Dobos Gyorgy Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Va prezint noua mea masina Suzuki Jimny volan pe dreapta, an 2006, 1328 cmc cutie automata, ABS, AC etc. cu cateva modificari aduse astfel: 1 Suspension Lift 2" 2 Anvelope Noroi 195/80 R15 3 Distantiere roti de 3 cm, adica 6 cm pe ax 4 Bullbar fata + spate+ lateral 5 Carlig remorcare 6 Blocaj diferential spate Lock Right 7 Instalatie GPL BRC secventiala 8 Car Kit 9 Alarma 10 Scut diferential din Aluminiu 11 Baterie suplimentara 12 Troliu 5000 LBS Masina eu am modificat-o si eu am adaugat toate accesoriile daca aveti intrebari referitoare la functionarea acestora va ajut cu placere. Gyuri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 (editat) Re: Noul meu Jimny automatic Foarte frumos! Si foarte echilibrate modificarile, dupa parerea mea, exact ce trebuie adaugat la Jimny fara sa dai in alte cheltuieli. Felicitari! Unde ai pus butelia de gaz si ce volum are? Unde ai inghesuit a doua baterie? Editat Noiembrie 4, 2011 de iulianul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dobos Gyorgy Postat Noiembrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Butelia am pus sub masina in locul tobei de esapament final si am pus o toba mai mica sub masina, drept ca nu este atat de silentioasa ca cea originala dar nu este suparator deloc. In Rezervorul GPL intra 23 litri gaz. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 (editat) Re: Noul meu Jimny automatic Asa da! Arata extraordinar de bine! Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el. Referitor la intrebari... zi-mi te rog ce model de anvelope ai pus (ca dimensiunea am aflat-o) si cum se comporta la drum (sosea, off road, ud, etc..) Cum ai "ridicat" masina? Schimbat complet amortizoare si arcuri, sau doar distantier la arcurile ei originale, si amortizor orginal (asa mi se pare mie din poze) Si inca o intrebare: cum e cu flansele? Cum se comporta? Trepidatii la viteze? Sunt din aluminiu sau otel? Editat Noiembrie 4, 2011 de bebesaint Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Frumoasa masina! Vezi ca prapaditii astia de japonezi ti-au montat gresit volanul :grin: Lasand gluma deoparte, spune cum ai facut cu a doua baterie? Asta e tema care ma pasioneaza in clipa asta. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dobos Gyorgy Postat Noiembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Anvelopele sunt resapate model Traker, foarte multumit de ele, nu suna foarte tare pe asfalt zgomotul este mai mult decat acceptabil foarte bun si pe noroi si pe zapada, nici nu se compara la zgomot cu modelul Simex care este mai bun pe noroi dar slab pe zapada. Pe asfalt iarna usurel ca aluneca desi este M+S. Am avut modelul Sahara pe masina mea anterioara dar mult mai slab decat Traker tocmai de aceea l-am schimbat si l-am vandut. Dimensiunea 195/80 R15 este cu 6 cm (diametru)mai mare decat anvelopa Bridgestone Dueler cel original 205/70 dar sunt foarte grele pt. ca sunt resapate si din cauza acestor doua lucruri automat simt ca imi iau din putere si pe asfalt si pe teren dar pana la urma este vorba de banii investiti si accept acest lucru. Eu daca ar trebui sa iau din nou anvelope as lua acelasi model si dimensiune dar sa nu fie resapat pentru ca este foarte grea roata si iti creste consumul. Am pus flanse inaltatoare sub arcuri de 5 cm si prelungitoare la amortizoarele originale, plus 3 cm inaltare din anvelopa. Concluzie: marire garda la sol cu 8 cm ARHISUFICIENT. Flansele distantiere la roti am pus din AL super tare s-a schimbat comportamentul masinii pe asfalt si pe teren muuult mai stabila in curbe, nu am vibratii, nu atinge roata nicaieri in teren super tare la banii acestia. ( recomandabil inaltare din arcuri mai lungi si amortizoare cu cursa mai lunga dar cam scumpa distractie deoarece ceea ce este mai ieftin, TRAILMASTER scutura de nu iti cade bordul pe teren) Am pus un acumlator de 80 A pe care am legat troliul si am pus un intrerupator inteligent in habitaclu care are urmatoarele pozitii patru la numar: 1 acumlatorul unu, 2 acumlatorul doi, 3 acumlatorul 1&2, 4 decuplare curent zero. Astfel eu selectez din interior cu care acumlator vreau sa circul si in fiecare doua saptamani comut de pe unul pe altul ca sa il folosesc si sa il tin in utilizare pe fiecare. Nu este recomandat sa lasi multe ore cuplate pe cele doua intre ele din anumite motive dezbatute in topice de pa forum dar daca ai nevoie de mai mult curent poti sa le cuplezi si atunci 125 A ( la intrerupator este legat firul principal si incarcarea astfel selectand bateria care vrei acela va alimenta instalatia) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shoricelu Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic ai facut o treaba excelenta! ne-ai dat de "regandit" la cativa. Spune-mi, te rog, marca de la anvelope (cum le zice, in afara de Traker?) ca alea de pe masina sunt probabil cele vechi (Insa Turbo Sahara).Superb arata jucaria! Iar treaba cu bateriile e o idee super-tare! Bravo! S-o "joci" sanatos! :) Jimny "moapsa" M13A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dobos Gyorgy Postat Noiembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Multumesc pentru cuvintele frumoase, sper sa va fi dat cateva idei bune, sa stiti ca si eu am studiat vre-o doi ani ce modificari si cum sa fac sa fie si ieftin si bun cand imi voi gasi masina mult visata ( Jimny automatic si aer conditionat) dar pentru mai bine e nevoie de bani mai multi si deocamdata sunt super multumit de masina asa apo timpul si km o sa-si spuna cuvantul. Marca anvelopa B&P Pneus model Traker Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Multumim frumos pentru detalii. Cu anvelopele astea mai mari, si cu flanse distantiere la roti, nu simti nevoia unui amortizor de directie? Te-ai gandit la asta? Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Am pus flanse inaltatoare sub arcuri de 5 cm si prelungitoare la amortizoarele originale, plus 3 cm inaltare din anvelopa. Concluzie: marire garda la sol cu 8 cm ARHISUFICIENT. Garda la sol o castigi doar din Anvelopa . Poti sa inalti caroseria 20cm...... puntea tot acolo jos ramane:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dobos Gyorgy Postat Noiembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Da, am studiat problema, urmeaza sa ii pun amortizor de directie dar nu cred ca este ceva urgent. Referitor la grada de sol, ai dreptate dar in aceeasi timp nu prea, deoarece fara inaltatoare sub arcuri nu iti incap rotile de 195/80 fara sa atinga in caroserie. Prin acestea ai marit distanta dintre sasiu si sol de exemplu de nenumarate ori gasesti copaci sau crengi mai goase cazute in drum forestier peste care trebuie sa treci cumva sau cand iesi dintr-un parau cu mal abrupt, iese puntea fata apoi ajunge pe mal drept dar puntea spate ti-e mai jos si te suspenzi sau iti atinge in cutia de transfer sau in scutul acesteia fiind cel mai expus in mijlocul masinii. Deci daca circuli pe teren garda de 20cm nu iti ajunge nicicum dar acesti 8 cm te ajuta dar nu zic ca este totdeauna suficient. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator tanno747 Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic interesante modificari...mai ales cea legata de baterii,o ideie excelenta:br Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Parerea ta. Eu stiu un jimny stock cu simex si a facut o gramada de trasee hard. Trece ca prin branza in unele zone. Momentan tu ai saltat masina DOAR 5cm.... tine minte.... din SL.... iar de la guma ai saltat puntea cu 3cm.:old. Atat. Nu se aduna una cu alta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Frumoasa masina, sa o stapinesti fara probleme :h5 Am si eu citeva intrebari: - masina are ABS. Corect? - ce a patit bara Panhard spate. Pare taiata in doua si apoi sudata. - capacul ala de plastic transparent de la butelia de GPL (unde se vede indicatorul de nivel de pe butelie) nu prea e etans si nu stiu cum se va comporta in timp. Rezervorul ala e facut sa fie montat in interiorul masinii, nu in exterior. Ai facut ceva special pentru asta? - ce face cutia neagra de linga bateria mare? - pe unde ai "scos" esapamentul final? Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic De unde fac si eu rost de 4 prelungitoare de amortizor? Rog informatii de la toti colegii. multumesc p.s. sper sa nu fiu .... :off Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dobos Gyorgy Postat Noiembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Referitor la inaltare cum adica nu se aduna inaltarea de 5 cm din SL cu cei 3 cm din anvelope? Pai nu acesta este scopul ca burta masinii sa fie cat mai sus eu cel putin asta am urmarit si astfel s-a ridicat cu 8 cm. Daca nu era cu punte ci cu suspensie independenta atunci clar ca era mai bine, dar pentru acest lucru ar trebui anvelope mai mari....... multe alte modificari. Bara panhard este modificata, taiata si sudat un surub cu piulita si contrapiulita defapt tija de tirant axial pentru a se putea regla. Capacul de rezervor GPL din potriva este etans, asa este construit si asa se si numeste camera etansa. Rezervorul este pentru interior dar se poate pune si in exterior daca se monteaza conform specificatiilor din RNTR (am omologat-o deja). Esapamentul l-am scos in lateral pe dreapta deoarece era mult mai simplu decat in spate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic De unde fac si eu rost de 4 prelungitoare de amortizor? Rog informatii de la toti colegii. multumesc p.s. sper sa nu fiu .... :off De aici (pt spate): http://www.jimnybits.co.uk/shop/jimny/jimny-rear-shock-repositioners-/-spacers/prod_5.html Pt fata tre sa gandesti putin problema. Nu e greu. E simplu. Eu le-am facut singur si de 2ani nu am nici o problema.:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic De aici (pt spate): http://www.jimnybits.co.uk/shop/jimny/jimny-rear-shock-repositioners-/-spacers/prod_5.html Pt fata tre sa gandesti putin problema. Nu e greu. E simplu. Eu le-am facut singur si de 2ani nu am nici o problema.:h5 Iti multumesc frumos pentru informatie. Gasisem si eu varianta asta, dar asteptam "vesti" de la voi, cei care ati folosit deja. Sincer, ma gandeam ca poate am noroc sa gasesc pe undeva prin Romanica pe la noi... vre-un mester care le manufactureaza :D sau ceva de genu' asta.... Inca odata multumesc, si... mai astept si alte idei @Dobos Gyorgy Scuze ca ti-am ocupat o bucatica de spatiu pe thread :tk Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Referitor la inaltare cum adica nu se aduna inaltarea de 5 cm din SL cu cei 3 cm din anvelope? NU se aduna pentru ca garda la sol = distanta minima dintre sol si masina (de regula carcasa diferentialului). Tu i-ai marit intr-adevar capacitatea de trecere. Mersi pentru restul de precizari! Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dobos Gyorgy Postat Noiembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Re: Noul meu Jimny automatic Ai dreptate, pana la urma depinde unde vrei sa ajungi cu ea astfel trebuie facute modificarile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat Ianuarie 13, 2012 Partajează Postat Ianuarie 13, 2012 Re: Noul meu Jimny automatic Parerea ta. Eu stiu un jimny stock cu simex si a facut o gramada de trasee hard. Trece ca prin branza in unele zone. Momentan tu ai saltat masina DOAR 5cm.... tine minte.... din SL.... iar de la guma ai saltat puntea cu 3cm.:old. Atat. Nu se aduna una cu alta. cine e ala cu JIMNY STOCK?....si trasee hard??? on frumoasa masina sa o stapanesti sanatos! dar: - jos carligul din spate - prea lung si ia din unghi o sa dai cu el de pamant la greu - pragurile sunt prea in afara....te proptesti in ele....trebuie sa vina sub prag,,,,ai rotile scoase in afara si te tin ele pe alterale... Simex Rules!!!! vei vedea in rest multa baftta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
terrano Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 (editat) Re: Noul meu Jimny automatic Frumoasa masina. Ma mir cum de nu l-am remarcat prin oras. Iti recomand cu mare caldura amortizorul de directie, s-a schimbat mult masina dupa ce am pus amortizorul de Mercedes Cobra care nici nu costa mult, cam 150 ron. Eu am kit SL OME, scut central , MRL manual (am avut probeme cu vacuum si am preferat sa nu stau cu frica sa-mi smulga crengile furtunasele chiar cand am nevoie de 4x4). Pun o poza, poate asa ne vedem prin oras :) Editat Ianuarie 17, 2012 de terrano Suzuki Jimny 1,3, an1999 Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate