nan florin Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Dragi prieteni, avand in vedere faptul ca noua taxa de mediu a fost adoptata de senat pun si eu o intrebare: cum ne vom mai putea vinde masinile inmatriculate in tara inainte de 01.01.2007 avand in vedere ca majoritatea au capacitati cilindrice foarte mari iar norma de poluare se invarte intre non si euro2? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Re: Modalitate de vanzare a masini conform noii taxe de mediu. Pai NU o sa le mai putem vinde, iar doritorii NU vor mai putea sa le cumpere. Fiecare ramane cu ceea ce are sau va fugi cu ele la Bulgaria, cat o mai tine si asta...... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plastec Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Re: Modalitate de vanzare a masini conform noii taxe de mediu. Dar la varianta de a picheta guvernul si presedintia, v-ati gandit? Eu am 3 masini de inmatriculat pe numele meu...dar e mai simplu sa "fugim" P.S. la fel putem sa rezolvam si cu impozitul monstruos...dar ARO 10.4 aka Greuceanu ... am cu ce Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MirceaMS Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Re: Modalitate de vanzare a masini conform noii taxe de mediu. La mica intelegere cum se mai practica la Romani. Ion vinde masina lui Gheorghe, se face contractul de vanzare-cumparare ca Ion sa nu poata zice ca i s-a furat masina, masina ramane inmatriculata pe Ion , Gheorghe ii da lui Ion banii pentru impozite si masina va ramane inmatriculata pe Ion pana ajunge la cimitir. Dupa aceea Gheorghe ii vinde masina lui Vasile dar ramane tot pe Ion inmatriculata si asa mai departe. In tara poti sa circului cat vrei, poate sa te opreasca politia ca nu-ti trebuie nici un act ca sa circuli cu masina altuia. Mai nasol e daca vrei sa pleci din tara ca-ti trebuie act de comodat. Idiotii astia care au conceput aceasta lege nici nu-si dau seama ce bulibaseala o sa creeze. De fapt ii doare in cur. Stiti de ce a aparut aceasta prevedere, nu? Legea in forma in care era pana acum contravenea normelor europene privind libera circulatie a marfurilor si crea o concurenta neloiala intre masinile cumparate din UE si masinile cumparate din Romania. Din acest motiv statul Roman pierdea toate procesele privind taxa de mediu. Deasemenea exista o rezolutie de la Consiliul Europei care stipuleaza clar aceste incalcari ale normelor Europene. Si atunci aveau doua variante: 1. sa anuleze taxa sau 2. sa introduca taxa si la masinile inmatriculate in Romania. Varianta 1. pica din start pentru ca pierdeau spagile imense pe care le dau importatorii si producatorii de masini si atunci au ales varianta 2 si ii doare exact in cur de Romani si de cum o sa-si mai vanda ei masinile. LAND ROVER FREELANDER 2,0 TD4 - de toata ziua. TOYOTA LANDCRUISER 95 3.0 D-4D - de ture. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uzi Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Re: Modalitate de vanzare a masini conform noii taxe de mediu. Salutare Citisem pe undeva ca masinile primite prin donatie sunt excluse de aceasta taxa atunci daca intre vazator si cumparator se face un contract de donatie(sau cum io zice) ar scapa de taxa Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Re: Modalitate de vanzare a masini conform noii taxe de mediu. La mica intelegere cum se mai practica la Romani. Ion vinde masina lui Gheorghe, se face contractul de vanzare-cumparare ca Ion sa nu poata zice ca i s-a furat masina, masina ramane inmatriculata pe Ion , Gheorghe ii da lui Ion banii pentru impozite si masina va ramane inmatriculata pe Ion pana ajunge la cimitir. Dupa aceea Gheorghe ii vinde masina lui Vasile dar ramane tot pe Ion inmatriculata si asa mai departe. In tara poti sa circului cat vrei, poate sa te opreasca politia ca nu-ti trebuie nici un act ca sa circuli cu masina altuia. Mai nasol e daca vrei sa pleci din tara ca-ti trebuie act de comodat. Idiotii astia care au conceput aceasta lege nici nu-si dau seama ce bulibaseala o sa creeze. De fapt ii doare in cur. Stiti de ce a aparut aceasta prevedere, nu? Legea in forma in care era pana acum contravenea normelor europene privind libera circulatie a marfurilor si crea o concurenta neloiala intre masinile cumparate din UE si masinile cumparate din Romania. Din acest motiv statul Roman pierdea toate procesele privind taxa de mediu. Deasemenea exista o rezolutie de la Consiliul Europei care stipuleaza clar aceste incalcari ale normelor Europene. Si atunci aveau doua variante: 1. sa anuleze taxa sau 2. sa introduca taxa si la masinile inmatriculate in Romania. Varianta 1. pica din start pentru ca pierdeau spagile imense pe care le dau importatorii si producatorii de masini si atunci au ales varianta 2 si ii doare exact in cur de Romani si de cum o sa-si mai vanda ei masinile. Nu-ti trebuie nici un contract de comodat sa dai masina altcuiva sa plece din tara cu ea. 2.Daca nu esti prieten cu Gheorghe, ai pus-o. Pe langa impozit si alte taxe, toate amenzile vor veni pe numele tau( al lui Ion ) Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. Momentan a trecut de Senat. Are careva idee cand pe cand o sa intre in vigoare legea? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. Momentan a trecut de Senat. Are careva idee cand pe cand o sa intre in vigoare legea? se vehiculeaza 01.01.2012. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. Ma gandesc ca se poate proceda ca in BG. Contract de vanzare - cumparare ca si garantie ca nu imi ia masina vanzatorul, contract pe care il tin pitit acasa. Si procura notariala (contract de comodat) in care se specifica ca orice amenda, asigurare, itp, rovigneta, etc. neplatite de catre "cumparator" in termen de 30 de zile de la data respectivei atrag anularea contractului si pierderea dreptului de folosire a masinii "cumparator". Si cred ca se rezova si cu prietenia in felul asta :grin: Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. nu stiu forma finala in care se va adopta si porcaria asta. initial proiectul prevedea aplicarea taxei "la prima instrainare" dupa inmatricularea in RO. daca asa va fi, as proceda urgent la o dubla vanzare- cumparare, catre un prieten, ruda etc. si revers. so f__k them. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nan florin Postat Noiembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 (editat) Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. Varianta de cedare a masinii cu titlu de donatie mi se pare o idee buna - ramanand de vazut din punct de vedere juridic, restul fiind discutabile. LE by Astral : Sa ramanem on-topic pentru ca mai degraba ne intereseaza solutii reale si nu are rost ca discutia sa degenereze......... Editat Noiembrie 2, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. In 2009 i-am luat nevesti masina,si cum alea cu motor sub 2000 de cm si euro 4 erau scutite de TPI am optat pentru un Opel Antara diesel.Toate bune si frumoase numai ca masina e luata in leasing,leasingul proprietar nevasta utilizator.La anul se termina contractul si masina trebuie inmatriculata pe numele ei.Sa inteleg ca voi plati TPI,adica din citeva sute care erau atunci trebuie sa-i platesc citeva mii lui Boc acum.Misto. Oare citi sunt in situatia asta. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. Sa fim seriosi, solutia cu mica intelegere si procuri tine de cascadorii rasului, daca va veti vinde masina asa veti plati grupa mare impozite si amenzi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. Tocmai aici e rahatul cat casa. Daca plateai TPI la momentul achizitiei, la o masina noua ar fi fost o suma minora. Daca acum revinzi masina se aplica taxele curente si te trezesti ca TPI valoreaza mai mult decat masina. De exemplu: Dacia Supernova 2002 euro2 estimez ca pe piata valoreaza pe la 1000-1500E, si nu m-ar mira ca taxa sa ajunga cel putin la aceeasi valoare. In conditiile astea devine "masina pe viata". Ma intreb, oare imbecilii au vreun plan de a distruge meticulos orice institutie, piata, domeniu de activitate, sau e doar norocul prostului? In conditiile astea piata masinilor de ocazie se va duce efectiv in cap. Ceausescu decretase ca masina este un lux, ceea ce a dus la situatia paradoxala ca masinile SH sa coste mai mult cele noi. Se pare ca revenim la situatia asta. Ceausescu, nu fii trist, gasca ta nu a murit! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 (editat) Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. In 2009 i-am luat nevesti masina,si cum alea cu motor sub 2000 de cm si euro 4 erau scutite de TPI am optat pentru un Opel Antara diesel.Toate bune si frumoase numai ca masina e luata in leasing,leasingul proprietar nevasta utilizator.La anul se termina contractul si masina trebuie inmatriculata pe numele ei.Sa inteleg ca voi plati TPI,adica din citeva sute care erau atunci trebuie sa-i platesc citeva mii lui Boc acum.Misto. Oare citi sunt in situatia asta. Din Cate am citit e valabil doar pentru auto inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, deci ai scapat. Asta cu gasca lui Ceasca e tare si ai mare dreptate. Cred ca se mira si sifiliticii de la putere cum de mai rezista tara asta cand ei fac totul exact pe invers. L.E. Mai ramane solutia cu Bulgaria. Cine vrea sa vanda, o inscrie la vecini si rezolva problema. Editat Noiembrie 2, 2011 de wolfman "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. Fara suparare dar puneti problema gresit, vazand doar punctul vostru de vedere. Din punct de vedere al guvernantilor, masinile noastre nu prezinta interes. Suntem un grup restrans de ciudati care preferam lipsa drumului in acceptiunea lui obisnuita, ca logo in viata. Singurul interes pe care ei il urmaresc este loveaua primita ca parte a unui lobby. Iar obiectivul celor care fac lobby este sa innoiasca parcul auto. Stiu un domn cu favoriti si mustati impozante care reuneste sub o singura umbrela vreo 5 branduri auto, voi chiar credeti ca nenea asta si altii ca el nu au invatat cum se fac banii? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. Stai un pic U2_2... Ca sa innoiesti parcul auto e nevoie de bani. De ce crezi ca tot cumpara romanul SH? Ca nu vrea masina noua? Degeaba vrea Mustata si ai lui sa ne convinga din rasputeri sa le cotizam, pe partea cealalta vina BNR si limiteaza posibilitatile de credit, populatia tarii e deja ingropata in credite... Daca nu ai cu ce sa iei, nu iei si basta. Doru Octavian Dumitru avea un banc: Iosefini merge pe strada cu un prieten si se da mare cu magia lui. Se lauda prietenului ca va convinge, doar prin puterea mintii, proprietarul oricarui apartament din zona sa isi arunce televizorul pe geam. Prietenul indica un apartament la intamplare, Iosefini se concentreaza.... se concentreaza ... se concentreaza... La fereastra apare un nene care tipa disperat: "Dar eu nu am televizor!" Asa e si cu innoirea parcului auto: daca nu dau gratuit sau foarte ieftin, tot pot sa se concentreze, nu avem televizor. Dracu sa o ia de societate de consum! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. exact ce spuneam: nu suntem in targetul lor. EI nu targeteaza minoritatea grupului de doritori 4x4. EI nu targeteaza minoritatea grupului fara televizor. Vrei nu vrei, majoritatea se va prezenta la Remat cu masina din dotare ( apropo, am inteles ca se majoreaza valoarea tichetelor ) si va cumpara Logan, Hyundai, Ford sau Citroen... Tu vei ramane cu masina ta, dar esti exceptie... pana cand ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 (editat) Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. :grin: Foarte tare ... Intai recensamant ...OBLIGATORIU ... dupa aia ... taxe si legi tampite pe banda rulanta mai mult sau mai putin obligatorii! Mai vine un an ...vin alte legi tampite, alte taxe ... toate ca urmare a unor plati ce trebuie facute de catre guvernati finantatorilor de partide sau candidaturi. Practic daca stam sa o analizam: -avem o taxa de prima inmatriculare ...care teoretic e taxa de poluare -avem taxe de poluare in carburant pe care tot noi le platim -vom avea si aceasta taxa noua ...de mediu ... -vor mai fi si altele probabil ... Personal cred ca masinile noi se vor vinde din ce in ce mai putin ...vor valora mai mult clasicele ... cele care refuza sa se strice ... Ca modalitati de a se evita aceasta taxa pe prostia a contribuabililor care inca isi mai platesc taxele ... -inmatricularea pe BG sau alt stat cu drept de circulatie in RO -procura cu drept de circulatie in loc de contract de v/c -act de comodat -contract de inchiriere -leasing operational -leasing financiar cu refuzarea receptiei masinii ... si probabil ca mai sunt si altele ... Logan, Hyundai, Ford sau Citroen ...:bleah Bi-ci-cle-ta mai bine!!! Editat Noiembrie 2, 2011 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. Ionutz, cei care doresc sa-si cumpere masini noi nu sunt afectati de aceste masuri. Ca trendul este crescator sau nu este absolut irelevant. Masurile astea sunt pentru cei care stateau in dubiu daca sa-si ia masina noua sau SH. Acum, cu siguranta, vor opta pentru nou. Deci, este un castig pentru lobby-sti. La cat costa politicienii nostri, din 50 masini si-au scos taxa de lobby. Si va repet, alte documente decat cele reglementate oficial, prin lege, privind transferul de proprietate SI RESPONSABILITATE sunt nule. Nu fiti naivi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. imi cer scuze dar eu vad altfel problema: din moment ce se va reduce cu 30% taxa , masinile second din afara vor deveni mai ieftine(adica cat iesi per total cu inmatriculare fata de acum), cele noi tot asa, cele inmatriculate intre 2008-prezent la vanzare au deja taxa-neafectate, deci in belea raman doar cei dinainte de 2007, leasing-urile (acolo o sa fie jale mare de tot, si culmea unii nici nu o sa aiba habar). deci diferenta va fi ca acum cei afectati (pre 2007) trebuie sa reduca preturile auto la valorile de afara, adica sa iti fie tot una la bani sa cumperi din tara sau deafara, ca tot taxa aia e.(la bani, nu vb de calitatea Ro vs Eu) aici nu vb de cazanele noastre pre 2000 sa zicem,ca acolo oricum se merge in Bg...altfel pt cele inmatriculate in ro o sa ramanem sa fim inmormantati odata cu ele. per total alegatori....mica proportia si cum deja am vazut titluri din ziare de o anumita culoare care deja reclamau victorios scaderea taxei....bineinteles mentionand extrem de judicios ca tariceanu e de vina pt taxa, o sa treaca fara mare tantam cum au trecut si ramas taxele mari pt "nenorociti aia de au jepanuri". mai intereseaza pe cineva cat plateste taxe pe an un Aro, de fapt mai stiti Aro inmatriculate...? si sa nu uitam ca vor returna diferenta pt cei care au platit.......sublim....plebea va fi in excitare maxima, deci majoritatea vor aplauda si restul vor *vom inghiti.:x isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 (editat) Re: Modalitatea de vanzare a masinii conform noii taxe de mediu. Pai domnilor ... 1. Afara sunt masinile mai scumpe decat la noi ...ca idee 2. Masura nu afecteaza decat intr-un singur sens ... pe consumatori sa-i "condamne" fie sa-si ia masina noua sau mai noua de 2007 fie sa nu isi mai vanda fierul ...adica un fel de conservare ... Acum daca stam si o gandim ... Un nene are o masina din 2006 ... vrea sa o schimbe cu alta mai noua ... mai nepoluanta ... ok ... 1.pierde din pret prin contextul sh 2.pierde din pret prin contextul masina uzata 3.pierde din pret prin faptul ca sansele de a o vinde mai departe scad considerabil ptr ca se introduce o asemenea taxa ... Concluziile: 1.Sansa de a se tine parcul vechi si de a nu mai putea omul sa-si ia masina mare sunt maricele ...in conditiile date 2.Automat urmare a acestui procedeu poluarea se va accentua ptr ca masina care in mod normal si-ar fi urmat ciclul primpropietar - x propietari ulteriori - remat ....mai incet sau mai rapid acum o sa se utilizeze la maxim ... E demonstrat prin studii ca o masina utilizata de un singur propietar are un ciclu de viata sensibil mai mare decat una utilizata de mai multi propietari...adica un grad de "consumabilitate" mai mic ... 3.Primul propietar ar fi intinerit parcul dar situatia nu ii mai permite sa faca lucrul asta ... 4.Automat daca omul se satura de masina ... o trage frumos pe dreapta, fie o radiaza, fie nu, si fuge afara si isi ia alt gunoi la care plateste cu 30% mai putin TPI il exploateaza cat il exploateaza si dupa aia ...altul si altul si tot asa. In limita bugetul restrans, evident. E o lege data cu curul (adica s-a vazut prin ea o sursa de venit si nimic altceva) care in mod sigur o vor trage multe capete luminate. De fapt daca se merge pe legea asta ...poluarea va creste ... vor incasa "poate" ceva malai dar nu fac decat sa-si minimizeze bugetul ...Pana anul asta se aduceau masini de afara si se inmatriculau pe BG ptr ca era TPI mare. Se inmatriculau masini inscrise RO ca erau impozitele prea mari ...Usor, usor din cauza acestei taxe imbecile practic se vor muta inzecit masini pe BG ...chiar si cu motoare mici ...chiar si cu impozite mici... Dar ei nu se lasa ...exact ca Chuck Norris ...inventeaza alte taxe ... :ha: Ca fapt divers ... Printr-un contract de comodat se poate mentine propietatea asupra unui bun mobil sau imobil dar se pot transfera o serie intreaga de responsabilitati ... :wink: Editat Noiembrie 3, 2011 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate