Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Taxa de poluare ... pe centrala termica

Max

Postări Recomandate

Gunoiul asta de ministru al mediului, Laszlo Bobely, protectorul mafiei lemnului din Romania, chiar vrea sa puna in practica instituirea unei noi taxe de poluare si anume celor care au centrale termice proprii. Cica taxa va fi in functie de noxele scoase de centrala.

El zica ca sa trecem inapoi la sistemul centralizat de incalzire sau la combustibili eco. Dupa creierul lui de gaina, arderea rumegusului este eco. Adica nu tot monoxid de carbon se emana si la arderea lemnului.

Cate tampenii mai poate suporta populatia tarii?

In unele locuri s-au pus contoare de apa pe puturile sapate in pamant.

Oare cu aerul pe care il respiram cum o sa faca? Vom merge anual la control al plamanilor ca sa vedem care e capacitatea pulmonara? In functie de asta se va calcula taxa pe aer?

Da' la basini nu vine cineva ca sa ma masoare? :uameni

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Taxa de poluare ... pe centrala termica

Simt ca nu mai rezist. Suntem un popor de indiferenti. Toata chestia e legata de banii care vor veni la buget din sutele de mii de centrale de apartament.

Ce beneficii ne-a adus pana acum intrarea in (M) Ue ? Eu ca si cetatean in afara de faptul ca sunt impovarat in fiecare an cu tot felul de taxe pe care mise cere sa le platesc occidental cu salariu de tarile lumii a treia nu mi se ofera absolut nimic. Sunt curios cum vor stabili nivelul de noxe. Am ajuns sa ne sufoce gunoiul asta de Borbely. ce combustibil pot sa folosesc eu care locuiesc la bloc? S-ami fac o stiva de lemne sau de rumegus in fata blocului? Suntem 30 de apartamente !

Oare de ce nu se discuta si in Bulgaria despre asemenea lucruri ca si ei sunt membrii in aceeasi porcarie numita UE?

Link spre comentariu

... S-a dat dimineta o erata la comunicatul Berbelyului. Cica este vorba despre centralele BLOCURILOR (cele care au centrala proprie), si nu pentru centralele de apartament......

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Uitati-va mai rar la stirile de la TV sau cel putin nu le mai puneti la suflet...si veti trece mai usor peste toate cacaturile astea.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

... S-a dat dimineta o erata la comunicatul Berbelyului. Cica este vorba despre centralele BLOCURILOR (cele care au centrala proprie), si nu pentru centralele de apartament......

Nu cred. Era vorba de centralele de apartament si recomanda ca sa se instaleze centrale de bloc.

Taxa ar putea fi introdusa in 2013, potrivit lui Borbely, care a sfatuit proprietarii de apartamente sa opteze, mai degraba, pentru centralale de bloc, nu cele individuale, pentru a imparti, astfel, costurile aferente taxei de poluare.

http://www.ziare.com/taxa/stiri-taxe/cum-poate-taxa-pe-centrala-de-apartament-sa-creasca-pretul-gigacaloriei-interviu-ziare-com-1131011

Link spre comentariu

Aparent astia zic ca UE e cel care vrea, dar guvernoiu nostru e "rezervat". Gogoasa asta cu UE cel rau care ne impune taxe si reguli e fumata de mult. E clar ca oricare partid a fost la comanda, ne-a varat galusca cu regulile UE ori de cate ori le-a convenit, in schimb si-au bagat pana in ele reguli daca erau, Doamne fereste, chiar in interesul cetatenilor. Personal incep sa ma satur de acest UE care incepe sa miroase a putred.

Sistemul centralizat in zona mea e aproape defunct, nu a functionat niciodata ca lumea dupa 90 si nici nu vad perspective de a mai fi revitalizat. Societatea de termoficare e falimentara(literalmente, nu e o figura de stil), abia mai are clienti si cei care au plecat au facut-o din cauza atator frustrari incat nu cred ca ii mai poate convinge cineva sa redevina sclavii statului. Dupa ce ai simtit independenta de a face cald cat si cand ai nevoie la un pret decent, nu mai doresti sa te intorci la caldura data cu taraita si la preturi infecte pe care o da "incalzirea centralizata".

Eu am renuntat la termoficare in urma cu 7 ani, si cheltuielile nu au ajuns nici in ziua de azi la valorile inumane de pe vremuri. Acum consum cat am nevoie si cat imi permit, in timp ce cu termoficare era un frig in casa de capiam dar plateam dublu ca acum.

In alta ordine de idei, sistemele centralizate acopera doar blocurile, cum o sa impuna conectarea caselor, zonelor rezidentiale, a localitatilor rurale la sisteme centralizate? Cum te poate taxa statul cand chiar el e cel incapabil sa iti ofere alternativa asta?

LE. Cum naiba sa imi pun centrala de bloc, cand la mine in scara din 10 apartamente doar 5 sunt permanent locuite? 2 firme, 2 plecati in strainatate si unul sta la tara.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Bicicleta nu era galbena, si nu s-a furat ci s-a gasit, si de fapt era un mercedes....

http://www.ziarelive.ro/stiri/borbely-neaga-nu-se-introduce-nici-un-fel-de-taxa-pentru-centralele-de-bloc.html

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Pai, in primul rand, incearca sa ne faca sa renuntam la centralele individuale de apartament pentru ca sunt in negocieri avansate cu aia mici si cu ochii oblicii de prin CHina pentru ca sa investeasca in sistemul de termoficare din Romania si in industria extractiva.

In alta ordine de idei, se incearca sa ne "stimuleze" pe noi, fraieriii de la Bloc sa trecem pe centrale electrice pentru ca in Romanica se doreste sa se produca cat mai multa energie eoliana, energie ce e mai scumpa decat cea clasica - dar, doar la noi pentru ca nici vantu nu bate pe moca. Trebuie stimulat.

Cum zicea si Max: cand oare introduc si taxa pe basina!

- sper sa nu o introduca pt ca am dat de dracu - colonu meu are probleme.

Link spre comentariu

relax, prieteni, ca vine revolutia in curand. nu de-aia facuta de Ilici, ci aia pe bune. UE mai misca maxim 1-2 ani, poate chiar si mai putin, din cate se vede. dupa aia ne bagam picioarele in toti "investitorii straini" care ne-au jegmanit 20 de ani, si cu resursele naturale si umane pe care le are Romania, iesim din buda urgent.

Link spre comentariu

Taxele ciudate, in general, nu-s o inventie contemporana. Uitati un top al lor aici:

http://www.descopera.ro/cultura/4986118-top-10-cele-mai-absurde-taxe-din-toate-timpurile

Sa mai zambim putin... Maine poate fi mai rau.........:sm

Editat de Cornelia

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie.

http://www.maramuresguide.com

Link spre comentariu

.... Dupa creierul lui de gaina, arderea rumegusului este eco. Adica nu tot monoxid de carbon se emana si la arderea lemnului.

...

Una este sa arzi lemne/rumegus si sa produci CO2 care va fi inglobat iar in lemne/rumegus, pe care le vei arde din nou (se inchide un ciclu), ...., si alta este sa arzi intr-un timp scurt combustibili fosili, care au imobilizat cantitati enorme de carbon in sute de milioane de ani, producand o cantitate enorma de CO2 care nu mai poate fi inglobata in vegetatia actuala. Dereglezi circuitul carbonului in natura, introducand in ecuatie CO2 suplimetar din combustibilii fosili.

Daca ardem o padure intreaga, eliberam mii de tone de CO2 care vor fi inglobate de noua padure care va creste in locul celei vechi. Daca ardem 1000 tone de benzina, CO2 produs nu poate fi imobilizat "natural" (teoretic trebuie sa asteptam pana cand padurile se vor transforma in petrol, lucru extrem de lent si nu foarte bine lamurit :grin:).

Este vorba de o taxa propusa de UE pe CO2 eliminat de arderea combustibililor fosili: carbune, gaze, benzina, motorina, etc.

Puch 280GE
Link spre comentariu

Daca ardem o padure intreaga, eliberam mii de tone de CO2 care vor fi inglobate de noua padure care va creste in locul celei vechi. .

In teorie, Romania are foarte multe paduri virgine, sau mai bine spus avea.

Ai vazut pe undeva dupa ce s-a taiat sa se planteze?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Una este sa arzi lemne/rumegus si sa produci CO2 care va fi inglobat iar in lemne/rumegus, pe care le vei arde din nou (se inchide un ciclu), ...., si alta este sa arzi intr-un timp scurt combustibili fosili, care au imobilizat cantitati enorme de carbon in sute de milioane de ani, producand o cantitate enorma de CO2 care nu mai poate fi inglobata in vegetatia actuala. Dereglezi circuitul carbonului in natura, introducand in ecuatie CO2 suplimetar din combustibilii fosili.

Daca ardem o padure intreaga, eliberam mii de tone de CO2 care vor fi inglobate de noua padure care va creste in locul celei vechi. Daca ardem 1000 tone de benzina, CO2 produs nu poate fi imobilizat "natural" (teoretic trebuie sa asteptam pana cand padurile se vor transforma in petrol, lucru extrem de lent si nu foarte bine lamurit :grin:).

Este vorba de o taxa propusa de UE pe CO2 eliminat de arderea combustibililor fosili: carbune, gaze, benzina, motorina, etc.

nenea vlad, sunt cazut pe spate si acum dau din picioare sa vada lumea ca nu sunt mort

adica vrei dumneata sa imi explici ca noxele eliminate in urma arderii gazului natural sunt mai nocive decat fumul scos dupa arderea lemnului????

pai nea vlade, sa zic eu acuma, ca in urma arderii gazului este eliminat CO2 si putine alte gaze...dar in cantitate foarte mica, comparand cu fumul rezultat dupa arderea lemnului, care contine atat o cantitate MARE de CO2 cat si funingine (mda, cauza principala de cancer), gudron, PRECUM SI GAZ NATURAL.... care nu e ars decat la centrale pe solid cu reardere ...

adica... arderea lemnului sa dovedit de foarte multa vreme ca este mult mai ineficienta si polueaza MULT mai mult, fata de gazul natural...care, daca nu stiai, in cazul in care nu se poate folosi sau stoca...este eliminat in atmosfera fie direct fie ars chiar la gura putului

asta ca sa ne intelegem..ca nu suntem de ieri de azi sa inghititm tot ce ne trece pe la nas

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Ai vazut pe undeva dupa ce s-a taiat sa se planteze?

Da, la noi. In fiecare an vreo 10.000 am plantat numai noi.

In aprilie, anul viitor, avem deja programate 3 ha pt. impadurire.

Dar asta-i alta problema.....

Scuze pt. offtopic.

Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie.

http://www.maramuresguide.com

Link spre comentariu

Va mai aduceti amintede recensamantul care care tocmai s-a incheiat? e una din intrbari de pe formularul LC este de cum este incalzita locuinta si da exemple, termoficare (centrala) sau soba. Si cum au declarat ca rezultatele se vor cunoaste in 2013..... adica atunci vor stii din statistica facuta cu ocazia recensamantului cati bani au de luat la aceasta taxa.:sl

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Link spre comentariu

Cum foamea acestor guvernanti creste de la o zi la alta iar bugetu este tot mai mic trebuie gasite noi metode de taxare care sa le asigure lor bunastarea,iar taxarea proprietarilor de astfel de centrale,care nu sunt putini,le aduce inca o felie de cozonac.

De curind am vazut pe la TV ca Spania a construit in ultimi 10 ani 4200 de km de autostrada iar noi 400 de km.Stau si ma gindesc de cita panglica ar fi avut nevoie Boc sa inaugureze 4200 de km de autostrada daca ar fi fost construiti in Romania.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Daca se pune problema emisiilor de CO2 si arderea lemnelor in soba e si asta producatoare de astfel de emisii, clar vor pune taxa si celor cu sobe pe lemne, deci cu alte cuvinte, asta este TAXA PE FUMARIT, adica taxa pe fumul scos pe cos ! .......:uameni

Link spre comentariu

Din cate imi aduc aminte, 2012 si 2013 sunt ani electorali si, cel putin teoretic, vom avea si noi posibilitatea sa-i "taxam" pe actualii guvernanti.

Problema cea mai mare nu este sa-i dam jos, in mod democratic, pe toti fripturistii de la putere!

Problema care se pune este: "Pe cine alegem in locul lor?"

Pe mine inca nu a reusit nici unul, atat partid cat si persoana/personalitate ca este capabil sa faca ceva dezinteresat pentru aceasta tara si pentru bunastarea si prosperitatea, atat a tarii cat si a locuitorilor ei.

Tot ce pot spera este ca, in scurtul interval ramas la dispozitie, sa se structureze o miscare politica capabila sa redea acestei tari (si locuitorilor ei) speranta si demnitate.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

..........

De curind am vazut pe la TV ca Spania a construit in ultimi 10 ani 4200 de km de autostrada iar noi 400 de km..........

Mie imi cam da cu virgula la cei 400 km de care zici tu......

Pai sa vedem :

- 160 km A2 - Buc-Cernavoda

- 40 km Turda-Gilau

...........restul pana la 400 unde zici ca ar fi ???

Din cate imi aduc aminte, 2012 si 2013 sunt ani electorali si, cel putin teoretic, vom avea si noi posibilitatea sa-i "taxam" pe actualii guvernanti.

Problema cea mai mare nu este sa-i dam jos, in mod democratic, pe toti fripturistii de la putere!

Problema care se pune este: "Pe cine alegem in locul lor?"

Pe mine inca nu a reusit nici unul, atat partid cat si persoana/personalitate ca este capabil sa faca ceva dezinteresat pentru aceasta tara si pentru bunastarea si prosperitatea, atat a tarii cat si a locuitorilor ei.

Tot ce pot spera este ca, in scurtul interval ramas la dispozitie, sa se structureze o miscare politica capabila sa redea acestei tari (si locuitorilor ei) speranta si demnitate.

Nu se mai poate structura nimic viabil politic.....toate (afaceri, relatii, combinatii, etc) au fost transmise odraslelor (stiti, loazele alea care-si fac veacul prin cluburi si-si plimba super-bolizii intre Dorobanti si Centrul vechi.....) si din ce stiu eu, "ce naste din pisica, soareci mananca".......

Link spre comentariu

As vrea sa te vad 2 minute cu nasul intr-un cos de fum, unde se ard lemne si carbuni:ha:, la centrala s-ar putea sa iesi cel mult cu nasul fript, daca e un model mai vechi si nu are recuperator, in rest cred ca o sa mai respiri.

Problema nu este C02 -asta il rezolvam cu plantari si mai putine taieri de paduri, restul compusilor CO, oxizi de pb , gudron , etc sunt mult mai periculosi, asa ca teoria asta cade atunci cand vrei sa analizezi un pic situatia.

Exista de mai bine de 40 de ani, o teorie a unui cercetator rus, cum ca asa zisi combustibili fosili se refac, pamantul fiind ca un burete, care dupa ce a fost stors, se reimbiba cu apa.

Mai nou si americani au ajuns la aceeasi concluzie, doar ca aceasta teorie nu este prea convenabila atunci cand stabilesti preturile la combustibili.

Benzina sintetica a fost folosita inca din cel de al doilea razboi mondial, motorul cu apa, inventat de un roman prin '74 a disparut in neand si nu s-a mai vorbit de el, asta tot din grija pentru ecologie si natura?

Din pacate Miscarea Ecologista nu este decat o alta modalitate de a stoarce bani prin diverse taxe, de la fraierii care sunt dusi de nas cu jumatate de adevar, neputand urmari unde ajung acesti bani.

Acum, ca si in vremea Fanariotilor, renumiti in creearea de taxe, a reaparut " Fumaritul":uameni

Editat de f_zoltan
Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

Nu se mai poate structura nimic viabil politic.....toate (afaceri, relatii, combinatii, etc) au fost transmise odraslelor (stiti, loazele alea care-si fac veacul prin cluburi si-si plimba super-bolizii intre Dorobanti si Centrul vechi.....) si din ce stiu eu, "ce naste din pisica, soareci mananca".......

Pe principiul "Speranta moare ultima" eu continui sa sper! Totusi!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

@ Optimus ....de jecmanit ne-am jecmanit singuri....e in istoria si firea noastra....exact ca si scuza....altii sunt de vina....adevarul e ca altii au profitat de lacomia noastra...de lipsa noastra de patriotism....de prostia si incompetenta clasei conducatoare......fiecare individ aflat vremelnic la putere si-a facut plinul fara scrupule....fara sa il intereseze ca mai exista si ziua de maine

referitor la taxa...e veche de o suta si ceva de ani...se trage din Fanar

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Va mai aduceti amintede recensamantul care care tocmai s-a incheiat? e una din intrbari de pe formularul LC este de cum este incalzita locuinta si da exemple, termoficare (centrala) sau soba. Si cum au declarat ca rezultatele se vor cunoaste in 2013..... adica atunci vor stii din statistica facuta cu ocazia recensamantului cati bani au de luat la aceasta taxa.:sl

:br:g

Link spre comentariu

...foarte corect ...cu conditia sa fi luat parte la aceasta statistica!

Nicaieri nu spune in lege ca daca nu te-a gasit recenzorul acasa trebuie sa mergi tu personal sa dai din tine la primarie ...E obligatoriu ptr cei care au vrut sa ia parte la recensamant! :grin:

Una peste alta slava domnului legea propietatii e inca garantata (cat o mai fi)... nu iti va intra nimeni in curte si in casa sa vada ce/cat/cum/cand mananci daca nu il lasi tu ...:wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

1. actuala oranduire politica, la nivel global, nu mai poate fi inlaturata decat prin lovituri de stat. naivii care doresc sa se exprime "democratic" intr-un cadru "civilizat" prin "dezbateri democratice" se inseala amarnic, utopiile astea sunt de mult controlate in totalitate de smecheri. vestea buna este ca deja se misca lucrurile in sensul asta, iar "occupy" a fost un prim semn, fals mediatizat in presa centrala, au abordat in genul "piata universitati": golani, drogati, neorganizati, etc. ceea ce nu este deloc adevarat. dar deja oamenii actioneaza pe multiple planuri, si in maxim 1-2 ani vom fi martorii unor surprize de proportii neimaginate de cei multi in acest moment.

2. am fost invatati sa gandim in niste termeni irealisti:

- investitori straini = mafioti care au luat cu japca, prin coruptie, resursele statelor tintite (pt ca nu e doar cazul Romaniei) cu promisiuni mincinoase de investitii dar numai au devalizat industrii intregi, iar acolo unde au fost interesati sa produca ceva, cat de cat, au furat banii din tara prin companii offshore, iar statul a luat multa UE. ceva firimituri de impozite, asa de ochii lumii. stiu nenumarate cazuri.

- statul nu se mai implica in economia tarii, totul trebuie sa fie privatizat = concept criminal prin care a fost posibila jefuirea resurselor tarii, predarea lor pe nimic unor interese straine, periclitarea sigurantei nationale, cresterea somajului, cresterea nejustificata a preturilor, saracie.

- UE = un concept fascist, prin care se urmareste supunerea economica a unor state neimperialiste. au vazut ei ca in mii de ani nu au reusit sa cucereasca armat si sa-si mentina autoritatea, astfel ca au trecut la formule mai viclene.

- etc...

oameni buni, treziti-va!

chiar si astfel de discutii sterile pe un subiect marunt totusi, nu ne aduce nimic bun, daca scapam din vedere ansamblul situatiei actuale. vreti sa va bateti cu o taxa? poate castigati... dar vor aparea alte mii de taxe... mai abil mascate. e ca balaurul caruia ii tot tai capete, dar degeaba. trebuie lovita inima.

LE: tocmai am primit un banc care ilustreaza starea de fapt a constiintelor umane la ora actuala:

- Ce este mai rau: ignoranta sau dezinteresul?

- Nu stiu si nici nu ma intereseaza!

Editat de Optimus
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare