robertz Postat Februarie 28, 2008 Partajează Postat Februarie 28, 2008 aici pe forum am vazut sasiul de unimog sablat si vopsit tare mi-a placut cum a iesit operatiunea, eu prin vara am curatat o parte a sasiului iar la ora actuala a aparut rugina la loc... de aceea solicit ajutorul vostru pentru ca ma gandesc sa sablez sasiul insa nu am gasit decat o singura varianta indisponibila la ora actuala, orice recomandare este binevenita nu este neaparat sa fie din Bucuresti este deja demontat, pregatit pentru operatiune asa ca sunt oarecum in criza de timp... @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Februarie 28, 2008 Partajează Postat Februarie 28, 2008 Re: Sablare sasiu... Suna-l pe tzuparu(cfantana)... Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Februarie 28, 2008 Partajează Postat Februarie 28, 2008 Re: Sablare sasiu... din cadrul restaurarii Landcruiserului BJ 70. Voi pune intreaga poveste pe forum, cam intr-o luna, can termin treaba. Este unul din cele mai ample proiecte pe care le-am facut. Sablarea a iesit excelent. A costat 640 euro. Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Februarie 29, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2008 Re: Sablare sasiu... @nelloruner am vorbit cu cel care face sablarile la nenea tzuparu am inteles ca nu poate sa sablze piese de dimensiuni foarte mari @miron faina lucrare sper sa reusesc sa il fac si eu pe al meu, banii respectivi erau doar pentru sablarea in sine? @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 Re: Sablare sasiu... boieri dvs., nu va mai chinuiti. La orice santier naval se pot face sablari pe coniace, bere si alte votci. Singura problema e sa va luati tinicheaua pe o remorca si sa dati fuga la constanta, midia, etc. Limita de marime nu exista... LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 Re: Sablare sasiu... bun sfat!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 Re: Sablare sasiu... Atat a costat doar sablarea. Ca sa pun sasiul pe trailer si sa merg de la Arad la Constanta sa-l sablez, sa mai stau si pe acolo cateva zile pana mi-l face,... nu cred ca era o optiune viabila. La cat timp disponibil am eu, in nici un caz. Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 Re: Sablare sasiu... Miron fara suparare Dar cu bani mai putin se poate cumpara o instalatie de sablat complet noua in varianta care ai pe poze. (Preturi aprox. pistol 100 eur, duze 20 eur, conducte furtune casca max 50 eur rezervor -din orice butoi compresor se gaseste, nisip 75 ron to la Valeni ) Pentru un sasiu trebuie cam 2 saci 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 Re: Sablare sasiu... Ok, nu te contrazic. Ai sablat vreodata ceva mai mare? La sasiul meu au intrat vreo 10 roabe cu varf, iar compresorul era ceva micut, exact cam ce au cei de la drumuri de lucreaza picamerele pneumatice cu ele! Am stat acolo tot timpul, ca sa faca dupa standardul meu sablarea, si crede-ma, nu e joaca de copii! Daca nu ai un compresor cu un anumit debit (MARE) nu iese nici o graunta de nisip prin teava aia, care este ca furtunul de la hidrant de groasa. Si cu un asa echipament, a durat noua ore distractia. Miron fara suparare Dar cu bani mai putin se poate cumpara o instalatie de sablat complet noua in varianta care ai pe poze. (Preturi aprox. pistol 100 eur, duze 20 eur, conducte furtune casca max 50 eur rezervor -din orice butoi compresor se gaseste, nisip 75 ron to la Valeni ) Pentru un sasiu trebuie cam 2 saci Do everything prepared! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 Re: Sablare sasiu... Am sablat sasiul de la Unimog (cred ca este destul de mare) cu 5-6 randuri de vosea si altele ce sau adunat pe ea in ultimii 33 ani si a durat aprox 2-3 ore. Apropo am o experienta destul de mare cu sablarile ca meserie de baza inaite de facultate am lucrat la turnatorie unde toate piesele se curatau cu sablare cele mari gen sasiu cu nisip cele mici in tambur care era plin cu alice si cabluri de tractare taiate la buc de 5-10 cm ala sa fi vazu piesele cand ieseau erau parca din inox lustruit cu pasta 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Februarie 29, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2008 Re: Sablare sasiu... ar trebui sa avem in minte ca poate se vor gasi si altii interesati de astfel de operatiuni @miron multumesc pentru raspuns, daca nu gasesc ceva mai aproape voi fi nevoit sa o fac acolo fie si la pretul respectiv, nu am reusit sa gasesc alta solutie de a curata rugina @unimog am rugamintea sa postezi un nr de tel sau ceva date de contact sa iau si eu legatura cu cei care se ocupa de sablare, am scris de la bun inceput ca ma pot deplasa cu el @dan popescu am ceva prieteni la Constanta daca se verifica teoria sunt dator de cinste "big time" @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buhu Postat Martie 1, 2008 Partajează Postat Martie 1, 2008 Re: Sablare sasiu... exista o alternativa de sablare si anume un dispozitiv cu un fel de cuie ( functioneaza cu presiune de aer )care bat in material facand sa sara rugina si vopseaua http://www.esska.de/esska_de_s/entroster.html http://members.chello.at/daniel.rusmir/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Martie 1, 2008 Partajează Postat Martie 1, 2008 Re: Sablare sasiu... exista o alternativa de sablare si anume un dispozitiv cu un fel de cuie ( functioneaza cu presiune de aer )care bat in material facand sa sara rugina si vopseaua http://www.esska.de/esska_de_s/entroster.htmlMdaa...un fel de pistol cu apa....O scula profi de sablat e vreo 2000 de euro...pt ca luna asta o cumpar si eu. Compresor de 5500 de litri am...asa ca cine va dori....vor fi serviti. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buhu Postat Martie 1, 2008 Partajează Postat Martie 1, 2008 Re: Sablare sasiu... exista o alternativa de sablare si anume un dispozitiv cu un fel de cuie ( functioneaza cu presiune de aer )care bat in material facand sa sara rugina si vopseaua http://www.esska.de/esska_de_s/entroster.htmlMdaa...un fel de pistol cu apa....O scula profi de sablat e vreo 2000 de euro...pt ca luna asta o cumpar si eu. Compresor de 5500 de litri am...asa ca cine va dori....vor fi serviti. tocmai asta e , ca nu toti vor sa-si faca acasa atelier si sa-si ia ceva profi,de ai am zis ca e o alternativa. apropo,cat o sa coste la tine un sablat ? http://members.chello.at/daniel.rusmir/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 Re: Sablare sasiu... exista o alternativa de sablare si anume un dispozitiv cu un fel de cuie ( functioneaza cu presiune de aer )care bat in material facand sa sara rugina si vopseaua http://www.esska.de/esska_de_s/entroster.htmlMdaa...un fel de pistol cu apa....O scula profi de sablat e vreo 2000 de euro...pt ca luna asta o cumpar si eu. Compresor de 5500 de litri am...asa ca cine va dori....vor fi serviti. tocmai asta e , ca nu toti vor sa-si faca acasa atelier si sa-si ia ceva profi,de ai am zis ca e o alternativa. apropo,cat o sa coste la tine un sablat ?aparatul il iau pt mine, am de pus la punct un utilaj ...dupa care nu stiu, nu m-am gandit. Cred ca va fi la ora de manopera. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Martie 3, 2008 Partajează Postat Martie 3, 2008 Re: Sablare sasiu... te arzi cu ora.... pretul i-l faci dupa client ... i-l vezi dupa cum spune 'buna ziua' ... sau dupa umblet ...cum calca pragul pravaliei... cu stangul..cu dreptul ................. cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Martie 4, 2008 Partajează Postat Martie 4, 2008 Re: Sablare sasiu... Atat a costat doar sablarea. Ca sa pun sasiul pe trailer si sa merg de la Arad la Constanta sa-l sablez, sa mai stau si pe acolo cateva zile pana mi-l face,... nu cred ca era o optiune viabila. La cat timp disponibil am eu, in nici un caz. la ce scule au aia din santierele navale, orice sablare de orice sasiu fie el si camion dureaza 10-20 minute. daca esti din Timisoara-arad, du-te frumos la Orsova, Drobeta sau in Yugoslavia, ca-i mai aproape. la belgrad sunt zeci de locuri bune. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Martie 4, 2008 Partajează Postat Martie 4, 2008 Re: Sablare sasiu... exista o alternativa de sablare si anume un dispozitiv cu un fel de cuie ( functioneaza cu presiune de aer )care bat in material facand sa sara rugina si vopseaua http://www.esska.de/esska_de_s/entroster.html si asta e o veche practica marinareasca. Se foloseste in fel de ciocan care are niste cuie pe suprafata de lovire. Ciocanul se numeste MATZAGON (cu TZ ca la constantza), muncitorul se numeste matzagonar si operatiunea se numeste matzagonire. Se folosea inainte de a apare sculele de sablat, si pe alocuri inca se mai foloseste. Pe site-ul indicat mai sus se vad scule de matzagonit cu actionare pneumatica. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Martie 5, 2008 Autor Partajează Postat Martie 5, 2008 Re: Sablare sasiu... @dan popescu dau o bere Am reusit sa gasesc pe cineva la santierul naval, problema este cu introducerea/scoaterea sasiului din incinta santierului... Tot in Constanta am gasit o varianta ajutatoare la 10 mil ar fi durat o saptamana... plus transport... Pana una alta m-am apucat de treba cu amicul Flexibus si surioara perie de sarma... :hm @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Martie 5, 2008 Partajează Postat Martie 5, 2008 Re: Sablare sasiu... Nu trebuie sa-ti faci griji, te duci, vorbesti cu oamenii, firma o sa-ti faca o factura de cacao la misto, intri/iesi din santier cu gratie. De obicei detinatorii acestor agregate sunt mici srl-uri cu care tratezi separat. Ei sunt inchiriati de santierele mari. Mai sapa. Toate rapandulele din constanta sunt sablate asa. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
robertz Postat Martie 5, 2008 Autor Partajează Postat Martie 5, 2008 Re: Sablare sasiu... chiar daca sunt offtopic am sa postez poze cu stadiul lucrarii, de curatat se curata insa e ceva de munca mai ales ca nu era intr-o stare tocmai fericita sunt fericit ca rugina nu a strapuns pe nicaieri :p @Landcruiser Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mickey3 Postat Martie 10, 2008 Partajează Postat Martie 10, 2008 Re: Sablare sasiu... saptamana asta tre' sa duc si eu sasiul defenderului la sablat ,la cineva care are o incinta mai mare , dar ...ce sa fac sa acopar seria cu ceva ,sau sa o las sa o curete si pe ea ...imi e sa nu dispara !? :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Martie 10, 2008 Partajează Postat Martie 10, 2008 Re: Sablare sasiu... Nu-ti fie frica nu dispare nr de sasiu chiar se va vedea mai bine ca se curata straturile de vopsea si rugina din ea 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Popescu Postat Martie 11, 2008 Partajează Postat Martie 11, 2008 Re: Sablare sasiu... dupa ce dai peste seria de sasiu, REPEDE dai niste maini de lac incolor. In general sablarea este operatiunea de indepartare straturi nedorite si mai ales pentru DESCHIDEREA PORILOR materialelor in vederea tratamentelor ulterioare de tratamente galvanice, vopsiri in camp electrostatic sau aplicari normale. Sa nu lasi nimic sabalat mult netratat, ca o sa ai mega rugina. LA MULTI ANI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mickey3 Postat Martie 11, 2008 Partajează Postat Martie 11, 2008 Re: Sablare sasiu... ok ,merci baieti ... am sa dau o mana sau doua de grund f bun ,apoi inca una sau doua de vopsea pe baza de poliuretan ,e bine asa ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate