Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie - M Pajero 2.5TD, J Cherokee XJ 2.5TD, altele (S Vitara) ?

Elikratos
 Share

Recommended Posts

Va salut. Caut un sfat de achizitie, fiind un novice fara experienta concreta si aplicata in offroad auto. Intrucat forumul este segmentat dupa producatori, mi-a fost greu sa ma hotarasc unde sa postez, avand in vedere ca optiunile mele acopera 'oferta' mai multor constructori.

Datele problemei sunt urmatoarele - buget max 3600 eur, in nici un caz volan pe dreapta, inmatriculata in RO, fara transmisie automata, cilindree maxim 2500 cmc, musai reductor (H/L), ideal si diferential(e) blocabil(e). Utilizarea va fi mixta - onroad (urban, interurban) si offroad de placere (cu siguranta light la inceput, ulterior mediu... in orice caz, nu hardcore). Din cand in cand ma astept sa imi plimb si familia si prin urmare nu as omite pe de-a-ntregul variabilele numite spatiu, confort, aer conditionat, you know...

Rog 'batranii' in cunostinta de cauza sa ma ajute cu o parere, cu cat mai comparativa cu atat mai bine, vizavi de aceste optiuni - in lumina celor antementionate: preturi de achizitie, costuri intretinere (preturi la piese si disponibilitate de a le gasi pe piata), slabiciuni cronice, limitari specifice, puncte forte si aspectele unde exceleaza. Va multumesc.

PS - da, folosesc si Search si Google, insa chiar sunt la inceput de drum si orice sfat este binevenit!

Edited by Elikratos

Re: Sfat achizitie - M Pajero 2.5TD, J Cherokee XJ 2.5TD, altele (S Vitara) ?

Incearca intai sa folosesti "Cautare avansata" si sa-i dai cuvintele-cheie "sfat achizitie", pentru ca forumul e plin de astfel de topicuri cu pareri despre toate masinile enumerate de tine aici..........

Multumesc @Astral pentru interventie. Da, fac sapaturi si incerc sa ma 'culturalizez' apeland la cat mai multe surse. Google, aici pe forum samd. Dupa cum spuneam, insa, orice input aditional, focusat pe concreta mea dilema, ma ajuta mult.

Incet - incet, cred ca ma 'asez' pe Pajero Mk2, 3 usi, 2.5TD. Dincolo de orice considerente tehnice, imi place, ma incita, ma umple de fluturi in stomac... Si stiu ca e important sa alegi (si) cu inima atunci cand vine vorba de pasiuni.

Acum... intrebari:

- cat de reala este povestea cu cilindreea de 2.5 TD, despre care unii spun ca ar fi usor subdimensionata? Repet, discutam de un 3 usi cu cutie manuala.

- anumite slabiciuni / probleme tipice ale Pajero la care trebuie sa fiu atent in mod special, la achizitie?

- ani de fabricatie care ar trebui evitati? Sau, din contra, foarte recomandati?

- orice alta informatie care m-ar ajuta?

Va multumesc inca o data pentru rabdare si suport!

Elian

io am un pajero 2,5 td pe care am roti agricole grele.le duce cu a doua in reductor la deal maricel.cred ca s-a umblat la pompa de injectie .ce e naspa la ele e ca au raport scurt in cutie sau din diferentiale,ca de mergi cu 100 la ora sta in 3000 de ture.pajero de 2,5 are cuplu ca si un patrol y60 de 2,8..dupa cifre.am tras cu el si cap de tir in noroi si in panta si l-am miscat si in lateral,in reductor.normal..probeaza unul ,doua nu te lua numa dupa parerile altora

probeaza unul ,doua nu te lua numa dupa parerile altora

:g

asa este; incearca sa dai o tura cu fiecare din masinile vizate de tine pentru a vedea care iti place TIE

daca ajungi pe la Targu Jiu da-mi de stire si poti face o tura cu Pajero meu de 2.5

In rest we are the best!

Multumesc mult pentru interventii. Din pacate nu mi-e foarte la indemana sa ma 'dau' cu aceste modele. Nu sunt un apropiat al comunitatii offroad din zona Brasov si nu stau grozav la capitolul timp liber...

Intre timp... incerc sa imi vand Loganul astfel incat sa generez cash-ul trebuincios. Ma deprima sa constat ca 95% din Pajero ofertate SH sunt fie cu volan pe dreapte, fie inmatriculate pe Bulgaria, fie both... Recent am introdus in ecuatie ci Nissan Terrano 2, 2.7 diesel, de preferinta scurt. Ceva pareri, opinii, judecati de valoare? Cum arata un versus Pajero Mk2 <-> Terrano 2?

arata bine....mai ales versiunea scurta....

al meu e cu volan pe dreapta...inmatriculat la bulgari...motor V6 24 de valve...anul asta are o gramada de km facuti in teren....si pana acum nu m-a lasat niciodata.....cand ai timp liber treci pe la mine sa-ti faci o parere...ma gasesti in Triaj...langa biserica

Multumesc @Marius pentru invitatie, voi incerca sa profit de ea zilele acestea!

Ce parere aveti de variantele lungi (4 usi) ale Pajero Mk2 / Terrano 2 ? Plusul de confort in utilizarea cotidiana este evident - acces facil pentru pasageri, portbagaj majorat... Dar in teren, cat de penalizate sunt, urmare a lungimii mai mari, a unghiurilor ventral si de degajare mai slabe, a greutatii superioare?

Depinde cat de mult si ce fel de off-road faci, si cat de mult te plimbi cu familia. Dupa ce pui in balanta pe cele doua, alegi solutia cea mai potrivita pt. tine.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Sunt de acord, probabil ca aceasta este abordarea potrivita.

Incet - incet, lucrurile par sa se intample. Cu putin noroc, maine este ziua cea mare... Sper sa intampin cu bucurie in familie un Terrano 2 LWB, 2.7TDi. Tineti-mi pumnii!

Aspecte deosebite la care trebuie sa fiu atent, in mod special ?!?

Edited by Elikratos

ca la orice alta masina....vezi sa fie seriile vizibile...motorul sa nu fie proaspat spalat....sa nu aibe zgomote...trepidatii......si altele asemanatoare

ptr nebunii zilnice...imi caut un Jeep Cherokee....mi-e dor sa rup cardane :ha:

sau sa demonstrez ca nu se rup asa usor :grin::grin::grin:

Edited by Marius C alias Turagmes

Multumesc mult, Marius!

Se poate inchide thread-ul, cautarea s-a finalizat. Am luat un Terrano II, ma mut pe sectiunea dedicata Nissan.

Multumesc inca o data pentru input-uri!

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use