Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suzuki x90 1.8 20v turbo

Sebylos

Postări Recomandate

Asta este masina mea , Suzuki x90 1996 original 1.6 16v , acum 1.8 20 valve turbo si 200 cai cu soft, nu va fi folosita la offroad , vreau sa demonstrez ca suzukiu e bun si la liniute . Am nevoie de ajutor pentru a gasi un blocant , LSD , dar nu air locker ca e foarte scump , as vrea sa imi recomandati un LSD mai ieftin , autoblocant , orice .

Aceasta este masina ( 150 cai in filme , fara soft )

http://www.youtube.com/watch?v=G-v4uU-H-8Q&feature=related

Poate nu am postat bine ca nu e pregatita pentru off road , dar tot x90 ramane .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suzuki x90 1.8 20v turbo

Sebylos, ai nevoie, mai intai, sa citesti regulamentul. De acolo afli ca:

• trebuie si sa te prezinti si tu, nu numai masina;
  • inainte sa postezi un topic trebuie sa dai cautare ca sa vezi daca nu cumva s-a mai scris pe tema asta si ai raspunsurile la indemana deja. In cazul de fata legat de blocante pentru Suzuki s-a tot scris;
  • nu ai voie sa faci postari comerciale la sectiuni tehnice (pentru ca nu sunt sigur daca tu ne ceri parerea legat de LSD sau ceri oferte de vanzare pentru asa ceva).

Intrebare ulterioara: la ce iti foloseste un diferential blocabil sau autoblocant pe sosea? Nu ma pricep la liniute, dar mie imi pare inutil daca nu chiar nociv.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Buna ziua !

@ f_zoltan:

In conditii de competitie de acest gen, adica linii, totul se reduce la tractiune, power si greutate cat mai mica.

Astfel, daca la capitolul greutate, prea multe nu poti sa faci, raman capitolele power si tractiune. Cum la power, in cazul de mai sus lucrurile sunt clare, nu ramane decat sa adaugi tractiune cumva.

Si acel cumva se cheama blocant sau slick moale. Din punctul meu de vedere, ambele sunt cat se poate de utile in astfel de situatii.

P.S. 1: am Lockright si in masina de weekend, si nu ma deranjeaza deloc.

P.S. 2: poate ne lamureste omul de ce, in al doilea videoclip, acul turometrului nu misca peste 1400rpm, desi motorul este turat iar ceasul de boost lucreaza fara probleme... Iar daca relantiul e la 1400rpm, ceva nu e bine, cu exceptia situatiei cand motorul e rece, si socul isi face treaba.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Am invatat lucruri noi, multam' Heavy D! E drept, am omis faptul ca liniuta e linie dreapta. Nici pe mine nu ma deranjeaza ideea de lockrite la o "masina de weekend", si eu imi doresc pe Samurai si sunt convins ca nu o sa am probleme nici cat voi fi pe sosea. Problema mea e cum se comporta in curbe o masina de 150 CP dotata cu asa ceva. La cum accelereaza, mai ales tunata pentru liniute, cred ca in curbe poate deveni incontrolabila. Gresesc?

Samurai incepator
Link spre comentariu

Buna ziua !

Majoritatea masinilor americane de prin 1960 incoace veneau cu ceva auto-locker de la mama lor, sau cel putin puteai opta pentru asa ceva la cumparare. Acum, diferenta intre o americana si un Suzi este mare, din mai multe puncte de vedere.

In primul rand, ampatamentul. Cu cat e mai mare, cu atat masina este mai stabila in viraje si mai putin sensibila la inclinarile laterale.

In al doilea rand, greutatea. Desi, indirect, greutatea ajuta sa convinga un locker sa stea mai mult timp blocat, asta nu deranjeaza mai deloc.

Ar mai fi si centrul de greutate, care, cu cat e mai sus, cu atat face o masina sa fie mai salbatica in viraje. Dar, totul depinde in ultima instanta de cel de la volan. Pentru ca el stabileste in viraje, pe ploaie/ninsoare, care este viteza limita cu care poate lua curba care urmeaza.

Masina mea de weekend bate catre 500CP, are Powertrax Lockright in puntea spate, dar ia curbele fara probleme, ca nu ea hotaraste pe unde vrea sa mearga.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Salut ... poti sa ne spui 1.8 20v T dupa ce masina provine (skoda?) .... ai folosit numai motorul pe cutia de vitara cu flansa adaptoare sau motorul + cutia de viteze a lui ....

legat de cerintele tale .... :

http://www.jimnybits.co.uk/shop/vitara-/-x90/vitara-powertrax-lockright-differential-locker/prod_283.html

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Salut ... poti sa ne spui 1.8 20v T dupa ce masina provine (skoda?) .... ai folosit numai motorul pe cutia de vitara cu flansa adaptoare sau motorul + cutia de viteze a lui ....

legat de cerintele tale .... :

http://www.jimnybits.co.uk/shop/vitara-/-x90/vitara-powertrax-lockright-differential-locker/prod_283.html

Salut ! Motoru este de pe passat din 2000 , pentru ca era amplasat longitudinal si a venit mai usor cu suportii, este pus pe cutia de suzuki cu flansa intre motor si cutie . Motorul 150 cai la baza, are stagiu 1 revo + evacuare marita , + admisie forge , + intercooler marit , cam 200 cai .

Link spre comentariu

@Heavy D vad ca turometrul a sarit la 1400 in momentul in care a pus contactul, ma indoiesc ca isi mai indeplineste rolul...

Motorul se tureaza , turometrul nu se misca , clar nu merge , a incercat electricianul sa il faca sa mearga pe motorul asta dar nu a reusit .

Link spre comentariu

flanse de adaptare ai gasit ? sau este home made .... kitul de ambreaj + electromotor este cel de passat ?

merge f misto ....

Flansa este homemade cu ajutorul unor strungari buni , kit de ambreiaj passat, electromotor passat , pedala de acceleratie de passat . Doar radiatorul este de suzuki , pompa benzina de passat , cam tot de pe passat .

Link spre comentariu

Toate ca toate, nu comentez despre puterea masinii, nu sunt nici pasionat de viteza, nici de tuning - am un passat 2009 1.9 tdi pt business, un a3 2010 1.6 8v pt weekend-uri si vitara 1992 1.6 8v pt fun, asa ca este usor de dedus ca imi plac masinile de entry level.

Ce nu inteleg eu, sunt copilarismele astea de "forjat" masina in spatii publice, genul parcarii de la Cora. O consider inconstienta totala combinata cu lipsa de respect patologica. Se vede la un moment dat o pereche care se lipeste de un stalp, oamenii vadit speriati de furia motorului german transplantat in liliputana japoneza. Not fun. Va spun asta ca si la Bucuresti este plin de smecherasi de genul asta, care isi ambaleaza segmentii sparti speriind lumea si umpand de fum un spatiu inchis. In plus pot aparea copii de dupa stalpi, multe se pot intampla : este totusi un loc unde lumea impinge un carucior ce nu poate fi impins cu mai mult de 2 km pe ora. Am asistat din pacate la Afi Cotroceni la un accident oribil, terifiant : un cocardel cu creasta si bmw isi incingea slickurile exact ca in filmul postat, i-a aparut brusc o masina de dupa un stalp, a incercat sa o evite, si a derapat lovind o mama si un copil, copilul fiind prins intre perete si masina. Si acum mai am cosmaruri cand imi aduc aminte imaginea aia. In parcari imi tin copilul de mana atat de strans incat aproape ii amorteste manuta.

Scriu astea nu cu intentia de a indrepta mentalitatea celui care a postat, caci stiu ca este utopic sa cred ca se poate schimba, ci ca o forma de protest ca pe acest forum sa ne laudam cu astfel de bravuri. Senzatia mea este ca aceasta comunitate este una cu mai multe pretentii decat lauda cu un derapaj la miezul noptii sau cu o familie speriata in parcarea de la Cora.

Scuze daca se considera off-topic.

Daca credeti ca am dreptate, rugati initiatorul topicului sa isi mute temerarele reusite intr-o alta sectiune. Ii voi citi cu drag topicul in care ne va descrie cum a trecut de un bolovan sau cum a iesit din noroi prin padure.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare