olnat Postat Octombrie 27, 2011 Partajează Postat Octombrie 27, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Salut! Ar fi excelent daca poti sa te lipesti si tu. Da ce Mongolia? Nu stiu sigur. Initial am zis de Africa, Maroc, Mauritania, Maui etc dar parca mai mult imi place catre Mongolia pt ca e mai racoare si traseu mai divers. Plus ca nu trebuie sa strabat 3500 de km pe asfalt pana in Spania. Nu stiu cum e cu Baikal-ul dar da-mi detalii, ca cine stie... :h5 iata despre Baikal si km110: Baikal-ul e mai real sa-l treci intr-o luna, e mai interesanta natura + munte, riuri cu pesti de care nici n-aati visat, vorbitori de rusa (care in Mongolia nu prea sunt, in afara de orasele mari) si e mai usor de comunicat. Partea de vest a Baikalului e zona ocrotita de stat, un fel de parc national, in care intri cu permis special (obtinut la intrare). Iar la nord de Baikal e renumitul BAM - magistrala de tren Baikal-Amur. Si treci o buna parte din traseu pe drumul (la moment nefunctional) pe care duceau materialele la costructia acestei cai ferate. Apoi, in lumea expeditionarilor rusi, cei care au trecut km110 - trec in categoria de guru in off-road:av Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Dureaza poate si mai mult. Cu motocicleta, dus prin Rusia si intors prin "...stanuri", traseul a ajuns sa fie de 26000 km si a durat de la jumatatea lunii iulie pana la sfarsit de octombrie. In perioada asta omul nu a avut decat putine zile de repaos, in rest a fost permanent pe drum. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Dureaza poate si mai mult. Cu motocicleta, dus prin Rusia si intors prin "...stanuri", traseul a ajuns sa fie de 26000 km si a durat de la jumatatea lunii iulie pana la sfarsit de octombrie. In perioada asta omul nu a avut decat putine zile de repaos, in rest a fost permanent pe drum. :g Mihai Barbu "Vand Kimlometri"! O tin pe noptiera!:wink: Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akita Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Din experienta avuta ca urmare a expeditiei "Kazahstan 2009" http://forum.club4x4.ro/showthread.php?45960-Kazahstan-2009 pot trage urmatoarele concluzii care sper sa va foloseasca. 1. Ar fi excelent daca ati putea evita tranzitul prin Ucraina. Varianta ar fi o cursa maritima pana la Rusi. Noi la vremea respectiva nu am gasit. Poate voi sunteti mai norocosi. Tranzitul prin Ucraina si Rusia este plictisitor, obositor si presarat cu spagi, politie, autoritati, nervi, etc. 2. Un vorbitor de limba rusa este bine venit. El inseamna spagi mai mici, rezolvarea mai eficienta "problemelor" de la vama plus solutionarea rapida a o groaza de mici dar importante amanunte. 3. Noi am avut masinile colantate. A trebuit sa facem asta datorita contractelor de sponsorire. Partea proasta a fost ca am iesit prea mult in evidenta si de multe ori am fost luati drept... imperialisti americani. In Rusia dar mai ales din Kazahstan in unele zone mai izolate a fi luat drept american poate duce la un comportament agresiv din partea localnicilor. Noua ni s-a intamplat. Ceea ce vreau sa spun e ca o masina "discreta" care se "integreaza" in peisaj constituie un avantaj. Cu o Toyota LC sau Hilux poti trece oarecum neobservat. 4. Referitor la echiparea de off road vreau sa va spun ca traseul Romania - Ucraina - Rusia - Kazahstan - granita Mongola poate fi parcurs chiar si cu un SUV fara nici un fel de problema daca acest lucru este facut intr-un anotimp uscat. Acelasi drum (ma refer la Kazahstan) il mai faci doar cu Kamazul in perida ploioasa. 5. In Kazahstan, ancorele de pamant, platforme de nisip, etc sunt utile doar daca se merge in perioada ploioasa sau se renunta la drumul clasic reconfigurandu-se traseul pe drumuri mai spectaculoase dpdv off road. In Mongolia nu stiu cum e. 6. In Kazahstan daca mergi pe drumul "clasic" de Mongolia o autonomie a masinilor de 500 km este mai mult decat suficienta. In mod normal nu ai nevoie de rezerve suplimentare de combustibil. Ma rog... o canistra de 20 l e bine sa o ai ... asa pt. psihic. In Mongolia nu stiu care sut posibilitatile de alimentare. 7. Frigiderul e un accesoriu util. Pe drum mai poti cumpara un lapte, un iaurt, un "icru", un peste, etc. Conteaza sa mananci bine si proaspat. Noua ne-a folosit. 8. Max, daca vrei sa-ti faci o idee despre timp, nr. de Km/zi te poti uita aici http://kazahstan2009.wordpress.com/expeditie-2009/traseu/ 9. Sunt zone vaste fara semnal de tel. Un telefon prin satelit ar trebui sa nu va liseasca 10. Palinca reprezinta o moneda valoroasa de schimb dar si pretext de socializare... e bine sa o aveti 11. Noi am fost in anotimp uscat (august) si am avut anvelope BFG - AT. Au fost ok. Pe asfalt sunt confortabile, pe pamant uscat au aderenta buna, pe nisip mi s-au parut excelente. P.S. mai poti intra pe http://kazahstan2009.wordpress.com/jurnal-in-imagini-2/ si pescui de acolo informatii utile pe care eu am uitat sa le trec aici. Succes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 (editat) Re: Expeditie in Mongolia in 2012 ... vroiam sa te completez vis-a-vis de bani pregatiti pt. multele spagi :) ... dar vad ca ai punctat-o foarte bine.... si @Max, nu uita: exista si riscul sa fie prea curiosi Ucraienienii sau Rusii si sa iti scotoceasca toata masina si sa iti mai confiste si din lucruri doar ca le plece ce ai tu pe acolo... exemplu: GPS, CB .... acum cativa ani cand am fost pe la vecinii nostrii in drum spre Caucaz, ne-au dat jos din masina si au scotocit tot, inclusiv in rucsaci si prin bagaje, si ne-au usurat de multe.... inclusiv de vreo 200 $ spaga, in total am trecut prin vreo 7 controale si total cred ca am dat peste 1500 spaga pe la toti, inclusiv la politisti de circulatie care se dadeau smecheri ca nu vb rusa sau ucriniana, deci atentie mare !!! O idee f buna cred ca ar fi sa va lipiti de vreo expeditie internationala cum a fost vara asta Land Rover Mongolia..... si sa mergeti cu ei. Editat Noiembrie 1, 2011 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
olnat Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 eu zic ca prea va complicati. Nu va ginditi ca in Rusia, Ucraina si alte tari ex-sovietice traiesc doar urshii si politaii. Pot sa va asigur ca lume adecvata, normala, nu e mai putina ca in aceashi Romania. Tranzitind des Ucraina, pot sa va spun ca politisti nu sunt mai multi si mai rai ca in Ro (care in ultimul timp cu criza au devenit mai agresivi), si in Ucraina esti preintimpinat de toate masinile care iti vin in fata, solidaritate e mai multa. Cunoscind bine rusa, si citind forumurile rusesti cu expeditii, va asigur ca nu e cazul sa va panicati asa. Oricum, mergi doar la o aventura! In asta e si pontul: sa fie mai problematic, stresant, fata de drumul pe autastrazile din Europa :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin28m Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 salut noi suntem o echipa din Arad si am organizat pentru 2012 in luna iunie o expeditie de 30000km 4 masini a cate 2 persoane pe masina pentru ca traseul nostru este oarecum asemanator mi-am permis sa scriu in postul tau! poate ne unim si mergem impreuna traseul nostru este in forma de inima si are 24 de "check-pointuri" : plecare din 1.Arad sau Bucuresti Romania 2.kiev,ucraina 3.moscova,rusia 4.kirov,rusia 5.berezniki,rusia 6.uray,rusia 7.surgut,rusia 8.bor,rusia 9.irkutsk,rusia 10.ulan bator,mongolia 11.beijing,china 12.shanghai,china 13.xiamen,china 14.maoming,china 15.dehong,china 16.lhasa,tibet,china 17.ngari,tibet,china 18.kashgar,china 19.taskent,uzbekistan 20.tutkmenabat,turkmenistan 21.baharden,turkmenistan 22.baku,azerbaidjan 23.tibilisi,giorgia 24.ankara,turcia toata expeditia va fi filmata de o echipa tv,suntem in tratative cu Cartea Recordurilor pentru cea mai mare expeditie in forma de inima din lume,etc daca sunt doritori ni se pot alatura! detalii la 0763488290 Sorin Muresanu M-uri , KTM-uri si altele GR-uri It's Not a Passion. It's An Obsession. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suvi Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Mi-ai bagat cutitul si acum il si rasucesti, vai ce m-as duce......... cam cat preconizati ca va costa si cam cat va dura? Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin28m Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 in jur de 5000 euro /masina (2persoane) si va dura aprox 2luni M-uri , KTM-uri si altele GR-uri It's Not a Passion. It's An Obsession. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 in jur de 5000 euro /masina (2persoane) si va dura aprox 2luni Sa nu mor de curiozitate cum ati putut rezolva intrarea in China din nord ( care este aproape inposibil) si accesul in Tibet care iarasi este cu cantec ? 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian45 Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Salut , cred ca s-au strecurat greseli in planul vostru - pt. traseul ales are mai mult de 30.000km. si chiar asa este imposibila o medie de 500km. pe zi iar in China nu este recunoscut permisul de conducere . Incerc si eu diferite documentari si abordari .Vad ca Max nu ne spune nimic nou , asteptam vesti . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Adi eu zic sa deschizi si tu o discutie pe tema asta cu informatiile care le detii si planurile pentru expeditie, poate asa faceti schimb de experienta si va va fi mai usor. Nu mai bine Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian45 Postat Decembrie 31, 2011 Partajează Postat Decembrie 31, 2011 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Cristi ai dreptate am sa deschid chiar astazi oricum asteptam vesti de la Max , La Multi Ani ! tuturor . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin28m Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Salut , cred ca s-au strecurat greseli in planul vostru - pt. traseul ales are mai mult de 30.000km. si chiar asa este imposibila o medie de 500km. pe zi iar in China nu este recunoscut permisul de conducere . Incerc si eu diferite documentari si abordari .Vad ca Max nu ne spune nimic nou , asteptam vesti . sal ! traseul are 28.000 km ! am pus 30.000 sa fie rotund permisele pentru China se rezolva la fel cum se rezolva vizele,la fel cum se rezolva intrarea in china prin mongolia si traversarea tibetului 2 luni = 60 zile x 500 km media /zi = 30.000 posibil sa depasim 2 luni cu cateva zile sau sa ajungem mai repede de 2 luni ! Dar mai conteaza ? numai bine si daca va surade ideea va asteptam cu noi ! M-uri , KTM-uri si altele GR-uri It's Not a Passion. It's An Obsession. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Din pacate pentru mine, anul acesta pica efectuarea acestei expeditii. Avem multe evenimente care nu ne permit luxul asta. Oricum, discutiile sunt bune pentru altii care doresc sa mearga. Nu se poate trece din Kazakhstan direct in Mongolia? Mongolia are o granita mica de vreo 150 de km in vest cu Kazakhstanul. Asta ca se evite China in care se intra greu cu masina. Aici sunt diverse informatii utile despre Mongolia: http://www.tourismguide.ro/x/mongolia/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klexx Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 De cite stiu eu granita intre Mongolia si Kazahstan nu exista. Mai gine de facut un mic cerc si de vazut Altai. Am si trekuri de acolo (nu ale mei) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 salut noi suntem o echipa din Arad si am organizat pentru 2012 in luna iunie o expeditie de 30000km 4 masini a cate 2 persoane pe masina pentru ca traseul nostru este oarecum asemanator mi-am permis sa scriu in postul tau! poate ne unim si mergem impreuna traseul nostru este in forma de inima si are 24 de "check-pointuri" : plecare din 1.Arad 10.ulan bator,mongolia 11.beijing,china 12.shanghai,china 13.xiamen,china 14.maoming,china 15.dehong,china 16.lhasa,tibet,china 17.ngari,tibet,china 18.kashgar,china toata expeditia va fi filmata de o echipa tv,suntem in tratative cu Cartea Recordurilor pentru cea mai mare expeditie in forma de inima din lume,etc daca sunt doritori ni se pot alatura! detalii la 0763488290 Sorin Muresanu observ destinatii din China, ceea ce este un vis pentru zeci de mii de pasionati ai expeditiilor din intreaga lume (inclusiv eu). DIn pacate procedurile de intrare in China sunt atat de grele si de scumpe, incat le puteti trece la capitolul rateuri inca de pe acum. Ganditi-va ca nici macar permisul de conducere strain nu este valabil si veti fi nevoiti sa faceti din nou scoala in China si sa sustineti examen, teoretic si practic......deci PAS Imi pare rau sa va dau vestea asta. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Ai si matale dreptate, dar cind te apuca o criza de rinichi pe vulcan la Askja si elicopterul te costa numai o semnatura, parca nu-ti mai pare rau dupa suta de euro pe care ai dat-o pe asigurare. Pacat insa de aventura domnu' Gusteru', am cautat disperat acele asigurari de care faceti vorbire in mai multe randuri pe forum, si sincer nu le-am gasit. Imi puteti da (si probabil si altor interesati) un telefon, email, persoana de contact vorbitoare de limba engleza in stare sa ne faca astfel de asigurari? Putem plati in orice tara. Multumesc si scuze de offtopic. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 (editat) Re: Expeditie in Mongolia in 2012 eu le fac la anwb - acr-ul olandez - si le fac doar pentru rezidenti. in asigurarea mea personala (nu numai cea de la anwb) au si un pachet pentru asa ceva. tot de la anwb -are si adac in mod sigur - am o asigurare continua de vacanta pentru furturi si repatrierea mea si a vehicului. stiu ca exista in anglia una pentru international, o sa incerc sa dau de adresa si revin cum spuneam: http://www.internationalsos.com/en/ asta-i in NL: http://www.sosinternational.nl/ nu cred ca ofera servicii la non rezidenti dar poti sa trimiti un email info@sosinternational.nl sau sa dai un telefon +31 (0)20 - 651 56 01 , aici toata lumea vorbeste engleza. cum spuneam eu folosesc anwb, o sa intreb la ei si va dau un raspuns cind/daca aflu Editat Februarie 10, 2012 de gusteru Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
olnat Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 De cite stiu eu granita intre Mongolia si Kazahstan nu exista. Mai gine de facut un mic cerc si de vazut Altai. Am si trekuri de acolo (nu ale mei) Poti pune mai multe detalii despre Altai; ex foto Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
klexx Postat Februarie 14, 2012 Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 http://www.land-cruiser.ru/index.php?showtopic=86024 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PopyXXL Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 Imi cer scuze inca de la inceput daca ma repet (nu am citit 100% postarile voastre). In legatura cu expeditia in Mongolia, cele mai bune informatii le puteti lua de la echipajul "Paramongols" care ne-a reprezentat pentru prima data si totodata cu succes la "The Mongol Rally" editia 2011. Unul dintre participanti se numeste Florin Cobuz (numele de pe facebook). Blog Paramongols: http://paramongols.ro/ce Site Mongol Rally: http://www.theadventurists.com/the-adventures/mongol-rally Idee despre o asemenea aventura :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matea bogdan Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Re: Expeditie in Mongolia in 2012 salut eu tocmai am citit o carte de mihai barbu - vand kilometri si e prezentat acolo foarte detaliat un traseu super plus taxe, granite, spagi, tips de mancat, de dormit, de vizitat etc. pana in mongolia.omul a facut toata treaba asta singur , cu o motocicleta cu aprox 1/10 din ce ai tu acolo...un temerar adevarat parerea mea. oricum e o super tura chiar daca o faci mult mai sigur si mai pregatit asa ca...succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 (editat) Re: Proiect - Expeditie in Mongolia in 2012 Undeva prin minutul 3 baietii se bucura si de Romania... Editat Iulie 7, 2012 de pantzerrow Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drujba Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 Re: Proiect - Expeditie in Mongolia in 2012 Trei prieteni de-ai mei au plecat cu o Dacia 1300 "Zambetul lui Iliescu" pana la Ulan Bator. Masina nu are niciun fel de pregatire speciala, este o Dacia din 2003 cu vreo 80.000 km la bord. Participa la Mongol Rally 2012. Anul acesta nu sunt singurul echipaj din Romania, mai este un Renault Kangoo cu trei fete. Aveti mai jos site-urile lor: Astia sunt daciotii, prieteni cu mine: http://www.freemiorita.ro Astea sunt cele trei fete: http://www.firefairies.ro Ambele echipaje planuiesc sa ajunga acolo "the hard way", adica trecand prin multe tari a caror nume se termina cu ...stan, dupa care intrarea in Mongolia ar fi facuta prin vest, adica traseul descris de Mihai Barbu ca fiind drumul oaselor oricarui vehicul cu roti. Eu le tin pumnii si sper sa ajunga bine cu totii. :j alea, alea, piesele..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate