Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Taxa de poluare ... pe centrala termica

Max

Postări Recomandate

Re: Taxa de poluare ... pe centrala termica

nenea vlad, sunt cazut pe spate si acum dau din picioare sa vada lumea ca nu sunt mort

adica vrei dumneata sa imi explici ca noxele eliminate in urma arderii gazului natural sunt mai nocive decat fumul scos dupa arderea lemnului????....

Nenea soimu', daca ai cazut pe spate cum mai ajungi la tastatura?!:ha1

Raspunsul meu la intrebarea ta este NU! Explicatia mea n-are treaba cu noxe, gudroane, randamente, impaduriri sau defrisari. Se refera strict la CO2. Nu la CO, NO2, etc. Si nu este o apologie la centralele pe lemne.

Discutia se refera la echilibrul CO2 in natura. Daca ardem doar lemne si mentinem constant nivelul padurilor, CO2 produs va fi inglobat in noile paduri. Oamenii au trait asa mii de ani, dar acum nu mai este posibil.

Arderea combustibililor fosili produce catitati uriase de CO2 care nu mai poate fi inglobat in vegetatie in ritmul producerii lui (combustibilii fosili s-au format in milioane de ani iar noi ii ardem in zeci de ani) si se acumuleaza in atmosfera. Taxa propusa este doar o metoda de reducere a producerii de CO2.

As vrea sa te vad 2 minute cu nasul intr-un cos de fum, unde se ard lemne si carbuni, la centrala s-ar putea sa iesi cel mult cu nasul fript, daca e un model mai vechi si nu are recuperator, in rest cred ca o sa mai respiri.

Problema nu este C02 -asta il rezolvam cu plantari si mai putine taieri de paduri, restul compusilor CO, oxizi de pb , gudron , etc sunt mult mai periculosi, asa ca teoria asta cade atunci cand vrei sa analizezi un pic situatia.

HEM: daca respiri gazele elimiate de o centrala moderna pe gaze vei muri sufocat destul de repede. Probabil mai repede decat in cazul unui cos de fum pe lemne.

Azi nu mai poti rezolva problema CO2 din combustibilii fosili cu plantari! Nu ti-ar ajunge toata suprafata planetei pentru a-l fixa in paduri.

Puch 280GE
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

.............Taxa propusa este doar o metoda de reducere a producerii de CO2.

......

Azi nu mai poti rezolva problema CO2 din combustibilii fosili cu plantari! Nu ti-ar ajunge toata suprafata planetei pentru a-l fixa in paduri.

Va spun sincer, mie nu prea mi-e clar cum dracu o taxa va reduce producerea de CO2........? :sc

Si nu ma refer la noi, ca aici mi-e clar unde se duc banii din taxa aia, dar in tarile normale......ce se face cu acesti bani, concret ?

Mai ales ca, dupa cum spui, solutia reimpaduririlor nu ar fi eficienta.......

Link spre comentariu

ca sa intelegeti ca problema este mult mai grava. asa ceva nu o sa vedeti la stirile de la TV, au grija sa "comunice" numai "de bine" despre UE, si sa ascunda manariile pe care le fac cu statele europene.

fraudele comise la nivel de parlament UE intrec orice inchipuire, Romania e mic copil... acum cativa ani erau devediti peste 90 miliarde euro "rezolvati" de "civilizatii" din vest. intre timp cred ca s-a dublat/triplat suma... de aia nu ajung bani la tari amarate ca Romania, care chipurile este "incapabila" sa atraga fonduri. si atunci ce sa faca si guvernantii astia de cacao, decat sa inventeze taxe, ca sa mananca si gura lor ceva... :grin:

Link spre comentariu

Va spun sincer, mie nu prea mi-e clar cum dracu o taxa va reduce producerea de CO2........? :sc

Si nu ma refer la noi, ca aici mi-e clar unde se duc banii din taxa aia, dar in tarile normale......ce se face cu acesti bani, concret ?.......

Taxa scade consumul, deci reduce CO2. In plus, face mai profitabile solutiile mai economice, altfel destul de scumpe, scazand CO2 produs.

Cu banii nu se face nimic, ideal ar fi sa fie investiti in noi tehnologii.

Puch 280GE
Link spre comentariu

Taxa scade consumul, deci reduce CO2. In plus, face mai profitabile solutiile mai economice, altfel destul de scumpe, scazand CO2 produs.

Hai sa lasam teoriile contabilicesti , daca mananci o paine pe zi, nu o mai ai datorita taxelor, inseamna ca ai economisit?

Inseamna ca in scurt timp, vei da coltul si atat.

Ai vazut ultima eruptie vulcanica, cam cate noxe a produs!?

Au fost multe dealungul istoriei si terra si-a revenit .

Investitia in noi tehnologii e ff buna , daca e facuta cu cap, producem masini electrice si producem curent cu centrale pe carbune sau nucleare si facem economie la apa.:h5

Editat de HEM
Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

Daca spuneai ca lumea devine mai atenta la risipa, la un consum mai bine administrat, mai intelegeam ceva, si astfel se reduce consumul per ansamblu si astfel, vezi-doamne, salvam planeta........

Dar tot e bine ca din banii stransi din taxa nu se face nimic......:ha:.............

Urate vremuri mai traim, sa-nebunesc.....

Link spre comentariu

Trendu e asa ...noi dam banu ca sa salvam planeta ...iar altii ... iau banu sa-si salveze micile "probleme" si ii doare fix la basca de Terra...:grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

vreau doar sa va reimprospatez memoria ...:

incercati sa aflati cam cate taxe sunt pe

1 - lemnul adus din stadiul de puiet la cenusa, caldura si CO2 ( inclusiv prin stadiul de recuperare prin peleti, brichete , etc)

2 - gaz - de la extractie la ardere in centrale ( caldura, CO2 )

3 - electricitate - de la productie, transport, consumator

calculati si o sa ajungeti la o suma impresionanta

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare