Astral Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Pe Jimny al lui @Nissan il gasiti aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71750-Si-eu-m-am-Jimnyficat-! Iar pe "Pandele" al lui @thecriss il gasiti aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71751-Va-prezint-pe-al-meu-quot-Pandele-quot-!&p=801345#post801345 :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Pe Jimny al lui @Nissan il gasiti aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71750-Si-eu-m-am-Jimnyficat-! Iar pe "Pandele" al lui @thecriss il gasiti aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?71751-Va-prezint-pe-al-meu-quot-Pandele-quot-!&p=801345#post801345 :h5 :g:tk deja m-am apucat de citit :D Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Am si eu poze (langa) "cot" :grin: Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thecriss Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Dar nu ai pe plaja ... pe nisip :grin: si e cam curata masina ... semn ca nu ai avut noroaie:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Dar nu ai pe plaja ... pe nisip :grin: si e cam curata masina ... semn ca nu ai avut noroaie:wink: Nu am ajuns pana la plaja. Noroaie nu am avut atunci, in schimb am avut ceva aventuri sambata cand a fost ploaia! Trecusem granita la Giurgiulesti si apoi la Reni, iar acolo ne-a prins "viitura". Cuvantul care poate descrie ce am traiat acolo este doar unul: INFRICOSATOR. In Giurgiulesti, ulitele pur si simplu "curgeau" la vale cu noroi, aluviuni, pietroaie si tot ce prindeau in cale. Si eu le traversam :)) Am filmulete pe telefonul unui amic. Le iau, si le postez aici ;) Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Pana intra Ionut(bebesaint) sa-ti raspunda iti spun eu cateva cuvinte. In primul rand sa stapanesti sanatos masina. Apoi, kit de inaltare de 3,8cm gasesti la Roly. Vezi ca are anunt si aici pe site. Iti pot oferi toate informatiile in legatura cu montarea lui. Dupa aia, exista scuturi integrale pentru "burta" masinii la 330ron. Eventual imi dai pm si-ti spun exact furnizorul. Uita de proiectoare. Pune un kit bi-xenon de 35w cu temperatura de culoare de 5000 si nu vei mai avea nevoie de niciun proiector, garantat. In felul asta nu strici nici aspectul optic al masinii. Snorkel. Ai vazut cat de sus e admisia la Jimny? Esti sigur ca vrei snorkel? Nu de alta dar daca ajungi sa ai nevoie de snorkel ca intri in apa in halul ala de adanca, nu vreau sa ma gandesc ce pestisori ai si in habitaclu. Eventual sa-ti iei si tu tub din ala de respirat ca scafandrii. Lasand gluma la o parte, nu iti recomand sa intri in apa mai adanca de 50cm iar pentru asta nu ai nevoie de snorkel. Jante, pastreaza-le pe ale masinii si pastreaza si dimensiunea standard a pneurilor. Alege doar un profil mai agresiv pentru scopul care ti l-ai propus si aia e. Ma bag si eu in vorba. Va urmaresc topicul dar nu am inteles de ce sa mai montezi distantiere la arcuri si flanse daca pastrezi dimensiunea anvelopelor standard? "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Modificarea dimensiunii pneurilor pe langa avantajul maririi garzii la sol cu 1~3cm vine cu multe alte dezavantaje printre care cresterea consumului, scaderea nivelului performantelor(reprize, viteza maxima), comportament rutier pe viraje, franare, etc. Folosind masinile in mod preponderent on-road am ales ca si compromis pastrarea dimensiunilor standard la anvelope dar am ridicat putin caroseria castigand ceva grade la unghiul de atac, ventral si de degajare ferind componentele aflate pe caroserie. Cam asta fiind avantajul, in cazul nostru ca avem masini cu sasiu separat si nu caroserie autoportanta ca la majoritatea suv-urilor. Nu ascundem faptul ca dupa ce uzam actualul set de pneuri, poate ne gandim si la o dimensiune mai mare. Asta fiind la nivel de viitor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Mai 26, 2012 Autor Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Ma bag si eu in vorba. Va urmaresc topicul dar nu am inteles de ce sa mai montezi distantiere la arcuri si flanse daca pastrezi dimensiunea anvelopelor standard? Eu deja mi-am achizitionat un set de anvelope de iarna Cooper ST2 de 215/75/15 si intentionez sa iau si un set de AT-uri pentru sezonul cald pe aceeasi dimensiune. Oricum deja ma tem ca anvelopele de 215 o sa imi atinga de bara fata (cu anvelopele standard, la bracare maxima anvelopa e foarte aproape). Totusi, toti care si-au montat distantiere la arcuri de 4, sustin ca au montat fara probleme 215/75/15. Voi vedea cum va fi... Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Bun, in imagine aveti principalele dimensiuni pentru Jimny comparativ cu standard. Deasemenea sunt si marca/profilele de pneu valabile pentru acea dimensiune. Dupa cum se poate vedea in cazul alegerii unui pneu cu 215/75R15, diferenta este de peste 3%, marja acceptabila, si este de 5.06%. Diferenta de inaltime dintre pneul standard de 205/70R15 si cel de 215/75R15 este de doar 17,78mm. Adica nici macar cu 2 cm nu se creste garda la sol a masinii. Vine intrebarea fireasca, merita toate celelalte dezavantaje ca sa castigam acesti cca 18mm? Parerea mea e ca nu prea. De ce sa facem atatea compromisuri doar de dragul de a pune mult trambitatele pneuri BFG AT care nu exista decat in varianta 215/75R15 pentru Jimny cand avem General Grabber TR in dimensiunea standard pentru Jimny, cele doua profile fiind similare ca performante sau General Grabber AT2, omologul lui BFG AT care exista in dimensiunea de 205/75R15 pentru Jimny si se incadreaza in marja de 3% abatere dimensionala sau chiar GENERAL ALTIMAX 205/70R15 96T TL GRABBER TR BSW. P.S. Mda, nu pot introduce imaginea si cum nu am timp sa stau sa pun imaginea pe un alt site si link catre aici ma las pagubas... Oricum, misteaux decizie sa nu poti pune o imagine de cativa kb :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Mai 26, 2012 Autor Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Ca tot vorbeam de faptul ca am toate sansele sa imi atinga anvelopele 215/75/15, atasez 2 poze, cu cele 2 anvelope fata si distanta pana la bara fata. Do i have a f***ing problem? :ang2 Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 (editat) Re: M-am JIMNYficat! Daca nu atinge la flexare maxima ( care trebuie verificata pe bune cu masina incarcata si pina la bumper stop , nu doar apreciat ca 'inca mai merge ...sigur n-atinge ' ) si mai ai o oarecare distanta care trebuie sa nu fie milimetrica ....teoretic e bine . Practic , ai probleme in noroi care e mai putin fluid , si in sezonul rece . Urmarea e aproape sigura deranjarea plasticelor invecinate , care suporta cu soicism ( si el limitat ) . O situatie mai putin placuta dar des intilnita in zona noastra e agatarea unei crengi care se misca odata cu roata si poate smulge sau agata unele elemente din pasajul interior . Problema e mai acuta pe fata . O rezolvare tehnic corecta este folosirea unor jenti cu ET mai mic , care trimit roata mai spre interior ( si la viraj maxim se mareste distanta intre anvelopa si punctele cu probleme . Se poate aplica daca nu cumva apar alte probleme - talonul nu trebuie sa frece in capetele de bara , sasiu etc ) . Opus acesteia e janta cu ET negativ mai mare , care acutizeaza problema agatarii colturilor de cauciuc , pivotarea la virare transformindu-se intr-un arc de cerc mai larg . Pe spate e mai simplu - atinge sau nu , si la ce distanta . Deasemenea , verificarea practica la flexare maxima ( pina la bumper , nu pina se oreste arcul din comprimare si masina inca se mai leagana ...) nu trebuie neglijata . Mersul pe supozitii si aprecieri nu prea functioneaza , si daca a fost ceva in neregula se regleaza ulterior , de obicei cu portmoneul . Nu prea ma omor dupa statistici sau opiniile utilizatorilor , dar totusi intre BFG AT si General Grabber sint diferente suficiente care ma fac sa prefer BFG ca prima alegere . Am agresat destule seturi si diverse branduri de gume ( si cele mentionate ) ca sa am motive serioase sa afirm asta . Nu ca n-ar fi bune , dar depinde unde si cum sint utilizate - pina la un punct sint suficiente cam toate , dupa care se pot ierarhiza pe domenii de utilizare si nivele de anduranta . Editat Mai 26, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Ionute, yes, you have a fucking problem if the distance is less than 20mm... Dupa cum ai vazut mai sus, pneurile cu 215/75r15 adauga cca 18mm la dimensiunea pneului si plus de asta, daca mai e si un profil mai agresiv sau cu "carne" mai multa, sarim de acei 18mm pentru ca metoda de calcul e pur matematica si tine seama de dimensiunile teoretice si nu de cele practice care de multe ori difera, nu cu mult ce-i drept. Ce zice colegul nostru galatean @cos e corect si are dreptate, trebuie verificat pe flexare maxima. Sa te mai intreb unde incap lanturile daca la iarna iesim in offroad si sunt foarte indicate si alea? Din punctul meu de vedere, dimensiunea standard + pneu cu profil mai agresiv+lanturi, poate abia incap cat de cat ok... Multe din masinile care au pneuri mai mari au modificari atat la suspensie cat si la sasiu si eventual si la caroserie (la pasajele de la roti) si daca pui pneuri mai mari fara sa modifici niste rapoarte in cutia de transfer, mai mult ai de pierdut decat de castigat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Mai 27, 2012 Autor Partajează Postat Mai 27, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Multe din masinile care au pneuri mai mari au modificari atat la suspensie cat si la sasiu si eventual si la caroserie (la pasajele de la roti) si daca pui pneuri mai mari fara sa modifici niste rapoarte in cutia de transfer, mai mult ai de pierdut decat de castigat. Da, eram la curent cu tot ce insemna montarea unor anvelope mai mari, dar aici ma refer la dimensiunea de 235/75/15. Sunt destule informatii aici pe forum care atesta faptul ca montarea unor anvelope de 215/75/15 nu necesita decat "ridicarea" cu un suspension lift de 4, sau un body lift mic. Cele mai multe "probleme" intalnite de cei care au trecut la aceste dimensiuni de anvelope, nu au avut probleme cu atingerea anvelopei (cel mult la limita). Au fost totusi si unii care acuzau ca le atingea putin in partea din spate a aripilor din fata. La mine se pare ca ar atinge in fata, spre bara.... :sc Eu totusi zic ca o sa rezolv cumva. Vad eu ce pot sa modific, sa dau jos bara fata si apoi sa vad cum o rezolv. Dar tot o rezolv ;) Nu de alta, dar anvelopele de iarna le-am luat deja :D Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 Re: M-am JIMNYficat! ....dar anvelopele de iarna le-am luat deja :D Mai taie din ele da-le dreacu... zicea un nene hatru intr-un clip la carcotasi :) Serios acum, le pui pe masina si vezi care e treaba :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Mai 27, 2012 Autor Partajează Postat Mai 27, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Serios acum, le pui pe masina si vezi care e treaba :grin: Pai asa o sa fac. Trebuie sa rezolv eu cumva. Asa ca, sa trecem la................................................... treaba! :ha: Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Intalniri, discutii, va pot ajuta cu ceva, ne vedem live in oras si stabilim ce si cum si iesiri frumoase, alea, alea... Din pacate, cu tot respectul, admiratia si aprecierea pentru modul cum e realizat forumul, unele discutii, ma las pagubas ca m-a ajuns o lehamite si o lipsa de rabdare incat... Bafta tutulor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 (editat) Re: M-am JIMNYficat! Sentimentu' e normal la barbatii activi ( da' sensibili ...) care nu fac shoping . Din pacate activitatile care le enumerai ( vorbe multe si zero manopera ) sint si ele normale ( un fel de gradinarit de joi la miezul noptii...) Cre' ca-i de vina depresia din lipsa de soare natural . Ia-o si tu usurel ca trece ...Uita-te la poze cu femei pe plaje tropicale - ajuta in majoritatea cazurilor ( nu mai mult de 5 minute pe zi sa nu apara supradozajul ) . De obicei dupa tratamentul asta se trece la planuri marete , care ramin in subconstient si duc la actiuni aparent iresponsabile ( concedii in zone fara semnal si fara apa calda in perete , activitati de deteriorare voluntara a caroseriei cu mijoace tehnice proprii , vise de zi cu ochii larg inchisi , achizitionarea unor dispozitive inutile precum kitul de reparare anvelope , proiectoare , sufe etc ...) . Io personal dupa ce am bocanit la o Vitara si i-am dat foc pe timp de zi ( detalii la cerere ) ,ast' noapte la miezul noptii fix eram sub masina mea si schimbam doua din cele opt amortizoare din dotare ( detalii la cerere ) . Din pacate depresia inca persista si la mine . Am strins chiar o gagica de fund , dar se pare ca e prea grav ....asa ca voi trece la confectionat mobila .... Sa nu zica nimeni ca nu te-am prevenit . ( In rest ma declar iresponsabil pentru iresponsabilitatile mai sus enumerate ) . Editat Mai 28, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Sentimentu' e normal la barbatii activi ( da' sensibili ...) care nu fac shoping . Din pacate activitatile care le enumerai ( vorbe multe si zero manopera ) sint si ele normale ( un fel de gradinarit de joi la miezul noptii...) Cre' ca-i de vina depresia din lipsa de soare natural . Ia-o si tu usurel ca trece ...Uita-te la poze cu femei pe plaje tropicale - ajuta in majoritatea cazurilor ( nu mai mult de 5 minute pe zi sa nu apara supradozajul ) . De obicei dupa tratamentul asta se trece la planuri marete , care ramin in subconstient si duc la actiuni aparent iresponsabile ( concedii in zone fara semnal si fara apa calda in perete , activitati de deteriorare voluntara a caroseriei cu mijoace tehnice proprii , vise de zi cu ochii larg inchisi , achizitionarea unor dispozitive inutile precum kitul de reparare anvelope , proiectoare , sufe etc ...) . Io personal dupa ce am bocanit la o Vitara si i-am dat foc pe timp de zi ( detalii la cerere ) ,ast' noapte la miezul noptii fix eram sub masina mea si schimbam doua din cele opt amortizoare din dotare ( detalii la cerere ) . Din pacate depresia inca persista si la mine . Am strins chiar o gagica de fund , dar se pare ca e prea grav ....asa ca voi trece la confectionat mobila .... Sa nu zica nimeni ca nu te-am prevenit . ( In rest ma declar iresponsabil pentru iresponsabilitatile mai sus enumerate ) . Pai numai citirea celor scrise/relatate de tine mai sus are darul sa-ti alunge orice depresie, sa-nebunesc !!! :ha::ha::ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Mai 28, 2012 Autor Partajează Postat Mai 28, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Am strins chiar o gagica de fund , dar se pare ca e prea grav ....asa ca voi trece la confectionat mobila .... Sa nu zica nimeni ca nu te-am prevenit . ( In rest ma declar iresponsabil pentru iresponsabilitatile mai sus enumerate ) . lol :ha: E clar ca se manifesta diferit de la persoana la persoana :) P.S. Chiar faci mobila, sau e doar o gluma? Eu chiar lucrez in domeniul (vanzari feronerie) :ha Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Fac ... Lumea-i a naibii de mica ...speram sa ne vedem pentru un schimb de pareri ( trebuie sa-i schimb neaparat parerea lu' doamna mea ca in ala mic si negru cu rucsac pe crestet nu intra alea trei rochii de latino si cele 77 de kile de pantofi insotite de cele 76 de creme cu aplicare in 75 de etape ...) ...si nu pentru mobila ... In mare parte vina iti apartine - o lasi la vedere , intodeauna pe traseul spre sala de antrenament , si de asemenea o conduce si sefa...care este .... Intr-o zi n-o sa ma mai pot opune .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
thecriss Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Iti doresc sa iti functioneze tactica cu intalnitul si convinsul ... la mine nu a functionat. Doamnele au alte criterii pe care noi (sau cel putin eu) nu le putem intelege. A mea fiind si ea inginer(a) speram sa gandeasca inginereste .... dar se pare ca si inginerii se impart in mai multe categorii ... cum ar fi ... ingineri si inginere :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Daca nu se convinge ... voi propune o scumpete ( 1000... de...jderi ...) de fiat polski...sau n-as fi primul cu patrol si golf ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Mai 29, 2012 Autor Partajează Postat Mai 29, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Daca nu se convinge ... voi propune o scumpete ( 1000... de...jderi ...) de fiat polski...sau n-as fi primul cu patrol si golf ... Clar trebuie sa iti iei in calcul si variante de rezerva, sau... poate sa te gandesti bine la ce argumente sa ii aduci sotiei pentru a o convinge ca tu esti ala cu ideile bune si trebuie sa zica ca tine (utopie:grin:). Cum spunea si "theCriss" mai sus, el a venit cu sotia sa-l vada pe al meu Jimnyca, i-a facut omu' o prezentare de ziceai ca vrea sa i-o vanda si tot nu a reusit sa o convinga. Si uite-l acum fericit posesor de "pandele" :D P.S. Sa-ti traiasca "Pandele" Cristi! :bannana Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Iunie 4, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2012 Re: M-am JIMNYficat! Duminica am facut o mica plimbare prin padure, pe malul Dunarii, unde spre bucuria mea am gasit destule portiuni cu noroi. Am profitat de ocazie si am testat masina (pentru prima data) prin "mocirla" :D Acum, o sa va rog sa nu radeti de mine (desi aveti motive), dar pentru mine e ceva nou si am fost suuuuuper incantat. Totul a fost ok, am trecut fara probleme cu anvelopele originale de strada. Si ca sa ma laud pana la capat, o sa va arat si ceva poze... dupa. P.S. Imi dau seama cat de "mic" sunt cand vorbim de iesiri de genul asta si cum ma bucur eu de niste chestii minore, atat timp cat pentru cei mai multi dintre voi asta e.... pistol cu apa :ha: Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Februarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2013 Re: M-am JIMNYficat! Cum iarna e pe duca, am renuntat la anvelopele de iarna si acum Jimny a primit un set de anvelope BFG KM2, 215, 75, r15. Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate