Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

reasamblare MRL

cipak

Postări Recomandate

Salut,

Are cineva o diagrama mai detaliata, sau niste instructiuni pentru instalarea mrl-urilor?

Am schimbat rulmentii king pin (si ceva simeringuri) de la o roata (dupa tutorialul lui Minitehnicus de aici de pe forum). Am demontat tot ce s-a putut demonta la roata respectiva (pina la planetara). Toata operatia a durat ceva mai mult decit am crezut initial, astfel incit nu-mi amintesc exact cum erau prinse intre ele piesele din mrl:) Plus ca la demontare n-am fost atent si a sarit biluta de la comutatorul free-lock (nu stiam ca exista aceasta bila), dusa a fost, poate aveti idee de unde sa iau alta (de exemplu, cele de la rulmentii de bicicleta sunt mult prea mari).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: reasamblare MRL

ai reusit?

Recent am trecut si eu prin asta , in 2 runde, din pacate filmuletele care erau pe net nu erau suficient de sugestive , astfel ca a trebuit sa reiau operatiunea pe ambele parti, deoarece nu montasem corect partea care asigura retragerea pinionului cand se comuta pe pozitia "free".

Biluta aia nu are un rol crucial, parerea mea, doar daca , tot angrenajul ti se misca (roteste) foarte foarte usor. La mine nu a fost cazul, asa ca nu mi-am mai batut capul s-o inlocuiesc.

SJ410 - '86 - in reconstructie.

Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88.

Link spre comentariu

Da, n-a fost prea complicat pina la urma. Intr-adevar comutatorul sta in pozitie si fara biluta, chiar daca l-am uns cu vaselina. Partea cea mai "grea" mi s-a parut pusul arcului mic, care face legatura intre piesa cu dinti care intra si iese (ambreiaj? in engleza clutch) si piesa care e trasa/impinsa de comutator (follower pawl, cred ca de asta zici si tu).

Astept sa se mai incalzeasca un pic sa desfac si cealalta roata.

Link spre comentariu

Da, n-a fost prea complicat pina la urma. Intr-adevar comutatorul sta in pozitie si fara biluta, .

am pierdut si eu una....in principiu poti sa pui una din comert...te duci la un distribuitor de rulmenti si vezi ca ei au si bile la" bucata".

Rolul bilei din cate imi aduc eu aminte este de a impiedica libera rotatie...de exemplu daca intri intr-o smatca, fara biluta ai toate sansele sa iti decupleze mrl-ul.

Sfatul meu este sa il dai jos ,sa ii cauti bila potrivita si sa il montezi inapoi.

Succes!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare