Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Kit inaltare niva

cretu

Postări Recomandate

Am montat chitu de inaltare pe niva, dar o aparut o problema masiva. Rotile fata stau strambe rau de tot oare s-o gresit ceva? Si datorita arcurilor telescoapele fata nu lucreaza. Am luat de la Cluj chitul clasic de arcuri si telescoape. Cand am vazut masina, mi-io fost frica sa o scot din service.

Ati mai pus careva chitu si ati avut probleme, sau, o trebuit sa mai modificati ceva?

Mecanicu imi spune ca arcurile pe fata, sunt asa de lungi si tari, incat, nu ii permit telescopului sa lucreze absolut nimic.

Cand am vazut-o asa cracanata pe fata, am zis ca lesin.

Va rog, daca aveti idei, solutii, etc, sa mi le dati, pentru ca sambata care vie vreau sa o scot la padure la o mica miscare prieteneasca in zona, ocazie cu care vreau sa ii pun si gumele noi de 205/80/16.

Editat de cretu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: chit inaltare niva

Eu cred ca ai influentat intreaga geometrie a rotilor inclusiv puntea spate.Pe spate ar trebui o bara panhard si tendoane mai lungi.Un test concludent poti sa-l faci pe zapada sau teren moale,daca ai patru urme ai cam pus-o,inseamna ca puntea spate nu mai este paralela cu fata adica rotile spate nu calca pe urmele celor din fata.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Re: chit inaltare niva

Daca dadea bine cu rotile fata, o scoteam duminica la o incercare. Dar, la halul i care stau...... am renuntat la ideea de a o misca pana nu gasesc problema sau solutia

Link spre comentariu

Re: Kit inaltare niva

La inaltare trebuie pusa neaparat flansa la pivotul de sus ca altfel roata nu mai coboara, bratul de sus lovind in suportul de la arc.

Unghiul de cadere s-a modificat dar se Poate regla din saibele de sus de la brat destul de usor.

Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască!
Link spre comentariu

O sa-i transmit maine la mecanic. Sper sa functioneze ca sunt turbat. Tr sa-i fac ITP, identificare RAR, inmatriculare, etc, si nu vreau sa ies cu ea in teren pana nu-i rezolv prostiile astea, pt ca daca ii belesc iar ceva, iar stau pe tusa pana reusesc sa o repar.

Link spre comentariu

Salutare,

Sfatul meu este ca ar fi fost mai bine sa-i faci toate aceste modificari dupa ce ai terminat cu ITP, RAR si altele, nu de alta dar sa nu dai de vreun capos care sa te puna sa le dai jos, pe motiv ca ai schimbat dinamica masinii si altele asemenea.

Dragos

Link spre comentariu

vezi pe aici e pus un site de la belgieni cum se fac flansele innaltaoare pe pivoti si prelungitoare la amortizoare , si cu RARul ... !!:al

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

salutare! ma bag si eu in discutie! in functie de cat ai ridicat rusoaica trebuie sa pui un distantie rla pivotul superior si oari sa cobori suportul; de amrtizor ,ori sa pui amortizoare putzin mai lunsi ori sa pui un prelungitor la tamortizoare!!unghiul de caderese va ameliora chiar din clipa in care pui distantier la pivotul superior insa atentie daca pui in distantier prea mare rotile nu vor mai lucra asa cum trebuie dacapui unul prea mic at bratul superior iti va atinge suportul de arc! bafta multa si multa rabdare!

traim in romania si asta se si vede!
Link spre comentariu

Asi am fost la atelier si am discutati cu mecanicul. Se va monta un prelungitor la amortizor si ceva distantier (flansa sau ce o mai fi) la pivotul superior. Problema e ca nu se prea gasesc prin zona meseriasi care sa produca chestiile astea, dar, sper ca pana vineri, maxim, sa fie gata ca sa o pot scoate sambata la habuceala prin padurile de pe langa Hunedoara unde s-o promis un traeu de open tare frumos

Link spre comentariu

Mda. Pus flanse pivot superior, prelungiri la amortizoare. Drept urmare, va trebuii sa cumpar alte amortizoare dupa ce, cele noi tocmai au fost rupte si suportii de prindere indoiti tare bine. Ceva nu e bine. Mai incercam

Link spre comentariu

spor la munca si nu te descuraja! la final tot iasa ea! eu am ajuns in pragul de a-i da foc! chiar am turnat motorina p ea ca nu o mai suportam ! apoi o tigara ,doua trei si incepeam de la zero! si la fnal o iesit ceva!!!!bafta!:h5

Link spre comentariu

eu am pus arcuri mai lungi si telescoape mai lungi! suportii de telescop s-au rupt in prima faza de aceea am facut altii dinteava rectangulara si i-am mutat mai sus decat erau cei originali! telescoapele folosite de minesunt cele de mercedes w123 ,cobra, iar arcurile pentru puntea fatza sunt de moskvich 408!

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

adevarat dar daca inalti rusoaica prea mult atunci mai intervine o vhestie,diferentialul fatza il detasezi de bloc si il muti p un suport si poti sa il cobori cam 3o mm pana ajunge la nivelul de jos al puntii fatza si astfel mai castigi ceva grade la paul planetarei!:wink:

Link spre comentariu

uite aici ceva poate te ajuta:)[ATTACH=CONFIG]120905[/ATTACH]

Am vazut pe site-ul nivashop.ru kit de inaltare in genul astuia,mai nou.pana acum nu aveau.poate va aparea si la noi in curand si atunci nu va mai trebui sa apelati la strungarie si adaptari.sa speram deci.....:grin:

Link spre comentariu

Am montat chitu de inaltare pe niva, dar o aparut o problema masiva. Rotile fata stau strambe rau de tot oare s-o gresit ceva? Si datorita arcurilor telescoapele fata nu lucreaza. Am luat de la Cluj chitul clasic de arcuri si telescoape. Cand am vazut masina, mi-io fost frica sa o scot din service.

Ati mai pus careva chitu si ati avut probleme, sau, o trebuit sa mai modificati ceva?

Mecanicu imi spune ca arcurile pe fata, sunt asa de lungi si tari, incat, nu ii permit telescopului sa lucreze absolut nimic.

Cand am vazut-o asa cracanata pe fata, am zis ca lesin.

Va rog, daca aveti idei, solutii, etc, sa mi le dati, pentru ca sambata care vie vreau sa o scot la padure la o mica miscare prieteneasca in zona, ocazie cu care vreau sa ii pun si gumele noi de 205/80/16.

Nu stiu cum si ce s-a intamplat la tine, dar eu am montat kit-ul acum 2 ani si n-am avut nicio problema si n-am umblat la geometrie,iar anvelopele sunt uzate uniform si rotile de iarna standard,stau drepte:cn

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare