriu ...) .

De lungimea de infiletare ai nevoie pentru preluarea sarcinilor im ambele sensuri , iar de cota libera nefiletata ai nevoie pentru centrarea axiala , ca altfel prelungitorul nu e aliniat si uzeaza prematur tot amortizorul ( tija e fortata sa se curbeze si uzeaza cam tot - bucsa de capat + simeringul , pistonul + cilindrul amortizorului ) . Deci sudura e cam greu de aplicat corect ( in care caz deja e complicat ) .

Orice strungar iti face prelungitoarele ... in situatia asta nu e cazul sa pipai cai laturalnice , ca nu merita . Mai mult te-ar costa Loctite 243 pentru asigurarea filetelor ( care ar fi M10 x 1 , la majoritatea cazurilor , in afara de cazul in care nu-s marimi exotice , ca in foto , de-am capiat pina am descoperit care-s alea ... am facut alte capete la amortizoare . Nu e identic cu ce discutam , dar cam tot p-acolo privitor la prelungirea amortizoarelor 1761028386_P1050937(Medium).JPG.9b076f53974bf8c1aec0ff5e46f62359.JPG247016015_P1050938(Medium).JPG.1bd4fe7641291734d060334430717be6.JPG626980761_P1050941(Medium).JPG.d45742a2c55dac3508f530131ddb654c.JPG.) .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ionut, habar nu aveam cum arata cele asa zis originale dar sa stii ca alea care le-am facut eu sunt 100% identice cu cele din poza pusa de tine. Pana si culoarea e aceeasi, am dat cu spray zinc dupa ce le-am slefuit de rugina superficiala.

@Thecriss, inca nu am iesit ca ba am fost eu plecat din tara, ba mi-au expirat numerele, ba ceilalti aveau masina in lucru.

Speram ca in cel mai scurt timp sa reusesc si eu sa inmatriculez masina si baietii sa termine si ei treburile la ele si bagam.

Am vorbit deja cu Forte si bagam un Vadu unde imbinam offroadul (usor, asa, ca pentru incepatori ca noi) cu arta culinara si cu agrementul unei mici excursii la malul marii.

Eu cu Buru am facut o singura iesire peste Dunare si am bagat ceva kilometri, inclusiv in offroad. Masinile s-au comportat foarte bine si acum dupa ce le-am si inaltat, le-am pus si scuturi, speram sa fim si noi mai performanti :ha:

Link spre comentariu

Cand aveti in plan vreo iesire mai locala ... ma primiti si pe mine? In caz ca aveti nevoie de experienta la capitolul "cum sa scoti pe altul din belea" :grin:

Vreau sa ii descopar limitele lui Pandele al meu (Panda 4x4) dar vreau sa am spatele asigurat :grin:

Link spre comentariu

Cand aveti in plan vreo iesire mai locala ... ma primiti si pe mine? In caz ca aveti nevoie de experienta la capitolul "cum sa scoti pe altul din belea" :grin:

Vreau sa ii descopar limitele lui Pandele al meu (Panda 4x4) dar vreau sa am spatele asigurat :grin:

:ha: gata? L-ai luat pe "pandele"?? :1 Da si tu ceva detalii. Baga un thread nou unde sa ne prezinti achizitia. Chiar sunt curios de tot ce ai sa ii faci la capitolul "modificari"

Referitor la iesire, uite ca si colegul "Kingy" are in plan o iesire la Vadu :)) (si asta fara sa vorbeasca in prealabil cu tine). Destinul... soarta... coincidenta.. :grin:

P.S. Ce ai facut cu Santa Fe-ul? Ai gasit sa il dai?

Editat de bebesaint
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare